16/2/19

Η "Γαλάζια Πατρίδα" είναι μεγάλη παγίδα για τον ελληνισμό

Στον υπέρτιτλο γράφει: "Μη φοβάσαι Έλληνα, είναι μόνο μια άσκηση"
Σάββας Καλεντερίδης
Τα τελευταία χρόνια είναι σε εξέλιξη πολυμερείς και περίπλοκες διαδικασίες που οδηγούν στη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών που θα επιτρέψουν την ασφαλή εκμετάλλευση (και μεταφορά προς τις αγορές) των ενεργειακών κοιτασμάτων σε πρώτη φάση της ανατολικής Μεσογείου και σε δεύτερο των θαλασσών που περιβάλλουν την Ελλάδα και αποτελούν μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όπως το Λυβικό, το Ιόνιο και το Αιγαίο πέλαγος.
Όσον αφορά την ανατολική Μεσόγειο, τα κοιτάσματα που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής ανήκουν στην Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Κύπρο, ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνες και σχετικές διαδικασίες στην ΑΟΖ του Λιβάνου.
Επίσης, όσον αφορά την Κύπρο, σ’ αυτό το «μεγάλο παιχνίδι», εκτός από την Κυπριακή Δημοκρατία, που είναι ο ιδιοκτήτης των κοιτασμάτων, συμμετέχουν διεκδικώντας τη «μερίδα του λέοντος» οι ΗΠΑ διά της Noble Energy και της ExxonMobil, η Γαλλία διά της TOTAL, η Ιταλία διά της ENI, η Κορέα διά της KOGAZ, το Κατάρ διά της Qatar petroleum και το Ισραήλ διά της Delek.
Όπως φαίνεται από τα παραπάνω απουσιάζει η Τουρκία του Ερντογάν, ο οποίος, σημειωτέον, μέχρι πριν από λίγα χρόνια ευελπιστούσε να ανατρέψει τα δεδομένα, και με τη βοήθεια του καθαιρεθέντος προέδρου της Αιγύπτου Μόρσι να μετατρέψει την ανατολική Μεσόγειο σε μια μουσουλμανική θάλασσα.
Μάλιστα, υποστηρίζοντας αυτό το σχέδιο η Τουρκία ενεπλάκη στην εξέγερση της Λιβύης και της Συρίας, αποσκοπώντας στην ανατροπή του Καντάφι και του Άσαντ αντίστοιχα, και την ανάληψη της εξουσίας από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, αδελφό κόμμα της οποίας είναι το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ταγίπ Ερντογάν.
Αν είχε πετύχει αυτό, τότε όντως η ανατολική Μεσόγειος θα είχε μετατραπεί σε μουσουλμανική θάλασσα, αφού σε Τουρκία, Συρία, Αίγυπτο και Λιβύη θα υπήρχαν κυβερνήσεις της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, εξέλιξη που θα έθετε υπό την σχετική επιρροή της Αδελφότητας και τον Λίβανο.
Τι θα σήμαινε αυτό;
Ότι θα είχαν ανατραπεί όλες οι συμφωνίες που έκανε η Κυπριακή Δημοκρατία με τις συνορεύουσες χώρες, με εξαίρεση το Ισραήλ, το οποίο πλέον θα ήταν η μόνη χώρα που θα είχε ακτή στη Μεσόγειο εκτός μουσουλμανικού τόξου!
Τελικά το σχέδιο της Τουρκίας δεν ευοδώθηκε, ο Μόρσι καθαιρέθηκε και τη θέση του πήρε ο στρατηγός Σίσι, που ούτε θέλει να ακούει για Μουσουλμανική Αδελφότητα· ο Καντάφι ανατράπηκε, όμως τα μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, παρά τον πακτωλό χρημάτων και τα παράνομα φορτία όπλων που στέλνει μέχρι και σήμερα ο Ερντογάν, δεν κατάφεραν να πάρουν την εξουσία στη Λιβύη· και στη Συρία ο Άσαντ αποδείχτηκε εφτάψυχος, σε σημείο να ψάχνει ο Ερντογάν τρόπο συνεργασίας μαζί του, για να κινηθούν μαζί εναντίον των Κούρδων.
Ο Ερντογάν, παρότι το σχέδιο μετατροπής της ανατολικής Μεσογείου σε μουσουλμανική λίμνη απέτυχε, δεν το έβαλε κάτω. Εκμεταλλευόμενος το στρατηγικό πλεονέκτημα που απέκτησε η Τουρκία με την εισβολή στην Κύπρο, η οποία έγινε με τις ευλογίες και την υποστήριξη των ΗΠΑ και της Αγγλίας, διεκδικεί τη μισή και παραπάνω ΑΟΖ της ανατολικής Μεσογείου, επικαλούμενη το...

