3/9/19

Προσοχή, η "Γαλάζια Πατρίδα", οι φρεγάτες, το Μπαρμπαρός και τα τουρκικά γεωτρύπανα, μπορεί να οδηγήσουν στη "συνεκμετάλλευση στην Κύπρο - Αυτό μετά θα επιβληθεί και στο Αιγαίο!!!

Άρθρο του Σάββα Καλεντερίδη: Περί «Γαλάζιας Πατρίδας» που δημοσιεύθηκε τις 18 Φεβρουαρίου 2019

Στο άρθρο μας της Παρασκευής, αφού περιγράψαμε το «όραμα» του Ερντογάν να μετατρέψει την ανατολική Μεσόγειο σε μια «μουσουλμανική λίμνη» και τις εξελίξεις στις γύρω χώρες που το έστειλαν στο βυθό της θάλασσας, καταλήξαμε στον εναλλακτικό τρόπο με τον οποίο ο Τούρκος ηγέτης προσπαθεί να βάλει «πόδι» στην θάλασσα αυτή, για να βάλει «χέρι» στα κοιτάσματα της περιοχής.
Ο εναλλακτικός τρόπος της Τουρκίας συνοψίζεται σε δύο κατηγορίες δράσης.
Η μία είναι η αποστολή στην ΑΟΖ της Κύπρου, αλλά και σε περιοχές που εκτείνεται η ελληνική υφαλοκρηπίδα, ερευνητικών πλοίων και οσονούπω πλοίου εξέδρας γεωτρήσεων σε μεγάλο βάθος με στόχο τη δημιουργία τετελεσμένων όταν η εξέδρα στηθεί, εγκαταστήσει εξοπλισμό για άντληση και αρχίσει εν καιρώ την εκμετάλλευση του κοιτάσματος.
Η δεύτερη κατηγορία δράσης είναι η ανάπτυξη δυνάμεων, δεσμεύσεις περιοχών και διεξαγωγή μεγάλων αεροναυτικών ασκήσεων και πάλι στην ΑΟΖ της Κύπρου, αλλά και σε περιοχές που εκτείνεται η ελληνική υφαλοκρηπίδα, με στόχο την άσκηση πίεσης στην Κύπρο, την Ελλάδα αλλά και στις χώρες που εμπλέκονται στα ενεργειακά προγράμματα και σχέδια της περιοχής.
Και η μία κατηγορία δράσεων και η άλλη (έρευνες, αποστολή πλοίου γεωτρήσεων στις συγκεκριμένες περιοχές και διεξαγωγή ασκήσεων) έχουν έναν και μοναδικό στόχο: Να ασκηθεί πολιτική και στρατιωτική πίεση στην Κύπρο, την Ελλάδα και τις εμπλεκόμενες χώρες, κυρίως τις ΗΠΑ και τη Γαλλία ώστε να παγώσει η διαδικασία έρευνας και εκμετάλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων και να συμπεριληφθεί με κάποιο τρόπο σ’ αυτό το «μεγάλο παιχνίδι» και η Τουρκία.
Δηλαδή, στόχος της Άγκυρας είναι με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο να πετύχει τη συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων που υπάρχουν στην κυπριακή ΑΟΖ και δικαιωματικά ανήκουν στην Κυπριακή Δημοκρατία.
Όσον αφορά στην στρατιωτική πτυχή της όλης υπόθεσης, δηλαδή τα σχέδια και τα μέτρα που λαμβάνει η Τουρκία για να καταστήσει διεκδικήσιμα τις θαλάσσιες περιοχές και τα ενεργειακά κοιτάσματα με την απειλή της στρατιωτικής ισχύος, αυτά φρόντισε να τα κρύψει σε δυο λέξεις, τη «Mavi Vatan» που σημαίνει Γαλάζια Πατρίδα.
Πρόκειται για αυτόβουλη χάραξη της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στη Μεσόγειο, το Λιβυκό και το Αιγαίο Πέλαγος και τη δημιουργία επιχειρησιακών σχεδίων για την υπεράσπισή της.
Μάλιστα, η Τουρκία για να προλάβει και να αποτρέψει τη «δημιουργία τετελεσμένων» στην κυπριακή ΑΟΖ και το Αιγαίο –όπως προσφιλώς επαναλαμβάνει το τελευταίο διάστημα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ–, επιφυλάσσεται να λάβει κάθε μέτρο σε πολιτικό, διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο. Υπάρχει δε και πρόσφατη σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας στην οποία τονίζεται η αποφασιστικότητα της Άγκυρας.
Και επειδή η Τουρκία είναι απολύτως προβλέψιμη, ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της γεώτρησης της ExxonMobile στο στόχο «Γλαύκος» του Οικοπέδου 10, της κυπριακής ΑΟΖ προγραμμάτισε τη διεξαγωγή της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα» από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι τις 8 Μαρτίου.
Για να αντληφθούν οι αναγνώστες μας τη σημασία που δίνει η τουρκική ηγεσία και το μήνυμα που θέλει να περάσει προς όλες τις κατευθύνσεις σημειώνουμε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη αεροναυτική άσκηση που έχει διεξαχθεί ποτέ στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας.
Σχετικά με τις περιοχές που αφορά, η άσκηση θα γίνει ταυτόχρονα σε τρεις θάλασσες, τον Εύξεινο Πόντο, τη Μεσόγειο και το Αιγαίο, και θα δοκιμαστεί η δυνατότητα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού να συντονίσει επιχειρήσεις σε τρία θαλάσσια πολεμικά μέτωπα ταυτόχρονα.
Στις ασκήσεις θα λάβουν μέρος φρεγάτες, υποβρύχια και κορβέτες που κατασκευάστηκαν με εθνικά μέσα και πόρους (MİLGEM), αποβατικά σκάφη, πεζοναύτες, βατραχάνθρωποι SAS και SAT, αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, ελικόπτερα, και μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου ANKA και Bayraktar.
Στην άσκηση θα δοκιμαστούν η συνεργασία και ο συντονισμός των πλοίων επιφανείας, των υποβρυχίων και των εναέριων μέσων και αεροσκαφών, ενώ θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, ANKA και τα εξοπλισμένα Bayraktar. Επίσης, θα χρησιμοποιηθούν τα ελικόπτερα Seahawk, τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας του Πολεμικού Ναυτικού, και αεροσκάφη F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Επίσης, στην άσκηση θα συμμετέχουν και μονάδες ακτής του Πολεμικού Ναυτικού, επάκτια ραντάρ και επάκτιο πυροβολικό, που θα υποστηρίξουν τις μονάδες που θα βρίσκονται στη ...
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

