10/2/19

Η προσφυγική πτυχή της Συμφωνίας των Πρεσπών

Σάββας Καλεντερίδης
Έχουμε δηλώσει ευθαρσώς την άποψή μας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, συντάσσεται πάνω από το 70% του ελληνικού λαού, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι το υπόλοιπο 30% συμφωνεί. Απλώς, αυτό που αποκομίζω από τις προσωπικές επαφές με δεκάδες πολίτες που λένε ότι έπρεπε να υπογραφεί αυτή η συμφωνία, είναι ότι οι περισσότεροι –αν όχι όλοι– λένε ότι πρέπει να παραδεχτούμε την ήττα μας στο συγκεκριμένο θέμα και ότι η συμφωνία αυτή έρχεται να κλείσει μια εκκρεμότητα που δημιούργησαν οι «άλλοι».
Κανείς ή σχεδόν κανείς, εκτός από τους εγκάθετους της κυβέρνησης, η άποψη των οποίων δεν προσμετράται, δεν συμφωνεί με την ουσία της συμφωνίας και ιδιαίτερα με την εκχώρηση «μακεδονικής» γλώσσας και ταυτότητας στους Σλάβους των Σκοπίων.
Τα παραπάνω τα αναφέρω ως απάντηση σ’ εκείνους που λένε ότι πρέπει να αποφύγουμε έναν νέο εθνικό διχασμό. Εκτός του ότι δεν υπάρχει διχασμός στην ελληνική κοινωνία, αφού κανείς από εκείνους που εγκρίνουν τη συμφωνία δεν βγαίνει να την υπερασπιστεί, εκτός από τους εγκάθετους, πρέπει να σημειώσουμε ότι το Σκοπιανό και η εν λόγω συμφωνία έχει ενώσει τον ελληνικό λαό, αφού στα συλλαλητήρια είδαμε δεξιούς, αριστερούς, κεντρώους, πλούσιους, φτωχούς, εγγράμματους και λιγότερο μορφωμένους, αθλητές, καλλιτέχνες και διανοούμενους, ενώ στη «δήλωση στήριξης» καλλιτεχνών είδαμε κυρίως  μετακλητούς και διορισμένους από την κυβέρνηση, αποσπασμένους σε πολιτικά κυβερνητικά γραφεία και λίγους πραγματικούς καλλιτέχνες που δεν έχουν σχέση με την εξουσία.
Επίσης, δεν είδαμε μέχρι στιγμής συμπλοκές μεταξύ εκείνων που είναι υπέρ και εκείνων που είναι κατά της συμφωνίας. Ίσα-ίσα, αυτό που είδαμε είναι οι πολίτες και οι προσωπικότητες που στρέφονται εναντίον της συμφωνίας, να στρέφουν τα βέλη τους εναντίον εκείνων που την υπέγραψαν και εκείνων που την ενέκριναν.
Άρα, δεν υπάρχει κανένας διχασμός στο λαό, τον οποίον ούτως ή άλλως δεν ρώτησαν οι υπογράψαντες και κυρώσαντες με την ψήφο τους τη συμφωνία. Και δεν ρώτησαν ούτε τους συμφωνούντες ούτε τους διαφωνούντες.
Πάμε τώρα στην προσφυγική πτυχή του Σκοπιανού, όπως διαμορφώνεται μετά τη συμφωνία των Πρεσπών.
Με τη συμφωνία αυτή, που αποτελεί πλέον πηγή δικαίου, δίνεται η δυνατότητα στους σλαβόφωνους Έλληνες πολίτες να διεκδικήσουν διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας που αναγνωρίσαμε και αναγνώριση εθνικής «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα.
Αν τελικά έχουμε μια τέτοια εξέλιξη, αυτό θα πρέπει να το εξετάσουν οι νομικοί, κατά πόσον εκείνοι που υπέγραψαν και ενέκριναν αυτήν τη συμφωνία υπέπεσαν στο αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, αφού είναι πρόδηλο ότι η δημιουργία μιας εθνικής μειονότητας με κλεψίτυπα χαρακτηριστικά διαρρηγνύει την εθνική μας ενότητα και προκαλεί κινδύνους στην εθνική μας ακεραιότητα.
Εκείνοι λοιπόν που υπέγραψαν και ενέκριναν, και ορισμένοι από εκείνους που στηρίζουν τη συμφωνία αυτή, ανάμεσά τους και τα μέλη του «Ουράνιου Τόξου», κάνουν αναφορές στη στάση των Ποντίων απέναντι στη συμφωνία.
Μάλιστα ο τ. ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς, έκανε την εξής απαράδεκτη δήλωση: «Θα σας πω κάτι ενδιαφέρον. Οι “Έλληνες Μακεδόνες” δεν αντιδρούν τόσο όσο οι Πόντιοι στη Μακεδονία. Είναι θέμα ταυτότητας και όχι γεωστρατηγικών συμφερόντων. Τόσο με την ΠΓΔΜ όσο και με την Αλβανία, το πρόβλημά μας έγκειται στα ζητήματα ταυτότητας, όχι σε γεωστρατηγικά θέματα».
Θα αφήσουμε ασχολίαστη τη δήλωση του Ν. Κοτζιά γιατί πολύ απλά δεν επιδέχεται σχολιασμό μια τέτοια αχαρακτήριστη δήλωση, και θα προχωρήσουμε παραπέρα, σε εκείνους που μας λένε ότι «εσείς έχετε μόνο εκατό χρόνια εδώ και δεν έχετε δικαίωμα λόγου στο Μακεδονικό». Επίσης, ορισμένοι από τους σλαβόφωνους μας λένε ότι τους πήραμε και τα χωράφια τους και μας δείχνουν το δρόμο της εξόδου!
Ενώ η συμφωνία δεν δίχασε τους Έλληνες, υπάρχει κίνδυνος να δημιουργήσει πρόβλημα ανάμεσα στους ποντιακής, μικρασιατικής και θρακικής καταγωγής Έλληνες της μίας και μοναδικής Μακεδονίας, με τους ντόπιους και ειδικά με εκείνους που πιστεύουν ότι είναι ψευδομακεδόνες.
Η απάντησή μας σ’ αυτούς θα πρέπει να είναι η εξής:
Η συνέχεια του άρθρου στο http://www.pontos-news.gr/article/190366/i-prosfygiki-ptyhi-tis-symfonias-ton-prespon 

