15/3/19

Σκάνδαλο με μαϊμού εκθέσεις ελεγκτικής εταιρίας στο δόκανο της ΕΛΤΕ

Στον αέρα πάνω 20 ισολογισμοί δημόσιων νοσοκομείων και άλλων ΝΠΔΔ των οποίων είναι εκτεθειμένες και οι διοικήσεις
Ένα απίστευτο σκάνδαλο με σχετικά μικρού μεγέθους και εταιρία ορκωτών ελεγκτών που έχει «σκουπίσει» έργα του δημοσίου και ιδιαίτερα τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων νοσηλευτικών ιδρυμάτων και ΝΠΔΔ απασχολεί εδώ και αρκετές εβδομάδες την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες έχουν εντοπιστεί πάνω από 20 εταιρίες ή νομικά πρόσωπα του δημοσίου των οποίων η εταιρία είχε αναλάβει τον έλεγχο μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια νοσοκομεία της χώρας όπου δημοσίευσαν οικονομικές καταστάσεις με τις εκθέσεις των ορκωτών που τις συνοδεύουν να μην έχουν υπογραφή καθώς ο ορκωτός που θεωρητικά τις έλεγχε δεν γνώριζε τίποτα.
Ουσιαστικά δηλαδή διαπιστώθηκε ότι δημοσιεύτηκαν ισολογισμοί εταιριών και ΝΠΔΔ στο ΓΕΜΗ χωρίς να υπάρχουν υπογεγραμμένες εκθέσεις αλλά ταυτόχρονα να παρατηρείται σωρεία παραλείψεων αλλά και ενδείξεων διάπραξης του αδικήματος της πλαστογραφίας.
Έτσι σήμερα βρίσκονται στον αέρα ισολογισμοί άνω των 20 εταιριών και ΝΠΔΔ κυρίως νοσοκομείων και προκύπτουν ευθύνες και για τις διοικήσεις των εν λόγω εταιριών για το γεγονός ότι δεν τήρησαν τα προβλεπόμενα στη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων.
Υπό αυτά τα δεδομένα η αφαίρεση της άδειας της εταιρίας ορκωτών δείχνει μονόδρομος.
Μια τέτοια εξέλιξη είναι προφανές ότι επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της ποιότητας του ελέγχου ειδικά από εταιρίες μικρού μεγέθους μετά και το σκάνδαλο Folli Follie.


Για τη συνέχεια BankingNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.