25/2/19

Κρεμλίνο: Ο πρόεδρος Putin δεν απείλησε ποτέ άμεσα τις ΗΠΑ με μία πυραυλική επίθεση

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, τόνισε ότι ο πρόεδρος Putin μίλησε «μόνο για μία υποθετική κατάσταση»
Σε πλήρη απόρριψη των ισχυρισμών ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin απείλησε την περασμένη εβδομάδα τις ΗΠΑ με μία πυραυλική επίθεση, προχώρησε σήμερα (25/2) το Κρεμλίνο, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο προεδρικός εκπρόσωπος, Dmitry Peskov.
Ειδικότερα, ο κ. Peskov τόνισε ότι ο Ρώσος πρόεδρος «δεν απείλησε ποτέ άμεσα τις Ηνωμένες Πολιτείες με μία πυραυλική επίθεση» κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του ενώπιον της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης, διευκρινίζοντας ότι ο Vladimir Putin «μίλησε μόνο για μία υποθετική κατάσταση και για την απάντηση της Ρωσίας σε περίπτωση που κάποια χώρα αποφασίσει να της επιτεθεί».«Ο πρόεδρος είπε ότι εάν η χώρα μας απειληθεί και αναπτυχθούν κοντά στα σύνορά της πύραυλοι μεσαίας και βραχείας εμβέλειας, θα πρέπει να υπάρξει ανάλογοι αντίδραση και ότι οι πύραυλοί μας θα στοχεύουν όχι μόνο στους εκτοξευτές αλλά στα εδάφη όπου βρίσκονται τα κέντρα λήψης αποφάσεων», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Παράλληλα, ο κ. Peskov δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει συζητήσει με τον Αμερικανό ομόλογό του Donald Trump την επερχόμενη σύνοδο κορυφής ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα, καθώς οι δύο ηγέτες δεν είχαν καμία τηλεφωνική επικοινωνία εδώ και αρκετό καιρό τώρα.
«Δεν είχαν καμία τηλεφωνική συνομιλία εδώ και αρκετό διάστημα», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, όταν ρωτήθηκε εάν ο Donald Trump ενδιαφέρθηκε για τη στάση του Vladimir Putin απέναντι στην επικείμενο σύνοδο ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας.
Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που είχαν τηλεφωνική συνομιλία οι πρόεδροι Ρωσίας και ΗΠΑ ήταν τον Μάρτιο του 2018, ενώ η τελευταία τους συνάντηση πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G20 στην Αργεντινή.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.