26/2/19

Τσίπρας-Αναστασιάδης ως άλλοι Daladier και Chamberlain του κυπριακού Μονάχου

Σάββας Ιακωβίδης
Τσίπρας και Αναστασιάδης επιχειρούν κατευνασμό του αττιλικού θηρίου. Η πολιτική τους δεν κατευνάζει αλλ’ αποθρασύνει την Τουρκία. Εκείνη είναι η κατέχουσα, έχει την ισχύ, διαθέτει αποφασιστικότητα, η επιθετικότητά της δεν έχει όρια και γνωρίζει ότι απέναντί της έχει ένα ελληνικό κενό. Κάποια στιγμή θα αποφασίσει να το πληρώσει. Τότε θα έχουμε πόλεμο!
Η Ιστορία πρέπει να διδάσκει. Οι πολιτικοί οι οποίοι δεν διδάσκονται από την Ιστορία είναι καταδικασμένοι, κατά τον Μάρξ, να την επαναλαμβάνουν, άλλοτε υπό μορφή τραγωδίας και άλλοτε υπό μορφή φάρσας. Η ελληνική και κυπριακή ηγεσία επιδεικνύουν συμπεριφορά τραγικής φαρσοκωμωδίας έναντι της αταλάντευτα επιτιθέμενης κατά του Ελληνισμού, Τουρκίας. Τσίπρας και Αναστασιάδης δεν άκουσαν ποτέ για τις Συμφωνίες του Μονάχου;
Δεν γνωρίζουν τίποτε περί της ολέθριας πολιτικής κατευνασμού του ναζιστικού θηρίου από την Αγγλία και τη Γαλλία; Φαίνεται, πως, όχι! Πριν ακριβώς από δύο Κυριακές, από αυτήν τη στήλη, διερωτώμεθα γιατί ο Αλέξης Τσίπρας πήγε να συναντήσει τον σουλτάνο Ερντογάν.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός φαίνεται δεν κατάλαβε ότι το αττιλικό θηρίο δεν κατευνάζεται με καλοπιάσματα. Αντίθετα αποθηριώνεται περισσότερο επειδή γνωρίζει ότι στην Αθήνα και στη Λευκωσία υπάρχουν αδύναμοι ηγέτες, οι οποίοι δεν διανοούνται καν να αντισταθούν. Οι Τούρκοι είναι αδίστακτα ξεκάθαροι: Έχουν επεκτατικούς και κατακτητικούς σκοπούς. Απαιτούν το μισό Αιγαίο και τον έλεγχο όλης της Κύπρου. Καθημερινά, σε όλους τους τόνους, βροντοφωνάζουν αυτούς τους εφιαλτικούς στόχους τους. Οι ηγέτες της Ελλάδας και της Κύπρου ούτε ακούν, ούτε καταλαβαίνουν, ούτε αντιδρούν.

Για πολλοστή φορά, οι Τούρκοι διαμηνύουν τις πραγματικές προθέσεις τους προς την αμήχανη ηγεσία του Ελληνισμού. Την περ. Τετάρτη, ο Υπουργός Εξωτερικών, Τσαβούσογλου, δήλωσε:  «Τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουμε επιχειρήσεις γεώτρησης ανοικτά της Κύπρου με δύο πλοία, ώστε να δουν εκείνοι που έρχονται από μακριά με τις επιχειρήσεις τους ότι, χωρίς εμάς, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα στην περιοχή αυτή». Και επανέλαβε ωμά:

«Το Αιγαίο, η Ανατολική Μεσόγειος και ο ενεργειακός πλούτος γύρω από την Κύπρο είναι για μας στρατηγικοί στόχοι, εθνικά ζητήματα. Ποτέ δεν αφήσαμε να σφετεριστεί κανείς τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού και της Τουρκίας, και δεν θα το επιτρέψουμε ούτε στο μέλλον». Αναφερόμενος στις γεωτρήσεις υπογράμμισε ότι «στη Μεσόγειο τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την Τουρκία», ενώ προανήγγειλε ότι «τις επόμενες ημέρες ξεκινάμε γεώτρηση γύρω από την Κύπρο με δύο πλοία».

Ήδη, από ημερών, το τουρκικό πολεμικό εισέβαλε στο θαλασσοτεμάχιο 9 της κυπριακής -και ευρωπαϊκής- ΑΟΖ, το κατέλαβε και ο «Βάρβαρος» διεξάγει έρευνες αλλά… μην ανησυχείτε: Η Λευκωσία και η Αθήνα δεν θα παρασυρθούν από την τουρκική ρητορική της έντασης στην κυπριακή ΑΟΖ και στο Αιγαίο. Δυστυχώς, για την Αθήνα και τη Λευκωσία, ο σουλτάνος Ερντογάν ΕΝΝΟΕΙ και ΥΛΟΠΟΙΕΙ όσα αυτός και άλλοι Τούρκοι πολιτικοί και στρατιωτικοί εξαγγέλλουν.

