18/2/19

Μείζον θέμα! Αν είναι αλήθεια, η υπουργός Ζορμπά και ο καθηγητής Λιάκος πρέπει να δικαστούν ως ηθικοί αυτουργοί! Το τηλεφώνημα της Αθήνας που... σκότωσε τον Κωνσταντίνο Κατσίφα - Τι ισχυρίζονται πηγές από την αλβανική πλευρά

Πηγές από την αλβανική πλευρά ισχυρίζονται ότι υποχρεώθηκαν να στείλουν τις ειδικές δυνάμεις, μόνον αφού δέχθηκαν τηλεφώνημα από την ελληνική πλευρά με αποδέκτη το αλβανικό υπουργείο Εσωτερικών.
Στις 28 Οκτωβρίου 2018 ο Βουλιαρατινός Κωνσταντίνος Κατσίφας δολοφονήθηκε από ομάδα επίλεκτων δυνάμεων 200 ατόμων που είχαν καταφθάσει εσπευσμένα αεροπορικώς από τα Τίρανα. Κηδεύτηκε δέκα ημέρες μετά, καθώς οι αλβανικές αρχές αρνούνταν επί σειρά ημερών να παραδώσουν τη σορό στους συγγενείς του. Πλήθος Βορειοηπειρωτών και Ελλαδιτών τον αποχαιρέτισαν εκείνη την ημέρα ειρηνικά, παρά τα ανηλεή καψόνια στους συνοριακούς σταθμούς των συνόρων.
Τρεις μήνες μετά, το αλβανικό κράτος δεν έχει παραδώσει στη δημοσιότητα και στο ελληνικό κράτος, ως όφειλε, κανένα πόρισμα για τις συνθήκες και τα ακριβή αίτια του θανάτου ενός Έλληνα ομογενούς στα πατρογονικά του εδάφη. Αντιθέτως, εξέδωσε ανακοίνωση ότι η έκδοση πορίσματος θα αναβληθεί για ακόμη τρεις μήνες.

Γιατί το έπραξαν αυτό οι αλβανικές αρχές; Γιατί απλώς μπορούν. Η ελληνική πλευρά, πλην μίας αρχικής ανακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών με αίτημα περί εξακρίβωσης συνθηκών και αιτιών θανάτου του Έλληνα μειονοτικού, δεν έχει προβεί επίσημα σε κάποια άλλη κίνηση. Η καλή διπλωματία είναι πράγματι η κρυφή διπλωματία, κεκλεισμένων των θυρών, δεν φωνασκεί, δεν κομπάζει. Η καλή διπλωματία, παρά ταύτα, αποφέρει αποτελέσματα, χειροπιαστά, προς άμεσο όφελος και προστασία εκείνων, για τους οποίους φέρει ευθύνη, πόσω μάλλον προξενική ευθύνη.

Είναι γνωστό ότι κάθε χρόνο την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου κλιμάκιο της πρεσβείας της Ελλάδος στα Τίρανα και του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο, επίσημοι από την Ελλάδα, καταφθάνουν σε Κλεισούρα και Βουλιαράτες για εκκλησιασμό, κατάθεση στεφάνων και εκφώνηση λόγων, ενώ ακολουθεί πλήθος κόσμου, οι οποίοι με ευλάβεια εορτάζουν την εθνική επέτειο. Μέσα σε αυτό το κλίμα κυκλοφόρησε ξαφνικά η είδηση ότι ένας Έλληνας μειονοτικός στους Βουλιαράτες, ο Κατσίφας, πυροβολεί για να εκφοβίσει Αλβανό αστυνομικό, ο οποίος τον ειρωνευόταν και τον απειλούσε δείχνοντάς το υπηρεσιακό του όπλο επί ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, η αλβανική πλευρά υποστηρίζει ότι δεν είχαν καμία πρόθεση να σκοτώσουν τον Κατσίφα, ή να δημιουργήσουν τέτοιας έκτασης επεισόδιο. Τον Κατσίφα τον γνωρίζανε, δεν θα σκότωνε, θα τον αφήνανε να ξεθυμάνει. Το πολύ-πολύ, ισχυρίζονται, να τον συνελάμβανε ο αστυνομικός διοικητής Αργυροκάστρου και να τον έθεταν υπό κράτηση εκεί για είκοσι ημέρες. Οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται ότι υποχρεώθηκαν να στείλουν τις ειδικές δυνάμεις, μόνον αφού δέχθηκαν τηλεφώνημα από την ελληνική πλευρά! Ένα τηλεφώνημα που είχε ως αποδέκτη το αλβανικό υπουργείο Εσωτερικών για συνδρομή και προστασία των παρευρισκομένων επισήμων και μη από Έλληνα ομογενή «τρομοκράτη». Το υπουργείο, στο οποίο υπάγονται οι ειδικές δυνάμεις, κάλεσε τον Αλβανό πρωθυπουργό για να λάβει έγκριση, ο οποίος δεν θα μπορούσε να μην ικανοποιήσει το αίτημα.

