22/2/19

Εξαίρετο άρθρο, διαβάστε και διαδώστε το! Απαίτηση Νέας Στρατηγικής στο Κυπριακό

του Φοίβου Κλόκκαρη*
Με τον όρο στρατηγική, εννοούμε τον βέλτιστο συνδυασμό στόχου, μέσων και τρόπου. Αυτοί είναι οι  βασικοί συντελεστές οποιασδήποτε στρατηγικής. Αν έστω και ένας από αυτούς τους συντελεστές απουσιάζει, τότε παύει να υπάρχει η έννοια της στρατηγικής,  αλλά και όταν υπάρχει στρατηγική, αυτή είναι καταδικασμένη σε αποτυχία, αν έστω και ένας από τους συντελεστές της τέθηκε  λανθασμένα.
Σε ότι αφορά την Κύπρο, που τελεί σε ημικατοχή επί 45 χρόνια, ο Ελληνισμός (Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία (ΚΔ)) αφού απέτυχε να υιοθετήσει πανεθνική στρατηγική απελευθέρωσης, θα πρέπει τουλάχιστον να διασώσει το κράτος της ΚΔ και τις ελεύθερες περιοχές από την Τουρκοποίηση και να μην προσυπογράψει την νομιμοποίηση της διχοτόμησης που επέβαλε βίαια η Τουρκία, με την εισβολή και κατοχή.
Η ακολουθούμενη επί 40 χρόνια στρατηγική, με στόχο την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ) και τρόπο την διεξαγωγή χρονοβόρων Διακοινοτικών Συνομιλιών (ΔΣ) με την υποτελή διοίκηση της Τουρκίας ,υπό την απειλή των Τουρκικών Δυνάμεων Κατοχής(ΤΔΚ), είναι λανθασμένη.  Στόχος: H  ΔΔΟ, επιβλήθηκε από την Τουρκία και Βρετανία προς εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων , για έλεγχο όλης της Κύπρου από την Τουρκία  και διαιώνιση της παραμονής των  Βρετανικών Βάσεων .Θα οδηγήσει στην κατάλυση της ΚΔ, στην νομιμοποίηση της διχοτόμησης και στην επέκταση του ελέγχου της Τουρκίας σε όλη την Κύπρο, μέσω του Τουρκοκυπριακού (ΤΚ) κρατιδίου που θα προκύψει από την νομιμοποίηση της «ΤΔΒΚ» και μέσω της απαίτησης για συναπόφαση των δύο  κρατιδίων για όλα τα ζωτικά θέματα στο επίπεδο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης .Tρόπος:  Οι χρονοβόρες  ΔΣ  εξυπηρέτησαν την Τουρκία  να παγιώσει τα τετελεσμένα της κατοχής και να μετατρέψει τις κατεχόμενες περιοχές σε οιονεί επαρχία της με  τις ΤΔΚ ,τον εποικισμό,  και την εγκατάσταση ψευδοκράτους(<<ΤΔΒΚ>>), το οποίο υποστηρίζει τα συμφέροντα της,  αφού έχει πλήρη εξάρτηση από αυτήν μέσω παράνομων διμερών συμφωνιών  σε όλους τους τομείς λειτουργίας του(οικονομία, ασφάλεια, νόμισμα ,εμπόριο, επικοινωνίες,  ,ενέργεια, νερό κ.α.). Η στρατηγική που ακολουθήθηκε για το Κυπριακό , οδηγεί σε καταστροφική πορεία, επειδή οι βασικοί συντελεστές της  πάσχουν σοβαρά. Ο στόχος ( ΔΔΟ ) όχι μόνο δεν  επανενώνει  την Κύπρο, αλλά   νομιμοποιεί την διχοτόμηση  και ο τρόπος (ΔΣ)  εξυπηρετεί μόνο την Τουρκία.
Απαιτείται  νέα στρατηγική εθνικής επιβίωσης, με προτεινόμενους  βασικούς συντελεστές της  τους εξής :
  • ·      Στόχος (Εθνικός Σκοπός):  Ισχυροποίηση και  εκσυγχρονισμός της λειτουργίας του κράτους της ΚΔ , αποτροπή της επέκτασης του Τουρκικού  ελέγχου στις ελεύθερες περιοχές  και της   νομιμοποίησης της διχοτόμησης ( με την απόρριψη λύσης Τουρκικών όρων στο Κυπριακό όπως είναι η ΔΔΟ) και  διεξαγωγή αγώνα απομάκρυνσης της Τουρκίας από την Κύπρο και επανενσωμάτωσης  των κατεχομένων περιοχών στην ΚΔ.
  • ·       Μέσα (Εθνική Ισχύς): Η ισχυροποίηση των συντελεστών ισχύος της ΚΔ. Των εσωτερικών (άμυνα, οικονομία, διπλωματία, εθνικό φρόνημα) και εξωτερικών (Δόγμα Ενιαίου Αμυντικού χώρου Κύπρου – Ελλάδας, στρατηγικές συνεργασίες με τις γειτονικές χώρες στους τομείς της ασφάλειας και ενέργειας, σύναψη αμυντικών συμμαχιών με φίλες χώρες στη βάση κοινών συμφερόντων και κοινής συνεισφοράς,  διεκδίκηση από τα ΗΕ  και την ΕΕ της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου  για την ΚΔ και επένδυση στην δημιουργία του αγωγού EASTMED).
  • ·      Τρόπος (Σχέδιο): Η επανατοποθέτηση του Κυπριακού στην ορθή βάση του, ως το διεθνές έγκλημα που διέπραξε η Τουρκία σε βάρος της ΚΔ με την εισβολή, την κατοχή, τον εποικισμό και την εθνοκάθαρση και όχι ως θέμα δικοινοτικής διαφοράς, με δράσεις:

