14/2/19

Οι πλουτοκράτες του ΣΕΒ ενάντια... στους Καρανίκες!!!

Του Γιώργου Κράλογλου 
Ο Τσίπρας μάχεται να σώσει Καρανίκες και αχούρια στην παιδεία, αλλά για τους πλουτοκράτες του ΣΕΒ πέρα βρέχει. Έστησαν Κέντρο Αριστείας. Ντροπή.
Διαβάστε και φρίξτε... τι σκαρφίστηκαν οι πλουτοκράτες του ΣΕΒ, την ίδια ώρα που ο Τσίπρας, οι Γαβρόγλου, οι Πολάκηδες και οι "151 αντρειωμένοι" του "Ναι σε όλα για μια καρέκλα και έναν μισθό..." "αρματώθηκαν" και φυλάνε τα σύνορα μπας και περάσουν ξένοι δάκτυλοι..., με το "βίτσιο" της αριστείας... και χώσουν στη σοβιετία μας τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, που γέννησαν κουτόφραγκοι και άλλοι της Δύσης...
Καλούν, που λέτε, τους δημοσιογράφους, για την άλλη Τρίτη στον ΣΕΒ, να τους παρουσιάσουν, τι νομίζετε; Το Κέντρο Αριστείας του ΣΕΒ (SEV Center of Excellence in Creative Leadership), που λειτουργεί στο ALBA και το οποίο έχει ως στόχο την ενδυνάμωση της δημιουργικής ηγεσίας, ως βασικού συντελεστή (λέει) για την επιχειρηματική ανάπτυξη στην Ελλάδα.
Ποιος τους είπε, μωρέ, ότι εμείς θέλουμε ανάπτυξη πως μας αρέσει η, βιομηχανία και τα φουγάρα που καπνίζουνε; Τους Πολάκηδες τι τους έχουμε, σύντροφοι; Να καπνίζουνε και να βρίζουνε... τους έχουμε. Για τίποτε άλλο. 
Αλλά πριν σχολιάσουμε το νέο "ατόπημα" του ΣΕΒ και της πλουτοκρατίας που εκπροσωπεί στη Βενεζουέλα μας... ας διαβάσουμε λίγα ακόμη για το Κέντρο Αριστείας του ΣΕΒ, σε συνεργασία με το "ξενόφερτο" ALBA.
Οι δράσεις του Κέντρου Αριστείας του ΣΕΒ (λέει) απευθύνονται, κατά κύριο λόγο, σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη και περιλαμβάνουν: ακαδημαϊκή και εφαρμοσμένη έρευνα σε θέματα δημιουργικότητας και ηγεσίας στην Ελλάδα και διεθνώς, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης μεταξύ ακαδημαϊκών και διευθυντικών στελεχών επιχειρήσεων, ημερίδες για τις νέες επιχειρηματικές προκλήσεις καθώς και ένα ετήσιο συνέδριο για τις σύγχρονες τάσεις και πρακτικές στη δημιουργική ηγεσία σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο. 
Άντε τώρα να τολμήσεις να τα περάσεις αυτά στους κρατικούς Καρανίκες του ΣΥΡΙΖΑ και γιατί όχι... και στους άλλους των παλιών... των φαύλων από τους οποίους μας απάλλαξε... ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Ε, και; θα σου πουν οι "αντάρτες" του ΣΥΡΙΖΑ (που έβαλαν φυσεκλίκια και πολεμάνε την προδοσία με την προσπάθεια τροποποίησης του άρθρου 16 του Συντάγματος για τα Πανεπιστήμια). Μπορούμε να τα εξηγήσουμε αυτά στους Καρανίκες μας; Και τι θα τα κάνουμε εμείς τόσα μαγαζιά με χόρτο και σκόνη... μέσα και έξω από τα κρατικά αχούρια... Πώς θα τα κάνουμε αυτά στο ALBA και στα κολέγια της πλουτοκρατίας; Θα ουρλιάξουν από τις ντουντούκες τους...
Ασφαλώς και δεν έχουμε κανέναν λόγο να δώσουμε με το σημερινό μας σημείωμα, μεγαλύτερη διάσταση στα όσα ήδη ειπώθηκα και γράφτηκαν για την, όντως ιστορικά εγκληματική, στάση του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στην ελληνική νεολαία. Τις προσωπικές ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ, ως ΣΥΡΙΖΑ του 2015, έχει  ημερομηνία οριστικής λήξης.
Για να μην ξεφύγουμε όμως και από την επικαιρότητα αντιγράφουμε ένα μέρος από τη χθεσινή (επί του θέματος) δήλωση της πρώην υπουργού Παιδείας και Επιτρόπου Άννας Διαμαντοπούλου (γνωστής και από τον μοναδικό μεταρρυθμιστικό –αλλά και περιπετειώδη– νόμο Διαμαντοπούλου για την Παιδεία) την οποία θεωρούμε και εύστοχη πέρα για πέρα. 
 "...Ενώ οι πλούσιοι αυτού του τόπου ( λέει μεταξύ άλλων η κ. Διαμαντοπούλου) έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους στα καλύτερα σχολεία και Πανεπιστήμια του εξωτερικού, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αρνείται τον εκσυγχρονισμό και την άμιλλα μεταξύ των Δημόσιων Πανεπιστημίων και, ταυτόχρονα, τη δυνατότητα να δημιουργηθούν μη κρατικά και μη κερδοσκοπικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, που θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά κυρίως των οικονομικά ασθενέστερων να μην ξενιτεύονται, επιβαρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό και τη χώρα...". 
Με τούτα και με εκείνα όμως, τι να πεις για την (άριστη κατά την άποψή μας) πρωτοβουλία του Κέντρου Αριστείας (ΣΕΒ και ALBA) να δοθεί το "παρών" και της ιδιωτικής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας στην αναβάθμιση στελεχών, επιχειρήσεων που συντηρούν το κουράγιο τους να λειτουργούν στην Ελλάδα. Και ας ανατροφοδοτούν, το οξυγόνο της ελπίδας τους, από την νοσταλγία ότι η "σκιά", της χθεσινής και προχθεσινής ελληνικής βιομηχανίας, έχει μέλλον (μέσα στο άθλιο πολιτικό περιβάλλον που ζούμε) και θα βρει θέση στον βιομηχανικό χάρτη, της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, που σχηματοποιούν ήδη, τα οράματα της Ε.Ε. για την ευρωπαϊκή βιομηχανία.
Πηγή: Capital

