28/2/19

Μπέργκερ: Να συζητηθούν τα προβλήματα της Τουρκίας με Κύπρο-Ελλάδα

Πρέπει να συζητηθούν τα προβλήματα της Τουρκίας με τους κοντινούς της γείτονες, την Κύπρο και την Ελλάδα, δήλωσε ο Πρέσβης της ΕΕ στην Άγκυρας Κρίστιαν Μπέργκερ στο πρακτορείο Ανατολού, λέγοντας ότι τα προβλήματα που είχε η Τουρκία τα τελευταία δύο χρόνια με τις περισσότερες χώρες της ΕΕ έχουν ξεπεραστεί.
Ο Κρίστιαν Μπέργκερ ανέφερε ότι πέρσι πραγματοποιήθηκαν αρκετές συναντήσεις σε υψηλό επίπεδο μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, προσθέτοντας ότι τον Μάρτιο θα γίνουν επίσης σημαντικές επαφές μεταξύ των δύο πλευρών. “Αν δούμε την παρούσα κατάσταση, είμαστε υποχρεωμένοι να να έχουμε αισιοδοξία για τις μελλοντικές σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ”, ανέφερε και πρόσθεσε:
“Πάντα λέμε ότι η Τουρκία και η ΕΕ χρειάζονται η μια την άλλη. Ασφαλώς και υπάρχουν αρκετά πολιτικά προβλήματα που πρέπει να συζητήσουμε. Τα τελευταία δύο χρόνια υπήρχαν αρκετές χώρες με τις οποίες η Τουρκία είχε προβλήματα, αλλά πιστεύω ότι τα περισσότερα προβλήματα ξεπεράστηκαν. Και πάλι πρέπει να συζητηθούν ακόμη τα προβλήματα της Τουρκίας με τους πιο κοντινούς της γείτονες την Κύπρο και την Ελλάδα.

Ο Πρέσβης της ΕΕ στην Άγκυρα ανέφερε ότι Τουρκία και ΕΕ προσπαθούν να αυξήσουν τη συνεργασία τους, προσθέτοντας ότι για παράδειγμα η τουρκική κυβέρνηση συζητά θέματα όπως οι μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη και τα σχέδιa ανθρωπίνων δικαιωμάτων σχηματίζοντας ξανά Ομάδα Μεταρρυθμιστικής Δράσης. 

Πηγή: ΚΥΠΕ, SigmaLive

2 σχόλια:

  1. Δέν υπάρχουν προβλήματα υπάρχουν διεκδικήσεις και καταπιέσεις μόνο από Τουρκία.
    Δηλαδή αυτό που λεέι είναι λάθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγώ νομίζω ότι λέει η γερμανική Ευρώπη θέλει να ξαπλώσει στο κρεβάτι με την τουρκια και δεν τους ενδιαφέρει τι θα γίνει με την Ελλάδα και την Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.