12/3/19

Εθνομηδενισμός, ψέμα και απατεωνιά, το πιο επικίνδυνο μείγμα - Με αθλιότητες πάνε να "μπαλώσουν" την προδοσία της Μακεδονίας και πάνε να βγάλουν τρελό και τον Βαρώτσο

Κώστας Βαρώτσος: Έμεινα εμβρόντητος από την πρόταση για τον Δρομέα – Έχω τρελαθεί από τη διάψευση
Κώστας Βαρώτσος: Έμεινα εμβρόντητος από την πρόταση για τον Δρομέα – Έχω τρελαθεί από τη διάψευση
Εμβρόντητος τόσο από την πρόταση όσο και από την εκ των υστέρων διάψευση της συζήτησης που είχε με την υπουργό Πολιτισμού, Μ. Ζορμπά, σχετικά με την ανταλλαγή του εμβληματικού Δρομέα στη συνέντευξη που παραχώρησε στο liberal.gr o διεθνούς φήμης Έλληνας γλύπτης, Κώστας Βαρώτσος. Όπως τονίζει πήγε στη συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για τις 19.30 την προηγούμενη Παρασκευή εκτιμώντας πως θα συζητηθούν θέματα σχετικά με το χώρο αλλά βρέθηκε να ακούει μια πρόταση που στην αρχή νόμιζε πως πρόκειται για αστείο.
Στο άκουσμα της πρότασης να ανταλλαγεί ο Δρομέας με ένα άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τα Σκόπια θεώρησε πως πρόκειται για κάποιο αστείο. Στη συνέχεια όμως άρχισε να εκνευρίζεται αφού διαπίστωσε πως η συζήτηση είναι πραγματική. Περιγράφοντας ότι πήγε νωρίτερα έχοντας μπερδέψει την ώρα και συνάντησε και τους καλλιτέχνες της Μπιενάλε αναφέρεται σε όσα έγιναν εντός του γραφείου της κ. Ζορμπά καθώς και στο γεγονός ότι μετά την αποχώρησή του δεν έδωσε σημασία.
«Έκλεισα το θέμα άμεσα» σημειώνει αναφέροντας ότι είπε στην υπουργό «πως δεν είναι δυνατόν να συζητάμε κάτι τέτοιο» ενώ ως προς την πρότασή της δηλώνει πως του είπε πως είναι ωραία πόλη τα Σκόπια για να μεταφερθεί εκεί το άγαλμα στο πλαίσιο της ανταλλαγής που είχε σκεφτεί και ότι αν πάει θα τους αρέσει.
Το χειρότερο για τον διεθνούς φήμης Έλληνα γλύπτη ήταν όμως η διάψευση της κ. Ζορμπά ως προς το περιεχόμενο της πρότασης. «Τα πράγματα με αυτή τη διάψευση σοβαρεύουν» τονίζει προσθέτοντας πως «υπάρχει πρόβλημα ηθικό και αξιοπρέπειας».
Και καταλήγει λέγοντας πως ευτυχώς που υπήρχαν εκεί και οι καλλιτέχνες της Μπιενάλε διότι άκουσε πως αμφισβητήθηκε ακόμη και η παρουσία του. «Ευτυχώς» τονίζει «γιατί θα έπρεπε να αναρωτηθώ και αν πήγα»

Συνέντευξη στον Τάσο Ευαγγελίου
Σας ζήτησε η κ. Ζορμπά να μεταφερθεί στα Σκόπια ο Δρομέας;
Ζήτησε ένα ραντεβού μαζί μου την περασμένη Παρασκευή. Στις 7.30 το απόγευμα. Μάλιστα πήγα νωρίτερα γιατί μπερδεύτηκε και νόμιζα πως ήταν στις 7. Στη συνάντηση πριν από εμένα ήταν τα παιδιά της Μπιενάλε μέσα. Η κ. Ζορμπά μόλις κάθισα μου είπε: «Έχω μια ιδέα». Τη ρώτησα ποια ήταν αυτή η ιδέα νομίζοντας πως θα μου μιλήσει για το Μουσείο, για τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο το δικό μας.
Όμως η υπουργός αμέσως μετά μου λέει «τι θα έλεγες να μεταφέρουμε το Δρομέα στα Σκόπια και να μας στείλουν αυτοί έναν Μεγαλέξανδρο εδώ;». Λέω δεν κατάλαβα, μπορείτε να μου επαναλάβετε την πρότασή σας; Είναι δυνατόν να λέτε κάτι τέτοιο;

