6/2/19

Το φιλί του Πάπα Φραγκίσκου με τον Μεγάλο Ιμάμη του αλ Άζχαρ που δίχασε το διαδίκτυο (εικόνες)

Μία αμήχανη στιγμή είχε ο Πάπας Φραγκίσκος με τον Μεγάλο Ιμάμη του αλ Άζχαρ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπως αποδεικνύεται και από την φωτογραφία. 
Και μπορεί στην αρχή όλοι να νόμιζαν πως ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Ιμάμης μπερδεύτηκαν, ωστόσο το φιλί αυτό δόθηκε επί τούτου. 
Δίνοντας με αυτό το περίεργο φιλί ένα μήνυμα αγάπης, ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Αλ Αζχαρ καταδίκασαν κάθε διάκριση εις βάρος των θρησκευτικών μειονοτήτων ζητώντας να υπάρξει αδελφοσύνη σε ένα κείμενο που υπέγραψαν τη Δευτέρα το απόγευμα.

Ο ποντίφικας, ντυμένος στα λευκά, και  ο σεΐχης Άχμεντ αλ Τάγεμπ, ντυμένος στα μαύρα, εμφανίστηκαν  στο μεγάλο τέμενος Ζάγεντ και αφού μίλησαν στον λαό, στην συνέχεια αγκαλιάστηκαν στη σκηνή και φιλήθηκαν έτσι. 
Πολλοί παρατηρητές, βλέποντας αυτή την εικόνα από την εκδήλωση πίστεψαν πως πρόκειται απλά για μία πράξη αγάπης, καθώς ο ένας φίλησε τον άλλον λίγο πιο πάνω από τα χείλη. Πάντως από την πλευρά του RT ανέφερε πως δεν πρόκειται για φιλί, καθώς ο ποντίφικας και ο ιμάμης άγγιξαν απλά τις μύτες τους.
Πάντως την ίδια άποψη δεν είχαν οι χρήστες του διαδικτύου καθώς οι περισσότεροι χρήστες  δεν έκρυψαν την έκπληξη τους από αυτήν την εικόνα, δημοσιεύοντας «άφωνα» emoticons στο Twitter. 
Επίσης δεν ήταν και λίγοι που αποδοκίμασαν την εικόνα, λέγοντας πως θα μπορούσαν να βρουν κι άλλο τρόπο να χαιρετηθούν.

Πηγή: philenews / iefimerida.gr 

2 σχόλια:

  1. Ο ιμαμ κλεινει και τα ματια.
    Αναμενω οργισμενη δηλωση του jason-αντιγονη για τους επικριτες του γεγονοτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.