27/3/19

Να θεσπιστεί θέση "Εισαγγελέα Εθνικής Ασφάλειας" και μάλιστα επειγόντως!!!

Σάββας Καλεντερίδης
Ενώ στο άρθρο μας της Παρασκευής σας υποσχεθήκαμε στο σημερινό μας άρθρο να περιγράψουμε την κατάσταση που επικρατεί στην Αν. Μεσόγειο και τις ελληνικές θάλασσες, με προεξάρχον το Αιγαίο, για να μπορέσουμε να ερμηνεύσουμε καλύτερα και μεγαλύτερη ευστοχία τις δηλώσεις Ερντογάν και λοιπών Τούρκων αξιωματούχων, ήλθε ο υπουργός Άμυνας της γείτονος, Χουλουσί Ακάρ, και με τις δηλώσεις του μας δίνει μια καλή «πάσα».
Δήλωσε λοιπόν ο Ακάρ, μιλώντας στους εργαζομένους στο εργοστάσιο συντήρησης αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας: «Μας ανήκει και η θάλασσα και ο βυθός. Η Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο, η Ανατολική Μεσόγειος, και μέσα σε αυτά και η Κύπρος».
Στην ομιλία του έκανε αναφορά επίσης στο νέο εθνικό δόγμα διεκδίκησης θαλάσσιου χώρου της Τουρκίας, που έχει το συμβολικό όνομα «Γαλάζια Πατρίδα», λέγοντας: «Έχουμε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφη της πατρίδας μας. Μιλάμε για 780.000. Κάποτε για λόγους ευκολίας έλεγα 800.000. Κάποιοι παρεξήγησαν και μου είπαν "ποια εδάφη πήραμε;" Να είμαστε προσεκτικοί. 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Κι έχουμε και την Γαλάζια Πατρίδα των 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων».
Και συνεχίζοντας έριξε τις λεκτικές βόμβες: «Μας ανήκει και η θάλασσα και ο βυθός. Οι θάλασσες. Ο Εύξεινος Πόντος, το Αιγαίο, η Ανατολική Μεσόγειος, και μέσα σε αυτά και η Κύπρος. Έτσι, λοιπόν, αυτές οι περιοχές είναι στο περιβάλλον του ενδιαφέροντός μας και είναι περιοχές που είμαστε υπεύθυνοι για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη και την ηρεμία».
Αυτά είπε ο Ακάρ, και αφού τονίσουμε και υπογραμμίσουμε ότι οι Τούρκοι πολιτικοί σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας δεν κάνουν δηλώσεις στον… αέρα, και ΠΑΝΤΑ αυτές εντάσσονται και υποστηρίζουν τον εθνικό σχεδιασμό και τις διεκδικήσεις της Τουρκίας, να κάνουμε μια περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή και των εξελίξεων, που επηρεάζουν τον εθνικό σχεδιασμό της Τουρκίας.
Η γειτονική μας χώρα, που εισέβαλε και συνεχίζει να κατέχει το 37% της Κύπρου με την καθοριστικής σημασίας υποστήριξη των ΗΠΑ και της Αγγλίας, σήμερα είναι αντιμέτωπη με την εξής κατάσταση:
Η Κυπριακή Δημοκρατία, αφού οριοθέτησε την ΑΟΖ της με Αίγυπτο, Ισραήλ και Λίβανο, χώρισε το νότιο τμήμα της σε 13 θαλασσοτεμάχια και με τρεις γύρους αδειοδότησης έχει παραχωρήσει τα εννιά από αυτά σε ενεργειακές εταιρείες των ΗΠΑ (Noble Energy, ExxonMobil), του Ισραήλ (Delek), της Γαλλίας (TOTAL), της Ιταλίας (ENI), του Κατάρ (Qatar Petroleum), και της Κορέας (KOGAS).
Στο θαλασσοτεμάχιο 12 έχει ανακαλυφθεί το κοίτασμα Αφροδίτη, η εκμετάλλευση του οποίου αναμένεται να αρχίσει τους επόμενους μήνες, στην οποία εκμετάλλευση εμπλέκεται και ο γίγαντας που λέγεται Shell, καθώς και η Αίγυπτος, που θα δέχεται το φυσικό αέριο σε δικό της σταθμό υγροποίησης.
Επίσης, έχει ανακαλυφθεί κοίτασμα στο θαλασσοτεμάχιο 6, που έχει παραχωρηθεί στην κοινοπραξία TOTAL/ENI, καθώς και στο 10, της κοινοπραξίας ExxonMobil/Qatar Petroleum.
