14/3/19

Συνεχίζεται η μονομαχία Νετανιάχου-Ερντογάν: Αστείο να με κρίνει ο κατακτητής της Β. Κύπρου

Νέα λεκτική αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου και του  Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ  Ερντογάν σε την ώρα που οι δυο χώρες βρίσκονται σε προεκλογικό πυρετό. Για μια ακόμη μια φορά ο Βενιαμίν Νετανιάχου  ξεσπάθωσε στο twitter  εναντίων του Ερντογάν με αναφορές στην κατοχή της Κύπρου και την γενοκτονία των Κούρδων.
«Ο Ερντογάν, ο δικτάτορας που στέλνει δεκάδες χιλιάδες πολιτικούς αντιπάλους στη φυλακή, διαπράττει γενοκτονία εναντίον των Κούρδων και κατέχει τη Βόρεια Κύπρο, κάνει κήρυγμα σε εμένα το Ισραήλ και τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις Άμυνας, τη δημοκρατία και την ηθική του πολέμου. Είναι αστείο».

Erdogan, the dictator who sends tens of thousands of political opponents to prison, commits genocide against the Kurds, and occupies Northern Cyprus, preaches to me, to Israel, and to the Israel Defense Forces, about democracy and the ethics of war. A joke.
2,687 people are talking about this
Τις προηγούμενες μέρες  ο Τούρκος Πρόεδρος είχε δηλώσει «Νετανιάχου σύνελθε, εσύ είσαι ο τύραννος» Συγκεκριμένα σε προεκλογική ομιλία του ο κ. Ερντογάν είπε ότι «ο ληστής που είναι επικεφαλής του Ισραήλ, λέει να μην μας δίνει μαθήματα ο άνθρωπος που έχει τους δημοσιογράφους στις φυλακές της Τουρκίας».  Έι Νετανιάχου, σύνελθε, εσύ είσαι ο τύραννος που δολοφονεί τα εφτάχρονα παιδάκια των Παλαιστινίων, εσύ είναι ο τύραννος που καταδικάζει τις γυναίκες σε κελιά. Εσύ μπαίνεις στους ιερούς μας χώρους εκεί με αρβύλες αστυνομικών και στρατιωτών. Εμείς σε αυτή τη χώρα δεν προσβάλαμε κανένα Εβραίο. Μην μας προκαλείτε εμάς. Θα σας ζητήσουμε λογαριασμό στη διεθνή κοινότητα. Έδωσα εντολή στον Υπουργό Εξωτερικών μου να μην μείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε κάθε επίθεση που γίνεται στα τζαμιά μας, οι διεθνείς συνομιλίες συνεχίζονται. Όλοι και αν σιωπήσουν εμείς δεν θα σιωπήσουμε», ανέφερε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η νέα αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν η ηθοποιός Ροτέμ Σελά μίλησε για αραβική μειονότητα του Ισραήλ, για να λάβει την απάντηση από τον Βενιαμίν Νετανιάχου ότι το Ισραήλ αποτελεί αποκλειστικά κράτος «μόνο του εβραϊκού λαού». 

4 σχόλια:

  1. Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου υπηρέτησε, όπως και οι άλλοι δύο αδελφοί του, την στρατιωτική θητεία του στις Ειδικές Δυνάμεις του Ισραήλ.

    Ο ένας του αδελφός, που ήταν διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων του Ισραήλ που ελευθέρωσαν τους ομήρους στο Εντέμπε, σκοτώθηκε στο Εντέμπε.

    Αν ήμουν λοιπόν στην θέση του Ερντοάν θα ήμουν κάπως προσεκτικώτερος .... στις προκλήσεις πουθα έκανα........στον κ. Νετανιάχου.