Η συνέχεια του άρθρου http://www.pontos-news.gr/article/190640/i-megali-pagida-gia-ton-ellinismo

15 σχόλια:

  1. Βλέπετε με την πάροδο των ετών πως η Τουρκία απαιτούσε κάθε χρόνο και πιο πολλά !!! Το πρόβλημα είναι, του κάθε Παπουλια , ο οποίος ελαφρά τη καρδία προδίδουν την χώρα !!! Για εμένα είναι όλα θέμα δικαιοσύνης! !!! Ο Τσιπρας ΠΡΟΔΟΣΕ την Μακεδονία, πάνε για Θράκη και Αιγαίο !!!
    Μα επί τέλους κάποιος να τους σταματήσει !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στημένο παιχνίδι...
    Δυστυχώς για εμάς τους έλληνόψυχους το πιο πιθανό σενάριο τα επόμενα 4 χρόνια:
    Ούτε και η επόμενη κυβέρνηση θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πατρίδας μας.
    Αντί να διεκδικήσει με σθένος τα 12νμ και την ΑΟΖ, θα προτιμήσει να δώσει και άρα στο τέλος να προδώσει...Μετά τη Μακεδονία, σειρά έχει η Β. Ήπειρος, η Δ.Θράκη και το Α.Αιγαίο;
    "Είναι πολλά τα λεφτά Άρη"...
    Νομίζουμε πως αγοράζουμε χρόνο μέχρι να διαλυθούν οι απένατι όμως μάλλον μας πέρνει και μας η μπάλα... Πιθανόν να εκτιμάται από τη Δύση πως στη μετά-Ερδογάν εποχή να είναι πιό ώριμες οι συνθήκες για τη διάδοχη κατάσταση και στις δύο πλευρές του Αιγαίου οπότε την ετοιμάζουν σιγά-σιγά τη συφωνία αλά Πρέσπα... Φυσικά με παροτρύνσεις και προθύμους κάθε τύπου, γιατί να κρύβομεν άλλωστε; στο κάτω-κάτω έχουμε σα λαοί αρκετά κοινά... "έχουμε κοινή κουλτούρα, μουσική, ήχους, κουζίνα και γεύσεις" και άλλα ευφάνταστα...
    Βρείτε τα "λάθη" στο χάρτη...
    Εντελώς τυχαία βγαίνουν στη φόρα παλιά σχέδια για ένα νέο κράτος που ανατέλει στη Μ. Ασία, βλέπε τουιτάρισμα Μάικ Πομπέο με χάρτη δανεικό από την προηγούμενη δουλειά του με την Τουρκία χωρισμένη στον 32ο μεσημβρινό αλλά και την Ελλάδα στον 25ο, χωρίς Δ. Θράκη!... ΨΕΠ; άραγε για ποιούς; Εδώ πάντως δε "τσιμπάμε", μπορεί να μη πανηγυρίσαμε αλλά για τον 32ο αλλά για τον 25ο κάνουμε σα να μη βλέπουμε τον ελέφαντα στο δωμάτιο, η απλά κάνουμε ΜΟΕ...
    Ναι, πέσανε οι μάσκες ολών...και τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1)Η "Γαλάζια Πατρίδα" είναι ιστορικά από την αρχαιότητα Ελληνική.

    Έχει χυθεί πολύ αίμα για την απελευθέρωση της Ελλάδος από τους Τούρκους, κάτω από τραγικά δύσκολες συνθήκες.

    Σήμερα, εάν και έχουμε την οικονομική κρίση που μας μαστίζει, εάν και οι εθνομηδενιστές διεθνιστές πολιτικοί μας είναι ότι χειρότερο, έχουμε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις που θα πολεμήσουν για να διαφυλάξουν την χώρα μας.

    Αυτό να μην το ξεχνάει κανένας γείτονας μας.

    2)Άκρα του τάφου σιωπή.
    Διονύσιος Σολωμός

    https://www.youtube.com/watch?v=V7NcU8cozho

    3)ΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΣΣΕΣ
    (Μονόπρακτο)

    Γυναίκα Α΄
    :
    Ακούτε συντοπίτισσες αδερφές μου. Αντίκρυ στην πατρίδα μας, στο έρμο Μεσολόγγι, δεν έπαψαν στιγμή να βαράνε τα κανόνια. Εχτές όλη μέρα δεν έπαψε η θάλασσα να τρέμει, να σείεται η γη… και σήμερα ξανάρχισε το κανονίδι με την αυγή. Αχ, ο θάνατος σαρώνει τις ψυχές! Ω, γεμίζουν τα μάτια μου δάκρυα, γιατί το δράμα του Μεσολογγιού δεν έχει λόγια να ειπωθεί. Άκου! Βάστα, καημένο Μεσολόγγι.

    Γυναίκα Β΄
    :
    Τ’ αδέρφια μας σκοτώνονται για τη λευτεριά μέσα σ’ εκείνο το δοξασμένο αλωνάκι … για τη λευτεριά τη δική τους και τη δική μας, τη λευτεριά του κόσμου. Άμποτε, θεέ μου, τούτη η τρομερή θυσία ν’ ανοίξει το δρόμο για να μας έρθει η λευτεριά. Ω, τη βλέπω την ωραία, λαμπρή θεά, αναστημένη από τα κόκαλα των προγόνων μας, με σπαθί κοφτερό κι όψη γενναία, να περιδιαβαίνει τον κόσμο.