Από τα στοιχεία που έχουν εξαχθεί μέχρι σήμερα αλλά και από σχετικές εκτιμήσεις, θεωρείται εξαιρετικά πιθανόν στην ΑΟΖ της Κύπρου να υπάρχουν αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ενώ συμβαίνουν αυτά, που έχουν θορυβήσει την Τουρκία γιατί βλέπει τον εαυτό της αποκλεισμένο από τις διαδικασίες που προαναφέρθηκαν, παρατηρεί ανάλογες διαδικασίες να είναι σε εξέλιξη και στις ελληνικές θάλασσες.
Η Ελλάδα, αθόρυβα, χώρισε κι αυτή το Ιόνιο και το Λιβυκό πέλαγος σε 20 θαλασσοτεμάχια, ενώ προχώρησε και στην παραχώρηση δύο εκτεταμένων περιοχών (δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης) στην κοινοπραξία TOTAL/ExxonMobil/Ελληνικά Πετρέλαια.
Όλα αυτά σημαίνουν ότι δύο μεγάλες χώρες, μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και πυρηνικές δυνάμεις, οι ΗΠΑ και η Γαλλία, μέσω των παραπάνω εταιρειών έχουν συμφέροντα στην ΑΟΖ της Κύπρου και της Ελλάδας, τα οποία καλούνται προστατέψουν και να υπερασπιστούν σε πιθανές επιβουλές!
Ενώ συμβαίνουν αυτά, η Ελλάδα, τα τελευταία δέκα χρόνια, έχει εγκαινιάσει μια πρωτόγνωρη διαδικασία για την ελληνική εξωτερική πολιτική. Είναι οι λεγόμενες τριμερείς, με Κύπρο και Ισραήλ και με Κύπρο και Αίγυπτο, που «βάζουν» στο παιχνίδι της ενέργειας και της ασφάλειας της Αν. Μεσογείου δυο σημαντικές χώρες της Μέσης Ανατολής με τις οποίες η Τουρκία διατηρεί κακές διπλωματικές και πολιτικές σχέσεις.
Αυτά είναι τα αντικειμενικά στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Λυβικού πελάγους, αυτά είναι τα μέχρι στιγμής γνωστά στοιχεία των ενεργειακών αποθεμάτων, αυτό είναι το νέο «μεγάλο παιχνίδι» που έχει αρχίσει να παίζεται στην περιοχή, στο οποίο συμμετέχουν Κύπρος και Ελλάδα και δεν συμμετέχει η Τουρκία.
Αυτή η κατάσταση προκαλεί τον εκνευρισμό στην Άγκυρα, αυτή την ώθησε να προχωρήσει στο νέο εθνικό δόγμα διεκδίκησης θαλασσίου χώρου «Γαλάζια Πατρίδα», αυτή η κατάσταση ωθεί τους Ερντογάν, Τσαβούσογλου, Ακάρ και λοιπούς Τούρκους αξιωματούχους να κάνουν τις συγκεκριμένες δηλώσεις.
Όσο για το Αιγαίο, το οποίο εμπλέκουν οι Τούρκοι, ενώ δεν συμπεριλαμβάνεται στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται ενεργειακές εταιρείες, η Τουρκία φοβάται ότι αν προχωρήσουν οι εξελίξεις και δημιουργηθούν τετελεσμένα, δηλαδή αρχίσει η εκμετάλλευση των αποθεμάτων, η κατάσταση αυτή θα καταγραφεί και θα ισχυροποιήσει τις θέσεις της Ελλάδας και στο Αιγαίο.
Γι’ αυτό οι δηλώσεις, γι’ αυτό οι χάρτες, γι’ αυτό η «τουρκοποίηση» μεγάλου μέρους της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην περιοχή μεταξύ Κύπρου-Κρήτης-Ρόδου, γι’ αυτό η «Γαλάζια Πατρίδα» μας τρώει σχεδόν το μισό Αιγαίο.
Αυτά είναι τα αντικειμενικά στοιχεία, αυτή είναι η κατάσταση, αυτά πρέπει να αναλύουμε με ψυχραιμία όταν καλούμαστε να ερμηνεύσουμε τις δηλώσεις και την νευρικότητα των Τούρκων, και να σταματήσει η «καραμέλα» ότι οι δηλώσεις γίνονται για εσωτερική κατανόηση, για εξαγωγή της κρίσης και άλλες τέτοιες ανοησίες που ακούγονται πολλές φορές και από στόματα επισήμων.
Και επειδή οι ανοησίες όταν εκστομίζονται από χείλη επισήμων δεσμεύουν τη χώρα και προκαλούν βλάβη στα εθνικά μας συμφέροντα, και επειδή αυτή η χώρα είναι χωρίς δίχτυ ασφαλείας και ο κάθε πρωθυπουργός και υπουργός μπορεί να υπογράψει ακόμα και την παράδοση της Ελλάδας, επειγόντως πρέπει να αποκτήσουμε Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και να θεσπιστεί θέση Εισαγγελέα Εθνικής Ασφάλειας. Επειγόντως…  
Δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη δημοκρατία και το Pontos-news

