19/3/19

Πυρηνικά υποβρύχια και αεροπλανοφόρο αναπτύσσει η Ινδία στα σύνορα με το Πακιστάν - Σκοπός η αποτροπή «τυχόν παρεκτροπών»

Πυρηνικά υποβρύχια και αεροπλανοφόρο αναπτύσσει η Ινδία στα σύνορα με το Πακιστάν - Σκοπός η αποτροπή «τυχόν παρεκτροπών»
Ένα αεροπλανοφόρο, πυρηνικά υποβρύχια και δεκάδες άλλα πολεμικά πλοία αναπτύσσει η Ινδία στα σύνορα με το Πακιστάν, όπως ανακοίνωσε το πολεμικό ναυτικό της χώρας.
Το «INS Vikramaditya», ρωσικής κατασκευής αεροπλανοφόρο και αδιευκρίνιστος αριθμός πυρηνικών υποβρυχίων απέπλευσαν μαζί με άλλα πολεμικά πλοία, με σκοπό «την αποτροπή τυχόν παρεκτροπών του Πακιστάν» στη θάλασσα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. 
Τα περισσότερα από τα πλοία αυτά συμμετείχαν στην άσκηση TROPEX 2019, μια από τις μεγαλύτερες που έχει διεξάγει ποτέ η Ινδία, με την συμμετοχή και των τριών όπλων. Καθώς οι εντάσεις μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν αυξάνονται, τα πλοία «άλλαξαν από λειτουργία σε άσκηση σε επιχειρησιακή λειτουργία», ανέφερε ο ινδικός στρατός.
Δεν ανακοινώθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον χρόνο της αναχώρησης των πλοίων ή τα πυρηνικά υποβρύχια που συμμετέχουν, όμως το ινδικό πολεμικό ναυτικό διαθέτει δύο τέτοιου τύπου υποβρύχια, το INS «Chakra» ρωσικής κατασκευής και το INS «Arihant», που μπορεί να μεταφέρει μέχρι 12 βαλλιστικούς πυραύλους. 


www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.