(1) Να διακόψουμε τις ΔΣ, που διεξάγονται υπό την απειλή των ΤΔΚ με την υποτελή διοίκηση που εγκατέστησε βίαια η Τουρκία στην Κύπρο και η οποία λόγω πλειοψηφίας εποίκων και διμερών συμφωνιών εξάρτησης υποστηρίζει τα Τουρκικά συμφέροντα σε βάρος εκείνων της Κύπρου.
(2) Να αποκηρύξουμε την λύση ΔΔΟ που διχοτομεί το έδαφος, τον λαό και την εξουσία στην Κύπρο (βίαιη επιβολή ζωνών), παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα (εγγυημένες πλειοψηφίες κατοίκων / περιουσιών στις  ζώνες) και καταστρατηγεί την δημοκρατική αρχή της πλειοψηφίας στη λήψη αποφάσεων(ΒΕΤΟ των Τουρκοκυπρίων) που παραλύει το κράτος .
(3) Να υποστηρίζουμε  στο Κυπριακό, την συνέχιση της λειτουργίας της ΚΔ όπως αυτή εντάχθηκε με το πρωτόκολλο 10 στην ΕΕ με όλη την επικράτεια της (με αναστολή του Ευρωπαϊκού κεκτημένου στις κατεχόμενες περιοχές) και προσαρμόσθηκε στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο με την 5η τροποποίηση του συντάγματος της ΚΔ .Να προχωρήσουμε σε περαιτέρω εκσυγχρονισμό του συντάγματος  για την απαλλαγή του από όλες  τις διχοτομικές, δυσλειτουργικές και ρατσιστικές διατάξεις που επέβαλε η Τουρκία και Βρετανία το 1960 (ΒΕΤΟ αντιπρόεδρου, ξεχωριστές πλειοψηφίες στη βουλή μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, χωριστοί δήμοι κ.α.) και την συμπλήρωση του με νέες διατάξεις .Διατάξεις που προάγουν την πλήρη εφαρμογή του Ευρωπαϊκού κεκτημένου, και κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων των  πολιτών της ΚΔ, για τους οποίους να ακολουθείται η δημοκρατική αρχή «ένα άτομο μία ψήφος» στις εκλογές όλων των αιρετών αξιωματούχων της ΚΔ.
(4) Να αγωνισθούμε με  όλα τα πολιτικά, νομικά ,διπλωματικά και οικονομικά μέσα για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου στην Κύπρο ,με παράλληλη ενδυνάμωση των συντελεστών ισχύος της ΚΔ και πρωτίστως της υποβαθμισμένης στρατιωτικής ισχύος της στη ξηρά, την θάλασσα και τον αέρα .Συγκεκριμένα να αγωνισθούμε για:
*Την απομάκρυνση  των ΤΔΚ  που  εισέβαλαν  παράνομα  στην  Κύπρο  το  1974
 (παραβίαση άρθρου 2.4 του καταστατικού χάρτη των ΗΕ και του 8 bis του καταστατικού του Διεθνούς ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ)).
*Την απομάκρυνση των παράνομων Τούρκων εποίκων (παραβίαση του άρθρου 49 της
Σύμβασης της Γενεύης του 1949 και του 8(2) (b) (VIII) του ΔΠΔ).
*Την επιστροφή όλων των ξεριζωμένων από την Τουρκία Ελλήνων προσφύγων και την
ανάκτηση των περιουσιών τους (παραβίαση από την Τουρκία του άρθρου 7(1)d και 7 (2)d του ΔΠΔ).
*Την διάλυση της παράνομης οντότητας της «ΤΔΒΚ» (ψήφισμα 541(1983) του ΣΑ/ΗΕ).
*Την επισημοποίηση της κατάργησης των συνθηκών Εγγυήσεως/Συμμαχίας 1960 που
είναι παράνομες και άκυρες (παραβίαση των άρθρων 2.1, 2.4 και 103 του καταστατικού χάρτη των ΗΕ και των άρθρων 53 και 60 της Συνθήκης της Βιέννης του 1969 για το Δίκαιο των Διεθνών Συνθηκών).
*Την επανενσωμάτωση των κατεχομένων περιοχών και των Τουρκοκυπρίων στην ΚΔ.
Η ΚΔ χρειάζεται  μία νέα στρατηγική εθνικής επιβίωσης προς ανακοπή της καταστροφικής πορείας των ΔΣ για λύση ΔΔΟ. Από την υποχωρητικότητα και τον κατευνασμό να μεταπέσουμε σε αντίσταση και διεκδικητικότητα με όπλα το δίκαιο και την ισχύ .