21 σχόλια:

  1. Ο μόνος διχασμός που υπάρχει είναι μεταξύ άρχουσας τάξης (κομματικής ολιγαρχίας, ΜΜΕ κλπ.) και λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ταϋγέτη.

    Προσωπικά ἔχω ἐκνευρισθῆ τόσο πολύ μὲ ὃλη αὐτὴν τὴν προδοσία ποὺ δὲν ζητῶ βοήθεια ἀπὸ κανέναν νομικὸ ἤ δικαστικὴ ἀρχὴ.
    Εὔχομαι ὁλόψύχως νὰ βρεθῆ ἕνας πατριώτης στρατιωτικὸς καὶ νὰ μπουζουριάση ὅλὀν αὐτὸν τὸν αἰσχρο ἑσμὸ τῆς βο(υ)λῆς καὶ νὰ τοὺς κλείση ἰσόβια.
    Ἕνας νέος Ἡρακλῆς γιὰ νὰ καθαρίση τὸν τόπο ἀπὸ αὐτήν τήν κοπριά.
    Παρακαλῶ τὸν Θεὸ γἰ᾿αὐτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εγώ σας λέω ότι αν δεν ψήφιζε ο σύριζας την συμφωνία δεν θα μας άφηναν οι ξένοι να βγούμε από τα μνημόνια.
    Γιατί παρέδωσε ο Σαμαράς την κυβέρνηση;
    Γιατί δεν παραιτήθηκε ο Παυλόπουλος;
    Πόσες φορές θα το πούμε;
    Η ελληνική "ελίτ" ως σύνολο προδίδει την χώρα και όλοι κρύβονται ο ένας πίσω από τον άλλον.
    -"Δεν φταίω εγώ φταίει ο άλλος"
    Και κανείς δεν τολμάει να δείξει τον αληθινό φταίχτη.
    Που δεν είναι άλλος από το ξεπουλημένο πολιτικό σύστημα που ακολουθεί πιστά τους ξένους από φόβο: (Σημίτης,ΓΑΠ,καραμανλής,Μητσοτάκης.Καμμένος,Τσίπρας,παυλόπουλας).
    Διατηρώ αμφιβολίες γιά τον Σαμαρά ...ο οποίος και βάλεται γιά την υπόθεση Novartis αν και δεν ΄θάπρεπε να παραιτηθεί αλλά να βγεί μπροστά και να μιλήσει...
    και ίσως γιά τον Λεβέντη ο οποίος είναι...δεν θέλω να πω.

