17/2/19

Το Σκοπιανό πρόβλημα και η δημοκρατία - Αν είχαμε δημοκρατία θα μπορούσαν οι πολιτικοί να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία;


Το Σκοπιανό ζήτημα το οποίο πρωταγωνίστησε στην πολιτική επικαιρότητα, αναδεικνύει το έλλειμμα δημοκρατίας στη χώρα μας.
Στο βίντεο ο Σταύρος Καλεντερίδης, εκ των ιδρυτών του δέλτα.
Περισσότερα στο: www.todelta.gr

26 σχόλια:

  1. "Το Σκοπιανό πρόβλημα και η δημοκρατία - Αν είχαμε δημοκρατία θα μπορούσαν οι πολιτικοί να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία;" Ανοητο ερωτημα, που το εχει απαντηση η ιδια η ζωη. Δημοκρατια εχουμε και αυτη πουλησε την Μακεδονια. Αυτο ειναι η Δημοκρατια. Ενα ματσο λαμογια, λομπυστες, μασσωνοι και αποκρυφες οργανωσεις και συμφεροντα. Ετσι ειναι απο την Αμερικη, Αγγλια, Γαλλια, Σουηδια μεχρι την Ελλαδα κλπ κλπ. Στις πρωτες χωρες μαλιστα βαζουν και τα παιδια να σκοτωνονται για πολεμους που δεν αφορουν τους πολιτες των αντιστοιχων χωρων παρα τα συμφεροντα που κουρσευουν τις χωρες και οι φορολογουμενοι πληρωνουν τα γαμησιατικα των νταβατζιδων των χωρων τους και με αιμα κα ιμε χρημα. Κια οι χωρες τους χρεωκοπουν προς ευχαριστιηση των περιουσιων τραπεζιτων δανειστων....Και μην απαντηση κανεις οτι θα φτιαξει το Δελτα η αλλος αλλη δημοκρατια που δεν υπαρχει ακομη γιατι γελαει και καθε πικραμενος...Εθνικο Κρατος χρειαζομαστε αδελφια. Μονο Εθνικο κρατος χωρις τους δυτικοληγουρηδες και οπισθοβαρεις..Εθνικο Κρατος και Εθνικισμο. Τα αλλα ειναι επικοινωνιακα τεχνασμα για να κοροιδευψουν τον κοσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ετσι ειναι απο την Αμερικη, Αγγλια, Γαλλια, Σουηδια μεχρι την Ελλαδα κλπ κλπ"
      Και μονο που βαζεις την Ελλαδα στην ιδια προταση με τισ προαναφερθεισες χωρες ειναι ντροπη. Μακαρι να ειχαμε και 20% απο οτι εχουν αυτες οι χωρες. Δεν θα ειμασταν Μπανανια. Τελος ελπιζω με τη λεξη "Εθνικισμο" να εννοεις μια σοβαρη Πατριωτικη κυβερνηση με στοχο το οφελος της Ελλαδος γιατι αν εννοεις κατι αλλο που ζησαμε πριν το 74, σιγουρα δεν ειναι λυση.

      Διαγραφή
    2. Τό ἐθνικό κράτος καί οἱ ἐχθροί του: ἐθνικιστές/διεθνιστές.

      Ἐθνικό κράτος ἔχουμε, καί πατριωτισμό χρειαζόμαστε,
      γιά νά τό ὑπερασπισθοῦμε ἀπέναντι στούς ἐχθρούς του,
      πού εἶναι καί ἐχθροί τῆς δημοκρατίας.
      Πατριωτισμό χρειαζόμαστε, ὄχι ἐθνικισμό.

      Δέν χρειαζόμαστε οὔτε ἐθνικισμό δικό μας κατά τῶν γειτόνων μας,
      οὔτε ἐθνικισμό τῶν Τούρκων ἐντός τῆς Ἑλλάδος (βλ.ἀπόψεις Ρεπούση, Φίλη),
      οὔτε ἐθνικισμό ὑπέρ ΗΠΑ ἐντός τῆς Ἑλλάδος (Τσίπρα-Καμμένου),
      οὔτε ἐθνικισμό ὑπέρ Γερμανίας ἐντός τῆς Ἑλλάδος (Τσίπρα-Κυρ. Μητσοτάκη),
      οὔτε ἐθνικισμό ὑπέρ ΠΓΔΜ ἐντός τῆς Ἑλλάδος (Τσίπρα-Κατρούγκαλου),
      οὔτε καί ἀνθελληνικό "διεθνισμό".
      Διότι:
      Διεθνισμός ἤ Παγκοσμιοποίηση, εἶναι ὁ φασιστοειδής καί πράγματι ναζιστικός ρόλος τῶν τυχοδιωκτῶν στήν πολιτική, δηλαδή
      τῶν "ὄνομα καί μή χωριό",
      τῶν "ὅπου γῆ καί πατρίς",
      τῶν ΟΦΑ ("ὅπου φυσάει ὁ ἄνεμος"),
      τῶν πρακτόρων ξένων συμφερόντων.