Η εφαρμογή της προτεινόμενης νέας στρατηγικής, είναι εξαιρετικά δύσκολο έργο αλλά είναι η μοναδική επιλογή για την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού.

*αντιστράτηγος ε.α


10 σχόλια:

  1. Το εθνόσημο με το περιστέρι υπήρχε από παλιά η το φόρεσαν πρόσφατα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μου στρατηγέ, άριστα αυτά που γράφετε, αλλά είναι διαπιστώσεις. Περί του πρακτέου όμως; Και φυσικά δεν σας διαφεύγει πως Τούρκοι και Εγγλέζοι είναι το ίδιο βάρβαροι, οι μεν εκ φύσεως οι δε επιστήμονες στον βαρβαρισμό. Το μόνο που σέβονται είναι η ισχυρή αποτρεπτική δύναμη. Κι αυτή αποκτιέται εκ των ενόντων. Στρατηγοί, Εκκλησία να προσεταιριστείτε τον εφοπλιστικό κόσμο να βοηθήσει και να εφοδιαστούν οι ένοπλες δυνάμεις με όπλα ικανά για ένα καινούργιο 1912-13. Μπορείτε, αρκεί να το αποφασίσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανείς δέν μᾶς ἐγγυᾶται, καί κανένα δεδομένο δέν ἐπιβεβαιώνει, ὅτι στόχος κάποιας ἀπό τίς ἡγεσίες τῶν δύο μεγάλων κομματικῶν παρατάξεων της Ἐλλάδος, ἦταν μέχρι σήμερα καί εἶναι, ἤ μπορεῖ νά εἶναι ὡς διά μαγείας, ἡ "επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού".

