17/2/19

Αλβανία-Έρευνα: Έξι στους δέκα νέους μεταναστεύουν


Φεβρουάριος 16, 2019. 08:13

 Τίρανα.

Η μετανάστευση εξακολουθεί να αποτελεί σοβαρό τραυματισμό στη χώρα, ιδιαίτερα στις ηλικίες 18-45 ετών. Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους το 44% των νέων έχει δηλώσει ότι υπέβαλε αίτηση για μετανάστευση, ενώ περίπου το 20% δήλωσε ότι σχεδιάζει να υποβάλλει αίτηση. Έτσι πάνω από το 60% των νέων της χώρας θέλει να φύγει από την Αλβανία. 
Το οξύμωρο είναι ότι η κυβέρνηση έχει εφαρμόσει πολιτική για επιδότηση σε κάθε παιδί που γεννιέται στην Αλβανία λόγω της πληθυσμιακής αιμορραγίας, όταν όμως υπάρχει αυτή η μεταναστευτική τάση απλά τροφοδοτείται η μετανάστευση.
Το Αλβανικό Κέντρο για τη Χρηστή Διακυβέρνηση, δημοσίευσε σήμερα (χθες) την έρευνα του 2018, σύμφωνα με την οποία η ανεργία αποτελεί το κύριο πρόβλημα των πολιτών, εκτός από τη διαφθορά και τη χαμηλή εμπιστοσύνη στην πολιτική.
Η έρευνα που έγινε σε δείγμα 5.600 ανθρώπων σε 18 μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα έδειξε ότι ο πολίτες διαμαρτύρονται για την οικονομική δυσπραγία και εκφράζουν την προθυμία να μεταναστεύσουν, επειδή δεν έχουν εμπιστοσύνη  στη χώρα τους για ένα καλύτερο μέλλον.
Για τη συνέχεια Echedoros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.