16/3/19

Υπάρχει και η πραγματική δημοκρατία, και αυτή δεν είναι οι εκλογές, με τον τρόπο που γίνονται στην Ελλάδα

Σταύρος Καλεντερίδης
Στις 21 Σεπτεμβρίου 2015 η νικήτρια μερίδα του ελληνικού πληθυσμού πανηγύριζε την εκλογική νίκη του αγαπημένου της κόμματος. Συγκεκριμένα, με σχεδόν 50% αποχή, λευκά και άκυρα, το 19,4% των ψηφοφόρων γιόρταζε τη διθυραμβική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνοντας στους δρόμους, περιχαρείς και γελαστοί όλοι τους, για την τρομερή επιτυχία του νέου εθνάρχη Τσίπρα.
Επαναλαμβάνω, επρόκειτο για νίκη του 19,4%. Λιγότερο δηλαδή από ένας στους πέντε πολίτες ψήφισε το κυβερνών κόμμα. Προφανώς και δεν υπάρχει ίχνος δημοκρατίας, ούτε επί της διαδικασίας ούτε βέβαια επί του αποτελέσματος.
Άλλωστε, διαχρονικά στη χώρα μας, από την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτος και ιδιαίτερα κατά τη μεταπολίτευση, οι εκλογές έχουν εξισωθεί με τις πρακτικές και το πολίτευμα της ολιγαρχίας. Εξάλλου, ο νεολογισμός και η ανύπαρκτη έννοια της «Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας» δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια κεκαλυμμένη ολιγαρχία. Έτσι ακριβώς ορίζει δυστυχώς η πολιτειολογία το πολίτευμα της Ελλάδας σήμερα.
Τα εξωνημένα, πτωχευμένα και απαράδεκτα ΜΜΕ της χώρας αναγνώρισαν τον εν λόγω θρίαμβο(!) του ΣΥΡΙΖΑ και παραδέχτηκαν κάποια δήθεν δημοκρατική εντολή των πολιτών. Μίλησαν μάλιστα για επιβράβευση του Τσίπρα και της φράξιας του, και ιδιαίτερα για τη διαχείριση του επονείδιστου και μαύρου «δημοψηφίσματος» που είχαν προκηρύξει πριν από λίγους μήνες. Στον ίδιο φαιδρό χορό νομιμοποίησης των εκλογών και του κίβδηλου αποτελέσματος βρέθηκαν και οι Έλληνες ακαδημαϊκοί. Αυτή είναι η ηθική και δημοκρατική κατάπτωση της χώρας που γέννησε τη δημοκρατία.
Επειδή λοιπόν κανείς δεν τόλμησε να πει το αυτονόητο, πώς δηλαδή είναι δυνατόν μια οικτρή μειοψηφία να νομιμοποιείται όχι να κυβερνήσει, αλλά έστω να πράξει το παραμικρό (πόσο μάλλον να παραχωρήσει τη Μακεδονία στους Σλάβους γείτονες), φτάσαμε σήμερα στην απόλυτη πολιτική παρακμή. Να κατηγορούμε τους πολίτες για τις επιλογές τους. Τις επιλογές πάνω στις προεπιλεγμένες επιλογές των κομμάτων (βλέπε χρίσμα). Για ακόμα μια φορά, τα σαθρά ΜΜΕ, τα χειρότερα και από τον ΣΥΡΙΖΑ κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών (σκιτσογράφοι, κτλ.), κατηγορούν και λοιδορούν τους πολίτες για τις δήθεν επιλογές τους. Αυτός είναι ο πραγματικός ξεπεσμός της χώρας μας.