    Ἀκόμη καί στήν Κύπρο, στόχος γιά πολλούς δέν εἶναι ἡ ἐθνική ἐπιβίωση τοῦ Ἑλληνισμοῦ στήν Κύπρο, ἀλλά μόνο ἡ προσωπική ἐπιβίωση καί τό πολύ καί κάποια ἑρμαφρόδιτη προσωρινή κοινωνική ἐπιβίωση.
    Ἡ ἐθνική ἐπιβίωση προϋποθέτει ἐθνικό φρόνημα καί πίστη στόν ἀληθινό Τριαδικό Θεό. Χωρίς ἀλήθεια, ἤ μέ τήν ἀλήθεια σέ παρένθεση, μέ παραμέριση δηλαδή τῆς παρουσίας τοῦ ἀληθινοῦ Θεοῦ ἀπό τήν ζωή μας,
    τό φρόνημα μεταπίπτει σέ διεθνιστικό ἤ σέ στενά ὠφελιμιστικό-πραγματιστικό. "Πραγματιστικό", ἀπό τό τάχα "δέν γίνεται τίποτα", μέχρι ἀπόλυτης ἀτομικῆς ἰδιοτέλειας καί "μπᾶτε σκύλοι ἀλέστε".
    Διότι ἐμᾶς,
    δέν μᾶς συνδέει κάποιο διαβολικό κοινό σχέδιο, νά σφάξουμε καί νά λεηλατήσουμε, ὅπως συνδέει τούς Τούρκους,
    οὔτε κάποια δαιμονική κοινή ἐπιδίωξη ἐλέγχου ἐπί τῶν ἄλλων καί ἐπικρατήσεώς μας, ὅπως συνδέει τούς Ἐγγλέζους,
    ἀλλά ἡ ἀλήθεια καί ὁ Τριαδικός Θεός τῆς Ἀληθείας, ὅταν προσπαθοῦμε νά μήν ἁμαρτάνουμε, δηλαδή καί ἐμπράκτως καί στόν νοῦ μας, νά μήν δεχόμαστε τό ψεῦδος σέ καμία του μορφή ἤ καμουφλάζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περί τοῦ δέοντος γενέσθαι:
    Α) Ἐπίλυση τοῦ ἤδη ἐσωτερικοῦ μας προβλήματος στήν Ἑλλάδα, πού λέγεται σκοπιανό, ἤ "μακεδονισμός" τῆς προδοτικῆς πλευρᾶς καί τῆς ἀριστερᾶς καί τῆς δεξιᾶς (Ἀλήθεια: οὐδέποτε στήν ἱστορία ὑπῆρξε, καί ἄρα οὔτε μπορεῖ νά ὑπάρξῃ ὅσο ὑπάρχει ὁ Ἑλληνισμός, Μακεδονία πού δέν εἶναι Ἐλληνική),
    Β) Ξεκαθάρισμα ὅτι οὐδέποτε στήν ἱστορία τῆς Κύπρου ὑπῆρξε, οὔτε μπορεῖ νά ὑπάρξῃ, Δικοινωτική Διζωνική Ὁμοσπονδία, οὔτε Κύπρος χωρίς νά εἶναι Ἑλληνική, ἔστω καί ἄν περιστασιακά πέρασε κατοχές ὑπό ξένων,
    Γ) Ἐγκατάλειψη τῆς ἀνάπηρης ψευδώνυμης "δημοκρατίας"-φέουδου τῶν ἐλεγχόμενων παρα-μασωνικῶν ἐλίτ, καί σε΄Ἑλλάδα καί σέ Κύπρο, καί Ἀνάσταση τῆς κυριαρχίας τοῦ Ἑλληνισμοῦ στίς χῶρες ὅπου, συνδεδεμένος μέ τήν Ὀρθοδοξία, ἔγινε Ρωμηοσύνη καί ἐπιβιώνει.
    Δ) "Φωτιά καί τσεκούρι στούς προσκυνημένους", δηλαδή καταδίκες μετά από δίκες μέ νόμιμες πλέον διαδικασίες, ἐφ'ὅσον ὅμως αὐτές δέν ἀποκλεισθοῦν ἀντιδημοκρατικῶς-ἀντισυνταγματικῶς
    (ὅπως ἐπιχειρεῖται μέ τήν μετέωρη πολιτικῶς, καί προδήλως ἀντισυνταγματική -βλ. ἄρ. 28 παρ. 3 Σ- συμφωνία τῶν …Σκοπίων-Πρεσπῶν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εαν μετα απο 45 χρονια ειμαστε στην συζητηση της εκπονησης νεας Στρατηγικης και στο τελευταιο προυπολογισμο οι Στρατ.Δαπανες μειωθηκαν στο ελαχιστο των τελευταιων δεκαετιων, τοτε Καληνυχτα μας.
    Ουτε περισπουδαστες αναλυσεις χρειαζονται ουτε νεες Στρατηγικες αλλα αποφασιστικοτητα και αναληψη ευθυνων απο τους αρμοδιους.
    Αναφερθηκαν καποιες σωστες ιδεες με τη συνδρομη των εφοπλιστων και ολων των υπολοιπων προσθετοντας και νεες παραμετρους, αυτες με τα μελλοντικα εσοδα των ηδη εντοπισθεντων τεραστιων αποθεματων αεριων-πετρελαιων.
    ΕΧΘΕΣ επρεπε να ειχαν ενταχθει και να κανουν βολτες Υ/Β και οι αεροποροι να παρατησουν τα Ε/Π και να ασκουνται με Α/Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 45 χρόνια τώρα,άνθρωποι σαν το κλόκκαρη θα'πρεπε να έχουν φέρει τα πάνω κάτω...
    Η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι στο κλάμπ των 20 και να έχει μια ισχύ που να τρίζουν τα Σύμπαντα...
    Αντί αυτού, άνθρωποι σαν τον κλόκκαρη ένιψαν τας χείρας των και δεν ντρέπονται να καμώνονται δημόσια,ότι προσπαθούν να καλύψουν τις ενοχές τους με τσιτάτα και ευχολόγια.
    Ντρέπομαι για λογαριασμό όλων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με πολιτική ορθότητα και στοατζήδικες καταβολές δεν έρχονται τα πάνω κάτω σύντροφε...

