19/2/19

Οργή Νίκου Αναστασιάδη για δηλώσεις του υφυπουργού Δημαρά

Διπλωματικό επεισόδιο με Λευκωσία προκάλεσε ο Έλληνας υφυπουργός Περιβάλλοντος

Μαθήματα σεβασμού του περιβάλλοντος έκανε στη Κύπρο ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς προκαλώντας την οργή του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος έδωσε οδηγίες για επίσημη διαμαρτυρία στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Λευκωσία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Χαραυγή» ο Γιώργος Δημαράς που επισκέφθηκε την Λεμεσό, είδε τα ψηλά κτήρια που χτίζονται και έκανε λόγο για «πολεοδομικό ανορθολογισμό που οδηγεί σε χαοτικές καταστάσεις». Μάλιστα δεν έμεινε μόνο στα θέματα περιβάλλοντος. Έθιξε επίσης και την οικονομική πτυχή του θέματος, λέγοντας ότι αυτά τα ψηλά και πολυτελή κτίρια δεν κατασκευάζονται από μικρές επιχειρήσεις, «αλλά βοηθάνε στη συγκέντρωση του πλούτου σε πολύ λίγα χέρια», ενώ σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να αγνοούμε κι από που προέρχονται αυτά τα κεφάλαια».
Οι δηλώσεις του Γιώργου Δημαρά εξόργισαν τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος δεν το δέχθηκε σε προγραμματισμένη επίσκεψη ενώ έδωσε οδηγίες και στον Κύπριο υπουργό Γεωργίας να ακυρώσει τη συνάντηση τους.
Πρώτο Θέμα

8 σχόλια:

  1. Ρε βλάκα Δημαρά, κάνεις επίσκεψη στην Κύπρο και τους την λες !!! Δες τα χάλια σου και άφησε αυτούς στα δικά τους προβλήματα !! Έχετε καθόλου μυαλό ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χωρις καμμια προθεση υποστηριξης των "αδαμαντων" που εκστομισε ο κ. Δημαρας, ας μην ξεχναμε τους "αδαμαντες" που ειχε εκστομισει ο κ. Αναστασιαδης σχετικα με το Σκοπιανο.
    Ολοι στο ιδιο καζανι βραζουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να προσθέσουμε και την ελεεινή στάση του στο σχέδιο Ανάν! ΌΜΩΣ, αυτός τα είπε από το σπίτι του. Ο δικός μας τα είπε κατάμουτρα σε αυτούς που τον φιλοξενούνε μέσα στο σπίτι τους... Άκομψο και ανόητο θα έλεγα...

      Διαγραφή
  3. Μια χαρά οι δηλώσεις Δημάρα. Αυτά τα λέμε μεταξύ μας οι πλείστοι Λεμεσιανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσχετο αν συμφωνείς ή όχι, είναι εξαιρετικά άκομψο να είσαι αξιωματούχος ενός κράτους και να επικρίνεις ένα άλλο κράτος κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής σου.

      Διαγραφή
    2. Αυτό που λες είναι δευτερεύον για μένα διότι προέρχεται από αξιωματούχο της Ελλάδος και όχι οποιουδήποτε άλλου κράτους. Εγώ τις χάρηκα τις δηλώσεις αυτές και ιδιαίτερα το ότι θίχτηκε ο Αναστασιάδης. Κάθε μερικούς μήνες ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια γύρω μας κτίρια των 15-20 ορόφων τουλάχιστον και σχεδόν όλα είναι παραλιακά. Αντί να βελτιώνεται η είκονα της Λεμεσού χαλάει αφού δίνουν πολεοδομικές άδειες με την σέσουλα και χώρις μάλιστα να λαμβάνεται υπόψη οτιδήποτε άλλο πέραν των εκατομμυρίων που εισρέουν στα ταμεία ορισμένων επιχειρήσεων. Αυτή η άσχημη κατάσταση χρηματοδοτείται κυρίως από το πρόγραμμα πώλησης διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας σε υπηκόους τρίτων χωρών. Σε αυτή την διαδικασία εμπλέκονται κυρίως μεγάλοι ελεγκτικοί οίκοι και δικηγορικά γραφεία. Ανάμεσα στις 10 πρώτες επιχειρήσεις που ανέλαβαν αιτήσεις για πολιτογραφήσεις μέσω του προγράμματος πώλησης διαβατηρίων είναι το δικηγορικό γραφείο του ίδιου του Αναστασιάδη.

      Διαγραφή
    3. Έχεις βάλει στο ίδιο καλάθι πολλά διαφορετικά θέματα: 1. Την προσωπική απέχθειά σου για τον Αναστασιάδη. 2. Την διαφωνία σου για την πολεοδομική πολιτική. 3. Την διαφωνία σου για το πρόγραμμα πολιτογράφησης. 4. Την αντικαπιταλιστική ιδέα ότι κερδίζουν μόνο οι επιχειρήσεις και χάνουν όλοι οι άλλοι. 5. Την πίστη σου ότι επειδή μιλά κάποιος αξιωματούχος της Ελλάδας και έτσι πρέπει να τον λάβουμε σοβαρά υπόψη.

      Να υπενθυμίσω απλά: 1. Ότι η Κύπρος είναι ανεξάρτητο κράτος. 2. Ότι η Κύπρος έχει δικούς της νόμους και αξιωματούχους που μπορούν να αποφασίζουν. 3. Ότι κανείς διορισμένος αξιωματούχος καμιάς χώρας δεν νομιμοποείται να κάνει υποδείξεις σε άλλη χώρα για τα εσωτερικά της ζητήματα, εκτός και αυτή πρόκειται για προτεκτοράτο.

      Διαγραφή
    4. Πάντως όποιος ζεί στη Λεμεσό καταλαβαίωει τι γίνεται διστυχώς. Και εγώ της χάρηκα της δηλώσεις. Οι δικοι μας δεν τολμούν να θίξουν συμφέροντα. Κάποιος που δεν είναι μέσα στο φαγοπότι των πολιτικών μας έπερεπε να πει το αυτονόητο.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.