25 σχόλια:

  1. Πολύ μεγάλη προσοχή. ..... Αν χαθεί κάτι θα θεωρηθεί καθαρή προδοσία, αλλά θα είναι αργά! !! Αν ξανά δώσουν ψήφο στον σύριζα τότε την προδοσία δεν την κάνει μόνο η κυβέρνηση αλλά ο ίδιος ο λαός !!! Ο Σύριζα έδωσε Μακεδονία, τώρα πάει για Θράκη και Αιγαίο !!!!!
    ΠΡΟΣΟΧΗ , και αν κάποιος μπορεί να τους φρενάρει ..... Ας το κάνει !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ NIKOS,

      Ο λαός ξανα-ψήφισε αυτόν που παράτησε την Κύπρο στην τύχη της έρμαιο των βαρβάρων, επειδή «κείται μακράν»,

      Ο λαός ξανα-ψήφισε αυτόν που την βραδιά των Ιμίων πετούσε χαρταετό και έριχνε την ευθύνη της ήττας στον άνεμο,

      Ο λαός ξανα-ψήφισε αυτήν που με πράξεις και με παραλείψεις της κατάπιε αμάσητο το αφήγημα «Μακεδονία» σε ρυθμούς Siemens,

      Ο λαός ξανα-ψήφισε τον ηλίθιο και τον πανηλίθιο που κατάφερε να πέσει από το ποδήλατο επειδή επιχείρησε να διορθώσει την αλυσίδα εν κινήσει,

      Ο λαός ξανα-ψήφισε αυτούς που εξυμνούν τους Γερμανούς nazi που αιματοκύλισαν την Ελλάδα εκτελώντας γυναικόπαιδα και αμάχους,

      Ο λαός ξανα-ψήφισε αυτόν που με αφοπλιστική ειλικρίνεια δήλωνε «…θα το ρισκάρουμε…» και πως «…η θάλασσα του Αιγαίου δεν έχει σύνορα…»,

      …θες κι άλλα;

      Ο λαός θα ξανα-ψηφίσει αυτόν που παραχώρησε τα λιμάνια και τις μαρίνες των νησιών σε Τούρκους, κι αυτόν που δήλωσε «…δεν είναι κακό να καίγεται η Ελληνική Σημαία…».

      …και παρ΄ όλα αυτά, ο προαναφερθείς λαός θεωρεί εαυτόν ως «ο εξυπνότερος λαός του κόσμου» κι έχει την εντύπωση πως για την κατάντια του φταίνε οι κακοί ξένοι που τον ζηλεύουν. Μιλάμε για την απόλυτη παράνοια!

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου !!!!! Πολλές φορές εκνευρισμένος λέω τον λαό μας ( και εγώ μεσα) κοπροελληνες !!!! Δεν ξέρω, ίσως να έχω και λάθος !!!!

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ σε όλες τις παρατηρήσεις σου,θα πρέπει όμως να δούμε με προσοχή τις υφιστάμενες διαφορές κατά περίπτωση. Ο Σημίτης πετούσε χαρταετό??? συμφωνώ αλλά οδήγησε και στην είσοδο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαική ένωση. Σήμερα τα πράγματα στην ανατολική μεσόγειο έχουν διαφοροποιηθεί με την παρουσία Αιγύπτου και Ισραήλ. Αυτό που επείγει είναι άμεσα να απαλλαγούμε από τους εθνομηδενιστές και τους συνοδοιπόρους , καμμένους- κατσιπλιάριδες, και όλον αυτήν την συμμορία που εκπορνεύει την Ελλάδα 'ωστε να υπάρξει οικονομική δυνατότητα για προετοιμασία της χώρας να προστατεύσει την Ελλάδα.

      Διαγραφή
    4. Nίκος (18 Φεβρουαρίου 2019 11.29 πμ)
      Αυτά που έγραψες τον Φεβρουάριο του 2019 είναι άνευ νόησης.
      Με αυτού του είδους τις κινδυνολογίες προσπαθούν οι φασίστες να τρομοκρατήσουν τους πολίτες.