11 σχόλια:

  1. Πως ήταν δυνατόν να φανταστεί ο Νομοθέτης, ότι θα υπήρχαν προδότες πολιτικοί και προδοτικές κυβερνήσεις "κουρέλια" (Γερμανικά Lumpen), οι οποίες θα προσέφεραν γήν και ύδωρ στους "εξ Ανατολών" άτιμους και δόλιους γείτονες, πολλοί εκ των οποίων είναι πολύ επκίνδυνοι επειδή οι γονείς των τυγχάνουν "Εξωμότες" Έλληνες....

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1)Η εκάστοτε κυβέρνηση διορίζει την ηγεσία της Δικαιοσύνης, όταν αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης οι ανώτατοι δικαστές.
    Είναι επόμενο πως σε μία νέα θέση ενός "Εισαγγελέα Εθνικής Ασφαλείας" προφανώς θα διορισθεί κάποιος που θα επιλεγεί από τον εκάστοτε πρωθυπουργό, (με ότι αυτό σημαίνει).

    Υπάρχει τυπικός διαχωρισμός των εξουσιών στην Ελλάδα, ούτε κάν κοινοβούλιο που αποφασίζει ανεξάρτητα.
    Οι βουλευτές της πλειοψηφίας, στην πράξη υπακούουν στα θελήματα του εκάστοτε πρωθυπουργού, (διότι τους έχει επιλέξει ως υποψήφιους βουλευτές του κόμματος, τους δίνει κυβερνητικές θέσεις, κ.λπ.).
    Ο πρωθυπουργός είναι ο πραγματικός ανώτατος άρχων της χώρας, (υποδεικνύει ουσιαστικά και τον εκάστοτε νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος έχει ελάχιστες εξουσίες).

    2)Rubber stamp (politics)

    A rubber stamp, as a political metaphor, refers to a person or institution with considerable de jure power but little de facto power; one that rarely or never disagrees with more powerful organs.[1]

    In situations where this superior official's signature may frequently be required for routine paperwork, a literal rubber stamp is used, with a likeness of their hand-written signature. In essence, the term is meant to convey an endorsement without careful thought or personal investment in the outcome, especially since it is usually expected as the stamper's duty to do so. In the situation where a dictator's legislature is a "rubber stamp", the orders they are meant to endorse are formalities they are expected to legitimize, and are usually done to create the superficial appearance of legislative and dictatorial harmony rather than because they have actual power.

