18/2/19

Είναι η Ελλάδα, η σύγχρονη Eastman Kodak;


Η ιστορία της κατάρρευσης της εταιρίας φωτογραφικών ειδών Eastman Kodak Company, θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί το απόλυτο αντιπαράδειγμα, για όσους αρνούνται να προσαρμοστούν στις αλλαγές και στις εξελίξεις, επιμένοντας να σκέφτονται, να σχεδιάζουν και να λειτουργούν με βάση κάποια δεδομένα που ήδη έχουν ξεπεραστεί.
Η επιχειρηματική αυτοκρατορία του George Eastman που ξεκίνησε το 1880, μέσα από μια διαδρομή καινοτομιών, εφευρέσεων και πατεντών, έφτασε στο ζενίθ της δόξας της το 1996, για να καταλήξει το 2012 να υποβάλει τον φάκελο της πτώχευσης της. Η Eastman Kodak Corporation (NYSE:KODK) το 1996 είχε έσοδα της τάξης των $16 δισ., κατέχοντας τα 2/3 της παγκόσμιας αγοράς ειδών φωτογραφίας και η χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας είχε φτάσει στα $31 δισ. Αυτός ο κολοσσός, κατάφερα να καταρρεύσει το 2012.
Ήταν η εποχή που οι σκοτεινοί θάλαμοι εμφάνισης των αρνητικών, τα συμβατικά μηχανήματα εκτύπωσης, τα films σε ρολά, οι μπομπίνες των 16mm και 8mm, η Kodak Instamatic, τα PhotoCDs και τα Super 8, δεν μπορούσαν πλέον να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καταναλωτών, οι οποίο έκαναν τα πρώτα βήματα τους προς τις ψηφιακές ερασιτεχνικές και επαγγελματικές δυνατότητες που έδιναν άλλες εταιρίες του ανταγωνισμού.


Για τη συνέχεια Liberal



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.