      Διαγραφή
    3. Τη Μακεδονία δεν την πούλησε η δημοκρατία, γιατί δεν έχουμε δημοκρατία.
      Την πούλησε η κομματική ολιγαρχία, η οποία χρησιμοποιεί τον όρο δημοκρατία για να κρύψει το αποκρουστικό της πρόσωπο.
      Κι εκείνοι που λένε ότι την πούλησε η δημοκρατία, είναι εξ αντικειμένου οι εχθροί της.
      Να προσέχουμε τι λέμε και τι γράφουμε.

      Διαγραφή
    4. @ Nikolaos Kavasilas

      Άρες μάρες, κουκουνάρες. Πλήρης διαστρέβλωση όρων και εννοιών. Τι πάει να πει π.χ. "εἶναι ὁ φασιστοειδής καί πράγματι ναζιστικός ρόλος τῶν τυχοδιωκτῶν στήν πολιτική"; Ό,τι να 'ναι.

      Διαγραφή
    5. @ Savvas Kalenteridis

      Είναι προφανές αυτό που γράφεις, αλλά ο sun δηλώνει εχθρός τής δημοκρατίας, χωρίς να ξέρει τι είναι δημοκρατία. Τουλάχιστον αυτό βγαίνει απ' αυτά που γράφει.

      Διαγραφή
    6. Προς τον Πανο Κατακουζινο- Τα δυτικα καθεστωτα εχουν τις ιδιες και χειροτερες επιδοσεις δημοκρατιας απο αυτες της Τριτης Ελληνοφωνης. Η αστυνομια της σκεψης, η πολιτικη ορθοτητα, η επιστημονικη διαχειρηση των συνειδησεων, τα δυναστευτικα εκλογικα συστηματα, και η απαγορευτικη προσβαση στα ΜΜΕ στους αντισυστιμηκους ειναι απαγορευτικη στην εκφραση, η υποκουλτουρα ελεγχει την Ελευθερια του ατομου. Στις δυση συνηθως η εκλογη του προεδρου/ κυβερνησης γινεται με λιγοτερο του 50% του εκλογικου σωματος και το πλειοψηφον της διαδικασιας εκφραζει κλασμα του συνολου των εν δυναμει ψηφοφορων...Στην Γαλλια η Λεπεν με σημαντικο ποσοστο 13.5% εξελεξε 8 απο 588 βουλευτες, στην Αγγλια, των 650 βουλευτων, το UKIP του Φαραζ δεν εκπροσωπειται. Η εννοια του Εθνικισμου ειναι μονοσημαντη και δεν επιδεχεται αμφισβητησης και ουτε εξηγησεις απο ασχετους. Εθνικισμος ειναι η ενεργητικη καταφαση του Εθνους. Αφορα την ζωντανους, τους πεθαμενους και τους ερχομενους που εχουν/ειχαν/θα εχουν το ομοαιμο, το ομογλωσσο, το ομοθρησκο και το ομοτροπο. Αφορα και την γη των πατερων. Οι αξιωματικοι του 67-74, δεν ηταν Εθνικιστες. Ηταν πατριωτες δημοκρατες αστοι που ηθελαν να σωσουν την χωρα απο τον κομμουνισμο (ετσι ειχαν δρομολογησει την πορεια της χωρας). Τους πεταξαν ομως οι "συμμαχοι" για να συνεχισουν την Κυπριακη προδοσια με τους πολιτικους. Ρωτα τον Σαββα να σου πει γιατι δεν ανοιγουν τον Φακελο της Κυπρου για να εξαερωσουν τα πολιτικα πτωματα της χουντας....Αυτη ειναι η αληθεια και σε οποιον αρεσει.
      Για τον κον Νικολαο Καβασιλα- Δεν εχεις ιδεα τι ειναι εθνικο κρατος, εθνικισμος κλπ, κατα συνεπεια δεν χρειαζεται περισσοτερο σχολιασμος....Συνεχισε την αποχαυνωση μεσα απο τα καθεστωτικα ΜΜΕ
      Για τον Σαββα Καλιντεριδη- Σαββα οσο και να προσπαθεις να διαστρεψεις την πραγματικοτητα, την Μακεδονια την πουλησε η Δημοκρατια σου, οπως και την Κυπρο, οπως και τους σκλαβωμενους Ελληνες και τους αποδημους που εγκατελειψε στην μοιρα τους, και τωρα αλλαζει τον πληθυσμο και εσυ μενεις σιωπηλος και τους λιβανιζεις για να μην γινεις δυσαρεστος.. Η κομματικη ολιγαρχια που αναφερεις ειναι το αποκρουστικο προσωπο της δημοκρατιας μαζι μετα σκοτεινα συμφεροντα που τους διαχειριζονται. Ο αφορισμος σου "Κι εκείνοι που λένε ότι την πούλησε η δημοκρατία, είναι εξ αντικειμένου οι εχθροί της." ειναι για γελια...Σαββα Θεσφατο δεν ειναι το οποιο πολιτευμα, και τωρα "το κομματικο κρατος του κοινοβουλευτισμου", που ειναι ενα Αγγλικο φρουτο, αλλα η επιβιωσει του ΕΘΝΟΥΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ. Οι τελευταιοι δημιουργησαν και μεγαλουργησαν μεσα απο πολλα και διαφορετικα πολιτευματα. Ο συγχρονος κοινοβουλευτισμος μονο προδοσιες εφερε στην χωρα μας και τον ελεγχο της απο τους ξενους δυναστες....Ας ειμαστε σοβαροι...