      Διαγραφή
  2. 1)Συνεκμετάλλευση είναι το λιγότερο που θέλουν οι Τούρκοι.
    Έχουν πολύ μεγαλύτερα σχέδια.
    Σαφέστατα σκοπεύουν σε αλλαγή συνόρων και ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
    Εμείς φανταζόμαστε πως κάποτε θα λύσουμε το πρόβλημα μας μαζί τους με την νόμιμη επέκταση των χωρικών μας υδάτων.
    Αυτοί όμως δολοπλοκούν, εδώ δεκαετίες, για να μας αρπάξουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Θράκη. Αισθάνονται ισχυροί, λένε πως είναι μεγάλη περιφεριακή δύναμη.
    Ήδη δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι, υποτίθεται πρόσφυγες, έχουν σταλεί από τους Τούρκους και εγκατασταθεί στα νησιά μας, προφανώς ως "μειονοτικό" προγεφύρωμα.

    2)Ενώ οι Τούρκοι εξοπλίζονται ως τα δόντια, οι εκφυλισμένοι πολιτικοί μας, προσπαθούν να ισλαμοποιήσουν την Ελλάδα, αποδίδοντας μάλιστα μαζικά ελληνική υποκοότητα σε αλλόθρησκους αλλοδαπούς, βάλλουν κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας αποχριστιανοποιόντας το κράτος, προωθούν την αλλαγή φύλλου και την "διαφορετικότητα", δεν κάνουν στρατιωτικούς εξοπλισμούς, χαρίζουν το όνομα της Μακεδονίας και διαβρώνουν με όποιον τρόπο μπορούν τα θεμέλια του Ελληνικού Έθνους.
    Ο πατριωτισμός είναι για τους κυβερνώντες ρατσισμός. Τα, δήθεν, "ανθρώπινα δικαιώματα", είναι ένα χρήσιμο πονηρό εργαλείο τους για να κάμψουν κάθε αντίδραση, στην επιτελούμενη από αυτούς διάλυση του Ελληνικού Έθνους.

    3)Χρειαζόμαστε μία πραγματικά πατριωτική κυβέρνηση, (όχι πατριδοκάπηλους και θρησκειοκάπηλους που δυστυχώς είναι πολλοί), που να βελτιώσει την οικονομία της χώρας μας, να στηρίξει την Ορθόδοξη Εκκλησία και την Ελληνική οικογένεια, να κάνει αξιόλογους εξοπλισμούς, να εμποδίσει την δημογραφική μας αλλοίωση και να καταργήσει και να ακυρώσει όλους τους άθλιους και κακούς νόμους, των εθνομηδενιστών και των πατριδοκαπήλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φώτη, ωραία τα λες !!!! Μαζί σου !!

      Διαγραφή
    2. Απ το τι χρειαζομαστε εως το τι μπορουμε ...υπαρχει μια αποσταση ετων φωτος.Αρχικα ολοι χρειαζονται συνειδητα ? Δεν ειναι βεβαιον.Οι πχ. 60 οικογενειες που κανουν την παλαβη ...κι ελεγχουν τα παντα εδω...εχουν τα λεφτα εξω...εχουν πασαπορτα τριπλα...και παιζουν μπιριμπα τα βραδυα...χρειαζονται τι ?? Μονο ...αφεντικα απ εξω....Ο γαλαξιας των παρατρεχαμενων τους ...δημοσιοπολιτικων κομματικων γκυ ελατων...( παρασιτα δεντρων)...τελουντων σε κατασταση ...Αφιον ...πουπουλων...και χαμηλης εντασης πασινγκ δη ταιμ μπαι μπριτζολα....χολινταιης...εντ περασε ενα μαναρι τωρα...?? Κι εδω ειναι θεμα ..χρειας.
      Ανακεφαλαιωση : κι εγω χρειαζομαι ...1.000.000 ευρω....αλλα βλεπω οτι ο γαλαξιας της Ανδρομεδας ειναι κατι ετη φωτος περα...Κοντολογις η θα βουλωσουμε τις τρυπες στα κοφινια μας ενας ενας....η το νερο θα τρεχει....Ειναι μεγαλο το ....ποιοτικο αλμα σε μεγαλους αριθμους ανθρωπων...σε μικρο χρονο..και χωρις καυσιμα πυραυλων...Σαν να λεμε στην γατα να μην τρωει ποντικια στο εξης.....

      Διαγραφή
  3. Μνημόνιο Παπούλια Γιλμάζ: Τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ΜΟΕ
    Το κείμενο του μνημονίου της Βουλιαγμένης έχει ως εξής:

    “Τα δύο μέρη συμφώνησαν στα ακόλουθα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης:

    1. Τα δύο μέρη αναγνωρίζουν την υποχρέωση σεβασμού της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας αμφοτέρων, καθώς και το δικαίωμα χρήσης της ανοιχτής θάλασσας και του διεθνούς εναέριου χώρου του Αιγαίου.

    2. Κατά τη διεξαγωγή εθνικών στρατιωτικών δραστηριοτήτων στην ανοιχτή θάλασσα και στον διεθνή εναέριο χώρο, τα δύο μέρη θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια να αποφεύγουν την παρακώλυση της ομαλής ναυσιπλοϊας και εναέριας κυκλοφορίας, όπως διασφαλίζονται σύμφωνα με τα διεθνή κείμενα, κανόνες και κανονισμούς.

    Αυτό θα συμβάλει στην εξάλειψη αδικαιολόγητων εστιών έντασης και στη μείωση των κινδύνων σύγκρουσης.