Αντί να καταγγέλλουμε το ανθελληνικό και αντιδημοκρατικό σύνταγμα της Ελλάδας, αντί να καλούμε την καταστροφή του ολιγαρχικού εκλογικού νόμου που παράγει, νομιμοποιεί και διαιωνίζει αυτά τα πολιτικά εκτρώματα, αντί να απαιτούμε να μην ξαναγίνουν εκλογές μέχρι να δοθεί πραγματική πολιτική ελευθερία στους πολίτες (με νέο, δημοκρατικό, και επιτέλους ελληνικό σύνταγμα και πολίτευμα), αντί να μποϊκοτάρουμε τη φαυλεπίφαυλη αστική δημοκρατία και τα τερατουργήματά της με κάθε δυνατό τρόπο, η καθεστηκυία τάξη της χώρας τα βάζει με τους αποκλειστικά μη υπεύθυνους – τους πολίτες. Το γιατί δεν φταίνε οι πολίτες μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει κανείς και μόνος του διαβάζοντας το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους. Το γιατί οι «ελίτ» αντί να αναδείξουν τα ανωτέρω και το κενό δημοκρατίας στη χώρα επιλέγουν να μας κατηγορούν με χυδαίο και υποτιμητικό τρόπο για τις υποτιθέμενες «επιλογές» μας, το εξηγεί η θέση τους στο παρασιτικό σύστημα το οποίο συντηρούν και από το οποίο συντηρούνται.
Για ακόμα μια φορά ας μιλήσουμε με αλήθειες. Οι πολιτικοί δεν επιλέγονται από τους πολίτες. Είναι οι βαλτοί τού κάθε κομματάρχη και έτσι, έτοιμοι και εξωνημένοι, εμφανίζονται μπροστά μας στα ψηφοδέλτια.
Δεν επιλέγονται με καμία εκλογική διαδικασία, ούτε με κάποιον μαγικό, πεφωτισμένο και μυστικό τρόπο. Αυτά είναι παραμύθια, και όσοι τα υποστηρίζουν το κάνουν είτε επειδή είναι πολιτικά αμύητοι είτε επειδή έχουν να κερδίσουν από τη διαιώνιση της ολιγαρχίας στην Ελλάδα. Πολύ απλά, οι εκλογές είναι μια φαρσοκωμωδία, ένα δημοκρατικοφανές θέατρο με το οποίο οι σύγχρονοι δυνάστες αντλούν νομιμοποίηση για να μας καταστρέφουν. Με το πρόσχημα αυτό, ο κάθε ανάξιος πολιτικάντης τύραννος ισχυρίζεται πως η κυβέρνησή του «έχει εκλεγεί δημοκρατικά από τον ελληνικό λαό», κάτι που αποτελεί υπέρτατο ψέμα και απάτη.
Όταν συνειδητοποιήσουμε λοιπόν αυτήν την πολύ απλή αλλά τεράστια αλήθεια, τότε θα καταγγείλουμε και θα πάψουν οι θρασύδειλες και ύπουλες επιθέσεις των δημοσιογράφων, καλλιτεχνών και λοιπών, οι οποίοι μας ειρωνεύονται κρατώντας μας έτσι στην πολιτική λήθη. Τότε θα ακυρώσουμε όλες τις αντιδημοκρατικές αποφάσεις της ολιγαρχίας. Τότε θα καταλάβουμε την εξουσία και θα επανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχίας, ως πολίτες και ως έθνος.
Μέχρι τότε ας περιοριστούμε στο να αυτοτιμωρούμαστε για εγκλήματα άλλων και ας συνεχίσουμε να μαλώνουμε σαν παιδιά για το ποιανού ο ταγός είναι λιγότερο καταστροφικός και εκφυλισμένος, ή για το ποιον θέλουμε να μας καταστρέψει πρώτος. Την επομένη αυτών των εκλογών, όπως και όλων των άλλων, οι μόνοι που θα γιορτάσουν είναι οι πολιτικοί – αυτοί που μισούν την Ελλάδα και τους πολίτες.
Ας αντιτάξουμε σε αυτές τις δυνάμεις της παρακμής και της διαφθοράς την ομόνοια και την ενότητα των δημοκρατικών πολιτών της Ελλάδας.
Σταύρος Καλεντερίδης
Διεθνολόγος, Επικοινωνιολόγος