      Διαγραφή
    7. ο συν τα ειπε όλα με το όνομά τους. Ή δημοκρατία ή μακεδονία, το 74 το ερώτημα δημοκρατία ή κυπρος απαντήθηκε όπως και τώρα. Το θεμα είναι η επιβίωση του έθνους των Ελλήνων ή ...δημοκρατία..Νομίζω έχει απαντηθεί και αυτό οπότε πάπαλα με το ακροδεξιό και φασιστικό έθνος των Ελληνων.

      Διαγραφή
    8. @Sun - Δεν θα σταθω στις ανακριβιες της απαντησης σου στο πως εκλργονται στις χωρες που αναφερεις και το ιδεολογικο κομφουζιο των ιδεων που παραθετεις, αλλα δεν μπορω να παρακαμψω την εμφανη νοσταλγια τησ Χουντας του Παπαδοπουλου οπου πρακαμπτεις το γεγονος οτι κατελυσαν Συνταγμα και Πολιτευμα δια των οπλων με τη δικαιολογια οτι ηταν πατριωτες.
      Προσοχη για η επιθυμια σου μπορει να εκπληρωθει απο συγχρονους "πατριωτες" εδω που βρισκεται η Ελλαδα

      Διαγραφή
  2. Φυσικα αν ειχαμε Δημοκρατια και Ανεξαρτητη Δικαιοσυνη καμμια Κυβερνηση δεν θα μπορουσε να ξεπουληση τη Μακεδονια οταν τουλαχιστον το 70% του Ελληνικου λαου ειναι εναντιον. Αυτο που συνεβη με το Συριζα δεν συμβαινει ουτε σε Ολοκληρωτικα καθεστωτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε απέναντί του λαό ώριμο και υπεύθυνο πολιτικά, που να υπερασπίζεται τα δικαιώματά του, δεν θα μπορούσε να κάνει αυτά που κάνει. Αλλά και το "δημοψήφισμα" τού Ιουλίου τού '17 το αναποδογύρισε κατά το δοκούν κι όμως το ξαναψήφισαν δύο μήνες μετά. Μην αμφιβάλλεις ότι οι λαοί έχουν τούς κυβερνήτες που τούς αξίζουν.

      Διαγραφή
    2. "τού Ιουλίου τού '17" => τού Ιουλίου τού '15. Συγγνώμη.

      Διαγραφή
  3. Μια θεοχαζη ερωτηση :
    " το χρημα ειναι η μεγαλυτερη αξια η η Πατριδα ?? Ποιο απ τα δυο στο νου μας??
    ( βατραχακια ...εε ??)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. If you have money you can create a Nation from nothing (see Scopja). If you have a Nation you cant always create wealth (see Greece).
      Hey they say a stupid question deserves a stupid answer.

