31/3/19

Αυτή η υπόθεση θα επηρεάσει τις εκλογές - Τι αποκαλύπτουν οι λογαριασμοί του Μανώλη Πετσίτη

Τι αποκαλύπτουν οι λογαριασμοί του Μανώλη Πετσίτη
Μεγάλα χρηματικά ποσά "άγνωστης αιτιολογίας" εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς του πολυπράγμονος Μανώλη Πετσίτη, μετά την εισαγγελική εντολή προς την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος για άνοιγμα των λογαριασμών του σε Ελλάδα και Κύπρο.  Σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα" τα χρήματα βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του κ. Πετσίτη σε ελληνική συστημική τράπεζα και προέρχονται από κυπριακές εταιρείες. Τα ποσά εκτός από μεγάλα είναι και αδικαιολόγητα, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν υπηρεσίες του κ. Πετσίτη προς τις εταιρείες-τροφοδότες.
Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, στις ερευνώμενες συναλλαγές εμπλέκεται και η δικηγορική εταιρεία του "γνωστού" μας από τα ταξίδια του στη Βενεζουέλα με τον Νίκο Παππά, Αρτέμη Αρτεμίου. Μάλιστα από το 2013, ο κ. Πετσίτης εμφανίζεται ως φορολογικός αντιπρόσωπος της εταιρείας του κ. Αρτεμίου στην Ελλάδα.    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ύπαρξη αυτών των ποσών αποτελούν πρώτα ευρήματα, καθώς ο έλεγχος συνεχίζεται. 
Μια παραίτηση "βόμβα" στη σκιά της υπόθεσης  ELFE- Πετσίτη
Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει η έρευνα της σκανδαλώδους υπόθεσης ELFE-ΔΕΠΑ, στην ποία εμπλέκεται ο στενός φίλος του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παπά, Μανώλης Πετσίτης, μετά την παραίτηση "βόμβα" ανώτατου στελέχους της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, με σοβαρότατες αιχμές για ολιγωρία και καθυστερήσεις στην προώθηση των υπηρεσιακών πορισμάτων του.A
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσιάζουν ο "Ελεύθερος Τύπος" και το "Βήμα", το στέλεχος της υπηρεσίας (που είναι γνωστό με τα αρχικά Α.Χ.), το οποίο χειριζόταν σημαντικότατες υποθέσεις, όπως αυτή της διερεύνησης των χρεών της ELFE συμφερόντων Λαυρεντιάδη προς της ΔΕΠΑ, μετατέθηκε αναιτιολόγητα σε άλλη υπηρεσία και μάλιστα σε θέση απλού υπαλλήλου. Μάλιστα, ο παραιτηθείς πλέον προϊστάμενος του Τμήματος Ερευνών, καταγγέλλει την πρόεδρο της Αρχής κ. Άννα Ζαΐρη-Αρκουλή, η οποία και έδωσε την εντολή μετάθεσης του.
Εν συνεχεία ο Α.Χ. με επιστολή του τόσο στην κ. Ζαΐρη, όσο και στον αναπληρωτή πρόεδρο της Αρχής Γιάννη Αγγελή- με τίτλο "εξώθηση σε παραίτηση"- εξέφρασε την κατάπληξη του για την μετάθεση, η οποία έρχεται σε μια ώρα που ίδιος χειρίζεται ευαίσθητες υποθέσεις, μεταξύ των οποίων και αυτή των ELFE-ΔΕΠΑ, όπως αναφέρει.  Επίσης κάνει γνωστό ότι έχει ήδη παραδώσει στη κ. Ζαΐρη το πόρισμα για την ELFE, το οποίο όμως δεν έχει διαβιβαστεί στην ολομέλεια, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διερεύνησης για όλους τους εμπλεκομένους. Δηλαδή για τα στελέχη της εταιρείας  ELFE του ομίλου Λαυρεντιάδη, την προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΠΑ και βέβαια για τον κ. Πετσίτη, ο οποίος σύμφωνα με πλήθος δημοσιευμάτων είχε τον ρόλο του ενδιάμεσου, ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τη ΔΕΠΑ.
Πηγή: capital.gr

2 σχόλια:

  1. Αυτος ειναι ο κυριος λογος (οχι μονο Πετσιτης) που παμε κατα διαολου σαν κρατος. Κατι ειναι πολυ σαπιο, και οπου υπαρχει σαπιο υπαρχουν και σκουληκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαστε αδιόρθωτοι τελικά! Μη δούμε άνθρωπο να προκόβει, αμέσως να τον φάμε...
    Κουράγιο Μανώλη παιδί μου! Σκέψου πως όσο κι αν δούλευες δεν θα έβγαζες τόσα και παρηγορήσου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.