21/2/19

FT : Η επανάσταση στο Ιράν και τα μεγάλα λάθη των εχθρών του


Σαράντα χρόνια μετά την επανάσταση, η χώρα έχει σχεδόν ολοκληρώσει τη δημιουργία ενός σιιτικού άξονα στη Μέση Ανατολή. Η επιπολαιότητα της Δύσης, τα σφάλματα Τραμπ και πώς ανέτρεψε τα δεδομένα ο πόλεμος στη Συρία.
Ο εορτασμός της 40η επετείου της Ιρανικής Επανάστασης του 1979 αυτόν τον μήνα αποτέλεσε, όπως αναμενόταν, μια επίδειξη υπερηφάνειας και επίρριψης ευθυνών, ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα των θεοκρατών εθνικιστών οι οποίοι κυβερνούν την Iσλαμική Δημοκρατία.
Aκόμα και ο Χασάν Ροχανί, ο πραγματιστής πρόεδρος ο οποίος εξαρτάται περισσότερο από τους σκληροπυρηνικούς του καθεστώτος μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία που υπέγραψε με το Ιράν το 2015, έχει στηρίξει πλήρως αυτό το σωβινιστικό παραλήρημα.
«Η στρατιωτική ισχύς του Ιράν τα τελευταία 40 χρόνια, ειδικά τα τελευταία πέντε χρόνια, έχει καταπλήξει τον κόσμο» ανέφερε σε εορταστική συγκέντρωση στην πλατεία Αζάντι (Ελευθερίας) της Τεχεράνης. Υποσχόμενος να ενισχύσει την «αμυντική δύναμη» της Τεχεράνης, ο κ. Ροχανί καυχήθηκε ότι «τη στιγμή που το Ιράν παρενέβη για να βοηθήσει τον λαό του Ιράκ, της Συρίας, του Λιβάνου, της Παλαιστίνης και της Υεμένης, ο κόσμος διαπίστωσε ότι οι εχθροί δεν πέτυχαν καμία νίκη ενάντια στους λαούς της περιοχής και τη στήριξη του Ιράν».

Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.