      Διαγραφή
  4. Δεν εχω πιθανον τις ιδιες πολιτικες αποψεις με τον κ. ΣΑΝ....
    Αλλα πολλα που ειπε τα θεωρω σωστα ...λογικα...και θαραλεα..Αυτο λεει η λογικη μου...Το οτι ειναι σωστα ...δεν ειναι δικαιωση μιας πολιτικης αποψης...κι αποτελεσμα δικο της..Ειναι μια αποψη ατομικη...του ιδιου...γεναια αρκετα..και συζητησιμη ...Σαν παρατηρητης την βλεπω σε αρκετα σημεια ..λογικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μερικά πράγματα σαν τα βλέπεις να εξελίσσονται μέσα στη βουλή, σαν θεατής (πολίτης), πραγματικά είναι να τραβάει κάνεις τα μαλλιά του, παράσημο παίρνουν όλοι, αφού έχουν ξεφτιλίσει θα έννοια πολιτικής και αξίας. Μέχρι και τώρα αν σε ακούσουν να μιλάς θερμά και είναι αυτονόητο για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα, έχεις τεράστιες πιθανότητες να σε πουν φασίστα..... Κτλ.Η δημοκρατία διαλύθηκε γιατί χάθηκε το δικαίωμα της ελευθερίας και τις ισότητας, γιατί έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια δικαίωμα την παρανομία ελευθερία την αναίδεια του λόγου δικαίωμα και την αναρχία ως λύση . Σε δύσκολη θέση έχει έρθει και θεωρώ ότι θέλει σκληρή μάχη για μια καλύτερη τιμή, στη αξιοπρέπεια του ελληνικού κράτους και των πολιτών του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχῶς, ἀντιπροσωπευτικὴ δημοκρατία ἔχουμε καὶ ὁ λαὸς ἀνέδειξε ὅ,τι ἀνέδειξε.
    Τίς πταίει; Ὅσοι ἀνεγκέφαλοι ψήφισαν δύο σὺν μία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κι ὅσοι ἔκατσαν σπίτι τους γιατὶ ὅλοι οἱ πολιτικοὶ ἴδιοι εἶναι.

    Ὁ καρκίνος δὲν ἰένεται μὲ φραπελιά, δηλητήριο γαλάζιου σκορπιοῦ ἀπὸ τήν Κούβα καὶ ἄλλα τέτοια μαντζούνια.
    Τὰ χρέη δὲν σβήνονται διότι λεφτὰ ὑπάρχουν καὶ ἐμεῖς εἴμαστε μάγκες ποὺ τοὺς δώσαμε τὰ φώτα τῶν ἀπολιτίστων, ἐπειδὴ τόσο καιρὸ τοὺς τὰ παίρναμε ἔτσι εὔκολα γιὰ μισθοὺς τοῦ δημοσίου καὶ συντάξεις ἀπὸ τὰ 35 μὲ ἕνα ἀνήλικο καὶ 15 ἔτη ὑπηρεσίας καὶ φτιάξαμε ἔνα κρᾶτος μπάχαλο.
    Θὲς ἕνα ἔτος νὰ μὴν μειώσεις τὶς συντάξεις; Φέρε ὄνομα κι ἔγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς όλα είναι θέμα Δημοκρατίας !!!! Όταν ένας πολίτης δεν καταλαβαίνει την έννοια της Δημοκρατίας θα αναφερθώ μόνο στο θέμα των Σκοπίων διότι πιστεύω ότι το ποσοστό των Ελλήνων που δεν ήθελαν την προδοσία της Μακεδονίας είναι 80 % με 90% , παρ όλα αυτά η "Δημοκρατική κυβέρνηση " δεν ξεπουλήσει Δημοκρατικα τον λαό της !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόνο πράκτορας ξένων συμφερόμτων ἤ βλάξ θά μποροῦσε νά μήν καταλαβαίνῃ τά σαφῆ πού δέν μπορεῖ νά διευκρινισθοῦν περισσότερο:
    Διεθνισμός ἤ Παγκοσμιοποίηση, εἶναι ὁ φασιστοειδής καί πράγματι ναζιστικός ρόλος τῶν τυχοδιωκτῶν στήν πολιτική, δηλαδή τῶν "ὄνομα καί μή χωριό", τῶν "ὅπου γῆ καί πατρίς",
    τῶν ΟΦΑ ("ὅπου φυσάει ὁ ἄνεμος"), τῶν πρακτόρων ξένων συμφερόντων.
    Πράγματι συμφωνῶ μέ τήν βασική ἀνάρτηση, ὅτι δέν φταίει ἡ δημοκρατία ἀλλά ἡ διαστροφή της, γιά τό ὅτι ἐπιχειρεῖται νά δοθῆ ἡ Μακεδονία στά Σκόπια.
    Πρόκειται γιά ἐθνική προδοσία κατά τόν ποινικό Κώδικα, διά μέσου τῆς ἀντιστυνταγματικῆς συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν - ἀντισυνταγματικῆς μέχρις ἐσχάτης προδοσίας, ἀφοῦ παραβιάσθηκαν ὅλες οἱ προϋποθέσεις τῆς παραγράφου 3 τοῦ ἄρθρου 28 τοῦ Συντάγματος.