    3. Τα δύο μέρη συμφώνησαν ότι ο σχεδιασμός και διεξαγωγή των εθνικών στρατιωτικών ασκήσεων στην ανοιχτή θάλασσα και στο διεθνή εναέριο χώρο, που απαιτούν την έκδοση ΝΟΤΑΜ ή όποιας άλλης μορφής αναγγελία ή προειδοποίηση, θα διεξάγονται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να αποφεύγονται επίσης στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τα ακόλουθα:

    α) Η απομόνωση ορισμένων περιοχών.

    β) Η δέσμευση περιοχών ασκήσεων για μεγάλες χρονικές περιόδους

    γ) Η διεξαγωγή τους στη διάρκεια της αιχμής της τουριστικής περιόδου και των κυριότερων εθνικών και θρησκευτικών εορτών.

    Εξυπακούεται ότι ο σχεδιασμός και η διεξαγωγή όλων των εθνικών και στρατιωτικών δραστηριοτήτων θα πραγματοποιείται σύμφωνα με τους υφιστάμενους διεθνείς κανόνες, κανονισμούς και διαδικασίες.

    4. Προς το σκοπό επίτευξης των παραπάνω και με την επιφύλαξη των υφιστάμενων διεθνών κανονισμών και διαδικασιών, οι δύο πλευρές θα προβαίνουν, όταν τούτο απαιτείται, στη δέουσα επικοινωνία διά της διπλωματικής οδού.

    5. Οι διατάξεις του μνημονίου αυτού θα ισχύουν και θα εφαρμόζονται σε πλήρη συμφωνία με τις διατάξεις του κοινού ανακοινωθέντος Τύπου του Νταβός”.

    Αυτό το μνημόνιο καταστρατηγείται από τους τούρκους οι οποίοι δεσμεύουν γιά μεγάλα χρονικά περιθώρια τμήματα των διεθνών υδάτων και του διεθνούς εναέριου χώρου.

    Οσον αφορά το πρωτόκολλο της Βέρνης,πάλι αυτό καταστρατηγείται από τους τούρκους οι οποίοι εκτελούν σεισμογραφικές έρευνες όπου τους καπνίσει.

    Μετά τα Ιμια,είχαμε την συνθήκη της Μαδρίτης με την οποία άνοιξε ένας νέος κατάλογος διεκδικήσεων :
    Στο «έγγραφο Ατές» (όπου Ατες βλέπε τούρκος αντιστράτηγος Αττίλα Ατές παρουσιάζεται κατάλογος με το σύμπλεγμα των 46 νησιών Mentese. Από αυτά τα νησιά, σύμφωνα με την τουρκική άποψη, δεκατέσσερα (στην περιοχή των Δωδεκανήσων) δόθηκαν στην Ελλάδα με τη Συνθήκη των Παρισίων (1947). Τα υπόλοιπα –σύμφωνα με την τουρκική άποψη– παρανόμως κατέχονται από την Ελλάδα. Ενδιαφέρον έχει ότι, ανάμεσα στα νησιά που παρανόμως κατέχει η Ελλάδα, η Τουρκία συμπεριλαμβάνει και τα: Αρκοί, Φαρμακονήσι, Ψέριμος, Γυαλί, τα οποία κατοικούνται από Έλληνες προφανώς. Επίσης, στο εν λόγω έγγραφο / βιβλίο αμφισβητείται ονομαστικά η ελληνική κυριαρχία επί των νησίδων Γάιδαρος, Καλόλιμνος, «επί των 12 νησιών, νησίδων και βραχονησίδων νότια της Αστυπάλαιας και 23 νησιών, νησίδων και βραχονησίδων που βρίσκονται βορειοανατολικά της Κρήτης».

    Και αναρωτιέται κανείς,πως είναι δυνατόν να κάνεις πολιτική,όταν συνεχώς υποχωρείς κάθε φορά που ο απέναντι κάνει πολιτική διεκδικήσεων.

    Ετσι λοιπόν,από το ΄74 μέχρι τώρα υποχωρούμε άτακτα σε κάθε μέτωπο,με το ένα ή το άλλο πρόσχημα.
    Και σταματημός,δεν φαίνεται να υπάρχει.

