16/2/19

Τα συντρόφια του ΕΕΤΕ δεν θέλουν την προτομή του Κατσίφα στο Άργος - «Εγείρει θέμα αλυτρωτισμού»

Με μια ανοιχτή επιστολή, τύπου παλιακού ΚΚΕ, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) ζητά απ' τον δήμο Άργους - Μυκηνών να ακυρώσει την απόφαση για την τοποθέτηση προτομής του Κωνσταντίνου Κατσίφα στην πόλη.
Ο Δήμαρχος της περιοχής, Δημήτρης Καμπόσος, ήταν αυτός ο οποίος έθεσε την ιδέα της προτομής του Κατσίφα τον Νοέμβριο του 2018 (δείτε εδώ). Από την αρχή υπήρξαν αντιδράσεις αφού η αντιπολίτευση του δήμου δεν ψήφισε το ψήφισμα του δημάρχου.
Τώρα από το πουθενά, εμφανίστηκε το ΕΕΤΕ που προσπαθεί να μεταπείσει τον δήμο απ' την υλοποίηση της απόφασης σε μια ανοιχτή επιστολή όπου γράφουν ευθαρσώς πως η τοποθέτηση της προτομής, θα ενισχύσει ακραίες εθνικιστικές αντιλήψεις, αντιλήψεις που ευνοούν τη δράση φασιστικών, ρατσιστικών και εγκληματικών ομάδων. Για να καταλήξουν πως η κίνηση αυτή του δήμου Άργους - Μυκηνών είναι επικίνδυνη και δεν συμβάλει στην ειρήνη, την αλληλεγγύη και την συνεργασία των λαών.
Να συμπληρώσουμε εμείς κάτι που ίσως να διέφυγε απ' το ΕΕΤΕ, η δολοφονία μέλους της ΕΕΜ από την Αλβανία, επίσης δεν συμβάλει στην ειρήνη και συνεργασία των λαών. Πόσο μάλλον όταν ο νεκρός αυτός σκυλεύεται απ' την γειτονική χώρα δίχως έλεος. Δεν είδαμε καμία τοποθέτηση του ΕΕΤΕ για την δολοφονία του Κατσίφα όσο κι αν ψάξαμε στην σελίδα τους.
Πληροφοριακά, πρόεδρος του ΕΕΤΕ απ' το 2018 είναι η Εύα Μελά, η οποία την περίοδο 2007-2009 ήταν Βουλευτής του ΚΚΕ. Η δική μας συμβουλή στην διοίκηση του ΕΕΤΕ, «αφήστε την πολιτική και πιάστε τα σκαρπέλα».
Διαβάστε το περιεχόμενο της ανοιχτής επιστολής που δημοσιεύθηκε στις 14.2.2019:
Πληροφορηθήκαμε από σχετικά δημοσιεύματα ότι ο Δήμος Άργους- Μυκηνών προτίθεται να προχωρήσει στην δημιουργία και τοποθέτηση προτομής του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Σας επισημαίνουμε ότι ο Δήμος σας θα πρέπει να επανεξετάσει το θέμα και να μην προχωρήσει στην τοποθέτηση της προτομής του Κ. Κατσίφα στην περιοχή σας.
Το ΕΕΤΕ, ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και σύμβουλος του δημοσίου σε θέματα τέχνης, θέτει ζήτημα «σκοπιμότητας» τοποθέτησης της προτομής του Κ. Κατσίφα.
Η τοποθέτηση μιας τέτοιας προτομής εγείρει εθνικιστικά αισθήματα, θέματα αλυτρωτισμού, θα ενισχύσει ακραίες εθνικιστικές αντιλήψεις, αντιλήψεις που ευνοούν τη δράση φασιστικών, ρατσιστικών και εγκληματικών ομάδων.
Σήμερα, που το θέμα της ειρήνης στα Βαλκάνια είναι ρευστό λόγω των διεθνών οικονομικών ανταγωνισμών και των επεμβάσεων των Διεθνών Οργανισμών, ΝΑΤΟ και ΕΕ αλλά και της Ρωσίας, στα εσωτερικά των βαλκανικών χωρών, μια τέτοια κίνηση εκ μέρους του Δήμου σας ρίχνει λάδι στη φωτιά, είναι επικίνδυνη και δεν συμβάλει στην ειρήνη, την αλληλεγγύη και την συνεργασία των λαών. Ιδιαίτερα αυτόν τον καιρό, που ο εθνικισμός ενισχύεται στην Αλβανία, που η Αλβανική Κυβέρνηση εγείρει θέματα Τσάμηδων και με συνεργάτη το ΝΑΤΟ διεκδικεί αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια και επιδιώκει τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας».
Οι λαοί έχουν συμφέρον να ζουν ειρηνικά, να απομονώσουν κάθε φασιστική και ρατσιστική φωνή, να καταδικάσουν το ψυχροπολεμικό κλίμα κα τις στρατιωτικές επεμβάσεις, να απομονώσουν όλους εκείνους που έχουν φιλοπόλεμα σχέδια.
Το ΔΣ του ΕΕΤΕ, καλεί το Δήμο Άργους Μυκηνών να μην εγκρίνει την τοποθέτηση της προτομής Κ. Κατσίφα στην περιοχή.