Προφάσεις εν αμαρτίαις των Αλβανών ή η πραγματικότητα πίσω από ένα περιστατικό που έριξε βαριά τη σκιά του στις ούτως ή άλλως δύσκολες διμερείς σχέσεις και πλήγωσε την ομογένεια της Βορείου Ηπείρου;

Αλήθεια, η χειριστής του ζητήματος από την επίσημη ελληνική πλευρά πως χαρακτηρίζει τον Κωνσταντίνο Κατσίφα;

Τ.Τ.
Πηγή: Χιμάρα, Newpost

Σημείωση: Οι Έλληνες επίσημοι ήταν η υπουργός Ζορμπά και ο σύντροφός της κ. Λιάκος
https://www.protothema.gr/politics/article/833715/stous-vouliarates-vriskotan-i-mursini-zorba-sto-dromo-tis-epistrofis-mathame-gia-ton-omogeni/

https://www.protothema.gr/greece/article/834180/adonis-liakos-gia-thanato-katsifa-den-upirxe-kanena-peristatiko-me-egersi-i-katevasma-ellinikis-simaias/

25 σχόλια:

  1. Ευχομαι να ειναι ενα ψεμα των πηγων του Newpost. Η απωλεια ενος Ελληνα, απο εσωτερικη προδοσια ειναι αβαστακτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπιζω να μην ειναι αληθεια και η ειδηση να δοθηκε για να δικαιολογησουν οι Αλβανοι τη δολοφονια.
    Παρολα αυτα η Ελληνικη Δικαιοσυνη (οτι εχει απομεινει απο αυτη) πρεπει να ξεκινησει ερευνα αμεσως και αν αποδειχθει αληθεια να αποδοθουν ευθυνες.
    Εδω θα αποδειχθει αν ειμαστε σοβαρο κρατος η μπανανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει φάκελος της Εισαγγελίας Ιωαννίνων! Άνοιξε τις αμέσως επόμενες μέρες της στυγνής δολοφονίας του Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα.

      Διαγραφή
  3. Τώρα το θυμήθηκαν οι Αλβανοί; Και πόση αξιοπιστία έχουν οι πληροφορίες των;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το θυμήθηκαν τώρα.
      Πιέζονται να δώσουν το πόρισμα και το θέμα είναι τι θα αναφέρεται σ' αυτό.
      Σου θυμίζω την διαρροή της ΕΛΑΣ για τον Κατσίφα και την εμπλοκή του σε υπόθεση ναρκωτικών, χωρίς να αναφέρουν ότι αθωώθηκε.
      Πηγές ΕΛΑΣ: Ο Κατσίφας είχε συλληφθεί το 2008 για ναρκωτικά
      https://www.protothema.gr/greece/article/833999/piges-elas-o-katsifas-eihe-sullifthei-to-2008-gia-narkotika/

      Διαγραφή
    2. H διαρροή της ΕΛΑΣ για τον Κατσίφα και την εμπλοκή του σε υπόθεση ναρκωτικών, χωρίς να αναφέρουν ότι αθωώθηκε, είναι μία αθλιότητα, που δεν έχει σχέση με την αξιοπιστία των Αλβανών, που γράφω παραπάνω. Η ΕΛΑΣ μετέδιδε τα ψέμματά των, χωρίς να διευκρινίζει ότι πρόκειται για ανακοινώσεις τής αλβανικής αστυνομίας. Εκεί είδαμε την αξιοπιστία των Αλβανών και την αθλιότητα των δικών μας.