    Δηλαδή πόσο πιά;
    Αν περιμένουμε από τους συμμάχους να μας συμπαρασταθούν,δεν πρόκειται να γίνει αυτό ποτέ.
    Μόνοι μας δεν φαίνεται νάχουμε ούτε το μυαλό ,ούτε την θέληση γιά κάτι τέτοιο.
    Οπότε;
    Προς τι τόσος πόνος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο αληθινος πονος ...τωρα θα αρχισει....Κι εδω παιζουμε παλι με τις λεξεις.Πονω θα πει ...πονω δεν θα πει λεω την λεξη μισοπονοντας..Πρεπει να πονας αληθινα.
    Για να δουμε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Παγίδα του Θουκυδίδη
    Στήνεται και εδώ τώρα, όπως αυτή περιγράφηκε για πρώτη φορά με αφορμή την άνοδο της Αθήνας και το φόβο που αυτή προκάλεσε στην δεσπόζουσα δύναμη της εποχής, τη Σπάρτη, φέρνοντας τον καταστροφικό Πελοποννησιακό Πόλεμο: “Όταν μια ανερχόμενη δύναμη απειλεί να εκθρονίσει μια κυρίαρχη δύναμη, το πιθανότερο αποτέλεσμα είναι ο πόλεμος“.
    Διπλή Παγίδα
    Εδώ όμως σαν ένα άλλο "μουσουλμανικό τόξο" που ξεκινάει από τον 25ο μεσημβρινό και καταλήγει στον 32ο και περιλαμβάνει τη Δ. Θράκη, το A. Αιγαίο και τη Κύπρο, έχει στηθεί μία διπλή παγίδα! Η αναδυόμενη δύναμη της Τουρκίας και ο φόβος που αυτή προκαλεί στους δρώντες στη περιοχή, μπορεί να προκαλέσει πολεμική σύνγκρουση είτε από τους ίδιους είτε μέσω αντιπροσώπων τους. Αλλά και η αναδυόμενη γεωπολιτική δύναμη Ελλάδος-Κύπρου μέσω μιας πιθανής „ενοποιημένης“ ΑΟΖ και κυρίως μέσω της εκμετάλευσης των πλούσιων ενεργειακών αποθεμάτων που αυτή συνεπάγεται, φαίρνει από πίσω τον πόλεμο... Ποιός λοιπόν θα δράσει πρώτος; και εάν όχι τώρα πότε θα είναι καλύτερα; Εμείς έχουμε ακόμα την πρωτοβουλία κινήσεων κι ας φαίνεται το αντίθετο... Εάν δεν επεκτείνουμε εμείς τώρα τα ΧΥ στα 12νμ, πότε; Όταν αυτοί θα είναι ακόμα πιο δυνατοί; Από την άλλη, εάν προχωρήσουμε τώρα, δε θα πρέπει κι αυτοί να προχωρήσουν στις απειλές τους; είναι έτοιμοι;...
    Ούτε σε 200 Χρόνια;
    Ποιά Κυβέρνηση λοιπόν θα μπορούσε να προχωρήσει στη πλήρη επέκταση των ΧΥ στα 12νμ και την ανακήρυξη ΑΟΖ το 2021, γιορτάζοντας τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός που θα το κάνει θέλει να έχει γόνατα !!! Ποιος όμως ;

      Διαγραφή
    2. Απ τις πολυ γνωστες χθεσινες καμμια.Αν ηταν αλλιως δεν θαχες ερωτησεις . Δηλ. Ποσο χαζοι πρεπει ναμαστε ωστε να κανουμε διαρκως τα ιδια...και να περιμενουμε ..αλλο αποτελεσμα ?? Και παραθετω τα ...ιδια ..: ΝΔ = 36%.....ΣΥΡΙΖΑ =24%....ΠΑΣΟΚ= 6%. ΚΚΕ = 6%..Χ.Α= 8%....κλπ....Τα επωμενα 3.000 ετη θα γινει αναπλαση μυαλων σε κλιμακα Σολ...αλεγκρο μα νον τροπο.....
      Και δυο φορες να μπεις στο ποταμι δεν θα μπεις στο ιδιο νερο ...ελεγε ο Ηρακλειτος. Αλλα εδω θα μπεις στο ιδιο.Αλλα εδω δεν ειναι ποταμι.Ειναι ....βαλτος και μυριζουν τα στασιμα νερα.

      Διαγραφή
    3. Dear Dimitri,
      Have you ever been invited to join a polital party for your patriotic beliefs or honest character? From left to rigjt and of anyone claiming otherwise, we are boycottig catharsis consiously or subconsiously.

      Διαγραφή
    4. Ο πόλεμος πρέπει να ξεκινήσει πριν απ'όλα κατά την Βουλής των νεοελλήνων, με το προφανές αιτιολογικό της μη τήρησης του Συντάγματος από την τρέχουσα Κυβέρνηση στο δημοψήφισμα του 2015 και την συνενοχή της υπόλοιπης Βουλής.
      Μετά έχουν θέση τα υπόλοιπα τα οποία και θα γίνουν αυτόματα:
      Απόρριψη όλων των συνθηκών και πρωτοκόλλων που υπέγραψε η προδοτική Βουλή από το
      ΄74 και εντεύθεν,μεταξύ των οποίων και τα μνημόνια και η μείωση της εθνικής κυριαρχίας.Τα πριν του ΄74 έχουν καταργηθεί ούτως ή άλλως.
      Ανοιχτή διακήρυξη της ρήξης με την ολιγαρχική ευρώπη.
      Εξοδος από το ευρώ.
      Εξοδος από την Ε.Ε.
      Απειλή εξόδου από το ΝΑΤΟ να αιωρείται.
      Επέκταση χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.
      Η επέκταση των 12 μιλίων είναι μη διαπραγματεύσιμο δικαίωμα.
      Η διευθέτηση της ΑΟΖ με την τουρκία μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.
      Μείωση φόρων.Υιοθέτηση ενός φορολογικού συντελεστή γιά όλους.
      Αποδοχή κάθε αίτησης ομογενών γιά επένδυση στην χώρα με συνοπτικές διαδικασίες.
      Ανάπτυξη της βιομηχανίας.
      Επιβολή δασμών στα εισαγόμενα προϊόντα.
      Ενίσχυση του σεβασμού στον ρημαδοέλληνα πολίτη ανεξαρτήτως της πολιτικής του πεποιθήσεως.
      Ενίσχυση και παρότρυνση της εφευρετικότητάς του.
      Και κυρίως, το τέλος του πηθικισμού σε ό,τι χειρότερο του δυτικού πολιτισμού.
      Τέλος στην ανοχή στην εγκληματικότητα.
      Τέλος στο λαθρεμπόριο των ναρκωτικών.

