18/2/19

Το γελοίον του τέλματος...



Η διαδικασία και τα μέχρι τούδε αποτελέσματα της περίφημης  συνταγματικής αναθεώρησης αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα του τέλματος που βρίσκεται η χώρα μας. 

Σε μια φυσιολογική χώρα που χρεοκόπησε πριν λίγα χρόνια, το πλέον φυσικό θα ήταν κοινωνία και πολιτική ηγεσία να έχουν καταλήξει στα αίτια της οικονομικής και κοινωνικής χρεοκοπίας της μεταπολίτευσης και τις δομικές αλλαγές που χρειάζονται (και στο Σύνταγμα) προκειμένου η χώρα να απομακρύνει αγκυλώσεις και εστίες της παθογένειας. 

Η αναζήτηση των αιτίων της χρεοκοπίας μετά το 2010 περιορίστηκε σε μια άτυπη Επιτροπή για το χρέος από περιθωριακούς διεθνείς ακτιβιστές γνωστούς για τις επιστημονικές και κοινωνικές ιδιορρυθμίες τους και όχι για την επιστημονική επάρκεια και αντικειμενικότητα να χειριστούν μια τέτοια υπόθεση. 

Το αποκορύφωμα της παρωδίας της συνταγματικής μεταρρύθμισης που χαρακτηρίζει και τη σοβαρότητα με την οποία εκλαμβάνει η κυβέρνηση τη διαδικασία, περικλείεται στην πρότασή της για πρόβλεψη δημοψηφισμάτων για "ψύλλου πήδημα". 

Ο κ. Τσίπρας το 2015 οδήγησε τη χώρα σε ένα "θολό" δημοψήφισμα για την αποδοχή ή την άρνηση ενός  μνημονίου, στο οποίο κέρδισε το ΟΧΙ με ποσοστό άνω του 60%. 


Για τη συνέχεια Capital


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.