    Οταν λοιπόν λέμε: "Κανείς ή σχεδόν κανείς, εκτός από τους εγκάθετους της κυβέρνησης, η άποψη των οποίων δεν προσμετράται, δεν συμφωνεί με την ουσία της συμφωνίας και ιδιαίτερα με την εκχώρηση «μακεδονικής» γλώσσας και ταυτότητας στους Σλάβους των Σκοπίων"
    μάλλον δεν ξέρουμε γιά το τι λέει π.χ. ο Μπίστης που είναι πιό ειλικρινής .

    Οταν βγαίνουν οι εξ Ν.Υόρκης παμμακεδονικές και ουρλιάζουν περί καθαρότητας των αμερικανών στην υπόθεση,δεν περιμένετε να τους πιστέψω, έτσι;
    Ελεος!!!
    Και όταν αυτοί οι ίδιοι καταφέρονται κατά του τσυριζα,είναι λογικό να τους κοιτάω με μισό μάτι΄.
    Μάλλον δεν θυμάστε τον καραμανλή τον νεώτερο που μπροστά στον Σρέντερ κουνούσε συγκαταβατικά το κεφάλι όταν ο τελευταίος μας ζάλησε με το Mazedonia...

    Αν μου πείτε όμως ότι οι αμερικανοί (σαν πολιτικό κατεστημένο) είναι καθίκια και προδότες της Ελληνοαμερικανικής φιλίας και της εμπιστοσύνης που τους δείχνουμε,ναι.
    Θα το πιστέψω.

    Αν μου πείτε ότι οι γερμανοί πιέζουν γιά το θέμα,επίσης θα το δεχτώ.

    Ολα τα άλλα τα βλέπω εκτός θέματος και λίαν ύποπτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακούστε και τον Παραγιουδάκη από το 11:00 έως το 24:00 που συμφωνεί εν πολλοίς με την συμφωνία των πρεσπών.https://youtu.be/DPfI-g5q2_E

      Διαγραφή
    2. Το ότι όλο το πολιτικό κατεστημένο είναι ένοχο για την μέχρι πρότινος πορεία του Σκοπιανού είναι αναμφισβήτητο. Αλλά ακόμη και αυτό το πουλημένο κατεστημένο δεν είχε τολμήσει να πραγματώσει την μεγάλη και αίσχιστη προδοσία του Σύριζα. Το να προσπαθείς να εξισώσεις αυτήν την εσχάτη προδοσία του Σύριζα με τίς προηγούμενες πολιτικές στο Σκοπιανό είναι φανερή προσπάθεια να ξεπλύνεις τον Σύριζα.

      Και ναί, ο Παυλόπουλος είναι ένα άθλιο υποκείμενο (στο παρελθόν, εξ’ άλλου, ευχαριστούσε δημοσίως τους λαθρομετανάστες πού «προτίμησαν τήν Ελλάδα»!) πού θα μπορούσε να κάνει περισσότερα για να υπονομεύσει ή αποτρέψει την προδοσία ή τουλάχιστον να προσπαθήσει. Όμως η προδοσία ανήκει εξ’ ολοκλήρου στον Σύριζα.