Τι σας απάντησε;
Μου απάντησε ότι «ναι σκεφτόμαστε εδώ να στείλουμε το Δρομέα στα Σκόπια». Στη συνέχεια μου είπε ότι είναι πολύ ωραία πόλη τα Σκόπια και αν πάτε θα σας αρέσουν πολύ. Εγώ άρχισα να εκνευρίζομαι. Κάποια στιγμή της είπα δεν είναι δυνατόν να συζητάμε κάτι τέτοιο. Συγκεκριμένα, της απάντησα «Μένω εμβρόντητος». Συνέχισε όμως λέγοντας μου να το σκεφτώ και να δούμε πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Δηλαδή επέμενε;
Κοιτάξτε της απάντησα αμέσως μετά πως δεν είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο. Εγώ έχω τα πνευματικά δικαιώματα και το έργο δεν μπορεί να κουνηθεί. Εκεί η συζήτηση σταμάτησε και συνεχίσαμε με άλλα θέματα που άπτονται του χώρου, για το Μουσείο και θέματα που έχουν να κάνουν με το αντικείμενο του υπουργείου. Όμως θέλω να τονίσω ότι έμεινα εμβρόντητος δεύτερη φορά.

Τι εννοείτε;
Έμεινα εμβρόντητος όταν έμαθα ότι διέψευσε αυτή τη συζήτηση. Μια συζήτηση που έγινε. Εγώ απλά επιβεβαίωσα όταν ρωτήθηκα από δημοσιογράφους για το θέμα. Δεν μπορούσα να το αμφισβητήσω. Και να σας πω και κάτι δεν θεωρούσα ότι έπρεπε να δοθεί συνέχεια. Είχα πει όχι και το θέμα για εμένα είχε λήξει εκεί.
Όμως σήμερα (σ.σ. χθες) αργά το βράδυ έμαθα από δημοσιογράφους ότι η κ. Ζορμπά διέψευσε πως μου έκανε αυτή την πρόταση. Αυτό είναι πια πάρα πολύ σοβαρό. Θεωρώ ότι η πρόταση της δεν ήταν τόσο σοβαρό θέμα. Μια ιδέα ακόμη και αν αυτή είναι υπερβολική μπορεί κάποιος να την πει και ίσως και να γελάσει κάποιος με αυτή. Να διασκεδάσεις να απαντήσεις «Ε όχι και να πάμε το Δρομέα στα Σκόπια» και να λήξει το θέμα εκεί.

Δεν δώσατε δηλαδή σημασία.
Όχι στην πρόταση όχι και τόσο. Τι να συζητήσω για αυτό το θέμα. Το θεώρησα μια «τρέλα» αλλά μόλις έμαθα τη διάψευση στεναχωρήθηκα πάρα πολύ διότι βρίσκομαι στη θέση να καλούμε να υπερασπιστώ την τιμή μου και το λόγο μου. Είναι ντροπή αυτό το πράγμα. Δεν μπορεί να το κάνει κάποιος. Αυτό για εμένα είναι πολύ σοβαρό. Διαψεύδει μια συζήτηση που κάναμε

Θεωρείτε πως ήταν μια προσωπική της ιδέα;
Από ότι κατάλαβα το είχε συζητήσει και με άλλους. Μου είπε ότι σας μεταφέρω και τις απόψεις των άλλων και όταν ρώτησα ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι δεν μου είπε. Ρώτησα για να δω ποιοι σκέφτηκαν αυτή τη φοβερή ιδέα να μεταφέρουμε το Δρομέα στα Σκόπια αλλά δεν πήρα απάντηση. Δεν ξέρω αν ήταν κάποιοι πολιτικοί, κάποιοι συνεργάτες, κάποιοι φίλοι της. Δεν έχω πληροφόρηση.