    Ὅλος ὀ κόσμος κι ἄν πῆ τό ἀντίθετο, ἔτσι εἶναι ἀντικειμενικά. Τόσο πρόδηλα, πού ὁ δόλος εἶναι αὐταπόδεικτος. Τί δέν κατάλαβαν, ὅτι δέν ὑπάρχει ἀμοιβαιότητα γιά τό Ἑλληνικό ὄνομα ἐθνικῆς ταυτότητας Ἑλλήνων Μακεδονία πού παραχωρεῖται; ὅτι δέν τρήθηκε ἠ ἀρχή τῆς ἰσότητας ἀφοῦ ρωτήθηκαν μόνο οἱ Σκοπιανοί καί ὅχι οἱ Ἕλληνες καί δή οἱ Ἕλληνες Μκαεδόνες; ὅτι δέν τήν ψήφισε ἡ Ἑλληνική Βουλή ἐλεύθερα ἀλλά ὑπό πίεση ξένων; καί μάλιστα μέ ὔποπτες ψήφους "ἀνεξαρτήτων" βουλευτῶν πού ἐκδηλώθηκαν ὡς ἀνεξάρτητοι ἐπί τούτοις, καί ὑπό τίς προτροπές τοῦ ξένου παράγοντα νά ψηφισθῆ ἡ συμφωνία;
    Φυσικά ἡ συμφωνία αὐτή δέν πρόκτειται νά γίνη ποτέ ἀποδεκτή.

    Καί τό τραγικό εἶναι ὅτι ὅλοι ὅσοι ἐπαινοῦν σήμερα τήν συμφωνία, τό ξέρουν ὅτι εἶναι αὐτή ἕνα ἐκρηκτικό μίγμα γιά ὅλα τά Βαλκάνια, καί ἐργάζονται ἔτσι ὥστε νά κατευθύνουν τίς ἐκρήξεις, πρός τήν κατεύθυνση τοῦ κατακερματισμου τῆς Ἐλλάδος.
    Δέν εἶναι μόνο πολιτικό τό θέμα, εἶναι ἤδη καί σαφῶς ποινικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὄχι "μόνο πράκτορας ξένων συμφερόντων ἤ βλάξ θά μποροῦσε νά μήν καταλαβαίνῃ τά (ὡς ἄνω) σαφῆ (στά σχόλιά μου) πού δέν μπορεῖ νά διευκρινισθοῦν περισσότερο.....",
      ἀλλά καί κάποιος πού ταυτίζει τόν ναζισμό μέ τά ἐξωτερικά του μόνο γνωρίσματα, ἀφοῦ καί αὐτός ἄν δέν δῆ ἀγκυλωτό σταυρό τῶν Ναζί ἤ τήν δέσμη τσεκουριῶν τῶν φασιστῶν τοῦ Μουσολίνι, νομίζει ὅτι μιά ὁλοκληρωτική τυραννία ὑπό τυχοδιῶκτες, δέν ταυτίζεται με φασιστοειδή ναζισμό.

      Διαγραφή
    2. @ Nikolaos Kavasilas

      Σε ποιον απευθύνεσαι, κατ' αρχάς;

      Δεν καταλαβαίνω γιατί επαναλαμβάνεις τα ίδια και τα ίδια, χωρίς να δίνεις σαφή απάντηση στο ερώτημα που σού έθεσα στο σχόλιό μου 17 Φεβρουαρίου 2019 - 6:53 μ.μ.