5 σχόλια:

  1. Μπορεί, παρακαλώ, ο αρθρογράφος να εξηγήσει γιατί τα ιδιωτικά Παν/μια "θα δώσουν την ευκαιρία στα φτωχότερα παιδιά να μην ξενιτεύονται"; Θα είναι φτηνότερα από τα σημειρνά κρατικά, δωρεάν, Πανε/μια; Φιλανθρωπικά Παν/μια θα είναι; Σημειωτεον ότιτα ελληνικά ΑΕΙ δεν έχουν καθόλου ασχημη κατάταξη σε διεθνές επίπεδο, αναλογικά με τον πληθυσμό, και τις άλλες εξωγενείς και ενδογενεις περιπέτειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ. Αποστολοπουλε, η συγκριση που κανετε μεταξυ Ιδιωτικων και καρατικων ΑΕΙ ειναι σε λαθος βαση. Για να συγκρινουμε σε ομοιογενη βαση θα πρεπει να συγκρινουμε Ιδιωτικα ΑΕΙ εξωτερικου με ιδιωτικα ΑΕΙ στην Ελλαδα. Το κοστος σπουδων σε ΑΕΙ εξωτερικου αποτελειται απο Διδακτρα και κοστος ζωης σε χωρες οπως Αγγλια, Γερμανια, Γαλλια, Αμερικη συν ενα εως δυο ταξιδεια το χρονο στον τοπο σπουδων. Οπως πολυ καλα ξερετε το κοστος διαμονης, διατροφης και λοιπων εξοδων στις προαναφερομενες χωρες ειναι σαφως υψηλοτερο απο την Ελλαδα. Βεβαιως υπαρχουν και παραδειγματα για χωρες οπως Ρουμανια, Βουλγαρια οπου ηταν δημοφιλεις παλαιοτερα για το πολυ χαμηλο κοστος ζωης. Χαρακτηριστικα, πριν την αναπτυξη της Ρουμανιας υπηρχαν φοιτητες που με πουλωντας 2 τζιν παντελονια περνουσαν εναν ολοκληρο μηνα.
      Παρολο που η αναλυση που σας δινω ειναι πολυ απλουστευμενη δειχνει οτι ενα Ιδιωτικο ΑΕΙ στην Ελλαδα μπορει να γινει ελκυστικο οικονομικα και να διατηρησει καποιους φοιτητες στην Ελλαδα που αλλοιως θα εφευγαν στο εξωτερικο εξουθενονωντας οικονομικα τις οικογενειες τους.
      Ελεικρινα δεν καταβαινω την ολη συζητηση για την ιδρυση η μη ιδιωτικων ΑΕΙ. Ας τα αφησουν να ιδρυθουν και ο νομος προσφορας/ζητησης θα αποφασισει αν θα μπορεσουν να επιβιωσουν η οχι. Ετσι λειτουργουν σε ολο τον κοσμο.

      Διαγραφή
    2. δειτε. Δεν ειναι ακριβως ετσι. Δεν μπορει να αφεθούν στο νομο προσφορας και ζητησης. Διοτι η εκπαιδευση ειναι ιδιότυπο "εμπορευμα". Οι εγγυήσεις για την παροχη της πρεπει να ειναι πολλες. Π.χ. ξεκινατε να σπουδαζετε και στο δευτερο ετος φαληριζει το ιδιωτικο "πανεπιστημιο". Τι γινεται τοτε; Στις ΗΠΑ εχουν βρεθει λυσεις για τετοια θεματα. Αρκει να μην φτιαξουμε στην Ελλαδα εκτρώματα. Επισης, πανεπιστημιο σημαίνει ερευνα και δημοσιευσεις. Θα διακινδυνευσω να πω οτι στην Ελλαδα θα χωρουσαν μονο καμια δεκαρια τετοια.