Έχει ξανατεθεί θέμα ανταλλαγής έργων τέχνης;
Δεν έχω ξανακούσει είναι αλήθεια. Είναι παγκόσμια πρώτη. Και είναι και ένα πράγμα που δεν είναι και δικό σου. Ανήκει στο Δήμο της Αθήνας. Ανήκει στους Αθηναίους. Θα πρέπει να ρωτηθούν οι Αθηναίοι. Θέλω να σας πως ότι είναι συγκινητική η αντίδραση του κόσμου. Τώρα που το θέμα δημοσιοποιήθηκε υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση. Οι πολίτες αντέδρασαν. Κοιτάξτε το έργο έχει ξεφύγει και από τα δικά μου τα χέρια.
Το έκανα όταν ήμουν τριάντα χρονών αλλά αυτό πήρε το δρόμο του. Απέκτησε μια σχέση με την Αθήνα, τους Αθηναίους αλλά και τους ξένους επισκέπτες. Και είναι ένα από τα πιο διάσημα γλυπτά. Έχει δημοσιευτεί παντού αυτό το έργο. Το ξαναλέω η αντίδραση του κόσμου ήταν ενδιαφέρουσα και συγκινητική. Λένε κάτω τα χέρια από το Δρομέα. Νιώθω λύπη πάντως από την άλλη το ξαναλέω από τη διάψευση.
Στην αρχή ακούστηκε πως δεν ήμουν καν εκεί, ότι δεν πήγα στο υπουργείο. Μου είπαν κάποιοι δημοσιογράφοι ότι αμφισβητείται και η παρουσία μου. Ευτυχώς έτυχε να είναι εκεί τα παιδιά της Μπιενάλε της Βενετίας, οι καλλιτέχνες που τους χαιρέτησα. Μην τρελαθούμε.

Θα πρέπει να πείσετε δηλαδή από κάποια στιγμή πως δεν είστε ελέφαντας...
Πραγματικά κάποια στιγμή θα αναρωτιόμουν αν ήμουν εκεί. Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που το έκανε που διέψευσε. Αυτό είναι χειρότερο και από την ίδια την πρόταση. Τα πράγματα με αυτή τη διάψευση σοβαρεύουν. Υπάρχει πρόβλημα ηθικό, αξιοπρέπειας. Δεν ξέρω τι να πω πραγματικά.
Πηγή: liberal.gr 

21 σχόλια:

  1. Αυτή η Μυρσίνη Ζορμπά, δεν είναι εκείνη που βρισκόταν στην Βόρειο Ήπειρο όταν δολοφονήθηκε ο Έλληνας πατριώτης Βορειοηπειρώτης Κατσίφας;;

    Αυτή, που ελέγχθη, ότι ζήτησε από την κυβέρνηση του Αλβανού ναρκένμπορου πρωθυπουργού Έντι Ράμα (κακοποιούς στοιχείου) να στείλει προστασία, γιατί φοβόταν τις εκδηλώσεις των πατριωτικών κύκλων των Βορειοηπειρωτών, γενόμενη έτσι ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Έλληνα πατριώτη Κατσίφα.....;

    Πότε επιτελους θα καταλάβουν οι ψοφοδείς ψηφοφόροι, αυτό το πανάθλιο σάποιο πρώην ΠΑΣΟΚ που μετακόμησε στον ΣΥΡΙΖΑ, με ποιά υποκείμενα έχουμε εξ αιτίας τους μπλέξει και που βρίσκεται το συμφέρον και η επιβίωσή αυτών και των οικογενειών τους;