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Ευμένης Καρδιανός,

      Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu, δεν υπηρέτησε απλά «την στρατιωτική θητεία του» (όπως εσφαλμένα έγραψες). Υπήρξε αξιωματικός του Ισραηλινού στρατού ξηράς, φθάνοντας μέχρι το βαθμό του Λοχαγού. Υπηρέτησε αποκλειστικά ως στέλεχος στις Ειδικές Δυνάμεις και ειδικότερα στη μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων «Sayeret Matkal». Σε αντίστοιχα Ελληνικά δεδομένα, η συγκεκριμένη μονάδα «Sayeret Matkal» είναι κάτι μεταξύ ETA (Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών) και ΕΚΑΜ (Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα).

      Ο Benjamin Netanyahu μετείχε σε πραγματικές πολεμικές επιχειρήσεις, κινδύνευσε, πυροβόλησε, πυροβολήθηκε… ζωή στην κόψη του ξυραφιού σαν βγαλμένη από κινηματογραφική πολεμική ταινία. Ένας αληθινά μπαρουτοκαπνισμένος αξιωματικός, σφυρηλατημένος στη φωτιά της μάχης με πολεμικά τραύματα στο κορμί του και όχι κάποιος χλιαρός «ηγήτορας γραφείου» με πουκαμισάκι, γραβάτα και γυαλιστερό σκαρπίνι. Δεν μιλάμε λοιπόν για κάποιον απλό στρατιωτάκο (ή ναυτάκο - για να θυμηθούμε τα της Ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας) που απλά «υπηρέτησε την στρατιωτική θητεία του» κοντά στη μαμά. Μιλάμε για κάποιον αληθινό πατριώτη, για κάποιον ατσαλένιο μασιφ άντρα που γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει μάχη και διήλθε δια πυρός & σιδήρου για να του εμπιστευθούν στα χέρια του την διακυβέρνηση του κράτους.

      Ο Benjamin Netanyahu ανέλαβε την πρωθυπουργία από τον Ehud Barak. Οι δυο τους ήταν φίλοι και εν όπλοις συνάδελφοι αξιωματικοί στην προαναφερθείσα μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων «Sayeret Matkal». Ο Ehud Barak ήταν ακόμη πιο τολμηρός καταδρομέας και για τις Ειδικές Δυνάμεις του Ισραηλινού Στρατού αποτελεί πραγματικά ζωντανό θρύλο. Μέχρι και την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο Ehud Barak είναι ο πιο παρασημοφορημένος στρατιώτης στην ιστορία του Ισραηλινού Στρατού - και τις ηθικές του διακρίσεις, δεν τις κέρδισε χωρίς κόπο, ιδρώτα και αίμα.

      …με λίγα λόγια, αντιλαμβανόμαστε πως το «κακό» (έτσι δεν λένε κάποιοι βλακέντιοι;) Ισραήλ, επιλέγει ως πολιτικούς ηγήτορες τα πραγματικά ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ - όχι τις κομματικές κότες. Επιλέγει ανθρώπους με αυταπάρνηση και φιλοπατρία αποδεδειγμένη στη μάχη και όχι κομματόσκυλα που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό αφισοκόλλησης της ΚΝΕ.

      Διαγραφή
    2. μακάρι να βρούμε και στην Ελλάδα τον δικό μας Νετανιάχου.

      Διαγραφή
  2. Εδώ και πολλά χρόνια συνειδητοποίησα ότι το θαύμα του Ισραήλ δεν έγινε γιατί βρέθηκαν πολλά πολλά διαθέσιμα δολλάρια, πολλοί εβραίοι της διασποράς έτοιμοι να βοηθήσουν παντί τω τρόπω την πατρίδα τους, αλλά γιατί από το 1948 και εντεύθεν επιλέγουν πολιτικούς για την ΚΝΕΣΕΤ και την διακυβέρνησή τους, μόνον όσους έχουν πολεμήσει κι έχουν ματώσει τη στολή είτε του απλού στρατιώτη είτε εκείνη του Αξκού.
    Αρκεί και μόνο να θυμηθούμε πώς αντιμετώπισε τον Ομπάμα ο Νετανιάχου, όταν εκτίμησε ότι η πολιτική του ήταν ενάντια στα συμφέροντα του Ισραήλ.
    Η αν θέλετε, πώς τον αντιμετωπίζει επί σειρά ετών ο Πούτιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.