9/2/19

Chr. Roser: Πιο γνωστοί από τη βιομηχανία σας είναι οι συνδικαλιστές σας

Ο καθηγητής βιομηχανικής παραγωγής και συγγραφέας που ειδικεύεται σε θέματα βιομηχανίας, μιλά για το μέλλον της παραγωγής και το ρόλο των μηχανών και των ανθρώπων. Για να ενισχυθεί η βιομηχανία στην Ελλάδα πρέπει η χώρα να αποκτήσει βιομηχανική κουλτούρα ήδη από τα σχολεία. 


Ο καθηγητής διαχείρισης παραγωγής του πανεπιστημίου εφαρμοσμένων επιστημών της Καρλσρούης Dr Christoph Roser θεωρείται από τους "γκουρού" της βιομηχανίας. Συγγραφέας του βιβλίου "Γρηγορότερα, ταχύτερα, φθηνότερα, από τη Λίθινη εποχή, στη αυτοματοποιημένη παραγωγή και πέρα" ο ίδιος δηλώνει ότι γράφει με βάση τις δεκαετίες εμπειρίας που έχει αποκτήσει ερευνώντας και εφαρμόζοντας την αυτοματοποιημένη παραγωγή. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος σε μεγάλες βιομηχανίες ανά τον κόσμο. Με αφορμή την παρουσία του ως βασικός ομιλητής στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Παραγωγή,  το ΙΟΒΕ και το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του ΕΜΠ με θέμα "Ευκαιρίες και Προκλήσεις για την Ελληνική Βιομηχανία στην Εποχή του Industry 4.0”, μίλησε στο Capital για τις προκλήσεις της βιομηχανίας, το ρόλο του ανθρώπινου δυναμικού και των μηχανών στο μέλλον. Όπως λέει ο κ. Roser στο μέλλον η μεταποίηση χρειάζεται να επιδείξει ταχύτητα και ευελιξία και ο ρόλος της αλυσίδας προμήθειας και των logistics θα είναι ακόμη πιο σημαντικός.

Για τη συνέχεια Capital

1 σχόλιο:

  1. Οτι νάναι,φτάνει να μας το πει ο κος Roser...

    Σελίδα 29 μελέτης του ΙΟΒΕ ,όπου φαίνοναι τα διαγράμματα των μεταβολων των 5 βασικών τομέων της οικονομίας που διαμορφώνουν το ΑΕΠ.Της αγροτικής παραγωγής,της μεταποίησης,των κατασκευών(κτιρίων),των οορυχείων με την παραγωγή ενέργειας και των υπηρεσιών:
    http://iobe.gr/docs/research/RES_05_F_06062017_REP_GR.pdf

    Προσέξτε την πτώση του αγροτικού τομέα και της μεταποίησης από το ΄70 και μετά.
    Εντύπωση προκαλεί η καθίζηση του αγροτικού τομέα από το ΄82-83 και μετά.
    Προφανώς θα φταίει η απουσία ανάλογης κουλτούρας και εδώ.
    Οταν επί σειρά ετών η αγροτική κουλτούρα και η μετανάστευση ήταν κάτι σαν δεύτερη φύση του Ελληνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.