      Τόχουμε πατριώτες;
      Ή τρέμουμε τους παγκοσμιοποιητές;
      Λέτε να μας κηρύξουν τον πόλεμο;
      Ε,και;

      Διαγραφή
    5. Κ.Απελλες...δεν νομιζω οτι την λυση θα την φερει κομμα.Η πιθανοτητα κομμα ...δηλ. πολλοι ανθρωποι μαζι..να συντονιστουν ταχεως ..( λογω μεγαλης αναγκης)...αρμονικα...αποτελεσματικα...και μαλιστα ετεροκλητων στα παντα...καχυποπτων στα παντα...με ενα αχταρμα γνωσεων...συνηθειων κακων...πολιτικων παρανοησεων απειρου καλους ...κλπ....ισοδυναμει με την ηλικια των Γαλαξιων...!! Βεβαια ο ρομαντικος νους με τα οραματα...παρακαμπτει τις απιθανες πιθανοτητες...και ορεγεται σαν πιθανον το οραμα..Αυτο αλλωστε ειναι και το ....πολιτικως ορθο.Προσποιουμεθα οτι κανουμε το ...ορθο ..δεν το κανουμε...αλλα αμα λαχει μπορει να παρουμε και επεφημιες απ τα ..πληθη...για τις καλες οπτασιες μας !! Λοιπον αυτες ειναι οι πιθανοτητες των ...κομματων.Πρεπει να συντονιστει.ολο το συμπαν....!! Αλλα κ.Απελλες και φιλοι...την ιστορια.την προχωρανε ...οι κορυφες...Συντονιζουν μονο τον εαυτο τους....αρκει ναχουμε.καλη προθεση στην κορυφη..Αν ειναι παλι κακη...τι ειχαμε ..τι χασαμε...ετσι κι αλλιως με κορυφη η οχι...στα ποντικια θα παμε...Γεννησε αυτη η κοινωνια μια καλη κορυφη ?? Εχει καλως...Δεν γεννησε ?? Εχει ..κακως.

      Διαγραφή
    6. 7 στα 10
      - Πάγκαλος: „Ο Μητσοτάκης πιστεύω ότι θα πάρει την αυτοδυναμία.“
      - Κοινός Νούς: Τι να τη κάνει; Έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα να υλοποιήσει;
      Κοστολογημένο, ποσοτικά μετρήσιμο και άρα αξιολογήσιμο;
      Για την Οικονομία:
      1. Αύξηση χ του Ποσοστού ΑΠΕ μέσω ΔΕΗ και „πράσινης„ ανάπτυξης (το μόνο σωστό του ΓΑΠ)
      2. Αύξηση χ του Ποσοστού επί του ΑΕΠ μέσω „μπλέ„ οικονομίας σε 2 χρόνια;
      3. Μείωση της άμεσης φορολογίας για όλους στο 15%;
      Για τη Παιδεία:
      4. Επίδομα τέκνου για όλες τις οικογένειες ίσο με το 50% της κατώτ.σύνταξης
      5. Δημόσιες επενδύσεις στο 1% ΑΕΠ για Έρευνα και Τεχνολογία
      Για Εθνικά Θέματα:
      6. Ακύρωση της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών
      7. Στήρηξη της αυτονομίας της Β. Ηπείρου στα διεθνή φόρουμ
      8. Ακύρωση ελληνικών διαβατηρίων όσων τουρκόψυχων προωθούν την αυτονομία στη Δ. Θράκη
      9. Ναυπήγηση σύνχρονου στόλου, ικανού να υπερασπισθεί τις θάλασσες μας
      10. Επέκταση το 2021 των ΧΥ στα 12νμ και ανακήρυξη της ΑΟΖ μας,
      γιορτάζοντας έτσι με το καλύτερο τρόπο τα 200 χρόνια της ανεξαρτησίας μας!
      Εάν υπάρχει ένα κόμμα, με 7 στα 10 από τα παραπάνω στο πρόγραμμα του,
      θα το θεωρούσα πατριωτικό, θα το ψήφιζα και θα ένοιωθα υπερήφανος γι αυτό!

      Διαγραφή
    7. @Dimitris. We exclude people willing to help because of our ego. Our stuborness to choose left or right is not limitted to political choices. Our inability to listen to new ideas and work in team is demonstrated on a daily basis. That's why each one of us chooses a lonely road with zero chances of succeeding.

      I know it sounds like a puzzle. One day I will tell you the whole story.

      Διαγραφή
  6. 1)Οι Τούρκοι θέλουν την ιδιοκτησία όλου του Ανατολικού Αιγαίου ΜΕ όλα τα νησιά του, πέραν των κοιτασμάτων των υδρογονανθράκων. Η δήθεν ' Γαλάζια Πατρίδα ' τους, όπως την αποκαλούνε, περικλείει τα νησιά, που θέλουν να μας αρπάξουν.
    Δημιουργούν μάλιστα με τους εποίκους μετανάστες και 'πρόσφυγες', που μας στέλνουν, ισχυρότατη μουσουλμανική μειονότητα εκ του μηδενός, όχι μόνο στα νησιά μας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Μία ισχυρή μουσουλμανική μειονότητα είναι πρόφαση επέμβασης, όπως στην Κύπρο.
    Είμαστε τόσο ηλίθιοι, ώστε διευκολύνουμε τα Τουρκικά σχέδια, μεταφέροντας συνεχώς μουσουλμάνους εποίκους και στο εσωτερικό της χώρας, για να έρχονται συνεχώς νέοι στα νησιά.
    Λυπάμαι τους Έλληνες κατοίκους των νησιών μας και όχι μόνο.