13 σχόλια:

  1. "κατηγορούν και λοιδορούν τους πολίτες για τις δήθεν επιλογές τους" μόνο τά τρόλλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ὀρθή Ἐπανάληψη.
    Ἐκλογές στίς ὁποῖες δέν ψηφίζουν Ἕλληνες πολίτες (καί Ἕλληνες καί πολίτες - ὄχι "ἑλληνοποιημένοι" ἀλλοδαποί) σέ ποσοστό πάνω ἀπό 80%, εἶναι ἄκυρες καί δέν μποροῦν νά καταλήγουν σέ ἐκλογή 300 βουλευτῶν.

    Ὡς μερική ἀκυρότητα, λόγω ἐκτάκτου καταστάσεως ἀνάγκης καί μέχρι τήν διεξαγωγή, τό δυνατόν συντομώτερο, κανονικῶν ἐκλογῶν,
    ὁ Πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας καί τά Δικαστήρια,
    καί ἐφ' ὅσον προδήλως τό ἐπιτρέπουν οἱ Ἕλληνες πολίτες κατά τήν πλειοψηφία τους, δύνανται νά δεχθοῦν, ὅτι ὑπάρχει "νόμιμα" προσωρινή Βουλή μέ μόνο τόσους βουλευτές, ὅσοι ἀναλογοῦν στό ποσοστό τῆς συμμετοχῆς τῶν Ἑλλήνων πολιτῶν στίς ἐκογές.

    Ἀλλά κι αὐτό, μόνο μέχρι τήν κατά τό δυνατόν συντομώτερη διεξαγωγή ἐλεύθερων ἐκλογὼν. Διότι τό πολύ χαμηλό ποσοστό συμμετοχῆς Ἑλλήνων πολιτῶν στίς ἐκλογές, ἀποτελεῖ ἀπόδειξη ὅτι δέν ἔχουν διεξαχθῆ ἐλεύθερα οἱ ἐκλογές.

    Τό ιδιο, καί τό σχετικά μεγάλο ποσοστό συμμετοχῆς ἀλλοδαπῶν πού "ἑλληνοποιήθηκαν" πρόσφατα, καί κατά τεκμήριο ἐπίτηδες.

    Ἔχουν πλήρη εὐθύνη ὁ Πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας καί ὁ ὅποιος Πρωθυπουργός, γιά παραβίαση τοῦ Συντάγματος, γιά τήν συνταγματική ἐκτροπή πού δημιουργεῖται ἀπό αὐτούς ἤ μέ τήν συνενοχή τους, ὅταν ἀφίνουν ἤ ἐπιτρέπουν νά ὑπάρχῃ ὁλόκληρη Βουλή μειοψηφίας, πού τολμᾶ μάλιστα νά θέλῃ νά νομοθετῆ σέ σοβαρά θέματα, ἤ νά δεσμεύῃ τήν Ἑλλάδα.

    Τά δέ δικαστήρια γι'αὐτό πρωτίστως ὑπάρχουν σέ μία δημοκρατία, για νά τήν προστατεύουν ἀπό ἐκτροπές σάν κι αὐτές. Τό γράμμα τοῦ νόμου ἕπεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Δημοκρατία είναι παρεξηγημένη από πολλούς (και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου για να μην παρεξηγηθώ ) συμπολίτες μας . Δημοκρατία και Δικαιοσύνη είναι δυο έννοιες συνυφασμένες, ταυτόσημες !!!!!! Σε ένα σύνολο ανθρώπων για να διοικείς δημοκρατικά πρέπει και να ακούς και να τιμωρείς !!!
    Αν δεν έχεις δημοκρατία, πολύ εύκολα ξεφεύγεις στην αναρχία !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Let us focus for a second on the 50% of the voters who choose not to exercise their citizenship right of electing.
    Why would one do that?

    1. Because they don't care
    2. Because no party really represents them

    In the first case, it is better not to give voice to people who couldn't care less for the country.