      >Πιέζονται να δώσουν το πόρισμα και το θέμα είναι τι θα αναφέρεται σ' αυτό<

      Από ... ποιον πιέζονται, την ελληνική κυβέρνηση, την ελληνική δικαιοσύνη, ή τις ... αλβανικές αρχές; Αυτό δεν απαντά στο "Τώρα το θυμήθηκαν οι Αλβανοί;".

      Διαγραφή
  4. Όταν (δεν λέω «εάν») οι Αλβανοί αποδεσμεύσουν το πλήρες πόρισμα, η καταγραφείσα τηλεφωνική κλήση ή η γραπτή αίτηση από «την Ελληνική πλευρά» προς το Αλβανικό ΥπΕξ με σκοπό την παροχή συνδρομής, δεν είναι δυνατό να μην περιέχεται.

    Λαμβάνοντας υπ’ όψη πως συμφέρον των Αλβανών είναι να (επιχειρήσουν να) αποδείξουν έπραξαν σύννομα, ΕΑΝ υπάρχει αξιοποιήσιμο υλικό που εμπλέκει «την Ελληνική πλευρά» να έχει αιτηθεί συνδρομή για προστασία των παρευρισκομένων από Έλληνα ομογενή «τρομοκράτη», δεν υπάρχει περίπτωση να μην βγει στη φόρα. Αυτό που δεν ξέρω είναι κατά πόσο συμφέρει την κυβέρνηση Ράμα να στηρίξει ή όχι την παραπαίουσα κυβέρνηση Τσίπρα, με αποσιώπηση βασικών λεπτομερειών της υπόθεσης - ΕΑΝ ισχύουν όσα γράφει το Newpost.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχουν υπόνοιες ότι οι Αλβανοί δεν ολοκληρώνουν το πόρισμα, επειδή δέχονται πιέσεις να μην αναφέρουν τίποτε σ' αυτό για το ελληνικό αίτημα.
    Η διαρροή των Αλβανών έγινε σε διπλωματικούς κύκλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Smells badly (stinks) Savva. Of course the Greek gov will try to avoid any mention of this request (if true) at all costs.

      Διαγραφή
  6. Το θέμα βρωμάει, η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει αλλά και να απαντήσει ποιός την πιστεύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας υποθέσουμε ότι είναι αλήθεια... οκ ? τι πιστεύετε ότι θα γίνει? εδώ δε σηκώθηκε από τον καναπέ ο μέσος Έλληνας να κατέβει μέχρι το σύνταγμα την ημέρα που ξεπουλούσαν τη Μακεδονία.. για μια ώρα.. για Βόρεια Ήπειρο πιστεύετε θα ξεκουνηθούν..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δικαιολογημένη η αγανάκτησή σου csx
      όμως το παράδειγμα που γράφεις είναι άδικο διότιστο συλλαλητήριο κατέβηκαν πάνω από 600.000 άνθρωποι.

      Διαγραφή
    2. 650 χιλ. ; και με το πρώτο δακρυγόνο γείνανε ουλοι λούηδες.

      Διαγραφή
    3. Όταν έχεις κατεβεί με τα παιδιά σου, ασφαλώς και θα γίνεις Λούης, αγαπητέ!

