21/2/19

Stratfor : Το αναπόφευκτο τέλος Μαδούρο και η δύσκολη επόμενη ημέρα

Γιατί οι κυρώσεις των ΗΠΑ είναι βόμβα έτοιμη να εκραγεί στα χέρια του ηγεσίας του Καράκας. Ο χρόνος δουλεύει ενάντια στον Μαδούρο, αλλά και... στην αντιπολίτευση. Το απαραίτητο ντιλ με το στρατό και γιατί ο Γκουαϊδό θα κάνει τα στραβά μάτια στη διαφθορά.
Το ενδεχόμενο μιας απότομης πτώσης της ηγεσίας της Βενεζουέλας γίνεται όλο και πιο πιθανό φέτος. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και οι πολιτικοί του σύμμαχοι βρίσκονται υπό πολιορκία από την εθνική αντιπολίτευση και τώρα αντιμετωπίζουν συντριπτικές οικονομικές πιέσεις από τις ΗΠΑ μέσω σκληρών κυρώσεων.
Καθώς εξελίσσεται η κρίση στη Βενεζουέλα, η αντιπολίτευση και οι ΗΠΑ έχουν όλο και περισσότερα κίνητρα να κλιμακώσουν τις πιέσεις τους, φέρνοντας την κυβέρνηση Μαδούρο σε μη βιώσιμη θέση. Υπάρχουν πιθανότητες μέχρι το τέλος του έτους στην εξουσία του Καράκας να έρθει μια μεταβατική κυβέρνηση – η οποία θα στηρίζεται από αξιωματικούς του στρατού και τις μονάδες τους που εγκαταλείπουν τον Μαδούρο. Όμως η όποια νέα κυβέρνηση θα πρέπει να φτιάξει τη σακατεμένη οικονομία της Βενεζουέλας και να βάλει τέλος στη διαφθορά της κυβέρνησης Μαδούρο, διακινδυνεύοντας την επιτυχία της.

Για τη συνέχεια Euro2Day

3 σχόλια:

  1. Ακρως αποκαλυπτικό άρθρο της Αμερικάνικης ξεφτίλας.

    Δεν τους ενδιαφέρει ποιός κυβερνά ή αν το πουλέν τους κάνει τα ίδια. Απλώς να υπογραφούν οι συμβάσεις που χρειάζονται για να τους ληστέψουν τα πετρέλαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω παντως δεν ακουσα να γινεται φασαρια ειτε απο το Βλαδιμηρο ειτε απο τους Κινεζους. Ειτε δεν μπορουν ειτε δεν θελουν μπλεξιμο και μαλλον πουλωντας τη Βενεζουελα να ωφεληθουν απο καποιο αντιδωρο. Ας το εχουν υπ οψιν οι Ρωσολαγνοι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βαρυσήμαντο άρθρο
    για τη συνέχεια
    της νέας έγκυρης ενημέρωσης από την φωλιά της προπαγάνδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.