    Historian Edward S. Ellis called this type of legislature a toy parliament...

    https://en.wikipedia.org/wiki/Rubber_stamp_(politics)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "rubber stamp" :
      Μέ ἄλλα λόγια,
      ὁ νομικῶς ἁρμόδιος μέ καθόλου ἤ μέ μικρή πολιτική ἐξουσία,
      μέ τήν ὑπογραφή του ἤ μέ τήν ψῆφο του,
      ἤ μέ παράλειψη ἀσκήσεως νομικῶν του ἁρμοδιοτήτων,
      ἀφαιρεῖ πραγματική πολιτική ἤ γεωστρατηγική ἰσχύ ἀπό τήν Ἑλλάδα.

      Αὐτό ὡς πρός τόν λίγο ἀόριστο καί κάπως ἄστοχο ὅρο rubber stamp (σφραγίδα, "σφραγιστής", σφράγιση δι' ἐλαστικοῦ).

      Πρόκειται ὅμως γιά κάτι πολύ πιό σοβαρό:
      Ἀντισυνταγματική ἀφαίρεση, ἤ παραχώρηση, ἤ ἐκχώρηση, ἐθνικῆς κυριαρχίας,
      μέ πλημμελῆ ἄσκηση συνταγματικῶν καθηκόντων,
      ἀπό πρόσωπο πρός τοῦτο νομικῶς ἁρμόδιο,
      πού κατά πολιτικῶς πρόδηλη παρερμηνεία τῶν σχετικῶν συνταγματικῶν διατάξεων,
      υἱοθετεῖ, ἤ προσποιεῖται ὅτι υἱοθετεῖ, τήν θέση,
      ὅτι δέν ἔχει τήν ἀντίστοιχη πολιτική ἐξουσία!

      Στήν περίπτωση τῆς σημερινῆς Ἑλλάδος, Πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας, Βουλευτές καί Εισαγγελεία τοῦ Ἀρείο Πάγου, πού ἀσκοῦν τά συνταγματικά τους καθήκοντα μέ στενή νομική ἀντίληψη περί τῶν πολιτικῶν τους δυνατοτήτων.
      Καί τοῦτο, μέ τό συνταγματικῶς ἀνεπίτρεπτο κριτήριο, τό νά μή ἔλθουν σέ συνταγματικά ἐπιβεβλημένη προσωπική νομική ἤ καί πολιτική σύγκρουση, μέ ἄλλους φορεῖς πολιτικῆς ἐξουσίας
      καταχρωμένους πράγματι τῆς πολιτικῆς ἐξουσίας τους
      (ὅπως τοῦ Πρωθυπουργοῦ ἤ καί τῆς Κυβερνήσεως, πού ὅμως προδήλως, δηλαδή κατά βεβαία κρίση κάθε ἐχέφρονος ἀνθρώπου, ἐνεργοῦν σέ βάρος τῶν ἐθνικῶν συμφερόντων).

      Διότι, ἡ περίπτωση τῆς συνταγματικά ἐπιβεβλημένης προσωπικῆς νομικῆς ἤ καί πολιτικῆς συγκρούσεως, ὑπάρχει ὅταν φορεῖς πολιτικῆς ἐξουσίας
      καταχρῶνται πράγματι τῆς πολιτικῆς ἐξουσίας τους πρός βλάβη τοῦ ἐθνικοῦ συμφέροντος. Τότε, ἡ ἁρμοδιότητα, ἐκτείνεται καί στήν παραίτηση, ὡς πολιτική κίνηση, ἄν εἶναι ἔτσι νά διαφυλαχθῆ ἀκεραία ἡ ἐθνική κυριαρχία.

      rubber stamp= κάτοχος ἁρμοδίας δημοσίας ἀρχῆς πού γιά ὁποιοδήποτε λόγο, ἀληθινό ἤ ψεύτικο, "πουλάει" τήν ὑπογραφή "του", ἤ σφραγίδα "του", ἤ ψῆφο "του", καί λαμβάνει ὑλικά ἀνταλλάγματα, ἤ τό πολιτικό ἀντάλλαγμα τῆς παραμονῆς στή θέση του, σέ βάρος τῆς ἐθνικῆς κυριαρχίας ἤ τῶν ἐθνικῶν συμφερόντων.