      Επίσης, το να αναφέρεσαι στο ότι οι Παμμακεδονικές οργανώσεις Αμερικής δεν έκαναν, κατ’ εσέ, μνεία του γεγονότος ότι πίσω από την συμφωνία των Πρεσπών είναι η Αμερική, είναι ένα επιχείρημα στερούμενο εντιμότητος. Δηλαδή, εάν οι Παμμακεδονικές έλεγαν ότι πίσω από τίς Πρέσπες βρίσκεται η Αμερική, αυτό θα εμπόδιζε τον Σύριζα να προβεί στην προδοσία;

      Και το κερασάκι είναι όταν γράφεις ότι «αν δεν ψήφιζε ο σύριζα την συμφωνία δεν θα μας άφηναν οι ξένοι να βγούμε από τα μνημόνια». Σοβαρολογείς ότι η Ελλάδα, η οποία θά είναι υπό επιτήρηση για τουλάχιστον τά επόμενα 99 χρόνια και έχει ξεπουλήσει και συνεχίζει να ξεπουλάει τίς πλουτοπαραγωγικές πηγές της, έχει πράγματι βγεί από τά μνημόνια; Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι με όσα γράφεις εκτίθεσαι σαν πιο Συριζαίος και από τον Σύριζα και ότι το μόνο πού σε νοιάζει είναι πώς θα υπερασπιστείς τους προδότες του Σύριζα και όχι η καταστροφή της συμφωνίας των Πρεσπών;

      Διαγραφή
    3. Όλα σωστά αυτά που γραφεις Hlios. Μόνο μια παρατήρηση για να μην το ξεχνάμε. Τεράστια ευθύνη για την υπογραφή της άθλιας συνθήκης φέρει και ο Καμμενος. Κατά την γνώμη μου μεγαλύτερη του Κοτζια και Τσίπρα. Αυτοί οι δυο και πριν γίνουν κυβέρνηση ονομάτιζαν το κρατίδιο αυτό «Μακεδονία» σκέτο. Ο Καμμενος μπήκε στη Βουλή για τα ψέματα που ξεστομίζει ότι δήθεν θα είναι ανάχωμα και προστάτης του ονόματος Μακεδονία.

      Διαγραφή
    4. Αδελφε ηλιος: δεν πιστεύω ότι κατέχεις ούτε το αλάθητο,ούτε IQ πάνω από 70.
      Οπότε...δυσκολο να επικοινωνήσει κανείς με ιδιώτη...
      https://aienaristeyein.com/2012/09/08/%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%B8%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%83/

      Διαγραφή
    5. Στόν Zonitis: Βεβαίως, εξ΄ίσου ένοχος είναι ο Καμμένος καί τά παρτάλια του. Για να μην πώ και για την ΔΗΜΑΡ, Κουντουρά, κλπ.

      Διαγραφή
    6. Πρός Marios K: Οσα δέν φτάνει η αλεπού τά κάνει κρεμαστάρια.

      Διαγραφή
  4. Ὅλοι οἱ Ἕλληνες πολέμησαν στὸν Μακεδονικὸ Ἄγῶνα, τελεία καὶ παύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατα ενα ακατανοητο τροπο ..η Ελιτ η ντοπια .ειναι 40 οικογενειες..και δεν ειναι οι πολιτικοι... Οι πολιτικοι ειναι οι μαριονετες τους...που παιζουν για να περνα η ωρα....με παραπλανηση...Αυτοι διαπλεκονται με τους ξενους...Κανεις ομως δεν μιλα γιαυτους..Ολοι φοβουνται ...διαφορα.Ετσι βολευονται ολοι...με τους πολιτικους...ο κοσμος εχει ...εναν στοχο...κι οι Ελιτ ...ησυχα συνεχιζουν αφανως..Η δειλη ..ξεπουλημενη ταξη ..ειναι αυτοι οι τυποι....Αυτοι ειναι απατριδες...κι ολα τα κακα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε,ναι.Και περί αυτών ο λόγος.Σωστά.
      Γιά να μην ξεχνάμε κι'όλους τους μικρότερους τσιφλικάδες με τις ορδές των πακιστανών τε και βαλκανίων στην δούλεψή τους.

