16/2/19

Νέος τσαμπουκάς από Ερντογάν προς ΗΠΑ: Δεν θα ακυρώσω την αγορά των S-400

Τ. Ερντογάν προς ΗΠΑ: Δεν θα ακυρώσω την αγορά των S-400
Η Τουρκία δεν πρόκειται να ακυρώσει τη συμφωνία με τη Ρωσία και θα αγοράσει τα ρωσικά συστήματα πυραύλων S-400, δήλωσε ο Πρόεδρος της γείτονας χώρας Ταγίπ Ερντογάν σήμερα το Σάββατο, σύμφωνα με το Reuters.
«Έχουμε κάνει την συμφωνία για τους S-400 με την Ρωσία, επομένως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να οπισθοδρομήσουμε, η δουλειά έχει γίνει», δήλωσε ο κ. Ερντογάν σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από την σύνοδο κορυφής Τουρκίας, Ρωσίας και Ιράν στο Σότσι, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Τόνισε ακόμα πως η Άγκυρα συνεχίζει να λειτουργεί με βάση την συμφωνία που προβλέπει παράδοση S-400 τον Ιούλιο.

Παράλληλα, είπε ότι η Τουρκία ήταν ανοικτή για την αγορά συστημάτων Patriot από τις Ηνωμένες Πολιτείες, εφόσον η συμφωνία εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας, αλλά πρόσθεσε ότι υπήρχαν ζητήματα σχετικά με την παράδοση και την παραγωγή, τα οποία ακόμη συζητούνταν με την Ουάσινγκτον.
«Μολονότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι θετική σε ό,τι αφορά την ταχεία αποστολή, δεν έχουν ακόμα ξεκάθαρη θέση για την κοινή παραγωγή και την χρηματοδότηση», είπε ο κ. Ερντογάν.
Η επίσημη προσφορά των ΗΠΑ για την αγορά συστημάτων Patriot από την Τουρκία λήγει στα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ στο Reuters.
Η τοποθέτηση του Τούρκου προέδρου έρχεται λίγες ημέρες αφότου το Κογκρέσο των ΗΠΑ επαναβεβαίωσε το «πάγωμα» της παράδοσης των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, εν μέρει λόγω των S-400, και ζήτησε νέα εξέταση των αμερικανοτουρκικών σχέσεων.

Πηγή: Liberal

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.