Η Τουρκία παραβιάζει την κυπριακή και ευρωπαϊκή ΑΟΖ. Καμία αντίδραση, κυρίως καμία εξαγγελία μέτρων εναντίον της, ειδικά στην ΕΕ. Αντ’ αυτών, Αθήνα και Λευκωσία γίνονται χαλί για να περάσει η ένταξη της, κατοχικής της Κύπρου, Τουρκίας στην Ε.Ε. διότι, δήθεν, θέλουν διαύλους επικοινωνίας! Χειρότερα: Αναστασιάδης, Αβέρωφ και ΑΚΕΛ υποβάλλουν ότι το φυσικό αέριο της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία η Τουρκία δεν αναγνωρίζει και θεωρεί ως «εκλιπούσα», μπορεί να ενεργήσει ως καταλύτης για λύση του Κυπριακού.

Διερωτάται κάθε πατριώτης Έλληνας: Η Τουρκία δεν δικαιούται ούτε μέτρο φυσικού αερίου. Γιατί να πάρει; Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν υποχρεούται να δώσει φυσικό αέριο στην Τουρκία. Γιατί να της προσφέρει; Καμία λογική απάντηση. Στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 1938, οι Πρωθυπουργοί της Αγγλίας και της Γαλλίας, Τσάμπερλεν και Νταλαντιέ, υπέγραψαν τις Συμφωνίες του Μονάχου με τους Χίτλερ και Μουσολίνι. Ο Νταλαντιέ, προς μεγάλη έκπληξή του, στο αεροδρόμιο του Bourget έγινε δεκτός με χειροκροτήματα επειδή δήθεν «έσωσε την ειρήνη».

Ο Τσάμπερλεν έγινε δεκτός ως ήρωας από τις μάζες, οι οποίες πίστεψαν ότι απέφυγαν τον πόλεμο. Όμως, ο Τσώρτσιλ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, στις 21/11/1938, φέρεται να είπε τα εξής για την προσπάθεια κατευνασμού του ναζιστικού και φασιστικού θηρίου:  «(Τσάμπερλεν και Νταλαντιέ) έπρεπε να επιλέξουν μεταξύ της ατίμωσης και του πολέμου. Επέλεξαν την ατίμωση. Θα έχουν πόλεμο». Και τον είχαν, την 1η Σεπτεμβρίου 1939.

Τσίπρας και Αναστασιάδης επιχειρούν κατευνασμό του αττιλικού θηρίου. Η πολιτική τους, η οποία στηρίζεται σε ευσεβείς πόθους, βάναυση υποτίμηση της τουρκικής στοχοθεσίας και καταφανή στρατιωτική αδυναμία, δεν κατευνάζει αλλ’ αποθρασύνει την Τουρκία. Εκείνη είναι η κατέχουσα, έχει την ισχύ, διαθέτει αποφασιστικότητα, η επιθετικότητά της δεν έχει όρια και γνωρίζει ότι απέναντί της έχει ένα ελληνικό κενό. Κάποια στιγμή θα αποφασίσει να το πληρώσει. Τότε θα έχουμε πόλεμο!

Οι Συμφωνίες του Μονάχου έπρεπε να διδάσκουν. Η Γαλλία είχε εγγυηθεί την ανεξαρτησία και ακεραιότητα της Τσεχοσλοβακίας. Την κρίσιμη στιγμή την εγκατέλειψε! Ποιος θα πολεμήσει για μας όταν τα άρματα του Αττίλα θα ορμήσουν ξανά κατά των ελεύθερων περιοχών; Ποιος θα αντιδράσει όταν οι Τούρκοι τρυπήσουν την ΑΟΖ μας; Κανείς! Ο κατευνασμός του Τούρκου ισοδυναμεί με την τουρκοποίηση της Κύπρου.

*Ο Σάββας Ιακωβίδης είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή

Σημερινή

1 σχόλιο:

  1. Των Τούρκων τα δικά τους δικά τους,αλλά και τα δικάμας δικάτους.
    όπως έγραφε ο αείμνηστος Ιστορικός Ιωάννης Π. Πικρόςστο βιβλιο του "Τουρκικός Επεκτατισμός": Το δίκαιο του Τούρκου....!!

    Δηλαδή στους Τούρκους ισχύει ένα άλλο "δίκαιο"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.