      Εσύ μπορεί να νομίζεις ότι είναι σαφή αυτά που γράφεις, εντούτοις, για παράδειγμα, η φράση "εἶναι ὁ φασιστοειδής καί πράγματι ναζιστικός ρόλος τῶν τυχοδιωκτῶν στήν πολιτική" δεν βγάζει νόημα. Λέξη-πιπίλα ο ναζισμός, τον κάνετε πολλοί σαν την κόκα-κόλα, που πάει με όλα, τον χρησιμοποιούμε κι ερμηνεύομε κατά το δοκούν και τέρμα. Ξέχασες να βάλεις και ολίγην ορθοδοξία, να δέσει το γλυκό.
      Η ημιμάθεια σε όλη της την γελοιότητα. Πετάμε λέξεις και ορισμούς και ό,τι κάτσει.

      Διαγραφή
  9. Μόνο πράκτορας ξένων συμφερόντων ἤ βλάξ θά μποροῦσε νά μήν καταλαβαίνῃ τά σαφῆ πού δέν μπορεῖ νά διευκρινισθοῦν περισσότερο:
    Διεθνισμός ἤ Παγκοσμιοποίηση, εἶναι ὁ φασιστοειδής καί πράγματι ναζιστικός ρόλος τῶν τυχοδιωκτῶν στήν πολιτική, δηλαδή τῶν "ὄνομα καί μή χωριό", τῶν "ὅπου γῆ καί πατρίς", τῶν ΟΦΑ ("ὅπου φυσάει ὁ ἄνεμος"), τῶν πρακτόρων ξένων συμφερόντων.
    Πράγματι συμφωνῶ μέ τήν βασική ἀνάρτηση, ὅτι δέν φταίει ἡ δημοκρατία ἀλλά ἡ διαστροφή της, γιά τό ὅτι ἐπιχειρεῖται νά δοθῆ ἡ Μακεδονία στά Σκόπια.
    Πρόκειται γιά ἐθνική προδοσία κατά τόν Ποινικό Κώδικα, διά μέσου τῆς ἀντισυνταγματικῆς συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν - ἀντισυνταγματικῆς μέχρις ἐσχάτης προδοσίας, ἀφοῦ παραβιάσθηκαν ὅλες οἱ προϋποθέσεις τῆς παραγράφου 3 τοῦ ἄρθρου 28 τοῦ Συντάγματος.

    Ὅλος ὁ κόσμος κι ἄν πῆ τό ἀντίθετο, ἔτσι εἶναι ἀντικειμενικά. Τόσο πρόδηλα, πού ὁ δόλος εἶναι αὐταπόδεικτος. Τί δέν κατάλαβαν, ὅτι δέν ὑπάρχει ἀμοιβαιότητα γιά τό Ἑλληνικό ὄνομα ἐθνικῆς ταυτότητας Ἑλλήνων Μακεδονία πού παραχωρεῖται; ὅτι δέν τηρήθηκε ἠ ἀρχή τῆς ἰσότητας ἀφοῦ ρωτήθηκαν μόνο οἱ Σκοπιανοί καί ὅχι οἱ Ἕλληνες καί δή οἱ Ἕλληνες Μακεδόνες; ὅτι δέν τήν ψήφισε ἡ Ἑλληνική Βουλή ἐλεύθερα ἀλλά ὑπό πίεση ξένων; καί μάλιστα μέ ὕποπτες ψήφους "ἀνεξαρτήτων" βουλευτῶν πού ἐκδηλώθηκαν ὡς ἀνεξάρτητοι ἐπί τούτοις, καί ὑπό τίς προτροπές τοῦ ξένου παράγοντα νά ψηφισθῆ ἡ συμφωνία;
    Φυσικά ἡ συμφωνία αὐτή δέν πρόκειται νά γίνη ποτέ ἀποδεκτή.