    Μόνο όσοι βρέθηκαν στην Βόρειο Ήπειρο το 1993 και έζησαν το μεγαλείο της ψυχής αυτών των πατριωτών Ελλήνων,τόσο στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο των Βουλιαρατών, όσο και στην ίδια την Βόρειο Ήπειρο την τότε γεμάτη από επιγραφές "ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ, Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ", επάνω στους τοίχους, στα πολυβολεία του Εμβέρ Χοτζα, παντού, γνωρίζουν τι καρδιά έχουν αυτοίοι ξεχασμένοι Έλληνες πατριώτες!!!

    Ένα θαυμάσιο οικοδόμημα όπως είναι η ΕΛΛΑΔΑ μας, έχει σαλόνια, έχει τραπεζαρία, έχει κουζίνα. Διαθέτει όμως και τόπο βρωμερό, τον απόπατο, που μας θυμίζει κάθε τόσο, την κακίστη τη μοίρα, σημερινή κυβερνώσα μισελληνική παράταξη.
    Λυπούμαι!

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παντως πολλη σαβουρα γεννηθηκε στην χωρα...Απο τι ειδους γονεις αραγε ?? Ειναι αδυνατον ενας πατερας να μην ..φωναξε μια στιγμη το παιδι του " ελα εδω ..τι ανοησιες λες πια ??Τοχεις ξεφτηλισει πολυ.Μαζεψου μην σε παρει ο διαβολος !!"......Δεν συνεβει ομως αυτο....Λογικα οι γονεις συμφωνουν με τις απιστευτες ανοησιες των τεκνων...Αρα το προβλημμα ειναι πιο εκτεταμενο...πιο μεγαλο...και σε αριθμο διπλασιο η τριπλασιο αν και οι μανες ανεχονται αυτα...Κι ολα αυτο δειχνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. A naive question; after giving name, identity, history and land, why do we want the statue of Alexander???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν δεν πετύχει το ντήλι της Ζορμπά για ανταλλαγή γλυπτών με τους FYROMέζους, προτείνω να ρίξουμε ιδέα στο Παρίσι, να ανταλλάξουμε τον πύργο του Eiffel με αυτή τη μινιατούρα που έχουμε στα Φιλιατρά. Τι; Λέτε να μην δεχθούν οι Γάλλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άκουσα ότι θα δώσουν το άγαλμα του Κολοκοτρώνη !!!!!
    Οι άνθρωποι είναι σαταναδες !!!
    Που είναι η αντιπολιτευση να ξεσηκώνει τον Έλληνα! !! Γιατί δεν αντιδρά;
    Κρίμα !!!Άπαντες απόντες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απαράδεκτη η "ανταλλαγή" με τους Σκοπιανούς...Πάντως η απαλλαγή της πόλεως απο το εκτρωμα "δρομέας" θα πρέπει να δρομολογηθεί. Οχι βεβαίως στα Σκόπια, ούτε "ανταλλαγή". Χάρισμα, δωρεά, ξεφόρτωμα...Στην Αφρική, στην Ασία, κάπου στην "μεταμοδέρνα" Ευρώπη...Οχι εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τετοιους ..δρομεις.....εχουν στην Κολαση..Πρεπει να ταφει κατω απ τα ...Ιμαλαια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άψογα! από το πολιτικό θέμα το γυρίζουμε σε θέματα γούστου. Σας άρέσει ο Μπράμς; Ήταν καλό το ψητό; Κι εκείνος ο Δρομέας πως σας φαίνεται; ερώτηση ακρως επίκαιρη μετά από τις δυο δεκαετίες που βρίσκεται εν μέσω Αθήνας. Αυτό λέγεται και αποπροσανατολισμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προτιμώ Wagner και Βruckner κ. Αποστολόπουλε... Προφανώς δεν αποπροσανατολιζόμεθα, αλλοίμονο εάν ηταν προσνατολισμός η ενασχόληση με μ@αλακίες του κάθε εθνομηδενιστού υπουργού...
      Ευκαρίας δοθείσης - αυτό αξίζει απο την ολη ξεφτίλα της "υπουργού" - να ζητήσωμε να φύγει το αίσχος αυτό απο την Αθήνα...