6 σχόλια:

  1. Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, η ''έσω''προδοσία, έκανε την εμφάνισή της. Η συνεχής προσπάθεια τους να αποτρέψουν κάθε τι που θυμίζει Ελλάδα, και γνήσια τέκνα της, να το καταστρέψουν. Ας κάνουμε ότι είναι δυνατόν ο καθ'ένας μας, να σώσουμε τη Πατρίδα μας, απ'τους μισέλληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἠρωϊσμός καί πατρίδα τί σημαίνει, δέν τό ξέρουν οἱ καλλιτέχνες τοῦ Δ.Σ. τοῦ ΕΕΤΕ;
    Τρία πρόσωπα τῆς εὑρύτερης οἰκογενείας μου ἀσχολοῦνται μέ τήν τέχνη, καί σέ ὅλα θά συστήσω νά φύγουν ἀπό τό ΕΕΤΕ τό ταχύτερο, ὅσο ἔχει τέτοια διοίκηση. Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δήμαρχε του Άργους-Μυκηνών Καμπόσο,Τίμα τους Ήρωες της Ελλάδας μας,τον Ήρωα Κ.Κατσίφα και μην λαμβάνεις στο ελάχιστο υπ΄όψη σου, την πέμπτη φάλαγγα των κομμουνιστών του προβληματικού ΚΚΕ που πάντα καραδοκούσε και δημιουργούσε πλείστα όσα προβλήματα και βάσανα στον εθνικό κορμό και στην ελληνική κοινωνία,μα πιο πολύ στους αγνούς και καθαρούς Έλληνες κομμουνιστές, που τους μπέρδευε και ήταν βασικός ανασχετικός παράγοντας στην εξέλιξη του ατόμου, της κοινωνίας, και κατ΄επέκταση στην φανερή πλέον επιθυμία τους και επιδίωξη,να υποδουλωθεί ο Ελληνικός λαός και να εξαφανιστεί η Πατρίδα μας.
    Όρα και ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρας με τα σημερινά αποτελέσματα.
    Μην λαμβάνεις υπόψη σου εθνομηδενιστές,τύπου Ρεπούση-Αντωνοπούλου κλπ. επιμελητηρίων
    τύπου ΕΕΤΕ,που έχουν κατά νου την ιδεολογική κουρελαρία του κομμουνισμού, και απεμπολούν και αγνοούν, με το έτσι θέλω την Ελληνική ιστορία και φιλοσοφία.
    Όλοι μας πλέον τιμάμε τους αγώνες των Βορειοηπειρωτών και τον Ήρωα Κωνστ. Κατσίφα
    που στάθηκε όρθιος στις ορδές των ύπουλων Τουρκαλβανών,δείχνοντας τους, τι θα πει Έλληνας, Ελληνική ψυχή κι ανδρεία.
    Δήμαρχε Καμπόσο! όλοι σε ξέρουν για γενναίο και αταλάντευτο στις πατριωτικές σου αποφάσεις,γι΄αυτό και είμαστε σίγουροι ότι θα τιμήσεις με την προτομή του Βορειοηπειρώτη Κατσίφα τα εδάφη του Άργους και των Μυκηνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόνο γι' αυτή την επιστολή πρέπει να αντιδράσουμε και να οργανωθούν δωρεές(έστω από ένα ευρώ ο καθένας) και να στηθεί από μια προτομή του Κατσίφα σε κάθε χωριό. Ακόμα και σε ιδιωτικά οικόπεδα αν η επίσημη κυβέρνηση των απολιθωμάτων του Στάλιν και προσκυνητών της πρεσβείας, θελήσει να το εμποδίσει.
    Φτάνει πια! Ως εδώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δλδ όταν πριν 3+ δεκαετίες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποκαλούσε τους αριστεριστές ποιητές και καλλιτέχνες της γενιάς του λαπάδες ήταν εμπαθής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπα! Γύρισε πλευρό το ΕΕΤΕ; Να υπενθυμίσω ότι το ΕΕΤΕ επιδοτείται με € 500.000 ετησίως για να κάνει μια διάλεξη και μια συνεστίαση για τα μέλη του το αυτό χρονικό διάστημα. Τώρα κάνει και εξωτερική πολιτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.