17/2/19

Δικάζεται από ομογενή Έλληνα της Κύπρου το τουρκικό κράτος

Ορατή είναι πλέον η προοπτική για να λογοδοτήσει η Τουρκία στην αμερικανική Δικαιοσύνη όσον αφορά στη λυσσαλέα επίθεση σε πέντε Αμερικανούς πολίτες (κυρίως κουρδικής καταγωγής) από μέλη της φρουράς του Ερντογάν έξω από την οικία του Τούρκου πρέσβη στην Ουάσινγκτον, στις 16 Μαΐου 2017. Ένας διακεκριμένος ομογενής δικηγόρος, ο Ανδρέας Άκαρας, με καταγωγή από την κατεχόμενη Κυθρέα, είναι βασικό μέλος της ομάδας που ανέλαβε την υπεράσπιση των διαδηλωτών, οι οποίοι υπέβαλαν μήνυση εναντίον του τουρκικού κράτους. 
Σε συνέντευξή του στον «Φ» τον περασμένο Ιούλιο, ο κ. Άκαρας τόνισε ότι «με βάση τη μήνυση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο εναντίον της Τουρκίας, ζητείται αποζημίωση 310 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η συγκεκριμένη δικαστική μάχη δεν περιορίζεται μόνο στις αποζημιώσεις, αλλά έχει πολιτικές διαστάσεις». Το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Μπλούμπεργκ» αναφέρθηκε πριν λίγες μέρες στην υπόθεση, υπογραμμίζοντας ότι, μέχρι στιγμής, δεν είναι σίγουρο για το ποια θα είναι η τουρκική απόφαση. Ο κ. Άκαρας δήλωσε ότι η Άγκυρα ζήτησε παράταση για να απαντήσει στην κλήτευση που παρέλαβε τελικά τον Δεκέμβριο.
 
Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, η τουρκική ηγεσία ενδεχομένως να ετοιμάζεται να υπερασπιστεί τον εαυτό της στο δικαστήριο των ΗΠΑ και όπως εύστοχα σημειώθηκε, «η βία που χρησιμοποίησαν τα μέλη της ασφάλειάς του δείχνει την αλαζονεία του Ερντογάν, ο οποίος προφανώς πίστευε ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές στην Αμερική με τον ίδιο τρόπο που τους αντιμετωπίζει στη χώρα του».    
 
ΠΑΝ. ΠΑΝ.
Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.