      Διαγραφή
    2. Χαλατωστε λιγο κ.Αποστολοπουλε...ζουμε κωμωδιες...το σοβαρο γελοιοποιειται καθε μερα απο κωμικους .Εκει φτασαμε..Ειδατε εσεις 30 χρονια ενα σοβαρο αποτελεσμα καπου ?? Χαλαρωστε λιγο...εδω διαπομπευουν τα παντα...

      Διαγραφή
  9. Οι συνήθεις έξαλλοι φρίττουν μήπως χάσει το κλεινόν άστυ το αριστούργημα! Ουδείς σκέπτεται την σοβαρή συμβολική σημασία που θα είχε μια τέτοια ανταλλαγή. Οι Σκοπιανοί παραιτούνται του Μεγάλου Αλεξάνδρου, επιστρέφοντας το άγαλμα του αποδεχόμενοι κάποιο έργο τέχνης χωρίς ιστορική σημασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @stathis,

      Ας το δούμε διαφορετικά: Εάν (υποθετικά) υπήρχε τρόπος να ξηλωθεί συθέμελα η Αγια Σοφιά από την Κωνσταντινούπολη, να μεταφερθεί ατόφια στην Αθήνα και να επανατοποθετηθεί πχ στην Ομόνοια, με αντάλλαγμα αντίστοιχο ξήλωμα κάποιου μιναρέ και μεταφοράς του στην Τουρκία, θα είχε αξία; Δεν νομίζω. Γιατί; Επειδή κάποια πράγματα, έχουν αξία εκεί που είναι, όπως είναι και η Αγια Σοφιά συμβολίζει πολύ συγκεκριμένα πράγματα, εκεί που είναι, όπως ακριβώς είναι.

      Πάμε τώρα στην επιχειρούμενη ανταλλαγή του (FYROMέζικης αισθητικής) αγάλματος του Αλεξάνδρου αντί του «Δρομέα». ΟΚ, αντιλαμβάνομαι πως αυτό που βλέπεις εσύ είναι μία «υποταγή» των FYROMεζων σαν πχ να λένε «…ορίστε σας επιστρέφουμε αυτό που σας ανήκει…». Όχι όμως, νομίζω πως δεν είναι έτσι! Θα μπορούσε να θεωρηθεί «υποταγή» (ή έστω αίτηση συγχώρεσης) εάν πχ οι Εγγλέζοι έστελναν πίσω τα Μάρμαρα του Παρθενώνα (που εκλάπησαν) ή οι Γάλλοι την Αφροδίτη και την Νίκη (που επίσης εκλάπησαν). Το να στείλουν όμως οι FYROMέζοι το (δικής τους αισθητικής) άγαλμα του Αλεξάνδρου θα είναι σαν να κλέψει κάποιος την Mona Lisa από το Λούβρο και να στείλει στη θέση της μία έγχρωμη φωτοτυπία… για παρηγοριά! Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά η εντύπωση που έχω εγώ, είναι σαν να μας λένε «…να ρε γκρινιάρη, πάρε κι εσύ ρε καημένε κάτι από τον ‘μακεδονικό’ πολιτισμό μας να μην παραπονιέσαι…».

      Διαγραφή
  10. Δεν γνώριζα ότι η ...lady... Μερσίνη Ζορμπά, ήταν ιδιαιτέρα γραμματέας του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη.

    Του κυρίου που θα γύριζε με ένα μπλοκάκι και θα ήλεγχε τα πάντα, ναι αυτού που "παρέδωσε" τα πάντα στον Γιωργάκη, αφού πριν φρόντισε να εγκαταστήσει τον Άκη Τσοχατζόπουλο ως ΥΕΘΑ.

