21/3/19

Μία Συνέντευξη με τον Μαζλούμ Κομπάνι

Ο Μαζλούμ Κομπάνι, διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) μίλησε στο Al-Monitor, σε μία αποκλειστική συνέντευξη, για το πώς οι Κούρδοι στη ΒΑ Συρία έχουν διατηρήσει ένα πολύπλοκο δίκτυο συμμαχιών και γιατί η προοπτική μιας τουρκικής επέμβασης στην περιοχή θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη έναν πόλεμο. –Της Amberin Zaman στο AL MONITOR



Μετά από έναν αιματηρό πόλεμο πέντε ετών το SDF, που κυριαρχείται από τους Κούρδους, και η Συμμαχία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), της οποίας ηγούνται οι Αμερικανοί, είναι μια ανάσα από τη νίκη επί των υπολειμμάτων του ΙΚ στην περιοχή της Μπαγκούζ. Με πυρήνες του ΙΚ να ενεργούν ακόμη στη Συρία και στο γειτονικό Ιράκ, είναι πολύ νωρίς για να πούμε «αποστολή εξετελέσθη», προειδοποιεί ο Μαζλούμ Κομπάνι, διοικητής του SDF, σε μία αποκλειστική συνέντευξη στο Al-Monitor, στις 10 Μαρτίου, στο ισχυρά φρουρούμενο αρχηγείο του, κοντά στο πετρελαιοπαραγωγό πεδίο του al-Omar, στην ανατολική Συρία. Ο χαρισματικός 50χρονός Κούρδος, τον οποίο οι αξιωματούχοι της Συμμαχίας αποκαλούν «στρατηγό», είναι ένας από τους βασικούς σχεδιαστές της μάχης εναντίον των τζιχαντιστών.

Οι Αμερικανοί διπλωμάτες και οι αξιωματικοί όλων των βαθμών που έχουν συνεργαστεί μαζί του τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια έχουν μόνο καλά λόγια να πουν για τον Κομπάνι, που το ψευδώνυμο του όταν πολεμούσε με το ΡΚΚ ήταν Sahin Clio. Στην Τουρκία, αρέσει να υπενθυμίζει στην Ουάσινγκτον ότι το ΡΚΚ βρίσκεται στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών και γι΄ αυτό δεν είναι πιθανό να βρεθεί ο Κομπάνι σε αμερικανικό έδαφος για να τιμηθεί για τις ικανότητες του. Το πραγματικό του όνομα είναι Ferhat Abdi Sahin και βρίσκεται στη λίστα των περισσότερο καταζητούμενων τρομοκρατών της Τουρκίας.

Για τη συνέχεια ConOps

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.