      Διαγραφή
  7. Αυτα τα "επρεπε"...σε ποιον απευθυνονται??...Αφου ολοι ξερουν οτι δεν υπαρχει ηγεσια..ανεξαρτησια...οικονομια....και ηθικη..Απ το μηδεν στο πολυ...μεσολαβουν δυο αιωνες ...αρχιζοντας απο σημερα...αν γινει θσυμα..και υπαρξει ηγεσια τωρσ...Ενα εργοστασιο πχ. για να χτιστει...λειτουργησει..και αποδωσει κατι ..θελει επτα χρονια..Για να φτιαξεις εκατο μονο...θελει 40 ....Για να φτιαξεις μια χωρα του μηδενος σε ολα...παιδεια...πολιτεια...επιστημες...τεχνες...στρατους..οικονομιες....θελεις 3 γενιες...και το χειροτερο ολων ..να αλλαξεις το μοντελο ζωης ολων κσι ειδικα των ....γυναικων για να τεκνοποιουν καποτε ..κι οχι μονο να διασκεδαζουν την φυση τους....αλλες δυο γενιες....Αν ζεις εως τοτε...χωρις νεους..Ομως για να πεις ευχες...πρεπει να....κλπ θελεις μονο ενα λεπτο......κι επειδη ολοι θελουν να ξεμπερδευουν με τον χρονο..διαλεγουν τις ευχες.....Αν καθησεις και σκεφτεις τι δουλειες συνεπαγονται τα ...πρεπει.....ποσο χρονο κσι θυσιες...σε πιανει κρυος ιδρωτας....περα απ το γεγονος οτι πρεπει να αρχισεις τωρα ...οχι αυριο...κι αυτο σημαινει ...ρηξη με το Χθες...αμεση...επιπονη...και ταραγμενη. !!
    Εκτος αν γινει απ τον ..Θεο θαυμα....!! Δεν το αποκλειω...διοτι μονο ο Θεος μπορει.Η μονη επιφυλαξη μου ειναι η εξης ...μπορει να πει ο Θεος :..ελα εδω βρε κιαρατα...αυτοι εδω ουτε μια προσευχη δεν κανουν που ειναι δωρεαν !!Κι οι πιο πολλοι πιστευουν οτι ..δεν ...υπαρχω !!! Τι θαυμα να κανω ?? Πες πως κανω !!! Γιατι ?? Για να το ριξουν μετα παλι ...στα τσιφτετελια ?? Διοτι αυτο θα κανουν μετα !!!"" Αυτη την επιφυλαξη μονο εχω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευθυμα...
      Περιμενα κατι να πουν η Μαρια και η Αναστασια...αλλα απεσβετω κελαλον υδωρ... χαμαι πεσαι Δαιδαλος αυλαα....

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.