14/3/19

Μπερδεύτηκαν οι Τούρκοι, μπερδευτήκαμε όλοι μας - Οι ΗΠΑ δίνουν στους Κούρδους της Συρίας 550 εκατ. δολάρια για το 2020

Η απόφαση Τραμπ να αποσύρει τα στρατεύματα των ΗΠΑ από τη Β. Συρία, έχει προκαλέσει τεράστια σύγχυση σ' ολόκληρο το σύμπαν.
Μάλιστα, αναρωτιέται κανείς αν ένας από τους λόγους που ώθησε τον Τραμπ στη συγκεκριμένη απόφαση, ήταν αυτός!
Πάντως, μετά τους πρώτους πανηγυρισμούς από πλευράς Άγκυρας, η οποία έκανε σχέδια για εισβολή και κατάληψη της ανατολικά του Ευφράτη περιοχής, για να εγκαταστήσει εκεί φιλικές προς αυτήν διοικήσεις και να ενσωματώσει τελικά την περιοχή, διαλύοντας τις δομές που δημιούργησαν οι Κούρδοι και κρατώντας τους μακρυά από τη θάλασσα της Μεσογείου, επικρατεί μεγάλος προβληματισμός στο Προεδρικό Μέγαρο, το τουρκικό ΥΠΕΞ και ΥΠΑΜ, μετά την δημοσίευση της είδησης ότι στον Προϋπολογισμό των ΗΠΑ για το 2020, υπάρχει πρόβλεψη για διάθεση 550 εκατομμυρίων δολαρίων, για την προστασία των περιοχών που ελέγχονται από το YPG.
Χαρακτηριστικό είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Καράρ (Απόφαση), το οποίο έχει ως πρώτη είδηση την βοήθεια στους Κούρδους της Συρίας, με 550 εκατομμύρια δολάρια, μια βοήθεια της οποίας η πολιτική πτυχή είναι πολύ πιο σημαντική από την οικονομική.
Είναι να μην μπερδευτεί κανείς μετά απ' όλα αυτά;
Σ.Κ.

11 σχόλια:

  1. Σαββα, προσπαθησε να δεις τις αποφασεις του Trump απο τη γωνια ενος επιχειρηματια και οχι ενος Πολιτικου. Θα δεις οτι οι κινησεις του εχουν λογικη και δικαιολογημενα μπερδευουν πολλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακολουθώ και μελετώ τις εξελίξεις τα τελευταία 30 χρόνια.
      Θεωρώ ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να παρακολουθήσει τις κινήσεις του Τραμπ.
      Επειδή δεν είναι πολιτικός, είναι απρόβλεπτος.

      Διαγραφή
    2. Πανο, Ο Τραμπ εναι ενας ασυναρτητος προεδρος. Το μονο που βλεπει απο την προεδρια, ειναι πως να βγαλει χρηματα και πως να βοηθήσει τους πλουσιους φιλους του στην Αμερικη ! Η Αμερικη χρειαζεται εναν πολιτικο προεδρο και οχι εναν επιχειρηματια. Εχει κανει τον κοσμο ανω κατω με την ασταξεια των θεσεων του !!!

      Διαγραφή
    3. Αν αυτή είναι η γνώμη σου για τον Trump, τότε πρέπει να διαβάζεις περισσότερο και δή λιγώτερα αριστερόστροφα ΜΜΕ.

      Διαγραφή
    4. Αλεξανδρε, θα διαφωνησω μαζι σου. Ζω την Αμερικη για 25 χρονια και ειναι η πρωτη φορα που ενας Προεδρος μαχεται το βαθυ κρατος της Αμερικης και απο τις δυο πλευρες, Ρεπουμπλικανους και Δημοκρατες. Αυτο που φαινεται σαν ασταθεια ειναι στην ουσια ισορροπια μεταξυ των Γερουσιαστων που τον στηριζουν και των Δημοκρατων, των ΜΜΕ και του βαθεως κρατους που τον μαχονται οπως δεν εχουν αλλον Προεδρο. Για ολους στην Ουασγκτον ο Τραμπ ειναι ενα ξενο σωμα που παιζει εναντια στους κανονες του παιχνιδιου που εχει στηθει. Παρακολουθησε λιγο τι προτεινουν οι Clinton, Sanders, Pelosi, Cortez, Warren, Booker and Kamala Harris για να κερδισουν τις επομενες εκλογες (Θυμιζουν Τσιπρα με τα επιδοματα που υποσχονται χωρις να καταλαβαινουν πως θα πληρωθουν αυτα) και θα δεις οτι ο Τραμπ εχει μεγαλες πιθανοτητες να ξαναεκλεγει.

      Προσωπικα πιστευω οτι θα ειμασταν δεκα φορες καλυτερα στην Ελλαδα αν ειχαμε εναν Τραμπ αντι για τους Αλ6, Κουλη φωφη, Σταυρακη, Γιωργακη, Κοτζια και τα λοιπα φυντανια μας που μας κανουν καθημερινα ρεζιλι σε διεθνη βαση. Και ομως στην Ελλαδα υπαρχουν ανθρωποι που θα ψηφισουν αυτον που ειπε "We ate the Camel, its only the que left"

      Διαγραφή
  2. Κατάλαβε τὸ δούλεμα τῶν Τούρκων καὶ θὰ τοὺς ξεσκίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αργα η γρηγορα θα φανει τι καταλαβε.Εδω παντως με τα μπαζα...στα Σκοπια..και στην Ελλαδα....καταλαβε τα τουβλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Γερμανοί, Γάλλοι και Βρετανοί, μετά τις μεγάλες γενοκτονίες των Ελλήνων που έκαναν από τον ενδέκατο αιώνα μέχρι σήμερα (τις οποίες δεν διδάσκουν τα πανεπιστήμια), πήραν δικά μας μάρμαρα και έφτιαξαν ένα τρελοκομείο στην Ανατολική Μεσόγειο. Έβαλαν μέσα μουσουλμάνους και το πάσαραν σε Αμερικάνους και Ρώσους ως πολύτιμο ξενοδοχείο.

    Το επόμενο σχέδιο των Ευρωπαϊκών δυνάμεων είναι να γεμίσουν τις ΗΠΑ και τη Ρωσία με κοντσίτες οι οποίες θα γίνουν καθηγητές και πρυτάνεις σε όλα τα πανεπιστήμια των δύο υπερδυνάμεων.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεχρι να πεσει ενας πυραυλος Σαρματ ...στις ...Κοντσιτες....και να γινουν Κον- τσιτες.....του Ταρζαν...

      Διαγραφή
  5. Ο Trump είναι σίγουρο ότι θα επανεκλεγεί πάλι, άσχετα με τα λάθη και τις θετικές αλλαγές που κανει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Trump θα επανεκλεγεί ως πρόεδρος διότι εκτός από λάθη κάνει και θετικές αλλαγές στην οικονομία και όπου μπορεί να διορθώσει κακώς κείμενα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.