    Τον Γιωργάκη που μας "έσωσε" στα οικονομικά δίνοντας σαν πρώτη του πράξη, "δωράκι" από 1.600.000 Ευρώ στον "πάσα ένα" ακόμη και σε λαθρομετανάστες με διεύθυνση .... ένα δένδρο ..... Και αυτό με τα λεφτά των φοφολογουμένων,δηλαδή τα δικά σας και τα δικά μου!

    Αυτόν που ο Σαρκθζύ παράλίγο να τον πλακώσει στο ξύλο λέγοντάς του, όπως διάβασα τότε στον ημερήσιο τύπο,- < You are a fucking idiot > -... Gentleman βλέπετε και ο Σαρκοζύ! Ήξαιρε να ..... εκφράζεται!

    Λοιπόν αυτή την κυρία έχουμε υπουργό πολιτισμού,να την χαιρόμαστε!

    Χθες άκουσα τον γλύπτη κ. Σβορώνο στην εκπομπήτης άλλης κυρίας Έλλης Στάη,που εντελώς τυχαία γύρισα στο κανάλι της.

    Τέλος πάντων,ο Διονυσάκης Λιβανός, ανηψιός του Κανελλόπουλου που ως υπουργός ΥΕΘΑ τον προβίβασε με το έτσι θέλω σε μόνιμο από έφεδρο αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας. Αυτόν που είχα δει στις ΕΙΚΟΝΕΣ να χορεύει με την Σοράγια!

    Περίμενα να έχει καλλίτερο γούστο ο μακαρίτης Διονυσάκης Λιβανό, πάλαι ποτέ γόης της χρυσής νεολαίας, από την κυρία Στάη.

    Να χαιρόμαστε λοπόν την κυρία Μερσίνη Ζορμπά που όπως άκουσα είναι ένα από τα "παιδιά" του Σόρος.

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Ευμένης Καρδιανός,

      Δεν μπορώ να έχω άποψη για την πολιτική του σταδιοδρομία, αλλά μου κάνει εντύπωση το μίσος (;) που εκφράσατε για τον Διονύση Λιβανό με την ιδιότητα του ως Ιπταμένου αξιωματικού της ΠΑ (τότε ΕΒΑ).

      Τι σας πείραξε ακριβώς; Μήπως σας πείραξε πως κατατάχθηκε (εθελοντικά) ως έφεδρος χειριστής αεροσκαφών και με την πάροδο των ετών μονιμοποιήθηκε;

      Δεν γνωρίζετε πως η πλειοψηφία των Ελλήνων χειριστών αεροσκαφών στον Β’ ΠΠ ήταν έφεδροι (σμηνίες… δηλαδή απλοί λοχίες!) και πολλοί εξ αυτών ανδραγάθησαν;

      Δεν γνωρίζετε πως μέχρι και την δεκαετία του 60-70 η Πολεμική Αεροπορία αντλούσε δυναμικό από τους έφεδρους για να εκπαιδεύσει Ιπτάμενους χειριστές αεροσκαφών και μάλιστα τζετ;

      Δεν γνωρίζετε πως μέχρι πρόσφατα (αρχές δεκαετίας 2000) και οι τρεις κλάδοι ΕΣ, ΠΝ και ΠΑ στρατολογούσαν χειριστές αεροσκαφών & ελικοπτέρων από τις τάξεις των εφέδρων (ΧΕΜ - Χειριστές Ειδικής Μονιμότητας);

      Δεν γνωρίζετε πως μέχρι ακόμη πιο πρόσφατα οι προσλήψεις στην ΕΛΑΣ, ΠΣ και ΛΣ γινόταν με ένα τενεκέ τυρί;

      Δεν γνωρίζετε πως ο Παύλος Μελάς ξεκίνησε την στρατιωτική του καριέρα ως δεκανέας; Δεν γνωρίζετε πως πλήθος Ελλήνων ηρωικών αξιωματικών που διακρίθηκαν στα πεδία των μαχών ως δκτες μονάδων / σχηματισμών και έσωσαν την Ελλάδα από βαρβάρους, είχαν ξεκινήσει από απλοί στρατιώτες;

