26/2/19

Μετά την ανάλυση Νομ.Υπηρεσίας η τοποθέτηση Λευκωσίας για Μαυρίκιο - Μπορεί η Κύπρος να απαιτήσει την απομάκρυνση των αγγλικών βάσεων;

Η Κυβέρνηση θα τοποθετηθεί, αφού μελετήσει την ανάλυση της Νομικής Υπηρεσίας αναφορικά με την ιστορικής σημασίας, γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για τις Βρετανικές Βάσεις στον Μαυρίκιο. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του νωρίς το πρωί της Τρίτης στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Υπουργός Εξωτερικών.
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, κληθείς να σχολιάσει την γνωμοδότηση που πάρθηκε χθες στη Χάγη η οποία μεταξύ άλλων κάνει λόγο για άμεση αποχώρηση των Βάσεων στο Αρχιπέλαγος Τσάγκος, είπε ότι η Κυβέρνηση θα αναμένει την ενδελεχή ανάλυση της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ανακοίνωση θα γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες.
Για νομικό όπλο στα χέρια της Λευκωσίας εξάλλου έκανε λόγο ο Γενικός Εισαγγελέας ο οποίος σχολίασε την γνωμοδότηση στο ΣΙΓΜΑ. Ο Κώστας Κληρίδης κληθείς να απαντήσει για το πώς δύναται να χρησιμοποιήσει την απόφαση αυτή η Δημοκρατία, παρέπεμψε σε πολιτικό επίπεδο, αφού εκεί θα παρθούν όπως σημείωσε, τέτοιες αποφάσεις.
Στο SigmaLive μίλησε το μέλος της κυπριακής αποστολής στην Χάγη και νομικός, Πόλυς Πολυβίου, ο οποίος τον περασμένο Σεπτέμβρη ανέπτυξε μεταξύ άλλων τα νομικά επιχειρήματα της χώρας μας αναφορικά με την υπόθεση του Μαυρίκιου.
Ως γνωμοδότηση "συμβουλευτικού χαρακτήρα" και όχι ως νομική κρίση με δεσμευτική ισχύ εκλαμβάνει η βρετανική κυβέρνηση την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για τις βρετανικές βάσεις στο Αρχιπέλαγος Τσάγκος, ανέφερε στην πρώτη αντίδρασή του το Foreign Office.
Πηγή: Sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.