26/2/19

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Ινδίας - Πακιστάν

Ινδικά μαχητικά πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές και αναχαιτίστηκαν από Πακιστανικά, στη λεγόμενη Γραμμή Ελέγχου που χωρίζει τα τμήματα της περιοχής του Τζαμού και Κασμίρ.
Η πολεμική αεροπορία της Ινδίας πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές εναντίον «στρατοπέδου τρομοκρατών» στην λεγόμενη Γραμμή Ελέγχου που χωρίζει τα τμήματα της περιοχής του Τζαμού και Κασμίρ που ελέγχεται από την Ινδία και το Πακιστάν καταστρέφοντας εντελώς τις εγκαταστάσεις, όπως ανακοίνωσε ο Ινδός υπουργός Γεωργίας, Gajendra Singh Shekhawat.

ये मोदी का हिंदुस्तान है, घर में घुसेगा भी और मारेगा भी,
Air Force carried out aerial strike early morning today at terror camps across the LoC and Completely destroyed it
एक एक क़तरा ख़ून का हिसाब होगा !ये तो एक शुरुआत है .. ये देश नहीं झुकने दूंगा...
​Δεν έχουν γίνει επίσημες δηλώσεις από τον Ινδό υπουργό Άμυνας.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος των Πακιστανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Ασίφ Γκαφούρ, δήλωσε ότι τα ινδικά αεροσκάφη παραβίασαν τη Γραμμή Ελέγχου.
«Η ινδική Πολεμική Αεροπορία παραβίασε τη Γραμμή Ελέγχου. Μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας στο Πακιστάν απάντησαν αμέσως. Τα ινδικά αεροσκάφη αποχώρησαν», έγραψε ο εκπρόσωπος στο Twitter.
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
Payload of hastily escaping Indian aircrafts fell in open.
​Σύμφωνα με τον Γκαφούρ, το ινδικό αεροσκάφος επιτέθηκε κοντά στη βορειοανατολική πακιστανική πόλη Μπαλακότ, που βρίσκεται κοντά στη γραμμή ελέγχου, αλλά δεν έχουν αναφερθεί ζημίες ή θύματα.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν, δήλωσε ότι οι δυνάμεις της χώρας βρίσκονται σε ετοιμότητα για να απαντήσουν εάν χρειαστεί.
Οι σχέσεις Ισλαμαμαμπάντ — Νέου Δελχί οξύνονται συνεχώς μετά από φονική τρομοκρατική επίθεση στις 14 Φεβρουαρίου, με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά, σε αυτοκινητόδρομο που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 45 Ινδοί παραστρατιωτικοί αξιωματούχοι.
Η Ινδία κατηγόρησε το Πακιστάν ότι προστατεύει τρομοκράτες και κατηγόρησε την χώρα ότι έχει άμεση σχέση με το περιστατικό.
Το Πακιστάν απορρίπτει τις κατηγορίες περί εμπλοκής του και δηλώνει πρόκειται για μέρος της στρατηγικής της Ινδίας προκειμένου αποτρέψει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας από τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή του Κασμίρ.
Η Ινδία, το Πακιστάν αλλά και η Κίνα αμφισβητούν το καθεστώς του Κασμίρ από το 1947. Το κράτος χωρίζεται σήμερα μεταξύ των τριών πλευρών, με τη Γραμμή Ελέγχου να εξυπηρετεί ως de facto σύνορο μεταξύ των ινδικών και των πακιστανικών περιοχών του Κασμίρ.
Πηγή: Σπούτνικ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.