21/2/19

Η ατυχία να γεννηθείς Έλληνας…


"Οι κλεπτοκρατίες της Ρωσίας, της Βενεζουέλας κλπ π.χ. ωχριούν
 μπροστά στην ελληνική καθώς εκεί υπάρχει τουλάχιστον  κάποιος
 πλούσιος  φυσικός πόρος (υδρογονάνθρακες) τον  οποίον εκμεταλλεύονται
 ασύμμετρα σε σχέση  με την υπόλοιπη κοινωνία. Εδώ κλέβουμε αυτά
 που δανειζόμαστε και δεσμευόμαστε να πληρώσουν οι επόμενες γενιές... "

Η ιστορία του  καταναλωτικού δανείου συνολικού ύψους 100 χιλ. ευρώ από τη χρεοκοπημένη Τράπεζα Αττικής στον κ. Πολάκη έναντι αδύναμων ενέχυρων δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Περίεργο θα ήταν το αντίθετο. Δηλαδή, να ήταν νοικοκύρης με αποταμίευμα και να επέλεγε να το καταθέσει στον κρατικό τραπεζικό πυλώνα για να στηρίξει την ανάπτυξη (του Καλογρίτσα). 

Η Τράπεζα Αττικής όπως και η Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο παλαιότερα υποτίθεται πως ήταν υπό τον άμεσο έλεγχο του κράτους για να στηρίζουν την ανάπτυξη αλλά επί της ουσίας αυτό που συνέβαινε ήταν η καταλήστευσή τους από τα κόμματα και τους "κατσαπλιάδες" που παριστάνουν τους πολιτικούς και οικονομικούς ταγούς του τόπου. 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση άλλου υπουργού της κυβέρνησης με "πιστολιασμένο" δάνειο περί τις 800 χιλ. που έχει πετύχει ρύθμιση με την οποία καταβάλει 600 ευρώ τον μήνα.      

Τουτέστιν, ακόμη και με μηδενικό επιτόκιο θα το αποπληρώσει σε 1.333 μήνες ή 111 χρόνια. Με ένα υποτυπώδες επιτόκιο περνάμε τα 200 χρόνια και λογικά θα το αποπληρώσουν τα παιδιά του Σποκ και του Κάπταιν Κερκ από το Σταρ Τρεκ. 

Με απλά λόγια θα το αποπληρώσουν τα παιδιά σας και μαζί και τα παιδιά του κάθε ταλαίπωρου ο οποίος  με εισόδημα 500-1.000  ευρώ τον μήνα προσπαθεί να σπουδάσει τα δικά του, στα διαλυμένα δημόσια πανεπιστήμια. 


Για τη συνέχεια Capital

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.