26/2/19

Επιμένει ο Τσαβούσογλου για τους S400: «Είναι μια τελειωμένη υπόθεση»

Η Τουρκία δεν προτίθεται να αθετήσει τις υποσχέσεις της προς την Ρωσία, που σχετίζονται με την συμφωνία για τη αγορά των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο κανάλι CNN Turk

Η Τουρκία δεν προτίθεται να αθετήσει τις υποσχέσεις της προς την Ρωσία, που σχετίζονται με την συμφωνία για τη αγορά των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο κανάλι CNN Turk.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνω οποιεσδήποτε δηλώσεις σε σχέση με τους S-400, είναι μια τελειωμένη υπόθεση. Η Τουρκία δεν θα αθετήσει ποτέ τις υποσχέσεις που έχει δώσει. Δεν μας αφορούν αυτά που λένε άλλοι», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
Πρόσφατα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε εξαπολύσει δριμεία επίθεση στις ΗΠΑ μέσω… Ελλάδας λέγοντας πως η χώρα μας «έχει S300 εδώ και χρόνια».
«Τώρα έρχονται και μας λένε, ‘παραιτηθείτε από τους S-400’. Γιατί να τους ακυρώσουμε; Οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ έχουν καταστήσει σαφές ότι αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα» είχε πει και συνέχισε:
«Η Ελλάδα έχει S-300 εδώ και χρόνια. Σε αυτήν δεν λες τίποτα. Ούτε μία αντίδραση δεν υπήρξε. Εμείς μπορούμε να έχουμε διαφορετικά συστήματα και δεν το βρίσκουμε δίκαιο να κατηγορείτε την Τουρκία με ένα τέτοιο επιχείρημα».
Ο Τούρκος πρόεδρος είχε επιμείνει στο ότι η Τουρκία αναμένει να παραλάβει τους S-400 τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.
Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει την Άγκυρα ότι τα ρωσικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας δεν είναι συμβατά με τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤO , όπως και ότι η εμμονή να αγοράσει τους S-400 ενδέχεται να αποτρέψει την πώληση των αμερικανικών μαχητικών αεροπλάνων F-35 στην Τουρκία.
Πηγή: in.gr

4 σχόλια:

  1. Το χάσαμε το παιδί πατριώτη;
    Η τουρκία αρνείται σθεναρά την υποδούλωσή της στον αγγλοσαξωνικό παράγοντα;
    'Η αποσκοπεί την άντληση του μέγιστου ωφέλους από ανατολικούς και δυτικούς;
    Μήπως προσδοκά στο να ενώσει τον μουσουλμανικό κόσμο ενάντια στην δύση, περιλαμβάνοντας σε αυτήν και την Ρωσία;
    'Η μήπως ο κόσμος χωρίζεται εκ νέου στα δύο και η τουρκία το παίζει ως ο επιτήδειος ουδέτερος;

    Νομίζω,ότι η τουρκία έχει σκεφτεί όλα τα πιθανά σενάρια και παίζει σε όλα.

    Αντίθετα,εμείς έχουμε σκεφτεί μόνο ένα: Το συμφέρον της χώρας είναι με τις "Ναυτικές δυνάμεις".

    Εστω κι'αν αυτό μας κόστισε στο παρελθόν 800000 νεκρούς,έναν εμφύλιο,μιά Κύπρο στα δύο,μερικές χιλιάδες αυτόχειρες,το όνομα της Μακεδονίας να περιφέρεται αδέσποτο και μιά χώρα με κατοίκους πανικόβλητους με τα μυαλά χαμένα στο διάστημα.

    Εχουμε δηλ. διαλέξει την ήττα εκ των προτέρων,εκτός αν θελήσουν αλλιώς οι "Δυτικοί Θεοί μας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και το κυριώτερο: 1000000 εκτοπισμένους από τις προγονικές εστίες,γιά να μην ξεχνιόμστε...

      Διαγραφή
  2. Παρόλα αυτά,αν είναι αληθεια όσα ακούγονται εδώ, η τουρκία μάλλον είναι αυτόχειρας και παράλληλα κοροϊδεύει τόσο τον λαό της,όσο κι'αλλους χαζούς όπως τους νεοέλληνες μέσω ψυχολογικών επιχειρήσεων :
    https://youtu.be/17ZsCnIN6LI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ.Ηλια εχετε πολυ υψηλο επιπεδο κριτικης ικανοτητας της ουσιας...και πολυ καλη αναλυση πετωντας ολα τα περιττα...Με εντυπωσιασατε....

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.