    Γυναίκα Γ΄
    :
    Έρμες αδελφούλες μου, δυστυχισμένες Μεσολογγίτισσες … ερχόμαστε δω στ’ ακρογιάλι της Ζάκυνθος και καθόμαστε και κλαίμε αγναντεύοντας τα άγια χώματά μας. Κλαίμε κοιτάζοντας πέρα κατά το καημένο Μεσολόγγι. Γυρίζουμε οι δύστυχες όλη μέρα στα σοκάκια της Ζάκυνθος ζητιανεύοντας, μα δε ζητιανεύουμε για μας, για να χορτάσουμε την πείνα μας … ζητιανεύουμε για τους δικούς μας … να τους στείλουμε κει πέρα στο Μεσολόγγι εφόδια, τρόφιμα και πανικά για τους λαβωμένους. και δεν είναι ντροπή η ζητιανιά σαν είναι για ιερό σκοπό.

    ...

    https://emathima.files.wordpress.com/2013/03/cebfceb9-cebcceb5cf83cebfcebbcebfceb3ceb3ceafcf84ceb9cf83cf83ceb5cf82.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν θυμάμαι εκείνη την εποχή, ποιός ήταν ο Αξκός σύνδεσμος-σύμβουλος του ΥΠΕΞ με τις ΕΔ, μπορώ πολύ εύκολα να καταλάβω γιατί οι τούρκοι έχουν όλες αυτές τις επιτυχίες εις βάρος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μᾶς ἔχουν πάρει στὸ ψιλὸ οἱ τοῦρκοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Konion.
    Μακαρι να μεινουν στο 'ψιλο' και να μην μας 'παρουν' στο χοντρο και μαλιστα τωρα που ειμαστε μπρουμητα και στα τεσσερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ταϋγέτη.

    Ἀς κάνουνε πώς μπαίνουν μέσα τὰ Μογγόλα καὶ τότε θὰ δοῦμε ὅλοι ποιοὶ φοβοῦνται καὶ ποιοὶ ὄχι,διότι ἀπὸ μακριὰ καὶ ἐμεις μποροῦμε νὰ φοβερίζουμε·ἐκτὸς ἐὰν ἐδῶ μέσα ὑπάρχουν κάποιοι ποὺ φοβοῦνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προσωπική μου άποψη είναι η ταχεία ανάληψη επιθετικών ενεργειών από μέρους της Ελλάδας κατά του τουρκικού στόλου και της τουρκικής αεροπορίας,ΤΩΡΑ.
    Οσον αφορά τον με πεσμένο ηθικό νεοελληνικό λαό,θα ανακάμψει ταχύτατα στο άκουσμα ενός βαρύτατου μαζικού πλήγματος κατα των τούρκων.
    Αυτή η κωμωδία πρέπει να σταματήσει εδώ.
    Αλλη λύση συνολική ,από τον Εβρο έως την Κύπρο,δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς όμως,αυτή η λύσις θα στενοχωρήσει τους φιλτάτους Ισραηλινούς και μερίδα των εδώ Ιδραηλιτών, προεξάρχοντος του κου Ροζάκη...
      Μιάς και από χούντας εποχής ηθέλαμεν διακαώς την Ελληνο-ισραηλινήν συνεργασίαν.
      Οπότε,πάμε γιά κανά μπάνιο...
      Τα θέλαμεν και τα πάθαμεν...
      Ελπίζω νάγινα αντιληπτός...

      Διαγραφή
  9. αυτος ο λαος της στεπας, που ανεκαθεν δεν ειχε ποτε καμια σχεση με την θαλασσα και το υγρο στοιχειο, ξαφνικα βλεπουμε οτι απεκτησε και 'γαλαζια πατριδα'(?)... μολις οσμηστικε οτι διακυβευονται δισεκατομυρια δολαρια στον πυθμενα της. Ιστορικα, εναν ναυαρχο-πειρατη ειχαν που αποτελουσε καποτε τον φοβο και τον τρομο τον Μπαρμπαροσα, ο οποιος ως γνωστον ηταν εξισλαμισμενος Ελληνας(γενιτσαρος) απο την Λεσβο... κατα τα αλλα ναυτικος λαος οι νεο-τουρκοι... γελαει ο κοσμος
    Υ.Γ. ελα παππου να σου δειξω τα χωραφια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εχουν ομως τρια ...ναυπηγεια...
    Κι εμεις ...κανενα.....Τα κλεισαμε...για να παμε εμεις στην.....στεπα....Κι εχουμε και τους εφοπλιστες ....χμμμ....αυτοι ναυπηγουν στον ....Ολυμπιακο ...στην Κινα...στην Κορεα...κι ισως και στην Τουρκια σε λιγο.....Ειναι αυτοι οι ..Ελληνοφωνοι...Αγγλοι....οι φανατικοι ...Ελληνες στα ...γονιδια...οι πολυπολιτιστικοι ....παγκοσμιοποιημενοι...οι διεθνιστες...οι οπεν σοσαιτυ....τζετ σετ...τζετ προπαλσιον...τζετ οουνερς...τα....τζετονια.... πας στην στεπα ...τακα τακα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.