    2)L’Enfant
    Victor Hugo

    Les turcs ont passé là. Tout est ruine et deuil.
    Chio, l’île des vins, n’est plus qu’un sombre écueil,
    Chio, qu’ombrageaient les charmilles,
    Chio, qui dans les flots reflétait ses grands bois,
    Ses coteaux, ses palais, et le soir quelquefois
    Un chœur dansant de jeunes filles.

    Tout est désert. Mais non ; seul près des murs noircis,
    Un enfant aux yeux bleus, un enfant grec, assis,
    Courbait sa tête humiliée ;
    Il avait pour asile, il avait pour appui
    Une blanche aubépine, une fleur, comme lui
    Dans le grand ravage oubliée.

    Ah ! pauvre enfant, pieds nus sur les rocs anguleux !
    Hélas ! pour essuyer les pleurs de tes yeux bleus
    Comme le ciel et comme l’onde,
    Pour que dans leur azur, de larmes orageux,
    Passe le vif éclair de la joie et des jeux,
    Pour relever ta tête blonde,

    Que veux-tu ? Bel enfant, que te faut-il donner
    Pour rattacher gaîment et gaîment ramener
    En boucles sur ta blanche épaule
    Ces cheveux, qui du fer n’ont pas subi l’affront,
    Et qui pleurent épars autour de ton beau front,
    Comme les feuilles sur le saule ?

    Qui pourrait dissiper tes chagrins nébuleux ?
    Est-ce d’avoir ce lys, bleu comme tes yeux bleus,
    Qui d’Iran borde le puits sombre ?
    Ou le fruit du tuba, de cet arbre si grand,
    Qu’un cheval au galop met, toujours en courant,
    Cent ans à sortir de son ombre ?

    Veux-tu, pour me sourire, un bel oiseau des bois,
    Qui chante avec un chant plus doux que le hautbois,
    Plus éclatant que les cymbales ?
    Que veux-tu ? fleur, beau fruit, ou l’oiseau merveilleux ?
    – Ami, dit l’enfant grec, dit l’enfant aux yeux bleus,
    Je veux de la poudre et des balles.

    8-10 juillet 1828

    Victor Hugo, Les Orientales

    https://www.poetica.fr/poeme-1277/victor-hugo-enfant/

    3)"Το ελληνόπουλο"
    Β. Ουγκώ

    Τούρκοι διαβήκαν. Χαλασμός, θάνατος πέρα ως πέρα.
    Η Χίο, τα’ όμορφο νησί, μαύρη απομένει ξέρα,
    με τα κρασιά, με τα δεντρά
    τ’ αρχοντονήσι, που βουνά και σπίτια και λαγκάδια
    και στο χορό τις λυγερές καμιά φορά τα βράδια
    καθρέφτιζε μεσ’ τα νερά.

    Ερμιά παντού. Μα κοίταξε κι απάνου εκεί στο βράχο,
    στου κάστρου τα χαλάσματα κάποιο παιδί μονάχο
    κάθεται, σκύβει θλιβερά

    ...

    https://atexnos.gr/%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2-%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%8E-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε και κυρ. Χρήστο , στην ζωή μου έμαθα να βλέπω το πρόβλημα και την λύση του .
    Δες τα προβλήματα της χώρας , προσπάθησε να δεις πίσω απο τον τοίχο ,σε βάθος χρόνου δηλαδή και δώσε λύση !!
    Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα , το μόνο που θέλω είναι το καλό της χώρας μου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nίκος (3 Σεπτέμβρη 2019 5.18 μμ
      Κάθε νοήμων άνθρωπος προσπαθεί να εντοπίσει ένα πρόβλημα.
      Κάθε νοήμων άνθρωπος προσπαθεί να βρει λύση σε ένα πρόβλημα.
      Εσύ όμως δίκην προφήτη μαντεύεις τα δεινά του μέλλοντος και κινδυνολογείς
      Όμως οι προφητείες είναι υπεράνω της ανθρώπινης νόησης.
      Για τον λόγο αυτό σου έγραψα ότι αυτά που έγραψες τον Φεβρουάριο του 2019 είναι ανευ νόησης (εννοείται ανθρώπινης νόησης).
      Σε μόλις τέσσερις σειρές του κειμένου σου διάβασα τρεις φορές το αν , και δυο φορές το θα.
      Αυτά είναι υπέρ αρκετά για να δικαιολογηθεί η άποψη μου ότι προφητεύεις με το αν και κινδυνολογείς με το θα.
      Στο τελευταίο σου μάλιστα «αν» γράφεις «αν κάποιος μπορεί να τους φρενάρει»
      Εννοείς δηλαδή «κάποιος» να φρενάρει ένα πολιτικό οργανισμό που έλαβε το 31,5 % στις τελευταίες εκλογές.
      Αυτός ο «κάποιος» προφανώς θα είναι ένα άτομο. (μιας και «ο κάποιος» είναι στον ενικό και όχι στον πληθυντικό).
      Σε υπενθυμίζω ότι ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του στέρησε από το πολιτικό κόμμα (που μισείς θανάσιμα)την κυβερνητική εξουσία και ανέθεσε σε αυτό το κόμμα την αξιωματική αντιπολίτευση .
      Εσύ δεν αναγνωρίζεις αυτήν την λαϊκή ετυμηγορία;
      Αν ναι δηλαδή αν αναγνωρίζεις αυτοκρατορικά δικαιώματα σε ένα άτομο και παράλληλα κινδυνολογείς τότε εγώ εν αδίκω σου έγραψα ότι. «Με αυτού του είδους τις κινδυνολογίες οι φασίστες προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον λαό»;
      Μπορεί να μην ανήκεις σε κανένα κόμμα. Εγώ δεν υπαινίχτηκα κάτι τέτοιο.
      Εσύ το μόνο που θέλεις «είναι το καλό της χώρας»
      Και ο βαριά ψυχασθενής δικτάτορας ο Παπαδόπουλος ήθελε «το καλό της χώρας» και πρόδωσε την Κύπρο αποσύροντας το ισχυρό ελληνικό στράτευμα από το νησί.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα και κλείνω με αυτό! ! Χρήστο, τι λες ;
      Εσύ όμως δίκην προφήτη μαντεύεις τα δεινά του μέλλοντος και κινδυνολογείς !!!
      Δες την Ιστορία μας , δες το σήμερα και βγάλε συμπέρασμα !!!

