22/2/19

«Ζώνη ασφαλείας» στη Συρία συζήτησαν Τραμπ - Ερντογάν

Τη δημιουργία μιας «πιθανής ζώνης ασφαλείας» στο βόρειο τμήμα της Συρίας συζήτησαν σε τηλεφωνική τους συνομιλία ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με τον Τούρκο ομόλογο του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η συζήτηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε ενόψει της σημερινού τετ-α-τετ που θα έχει στην Ουάσινγκτον ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, με τον Αμερικανό υπηρεσιακό υπουργό Άμυνας, Πάτρικ Σάναχαν.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, οι δύο πλευρές υπογράμμισαν την σημασία της διμερούς σχέσης και συζήτησαν διάφορα θέματα όπως η Συρία και το εμπόριο.
«Σχετικά με τη Συρία, οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να συνεχίσουν τον συντονισμό για τη δημιουργία μιας πιθανής ζώνης ασφαλείας και σημείωσαν ότι ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας, Πάτρικ Σάναχαν και ο αρχηγός των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ, θα φιλοξενήσουν τους Τούρκους ομολόγους τους στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα για περαιτέρω συνομιλίες».
Περίπου 200 στρατιωτικοί θα μείνουν στη Συρία σε «ειρηνευτικό» ρόλο 
Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν μια «μικρή» ομάδα, περίπου «200 στρατιωτικών» στη Συρία, σε «ειρηνευτικό» ρόλο, για απροσδιόριστη χρονική περίοδο μετά την αποχώρηση της δύναμής τους που είναι ανεπτυγμένη στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος την Πέμπτη (τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής ώρα Κύπρου).
«Μια μικρή ομάδα περίπου 200 (στρατιωτικών) σε ειρηνευτικό ρόλο θα παραμείνει στη Συρία για μια χρονική περίοδο», ενημέρωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής Προεδρίας, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς με λακωνική ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.
Ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία τον Δεκέμβριο.
Πηγή: philenews / in.gr / ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.