    In the second case, Greek voters should mature and start voting for candidates that share their values giving voice and leverage to act to smaller parties. If I had to vote tomorrow, I would vote for XA or Nea Dexia based on shared ideals.

    Just like Iliada was not the first piece of Greek literature, we will never have the perfect patriotic party out of the blue. The "Patriotization" of Greek politics is a long process.

    Delta and any concern citizen should constantly measure and judge candidates' stand on what is important to the Greek society and culture.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ....voters who choose not to exercise their citizenship right of electing.
    Why are they doing that? Because no party really represents them (99% of the 50%).
    These voters feel and are excluded as mature citizens, because they (we) see that it has become impossible for them to vote for candidates that share the same values and ideas with them.

    Let us also focus for a second on the 50% of the voters who choose to exercise their citizenship right of electing.
    Some 50% of htis 50% (i.e. 25% of all the voters) see that it has become impossible for them to vote for candidates that share the same values and ideas with them,
    but they prefere to elect the less worst.

    That's the democracy we have been allowed for - by whom, you can search as much as you like in the corridors of power of our "allies".
    What matters, is the fact that our political, social and national security system has allowed far too long already, the existence and persistence in power, of persons who are slave-minded recipients of input from a nazi like "new order of things".
    This is our true problem and it is called national treason.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το αρθρο ειναι απολυτως λογικο...Δεν επιδεχεται ερμηνειες.Λογικα ειναι σωστο.Μενει μονο η μεθοδος να τρεξει το συμπερασμα του. Την αναμενω.Εκει θα φανει που οδηγει η λογικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι αλλα δεν βρεθηκε κανενας "πατριωτης" απο τις προηγουμενες κυβερνησεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΑΕ για να βαλουν στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ορο οτι για να γινει κυβερνηση θα πρεπει να εχουν ψηφισει τα 3/4 του εκλογικου σωματος τουλαχιστον αλλιως παμε σε κατι αλλο μεταβατικο, μαλλον οικουμενικη, πραγμα που θα δυσκολευε τα αφεντικα στο εξωτερικο να παιξουν το κλασσικο Χεγκελιανο διπολο. Επομενως κε Καλεντεριδη πριν βρισουμε τον Αλεξη να κοιταξουμε ποιοι τον εφεραμν στην εξουσια. Εκτος αν ειχατε μια καλυτερη προταση για το 2015 οποτε να την ακουσομεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ἡ fake δημοκρατία τοῦ 1/3.
    Ζοῦμε τήν δημοκρατία τῶν δύο τρίτων (2/3) πού εἶχε πεῖ ὁ Ἀνδρεάς Παπανδρέου, καταγγέλλοντάς την.
    Μόνο που δέν εἶναι τά 2/3 αὐτά πού βγάζουν τίς Κυβερνήσεις, ἀλλά ...τό 1/3!
    Ἀρκεῖ τό 1/3 (ὡς τό 50% τῶν 2/3 τοῦ Λαοῦ), ὥστε νά δίδεται ἡ ἐντύπωση τῆς ἀντιπροσωπευτικῆς δημοκρατίας.
    Ἄρα, αὐτό τό ἀντιδημοκρατικό σύστημα ἀντέχει, ἀκόμη κάι ὅταν ψηφίσουν μέχρι τό 65% τῶν ψηφοφόρων.
    Πέφτει ἡ φαινομενική δημοκρατία, ὅταν ψηφίσουν τά 70% καί πάνω τοῦ Λαοῦ, ὁπότε δέν ἀρκεῖ τό 1/3 τοῦ ὅλου ἐκλογικοῦ σὠματος γιά τήν ἐκλογή κυβερνήσεως.