      Διαγραφή
    3. NΙΚΟΣ (4 Σεπτεμβρίου 2019 9΄35 πμ)
      Μου προτείνεις «Δες την Ιστορία μας, δες το σήμερα και βγάλε συμπεράσματα»
      Επί αυτού σε απαντώ.
      1)Εγώ διαβάζω την ιστορία μας από διάφορες πηγές όπου ναι μεν η κάθε μια βλέπει και κρίνει τα ιστορικά γεγονότα από διαφορετική πλευρά, όμως δεν τα αμφισβητεί κανένας, γιατί ιστορία είναι η ακριβής εξιστόρηση των γεγονότων.Έχοντας υπόψη λοιπόν τις διαφορετικές ερμηνείες των γεγονότων εξάγω και εγώ τα συμπεράσματα μου.
      2) Προκειμένου να συμμετάσχω σε κάποια συζήτηση και να καταθέσω τις απόψεις μου για να επιχειρηματολογήσω επικαλούμαι τα ιστορικά γεγονότα που δεν ανατρέπονται από κανένα
      3) Βλέποντας την ιστορία και το σήμερα καταλήγω ότι τα μεγάλα δεινά της χώρας συνέπεσαν με τις χρονικές στιγμές που τα ινία της χώρας τα κρατούσε άτομο αυταρχικό ,άτομο συγκεντρωτικό, που κατέλαβε την εξουσία χωρίς τη συναίνεση του Ελληνικού λαού, άτομο που επιδιώκει (και ενίοτε το καταφέρνει) να υποκαταστήσει τιν νομοθετική και την δικαστική εξουσία,άτομο που συνειδητά δεν εκπροσωπούσε τα δίκαια του λαού.
      4)Εξυπακούεται βέβαια ότι ως νοήμων άνθρωπος προσπαθώ να εντοπίσω ένα κοινωνικό- πολιτικό πρόβλημα,προσπαθώ να βρω την λύση του προβλήματος, όμως δεν μαντεύω δίκην προφήτη τα δεινά του μέλλοντος, δεν κινδυνολογώ μιμούμενος τους φασίστες.

      Διαγραφή
  8. Ὅ κ. Πάητ, λέγοντας ὅτι δέχεται ὅτι δέν θα ἀνησυχοῦσε στήν θέση μας γιά τόν χάρτη τοῦ Ἐρντογκάν, διότι εἶναι ἀναμφισβήτητη ἡ κυριαρχία τῆς Ἑλλάδος
    δέν λέγει ὅτι εἶναι κυρίαρχη ἡ Ἑλλάδα στό ἀνατολικό Αἰγαῖο,
    ἀλλά μόνο ὅτι δέν θα ἀνησυχοῦσε στήν θέση μας γιά τόν χάρτη τοῦ Ἐρντογκάν, διότι
    κατά τήν γνώμη του εἶναι κυρίαρχη ἡ Ἑλλάδα στό ἀνατολικό Αἰγαῖο.

    Ἀλλά προφανῶς ψεύδεται ὡς πρὀς τήν γνώμη του, ἀφοῦ ἀντιφάσκει:
    Ἄν οἱ ΗΠΑ θεωροῦν ἀναμφισβήτητη τή κυριαρχία τὴς Ἑλλάδος στό Αἰγαῖο (καί στό ἀνατολικό), τότε γιατί μᾶς κάλεσε ὁ ἴδιος ὁ κ.Πάητ, νά μοιράσουμε τό Αἰγαῖο ἄρα καί τήν ἐκμετάλλευσή του μέ τούς Τούρκους;
    Καί γιατί μίλησε γιά τούς χάρτες Ἐρντογκάν ὁ κ. Πάητ καί ὄχι τό ἴδιο τό Στάητ Ντηπάρτμεντ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό που θα συμβεί σε περίπτωση λύσης ΔΔΟ στην Κύπρο (''καλής '' ή κακής ΔΔΟ) καί μόνο μύωπες γεωστρατηγικά δέν βλέπουν είναι το ότι νόμιμα πλέον οι Τούρκοι μέσω ΤΔΒΚ θα ακυρώσουν την συνέχεια κυπριακής με ελλαδική ΑΟΖ .
    Η κακή λύση του κυπριακού (τύπου ΑΝΑΝ ΔΔΟ) δεν συνιστά μόνο το τέλος του Ελληνισμού στο νησί αλλά ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για Καστελόριζο σε πρώτη φάση κι'έπεται η συνέχεια .
    Μέ δύο φανατικούς Ανανιστές *Αναστασιάδη -Μητσοτάκη) ΚΑΝΕΙΣ δεν δικαιούται να κοιμάται ήσυχος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.