      Διαγραφή
  2. Χαιρομαι για την απαντηση του κ. Κατακουζηνού επειδη έτσι μαθαίνω οτι γνωρίζει να γράφει ελληνικά. Λυπάμαι που δεν το κάνει και σε άλλα σχόλια του, αφού άγνωστο γιατί, γράφει αγγλικά.
    Η απαντησή του διόλου δενκαλύπτει το ερώτημα γιατί τα ιδιωτικά Παν/μια εδώθα είναι καλύτερα από τα κρατικά,τα οποία επεναλαμβάνω δεν είναι καθόλου κακα δεδομένουτου πληθυσμού και των οικονομικών μέσων.
    Θα είχει ενδιαφέρον να μάθουμε ποιοι καίγονται να γίνουν ιδιωτικα Παν/εδώ. Διότι δεν είναι θέμα Αρχής αλλά συμφεροντων. Τα πε΄ρι ιδεολογίας είναι στάχτη στα μάτια.
    Η τεραστια πλειοψηφια όσων φοιτητών πάνε έξω για σπουδές ειναι για μεταπτυχιακά,όχι για το πρώτο απλό πτυχιο. Αυτό, επαναλαμβάνω το καλύπτουν επαρκώς τα κρατικά Παν/μια.
    'Οποιος θέλει προκοπήτης χώρας πρέπει να ζητάει βελτίωση των ελληνικών κρατικών Πανεπιστημίων ποσοτική και ποιοτική, και όχι εισαγωγή ξένων οικονομικά ισχυρότερων Παν/μιων, φορεων ξενων εθνικών συμφερόντων-διοτι η Παιδεια δεν ειναι άχρωμη ουτε ουδέτερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Αποστολοπουλε, οπως ανεφερα προηγουμενως δεν εχει νοημα να συγκρινουμε Ιδωτικα και Δημοσια ΑΕΙ αν και σε μια "υγιει" χωρα ο ανταγωνισμος πολυ πιθανα θα εκανε τα Δημοσια ΑΕΙ να βελτιωθουν για να παραμενουν ανταγωνιστικα. Δειτε στατιστικα στοιχεια απο τη μεση εκπαιδευση και θα διαπιστωσετε οτι στην κορυφη βρισκονται ιδιωτικα εκπαιδευτηρια. Ο λογος ειναι πραγματικα απλος. Οι εκπαιδευτικοι αυτων των σχολειων αμοιβονται με βαση τα αποτελεσματα που παραγουν και δεν προλαμβανονται με βαση "πολιτικα" κριτιρια, πραγμα που συμβαινει στα κρατικα ΑΕΙ στην Ελλαδα (βλεπε κ. Μπαζιανα).

      Επειδη εχω προσωπικη εμπειρια απο τα Ελληνικα ΑΕΙ θα αναφερω πτυχιουχο το ΕΜΠ Μηχανολογο Μηχανικο που αδυνατουσε να φερει σε περας μελετη κεντρικης θερμανσης σε μονοκατοικια (τι πιο απλο) και τελικα διοριστικε λεκτωρας στο τμημα Μηχανολογων του ΕΜΠ (με τη βοηθεια του ΠΑΣΟΚ). Δυστυχως τα Ελληνικα ΑΕΙ απεχουν πολυ απο αυτο που ηταν καποτε.

      Πιστευω οτι δεν πρεπει να συνδεετε η ιδρυση η οχι Ιδιωτικων ΑΕΙ με τη βελτιωση των Κρατικων ΑΕΙ, οπως δεν πιστευω στα κρατικα μονοπωλια. Υγειης ανταγωνισμος (αν μπορει να υπαρξει στην Ελλαδα) ειναι ο δρομος για τη βελτιωση των κρατικων ΑΕΙ αλλα και για την επιβιωση των ιδιωτικων.

      Το θεμα ειναι πολυδιαστατο και δυστυχως ειναι δυσκολο να αναλυθει εδω σε εκταση αλλα εαν επιθυμειτε μπορω να το συζητησω σε αλλο τοπο και χρονο εκτενεστερα.

      Φιλικα Πανος
      ΥΓ Με συγχωρειτε για πιθανον λαθη αλλα τα Ελληνικα μου ηταν πολυ καλυτερα πριν 25 χρονια. Οσο για τισ φορες που γραφω Αγγλικα ειναι γιατι μερικες φορες χρησιμοποιω υπολογιστες που δεν επιτερεπετε η εγκατασταση των Ελληνικων και δεν εχει να κανει με προσωπικη βουληση να γραψω Αγγλικα.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.