    Γιά μήν συμβῆ αὐτό, ἔχει ἐπινοηθῆ τό μπόνους τῶν 40-50 βουλευτῶν στό πρῶτο κόμμα, τάχα διότι ἔτσι θά σχηματίζεται Κυβέρνηση "σταθερή".
    Ἔτσι εἰσήχθη τό μπόνους, γι' αὐτό, γιά νά προκύψῃ "δημοκρατία" τοῦ 1/3, σταθερή...ἀπό το ἕνα κόμμα. Ἔλεγαν, ὅτι ἔτσι δεν θα χρειαζόταν το πρῶτο κόμμα για να φτιάχνῃ Κυβέρνηση, να προσχωρήσουν ἕνας δύο βουλευτές, για να ξεπεράσῃ τούς 151 βουλευτές, ὁπότε θα το ἐξεβίαζαν. Θα εἶχε λέει, ἄνετη πλειοψηφία στην Βουλή….
    Μετά, το ξέχασαν αὐτό!
    Προστέθηκε ἡ στεβλή χρήση τοῦ μπόνους, νά τό παίρνῃ τό σχετικῶς πρῶτο κόμμα, ἀκόμη κι ἄν δέν σχηματίζῃ Κυβέρνηση, οὔτε μέ τό μπόνους τῶν 50 βουλευτῶν!

    Τί ἀκόμη χρειαζόταν γιά τόν ἀληθινό καί ἀσβάστικο νέο ναζισμό ;.
    Διά τῶν ἐγκαθέτων δημοσιογράφων στά ΜΜΕ (βασικό συστατικό τοῦ ἀληθινοῦ νέου ναζισμοῦ τέτοιοι δημοσιογράφοι) παράσταση νίκης στόν ἐκλεκτό "Φύρερ" , ἕναν τῆς «δεξιᾶς», καί ἕναν τῆς «ἀριστερᾶς».
    Ὄχι ἄλλους, μόνο δύο - ἐκτός κι ἄν αὐτό φανῆ ὅτι δέν θά δώσῃ Κυβέρνηση ἐκλεγόμενη ἀπό τό 1/3 τοῦ λαοῦ, ὁπότε
    [προκειμένου να μην σαρώσῃ κάποιο ἀληθινά ἀντιπροσωπευτικὀ κόμμα στις ἐκλογές, πού θα τράβαγε να ψηφίσῃ ὅλο το ἀπογοητευμένο 50% τοῦ ἐκλογικοῦ σώματος, και για να μη παρουσιασθῆ κάν τέτοιο ἐνδεχόμενο στον Λαό και ἀναθαρρήση, τότε]
    θά δοθῆ ἐντολή, γιά προώθηση πολλῶν κατασκευασμένων ἡγετίσκων, προσωρινά,
    ὥστε νά καταλήξουμε γρήγορα στούς 2 πλέον πειθήνιους (ἰδιότητα γιά τήν ὁποία ὁ Σαρκοζύ δημοσίως καί "εὐθαρσῶς" ἐπαίνεσε τόν τιμώμενο συνταξιοῦχο Μπλαίρ...)
    νέους ψευδο-μονομάχους τοῦ ψευδο-δημοκρατικοῦ καίπήρως ἐλεγχόμενου «κομματικοῦ «συστήματος».
    Καί καταστρέφονται ἔτσι ὅλα τά δημοκρατικά κόμματα, αὐτά πού μόνον ἐπιτρέπει τό ἄρθρο 29 τοῦ Συντάγμτος.