      Διαγραφή
    2. Ειναι να γελας που καποιοι τυποι εξ αυτων φανατικα κι εντελως ...παραλογα οικονομικα ..αφου μπαινουν " μεσα"...φουλ...εχουν φαγωθει χρονια να μας "ενημερωνουν"...και ..." ψυχαγωγουν"...( τους πηρε ο ..πονος)...αγοραζοντας ΜΜΕ...εφημεριδες ...τι βι...κλπ.Ειναι οι ιδιοι...και οι ιδιοι κι οι περιπου γυρω τους.Τα δηθεν λεφτα που ..χανουν...βαζουν κλπ...δεν ειναι σιγουρα ολα δικα τους...Ειναι των ξενων...αναλογα για ποιον δουλευουν..Τους εχει παρει ο ..πονος...Και τι ακριβως παραγουν για τον λαο ?? Αμαθεια ...και χορους...κι οτι σαβουρα πεταει...ερπει...η κολυμπα...Ενας μεγαλος στοχος τους ειναι μεταξυ αλλων οι γυναικες.Το 50% του κοσμου.Τις εχουν κανει ..κοσκινο.. και λογω " φυσης"...πληρως ταραντελες.Και τους αντρες φυσικα...Ετσι βγαινουν ιλαρες καταστασεις...τυπου Ποταμια..Κουντουρα...ηθοποιοι ..τραγουδιστες ...κι οτι φημισμενο τενεκε μαχαλα...οχι μετα απο σκεψη...αλλα επειδη ...αυτον θυμαμαι..οταν ψηφιζω....!!

      Διαγραφή
    3. Σωστά αδερφέ.Ετσι είναι. Εχεις δίκιο.Κι'όλως προσφάτως έχουμε και τα σαρβάϊβορ με τους πράκτορες της ΜΙΤ και κύριος οίδε τι άλλες αρπαχτές κάνουν τα τσοντοκάναλα από τουρκία μεριά να δείχνουν στις κλαίουσες μανάδες των νεοελλήνων τα τουρκικά σήριαλ...ο τσυριζας μας πείραξε...φτου!

      Διαγραφή
  6. 1)Η άθλια συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει μία νέα απειλή, από τον Βορρά, για την Ελλάδα. Τήν δυνατότητα στην μελλοντική δημιουργία της λεγόμενης από τους Σκοπιανούς "Ενωμένης Μακεδονίας", με την βοήθεια βέβαια της Τουρκίας ή τρίτων Δυτικών πλέον χωρών:
    https://en.wikipedia.org/wiki/United_Macedonia
    Το χειρότερο δυνατό σενάριο είναι αυτό του τουρκολόγου καθηγητή Δ. Κιτσίκη:
    "Ο Διαμελισμός της Ελλάδας στα σχέδια της Νέας Τάξης..."
    https://www.youtube.com/watch?v=jJ13Fv2h_8c
    Η Ελλάδα, με την συμφωνία αυτή που της επεβλήθη, προφανώς τιμωρείται από τους συμμάχους της για την βοήθεια που έδωσε στην Σερβία την δεκαετία του 90, τους S-300 και τον παλαιότερα σχεδιαζόμενο αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης. Διαβάστε το ακόλουθο βιβλίο, τί λέει για την Ελλάδα:
    "The Clash of Civilizations and the Remaking of World Order", By Samuel P. Huntington, 1996.
    Το μήνυμα, απειλή, στην Ελλάδα ίσως είναι, πως με την παραμικρή μας παρεκτροπή από την Δυτική γραμμή, μπορεί να υποστούμε αλλαγές συνόρων είς βάρος μας.
    Οι πολιτικοί μας, οι περισσότεροι, φαίνεται να είναι ότι χειρότερο θα μπορούσαμε να έχουμε στην εξουσία, την δυσκολότατη αυτή περίοδο.
    Όφειλαν να παραιτηθούν παρά να υποχωρήσουν στίς προφανώς τεράστιες εξωτερικές πιέσεις και να συναινέσουν στην άδικη και προδοτική αυτή συμφωνία, που θέττει σε κίνδυνο την εδαφική ακεραιότητα της χώρα μας.
    (Καλύτερα να μην υπογράφαμε τίποτα και ας μην βάζαμε βέτο στην FYROM, ως ύστατη υποχώρηση στούς συμμάχους μας).