    Καί τό τραγικό εἶναι ὅτι ὅλοι ὅσοι ἐπαινοῦν σήμερα τήν συμφωνία, τό ξέρουν ὅτι εἶναι αὐτή ἕνα ἐκρηκτικό μίγμα γιά ὅλα τά Βαλκάνια, καί ἐργάζονται ἔτσι ὥστε νά κατευθύνουν τίς ἐκρήξεις, πρός τήν κατεύθυνση τοῦ κατακερματισμου τῆς Ἐλλάδος.
    Δέν εἶναι μόνο πολιτικό τό θέμα, εἶναι ἤδη καί σαφῶς ποινικό. Καί θά εἶναι, χωρίς περίπτωση παραγραφῆς (βλ. ἄρ, 120 Σ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Την Μακεδονία την πούλησε το καθεστώς της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάντως οι δικτάτορες Παπαδόπουλος και Μεταξάς δεν πούλησαν καμία Μακεδονία .. ούτε θα το έκαναν ποτέ με την θέλησή τους ...
    Ενώ Την Μακεδονία την πούλησε μέ χαιρεκακία η πολύ δημοκρτική --> 1η φορά αριστερά και τα αριστερόστροφα σούργελα της ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Α πα πα. God forbid …
    Οι προδότες την Μακεδονίας
    ούτε δημοκράτες ήταν…
    ούτε είχαν δηλώσει ότι θέλουν νέτοι σκέτο Μακεδονία πριν εκλεγούν, …
    ούτε συμμετείχαν σε ‘Μακεδονικά’ φεστιβάλ στα Σκόπια …
    ούτε είχαν σχέση με κάποια «1 φορά αριστερά»… τι είναι αυτό πάλι???
    ούτε δήλωσαν ποτέ ότι η Μακεδονική γλώσσα ήταν μόνο αυτή των Σκοπίων …
    ούτε πότε δήλωσαν ότι η Ελλάδα έκανε εθνοκάθαρση στους ‘Μακεδόνες’,
    Μπα Α πα πα
    Οι προδότες της Μακεδονίας ήταν φασίστες χρησαυγίτες των συλλαλητηρίων και οι κακοί δυτικοί γιατί οι αριστεροί ρεεει είναι σπαθιά!


    Τώρα οι ψηφοφόροι του σύριζα θέλουν να βγάλουν της ουρά τους από την προδοσία τους
    Αμ δε .. δυστυχώς την πατήσατε αριστερόστροφοι … γιατί στο ζήτημα της Μακεδονίας ο Σύριζα ήταν συνεπέστατος και έκανε αυτά που έλεγε και προεκλογικά. .

    Οι πρώην κνίτες ήξεραν τι έκαναν ότι και να τσαμπουνάτε τώρα …η προδοσία είναι όλη δική σας.. με τις υγείες σας αριστερόστροφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Την Μακεδονια την πουλησαν ανθρωποι που εχουν κανει κεντρο της ζωης τους το φαι...τα χρηματα...τον υλισμο..και μας εχουν πρηξει με την ξελυγωμαρα τους ...Τοσο αριστεροι οσο και δεξιοι ξελυγωμενοι.Φτασαμε στο σημειο για τα λεφτα...αναπτυξεις (ταχα)...να εννοουμε ολοι ...φραγκα...και τιποτε σλλο...Ουτε αξιοπρεπειες...ουτε αναπτυξη του νου...ουτε των αξιων του ανθρωπου...ουτε της ηθικης..ουτε του δικαιου...ουτε οποιασδηποτε τελειοποιησης των ψυχων μας...των συμπεριφορων οντων που ξεχωριζουν απ τα ζωα...Πουλαμε για φραγκα ολα..μανες...ιστοριες..ορθο λογο..κοντευουμε να γυρισουμε στις σπηλιες...με γυαλια Ρειμπαν και τζην..κι ακαταληπτα ...λογια...που ποτε οι λεξεις τους δεν εχουν σχεση με την ετοιμολογια τους...αλλα με ενα θεατρο ψευδους για τον διπλα. .και για τον εαυτο μας σαν αλλοθι. Αυτα πουλανε ολα....δυο κοσμοι με κεντρο το φαι...οχι τον ανθρωπο..τοσο δεξιοι ...οσο και οι πλανοι αριστεροι...Ολοι πουλανε τρελα....και τιποτε αλλο απ τα εμφρονα οντα....Η πατριδα ..κι οχι μονο...απο αδιαφορα οντα για τις αξιες...και τις αρχαιες εννοιες των λεξεων πουλιεται...κοροιδευοντας τους δημιουργους των λεξεων και των εννοιων τους ...Απο προγονους επιφανεις φτασαμε σε απογονους.. μυθομανεις.
    Αν δεν αναταξουμε εαυτους γρηγορα ..θα κλαιμε γοερα κι αλλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.