    Ἀλλά κι αὐτό δέν ἔφτανε, οἱ Ἕλληνες κάτι θά ἐπινοοῦσαν. Φυσικά , νομιμοφρόνως καί εἰρηνικῶς, διά τῶν δικαστηρίων.
    Ἔστι ἐφευρέθηκε ἡ χειραγώγηση τοῦ δικαστικοῦ σώματος, μέ τρόπο ὥστε νά μήν πολυφαίνεται.
    Διότι χρησιμοποιήθηκαν, πρῶτον οἱ σχεδόν συνήθεις παρεμβάσεις παλαιοῦ τύπου τῆς ἐκτελεστικῆς ἐξουσίας στό ἔργο τῆς δικαστικῆς, καθώς καί ἕνας συγκεντρωτισμός τῶν καιρίων θεμάτων στά κεντρικά καί δή τά ἀνώτατα δικαστήηρια (ν. 3900/2010, πρῶτα ἄρθρα).
    _Ἀλλά δεύτερον, χρησιμοποιήθηκε ἡ "πρόσληψη" πρώην ἀνωτάτων δικαστικῶν, σέ κομματικές ἤ παρα-κομματικές θέσεις.
    Με αὐτό τό πολιτικό και πολιτισμικό τέρας, πού φέρνει μαζί του την «βελούδινη» θέσπιση κάθε ἀνομίας και ἀπίστευτη βαραβρότητα, ἔχει να παλέψῃ ὁ Ἑλληνικός λαός, καί ὁ τελευταῖος Ἕλληνας, στο ὄνομα τῆς ἀληθινῆς δημοκρατίας.
    Μιλᾶμε γιά το τέρας τῆς ἀντιδημοκρατικῆς «ἐπανάστασης» πού τρώει τά παιδιά, ὄχι τά δικά της, τῶν ἄλλων, στο ὄνομα μιᾶς fake δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νομίζω ότι κάπου είχα διαβάσει ότι στην γειτονική μας ......Αλβανία στις εκλογές, "βγαίνου" τόσοι βουλευτές, όσοι αναλογουν στους ψηφοφόρους που ψήφισαν, ήγουν ψήφισαν το 60% των ωηφοφόρων του εκλογικού σώματος, εκλεγεται μόνο το 60% των υποψηφίων βουλευτών.

    Πάντως υπάρχει ένας Έλληνας βουλευτής που δήλωσε πως αυτοί θα εκλέγονται βουλευτές, είτε ψηφίσει το 60% ειτε το 10%.......!!!

    Πάντως ο θανών αετός της Κρήτης, κ. Μητσοτάκης,- αυτός που θεωρούσε απολύτως φυσικό να πετυχαίνει ο πολιτικός το "εφικτό" και όχι το "επιθυμητό" του πολιτικού σκοπού -, προσπαθούσε να ικανοποιήσει τα δικά του και όχι τα συμφέροντα της χώρας του.

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για να θελουμε δημοκρατια πρεπει να ξερουμε τι ειναι αυτο ...ολοι ..Δεν ειμαι βεβαιος οτι ξερουμε...διοτι ελαχιστοι διαβαζουν...ψαχνουν....η..ενδιαφερονται.Οι πιο πολλοι πιστευουν οτι ειναι οι αριθμοι των ψηφων..και τιποτε αλλο.Γιναμε λιγο περισσοτεροι ?? Τελος....Αυτο ειναι ολο...κανουμε οτι γουσταρουμε...Μας ευλογει ο ...Θεος.Το ιδιο ισχυει και στο τρελαδικο.Ειναι πιο πολλοι οι ..ασθενεις ?? Τελος....εκλεγουν διοικηση του νοσοκομειου....Ουτε φιλοσοφιες...ουτε φαια ουσια....ουτε μελετες....ουτε συγγραμματα.
    .ουτε σκεψεις....Τιποτε αλλο δεν χρειαζεται.Αδικως ψαχνανε ολοι αιωνες και δεν βρηκαν ακρη...Καθησαν οι μπιλιες πιο πολλες...?? Καθησαν....τελος.Αυτο δεν πιστευουν οι πολλοι ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dear Dumitri,
      Not only we don't know what it iS, but also for whom it is.
      If we want democracy, we should first become the people who deserve it starting small from our private lives.

      In a decocratic system of representation, a citizen has the following rights and obligations:

      1. Elect
      2. Monitor
      3. Recall
      4. Account for and judge

      50% of the voters, in between Turkish TV series, stand up and go to vote based on emotion. 100% of the voters never exercise any of the other 3.

      The first step to get read of the corrupt elements that will never allow democracy to flourish in Greece is OSTRACISM.
      Then we could talk about Civic Restructure.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.