16/2/19

Η μετάλλαξη του κ. Ραμα

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η πολιτική την οποία ακολουθεί κατά το τελευταίο διάστημα ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, κ.κ. Έντι Ράμα.


Παρά τις αρχικές προσδοκίες, τις οποίες καλλιέργησε η εκσυγχρονιστική και μεταρρυθμιστική ατζέντα του και το προφίλ σύγχρονου, Ευρωπαϊστή πολιτικού το οποίο καλλιεργούσε, η απογοήτευση ήρθε πολύ σύντομα, όταν αρχικά και ενώ ήταν στην αντιπολίτευση, ακόμη, σαμποτάρισε την διαδικασία οριοθετήσεως ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας. Βέβαια, είναι αλήθεια ότι υπήρχε τυπικό πρόβλημα καθώς η Αλβανική αντιπροσωπεία με την οποία διαπραγματεύθηκε η Ελληνική πλευρά δεν είχε την τυπική εξουσιοδότηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, σημείο το οποίο προεκάλεσε την ακύρωσή της από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας (ναι, η Αλβανία έχει Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο).
Γράφει ο Λυκούργος Χατζάκος 
Βέβαια, επίσης δεδομένο είναι το γεγονός ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματική και άκυρη την συμφωνία λαμβάνοντας αφορμή από την προσφυγή την οποία κατέθεσε ο Έντι Ράμα.

για τη συνέχεια EleftherosTypos

4 σχόλια:

  1. η Αλβανική αντιπροσωπεία ..... δεν είχε την τυπική εξουσιοδότηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, σημείο το οποίο προεκάλεσε την ακύρωσή της από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας
    Καί οἱ Τσίπρας-Κοτζιάς δέν εἶχαν τυπική εξουσιοδότηση οὔτε τῆς Βουλῆς οὔτε τῆς Κυβερνήσεως στίς Πρέσπες,
    ἀλλά τό Συμβούλιο τῆς Ἐπικρατείας στὀ ὁποῖο κατέφυγαν ἑνώσεις τῆς Μακεδονίας, τῆς ἀληθινῆς,
    εἶπε ὅτι δέν θέλει νά ξέρῃ τό θέμα, γιατί εἶναι πολιτικό!
    Ἐδῶ ὁ κόσμος χάνεται καί ἐκεῖνοι παρά τό ὅτι εἶναι τό μόνο σχετικῶς ἁρμόδιο ἀνώτατο Ἑλληνικό Δικαστήριο, διϋλίζουν μέν τόν κώνωπα, καταπίνουν ὅμως τήν κάμηλο, καί τέτοια κάμηλο (ἤτοι σχοινί ἤ γκαμήλα, οἱ μεταφράσεις διΐστανται) πού οὔτε τό ἀνώτατο δικαστήριο τῆς Ἀλβανίας δέν κατάπιε!
    Κενό δικαίου ἤ κενό ἀναλήψεως τῆς ἀναλογούσης κατά τό σύστημά μας, δικαστικῆς εὐθύνης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καί γιά νά μήν ξεχνιόμαστε, λόγῳ τῆς μη ἀκυρώσεως τῆς συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν δικαστικῶς, μπόρεσε και ἦλθε αὐτή στην Ἑλληνική Βουλή ὅπου «νομιμοποιήθηκε» κακήν-κακῶς με ψήφους ἀνελεύθερες, και παρά το ὅτι δέν συντρέχουν οὔτε οἱ λοιπές προϋποθέσεις τοῦ ἄρθου 28 παρ. 2 τοῦ Συντάγματος. Ὕστερα, θα ποῦν στούς δικαστές, μην κρίνετε τίποτα, ἔγινε ἡ (ἄκυρη) συμφωνία νόμος τοῦ κράτους-ἐφαρμόστε την!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Καβασιλας, οπως ειναι η Ελλαδα σημερα αποδεικνυεται καθε μερα οτι δεν υπαρχει πραγματικη, ανεξαρτητη, ανεπειρεαστη Δικαιοσυνη (λεγε με Θανου).

      Διαγραφή
    2. Λες να θελουν την ανεξαρτησια οι ιδιοι ?? Διοτι αυτη συνεπαγεται ρισκο..κινηση...δραση...κι εργασια...Ευθυνη δηλ....Γιατι ναχεις ευθυνη ?? Αν δεν εχεις ...πας ηρεμα στην συνταξη...περναει η ωρα...οι μερες...τα χρονια...πραα...δεν σου λειπει κατι...Δεν παιρνεις και λιγα...ολα τα κομφορ ταχεις συν...πρεστιζ...λες ειμαι και ...ταδε...σε κοιτανε σαν χανοι ολοι...Ζωη και κοτα...
      Λες να θελουν ?? Εσυ θαθελες ετσι ??

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.