      Διαγραφή
  3. απολυτα Σωστο Σαββα...αλλα θα προτιμουσα να νομοθετηθει..ο Εισαγγελεας να μπορει να ανοιγει και να παρακουλουθει οποιονδηποτε τραπεζικο λογαριασμο θελει ακομα και εν αγνοια του κατοχου ειδικα εν αγνοια...και θα ειχε πολυ γελιο ειδικα κατι λογαριασμου πχ Τσιρωνη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι γνωστό το πόσο αποτελεσματικά, πολυπλόκαμα και διεθνιστικά κινούνται τα τουρκικά λόμπι και υπηρεσίες.

    Και είναι προφανές ότι είναι επείγων να υπάρξει η Ανεξάρτητη Αρχή Εθνικής Ασφαλείας που θα προχωρήσει στους προφανείς ελέγχους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όχι μόνο Εισαγγελέα Εθνικής Ασφάλειας αλλά μια επιτροπή από εισαγγελείς (αν είναι δυνατόν) έτσι ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα λάθους από την απόφαση που τυχόν θα πάρουν !!! Η υφιστάμενη κατάσταση πρέπει να αλλάξει επειγόντως !!!
    Ο λαός είναι πικραμένος με τους πολιτικούς διότι δεν πράττουν και ούτε ενδιαφέρονται οσο πρέπει για την χώρα! ! Αλλά αυτά τα ζητήματα πρέπει να λυθούν! !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιά τίς προδοτικές κινήσεις καί δηλώσεις ὁρισμένων,
    ἕνας "ψυχίατρος ἐθνικῆς ἀσφαλείας",
    ὡς πραγματογνώμονας ὁριζόμενος ἀπό συναφῶς ἀρμόδιο Δικαστήριο, πού θά ἐξέταζε ὅλλους τούς ἐμπλεκομένους, μηδενός ἐξαιρουμένου,
    θά ἄνοιγε τόν δρόμο στήν Εἰσαγγελεία τοῦ Ἀρείου Πάγου.

    _Εἰσαγγελεία δεσμευομένη πλαγίως, λόγω τῶν κατά τό σύνταγμα κυβερνητικῶν διορισμῶν στίς ὑψηλές θέσεις της.
    _Μέ πραγματογνωμοσύνη πού εἴτε θά κατέληγε ὅτι πάσχουν, εἴτε ὅτι ἐν ψυχρῶ προδίδουν-ὁπότε καί ἡ ἔρευνα γιά τραπεζικούς λογαρισμούς θά ἀκολουθοῦσε μέ λαυράκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "και επειδή αυτή η χώρα είναι χωρίς δίχτυ ασφαλείας"

    δεν υπάρχει σκληρότερη φράση να διαβάσει κάποιος που αγωνιά για το μέλλον του λαό του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὑπάρχει δίχτυ ἀσφαλείας, καί εἶναι αὐτά πού ἀναφέρω παραπάνω -στό ὡς ἄνω σχόλιό μου καί κυρίως στήν ἀπάντησή μου στόν Fotis,
      [ἀπάντηση, ἀναρτημένη λίγα λεπτά πρίν ἀπό τό σχόλιο "δημιουργίας ἀντιθέτων ἐντυπώσεων" τοῦ Γ Σιδηρούντιου - τυχαῖο;)

      Διαγραφή
  8. Όσο ακόμη έχουμε δημοκρατία, επειδή σε δύσκολους καιρούς μπορεί κι ένας ψεκασμένος να γίνει υπουργός, πρέπει σοβαρά να δούμε τον θεσμό του εισαγγελέα εθνικής ασφαλείας.
    Βλέπουν - για παράδειγμα τις μεταφορές και τις επικοινωνίες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη να περνούν στα χέρια του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, ορισμένοι και γελούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.