      Τι σας πείραξε λοιπόν στο στρατιωτικό παρελθόν του Διονύση Λιβανού και την ιδιότητά του ως εφέδρου Ιπταμένου χειριστή αεροσκαφών (που μετείχε μάλιστα και σε πραγματικές συνθήκες πολέμου και τίμησε τα Ελληνικά χρώματα); Προς τι ο χλευασμός;

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Pointman,

      Δεν έχω κανένα μίσος για τον αείμνηστο πλέον Διονυσάκη Λιβανό τον οποίο γνώριζα προσωπικά ......εξ απαλών ονύχων!!! Ανεψιό του Παναγιώτη Κανελλόπουλου που τότε ήταν ισχυρός πολιτικός. ¨Ο Δ. Λιβανός έμενε στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς και η αδελφή του ήταν τότε η πρώτη οδηγός μηχανακίου με το οποίο έκανε τις μετακινήσεις της.

      Τον γνώρισα στα νειάτα μας σαν μεγάλο γόη (ήταν βέβαια αρκετά μεγαλύτερός μου, άν θυμάμαι καλά είχε τότε και μια Buick, μεγάλη υπόθεση για τότε!)και μου έκανε εντύπωση, η , κατ΄εμέ, ατυχής επιλογή του στο πρόσωπο της κ. Έλλης Στάη, από την οποία, όπως έμαθα από τον ημερήσιο τύπο, ο μακαρίτης ... ,λέει, είχε γοητευτεί!

      Όσον αφορά τον τρόπο της τότε επιλογής της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας, είχε τότε γραφεί στον τύπο ότι όφειλε να ενταχθεί στην ΕΒΑ με έναν βαθμό μικρότερο από αυτόν που είχε ως Έφεδρος αξιωματικός,[δηλαδή είσαι Έφεδρος Ανθυπολοχαγός μπορείς να ενταχθής σαν μόνιμος Λοχίας].
      Ελπίζω ότι απήντησα στο σχόλιό Σας καιότι δεν υφίσταται καμία παρεξήγηση και κανένα μίσος προς τον μακαρίτη Διονύσιο Λιβανό εκ μέρους μου.
      Φιλικά
      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή
  11. @ pointman Το παράδειγμα σας είναι ατυχές. Η Αγία Σοφία και ο μιναρές είναι μνημεία, ενώ ο δρομέας και το άγαλμα του Αλεξάνδρου είναι σύγχρονα τεχνουργήματα συνεπώς έχουν τελείως διαφορετική σημασία και συναισθηματική φόρτιση. Τα υπόλοιπα θέματα που αναφέρονται στο σχόλιο σας είναι ομοίως διαφορετικά. Δεν έχω δει από κοντά το επίμαχο άγαλμα του Αλεξάνδρου ώστε να διατυπώσω γνώμην περί αισθητικής, αλλά το θέμα εδώ δεν είναι η αισθητική αλλά η συμβολική σημασία. Επιμενω δε ότι δεν μπορεί να εκληφθεί ως κάποιο είδος εξευμενισμού δεδομένου ότι δεν θα αντικατασταθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΨΗ

    Στο προηγούμενο σχόλιό μου:

    << Δεν γνώριζα ότι η ...lady... Μερσίνη Ζορμπά, ήταν ιδιαιτέρα γραμματέας του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη. >>

    Το ποσό που μοίρασε ο "Γιωργάκης" ήταν όχι 1.600.000 Ευρώ, αλλά 1.650.000.000 Ευρώ, τα οποία κατασπατάλησε ο τελείως ανίκανος πολιτικός (πολιτικός-υποτίθεται!) όταν είχαμε τέτοια τρομερή οικονομική κρίση στον Δημόσιο Τομέα!

    Φιλικά
    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.