21/2/19

Έκλεισε τα σύνορα με την Βραζιλία ο Μαδούρο, ετοιμάζεται και για την Κολομβία

Το κλείσιμο των συνόρων με τη Βραζιλία ανακοίνωσε πριν λίγο ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, δύο ημέρες πριν το «σόου» που έχει ετοιμάσει ο Γκουαϊδό με την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας.
«Αποφάσισα ότι από σήμερα Πέμπτη από τις 20:00, τοπική ώρα (02:00 ώρα Ελλάδας) τα χερσαία σύνορα με την Βραζιλία θα παραμείνουν εντελώς κλειστά μέχρι νεωτέρας», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους μετά από συνάντηση που είχε με ανώτατα στελέχη της στρατιωτικής διοίκησης.
Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την δέσμευση της βραζιλιάνικης κυβέρνησης να στείλει τη βοήθεια στην Βενεζουέλα και, όπως δήλωσε στην τηλεόραση ο Σοσιαλιστής πρόεδρος της χώρας εξετάζει το κλείσιμο των συνόρων και με την Κολομβία.

«Δεν θέλω να πάρω μια τέτοια απόφαση, αλλά εξετάζω ένα σφράγισμα των συνόρων με την Κολομβία» είπε χαρακτηριστικά ο Μαδούρο. Παραλλήλως, χαρακτήρισε «πρόκληση» τη «συγκέντρωση» των φορτίων ανθρωπιστικής βοήθειας στην κολομβιανή μεθοριακή πόλη Κούκουτα και πρόσθεσε ότι τα σχέδια της αντιπολίτευσης είναι ένα φθηνό σόου για την υπονόμευση της κυβέρνησής του.

Το Καράκας έχει ήδη ανακοινώσει το κλείσιμο των θαλάσσιων συνόρων με τις Ολλανδικές Αντίλλες, στην Καραϊβική, όπου και εκεί συγκεντρώνεται ανθρωπιστική βοήθεια με τελικό προορισμό την Βενεζουέλα.

2 σχόλια:

  1. Δενε χω σπουδάσει το αντικείμενο αλλά ως ερασιτέχνης και έχοντας διαβάσει βιβλια στρατηγικής και γεωγραφίας και ως απλός στρατιώτης πιστεύω οτι ειναι εξαιρετικά απίθανο να γινει εισβολή απο τη ζούγκλα στη Βενεζουέλα οταν όλες οι πόλεις οι μεγάλες ειναι στα παραλία.Επισης πολυ δύσκολο να γινει αεροναυτική απόβαση και κατάληψη της χώρας στρατιωτικά απο τις ΗΠΑ.Μιλαμε για εκατόμβη νεκρών και πολλα λεφτα σε μετακίνηση και όπλα.Το πολιτικό σκέλος δε τον περιλαμβάνω διότι οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται και τόσο για την εικόνα τους αφενός και αφετέρου εχουν ταυτίσει με τη δικτατορία το Μαδουρο οπότε πολιτικώς δε θα εχουν και μεγάλο κόστος στα δυτικά έθνη τουλάχιστον,Ατο παράγοντα πρέπει αν συμπεριλάβουμε φυσικά και την Ρωσοκινεζικη προστασία που εχει στρατιωτικά ο Μαδουρο,Οικονομίκα αυτές οι χώρες δε φαίνεται να θέλουν να στηρίξουν βέβαια το καθεστώς διότι εχουν δικά τους θέματα.Με αλλά λόγια η φτωχή μου σκέψη οδηγεί σε ένταση των προσπαθειών για πραξικόπημα εντός της χώρας που θα ρηξει το Μαδουρο,Οσο περνά η ωρα ειναι εξόχως πιθανό να μην αντέξει ο Μαδουρο.Παντως πόλεμος γινεται και ειναι πόλεμος κατασκόπων Αμερικανών και Ρώσων ώστε να εξασφαλίσουν τι στρατό της Βενεζουέλας,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.