      Διαγραφή
  8. Όταν θα αποχωρήσουν πόσοι θα είναι αυτοί που θα οδηγηθούν στην Ελληνική δικαιοσύνη??? αν αυτό αληθεύει μιλάμε ότι ο γνωστός εθνομηδενιστής λιάκος ξεπέρασε και τον εαυτόν του!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειδη η αξιοπιστια αμφοτερων των κυβερνησεων ειναι να το πω κομψα προβληματικη αναρωτιεμαι ...Εστω πως υιοθετουμε ως βασιμη την πληροφορια αυτη. Δλδ αιττηθηκε η Ελλαδα την προστασια καποιων επισημων . Αυτο σημαινει πως ζητησε και την δολοφονια του; Δοιοτι το παληκαρι το σκοτωσαν οπως μαθαμε τουλαχιστον.. δοιοτι εγω εχω την συστημικη πληροφορηση ως απλος Ελληνας... το σκοτωσαν σε δευτερο χρονο και αλλου . Ειχε εκλειψει πλεον η απειλη του ακουσον ακουσον ομογενη τρομοκρατη . Παρολα αυτα δολοφονηθηκε εν Ψυχρω. Κατι βρωμαει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ἡ οὐσια εἶναι ὅτι ἡ ἀνωτέρω ἐκδοχή τῆς ἀλβανικῆς πλευρᾶς, εἴτε ἀληθεύει εἴτε ὄχι, ἀποτελεῖ πρώτης τάξεως εὐκαιρία γιά νά τα βροῦμε μέ τούς Ἀλβανούς, καί μετά, ἄν ἀποδειχθῆ ἀπό αὐτούς ὅτι ἀληθεύει, νά βάλουμε τουλάχιστον φυλακή αὐτούς πού ἔδωσαν τέτοια πληροφόρηση στούς Ἀλβανούς. Νά μήν προκάνουν νά φύγουν!
    Ἄν ὅμως δέν παρασχεθοῦν ἀποδείξεις, σέ μᾶς τούς Ελληνες καί ὄχι στήν ἴδια τήν σημερινή προσωρινή ἐξουσία ἐπί ἡμῶν πού τυχόν θά ἔχη συμφέρον νά τό θάψῃ ὡς θέμα, ἤ νά πῆ ὅτι δόθηκαν ἀποδείξεις ψευδόμενη, τότε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΠΩΣ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗΣ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΕΡΙ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΤΣΙΦΑ, Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΒΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ. ΜΕ ΠΟΙΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΑΡΑΓΕ? ΕΑΝ ΛΕΜΕ, ΕΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει. Διέρρευσαν την πληροφορία τώρα που βλέπουν ότι ο συριζα πάει στα τάρταρα. Ελπίζω ότι η επόμενη κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το λυπηρό αυτό γεγονός με τον θάνατο ή καλύτερα την δολοφονία ενός Έλληνα Πατριώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν νομίζεις ότι αλλαγή κυβερνήσεως σημαίνει και αλλαγή στάσης και νοοτροπίας, μάλλον κάνεις λάθος. Η επόμενη κυβέρνηση θα κοιτάξει να κλείσει το θέμα άρον-άρον, όπως έκαναν και με την δολοφονία τού Γκούμα, για να μην διαταράσσονται οι ... άριστες σχέσεις μας με τούς Αλβανούς. Γιατί κατάπιαμε ότι η δολοφονία τού Γκούμα ήταν απλό ατύχημα, ενώ είχαμε όλα τα στοιχεία περί τού αντιθέτου;

      Διαγραφή
    2. Μονο αν η επομενη κυβερνηση ειναι εκτος συνταγματικου τοξου θα πληρωσουν οι ενοχοι

      Διαγραφή
  13. Πάντως θεωρώ τους Συριζαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους ικανούς να πράξουν αυτό που λένε οι Αλβανοί, ικανούς να έδωσαν ακόμη και εντολή δολοφονίας για να απαλλαγούν από ένα ενοχλητικό "φασίστα"
    !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ακόμα και αλήθεια να είναι πάλι δεν δικαιολογείται η δολοφονία, παρά μόνο σε περίπτωση αυτοάμυνας. Το "αίτημα προστασίας" - που όντως μπορεί να υπήρξε αν είχαν προηγηθεί πυροβολισμοί κλπ - δεν συνεπάγεται δολοφονία κάποιου που κατά τ' άλλα θα τον "άφηναν να ξεθυμάνει" έτσι απλά. Προφανώς πρόκειται για προβοκατόρικη διαρροή για να αφηνιάσει το εγχώριο αντι-αριστερό μένος. Πήραν και οι Αλβανοί χαμπάρι πως τσιμπάνε εύκολα κάποιοι στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.