    2)"This principle is old, but true as fate, Kings may love treason, but the traitor hate."
    Thomas Dekker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "...με την παραμικρή μας παρεκτροπή από την Δυτική γραμμή, μπορεί να υποστούμε αλλαγές συνόρων είς βάρος μας....";
    Ὄχι.
    Καί χωρίς παρεκτροπή από την Δυτική γραμμή, μπορεί να υποστούμε αλλαγές συνόρων είς βάρος μας. Καί μάλιστα, ἰδίως χωρίς καμία εὔλογη παρεκτροπή από την Δυτική γραμμή (π.χ. στά οἰκονομικά, ἀλλά καί σέ θέματα ἀρχῶν) θά υποστούμε αλλαγές συνόρων είς βάρος μας.
    Πρέπει κανείς νά εἶναι ἀνιστὀρητος γιά νά μήν τό καταλαβαίνῃ. Μπουνταλάς!
    Καί ὅσο πιό πολλή ἱστορία γνωρίζει, τόοσ καλλίτερα τό καταλαβαίνει αὐτό.

    [Τόσο ὡς ἐσφαλμένη στρατηγική, γενικά, ἀλλά καί ὅσον ἀφορᾶ συγκεκριμένα τήν Ἐλλάδα καί τήν μεγάλη "φιλία"(βλ. καχυποψία, φθόνο, κλπ) κάποιων ἐκ τῶν δυτικῶν πρός ἐμᾶς, πού ἄν μείνουν χωρίς ἀληθινό πιθανό ἀντίβαρο, θά ξεσαλώσουν ἀπό ἐμπάθεια].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό που ανησυχεί την Δύση είναι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας, όχι θέματα οικονομικής πολιτικής, κ.λπ..
    Συγκεκριμένα δέν θέλουν να έχει η χώρα μας στενότερες σχέσεις με την Ρωσσία από όσες μας επιτρέπουν.
    Αυτό οφείλεται στην εξαιρετικής σημασίας στρατηγική θέση της Ελλάδος, που δεν θέλουν με κανένα τρόπο να χάσουν τον απόλυτο έλεγχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ Σωστά.Κι'όλα αυτά τα περί μνημονίων,μεταρρυθμίσεων κ.ο.κ. είναι τρίχες κατσαρές και αφορούν τρίχες κατσαρές.Είναι απλά ένας τρόπος να μας δέσουν στο δυτικό άρμα εκβιάζοντας μας και επαναφέροντάς μας στην τάξη.
      Κάτι αντίστοιχο κάνουν στην Βενεζουέλα τώρα και στην τουρκία επίσης μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.
      Και το χειρότερο, χρησιμοποιούν ως απειλή αφ'ενός μεν την τουρκία εναντίον ημών ή εμάς κατά της τουρκίας...

      Διαγραφή
  9. ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ, 335 ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ, ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ https://www.youtube.com/watch?v=bJYmm17GAOM
    Για να διδαξετε στα παιδια σας την αληθεια , την αληθεια που απαγορευσαν οι ραγιαδες να διδασκεται στα σχολεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.