8/3/19

Μπορεί με την προπαγάνδα να εξαπατούν τους Έλληνες, όχι όμως και τους ξένους: Τσίπρας και Ορμπάν οι πιο λαϊκιστές ηγέτες του κόσμου

Πόσο λαϊκιστής είναι ο Ντόναλντ Τραμπ; Είναι πιο λαϊκιστής από τον Βίκτορ Ορμπάν της Ουγγαρίας, τον Νικολάς Μαδούρο της Βενεζουέλας ή από τον Αλέξη Τσίπρα;
Τις απαντήσεις δίνει ένα κουίζ του δικτύου πολιτικών επιστημόνων Team Populism, το οποίο παρουσιάζει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Guardian, προκαλώντας τους αναγνώστες να εκτιμήσουν πόσο λαϊκιστές είναι 14 πολιτικοί ανά τον κόσμο, επτά δεξιοί και επτά αριστεροί. Μεταξύ αυτών και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Team Populism που βασίζονται στις δημόσιες ομιλίες τους, από τους 14 πολιτικούς που περιλαμβάνονται στο κουίζ, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βίκτορ Ορμπάν αναδεικνύονται ως οι πιο λαϊκιστές, με βαθμολογία που φτάνει το 1,8, σε μία κλίμακα από 0 (καθόλου λαϊκιστής) έως 2 (πολύ λαϊκιστής).

Λίγο πιο πίσω από τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Ουγγαρίας βρίσκονται ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ και ο πρώην σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ Στιβ Μπάνον, με βαθμολογία 1,6, ενώ στο 1,5 βρίσκεται ο Βρετανός ευρωσκεπτικιστής Νάιτζελ Φάρατζ.
Στην άλλη άκρη του φάσματος, ως λιγότερο λαϊκιστές χαρακτηρίζονται η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (μηδέν), η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον (0,1) και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα (0,4), ενώ κάπου στη μέση βρίσκονται ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ (0,9), και ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι (1,1).

9 σχόλια:

  1. ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΆΣΤΟΧΗ ΚΑΙ ΆΣΧΕΤΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΜΕ ΌΡΜΠΑΝ
    Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ-ΈΤΣΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ-ΕΝΕΡΓΕΙ ΌΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ
    ΑΣ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ 1/4 ΑΠΟ ΑΥΤΑ
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΌΡΜΠΑΝ ΑΡΝΕΙΤΑΙ-ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ-ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ; Ε, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ; ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυναμική ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν στις παράλογες απαιτήσεις που ζητεί απ’ αυτόν και το κόμμα του το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ).
    Για να παραμείνει στην ομάδα του ΕΛΚ ο Όρμπαν και το κόμμα του, θα πρέπει να ικανοποιήσει τρία ταπεινωτικά αιτήματα. Για την ακρίβεια, να σταματήσει άμεσα την καμπάνια του κατά των Βρυξελλών (αυτή με τις αφίσες μέσω των οποίων το κυβερνών κόμμα Fidesz κατηγορούσε την Κομισιόν ότι αγκαζέ με τον Σόρος υποστηρίζουν την παράνομη μετανάστευση), να ανοίξει ξανά το πανεπιστήμιο του Αμερικανού κερδοσκόπου στην χώρα, στο οποίο ο Όρμπαν έβαλε λουκέτο, και να ζητήσει συγγνώμη (!) από τα μέλη του ΕΛΚ, που, προφανώς, συντάσσονται με τις διαλυτικές απόψεις του σκοτεινού επενδυτή.
    Βλέπουμε, δηλαδή, ότι το ΕΛΚ κινείται ως «ουρά» του αδίστακτου κοσμοπολίτη και κερδοσκόπου Σόρος, δικαιώνοντας πλήρως τους χαρακτηρισμούς του Όρμπαν περί «χρήσιμων ηλιθίων».
    Σε αντίθεση με το ΕΛΚ, αλλά και με τους εγχώριους Τσίπρα, Μητσοτάκη και τους άλλους «ηγέτες» των κομμάτων του «Συνταγματικού τόξου», ο Όρμπαν κατονομάζει τον Σόρος ως την πηγή του κακού και αποκαλύπτει τις πράξεις του για την «προσφυγοποίηση» της Ευρώπης.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο Μητσοτάκης που το παίζει Μακεδονομάχος που θα σεβαστεί τη συμφωνία αργότερα δεν είναι λαϊκιστής ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και που να κανουν κουιζ για τον μεγαλυτερο προδοτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και τι παει να πει "λαικιστης"; Πως ορίζεται; Προς Θεου, δεν υπερασπίζομαι πουλημένα τομάρια.Για τον Ορμπάν είναι η ένστανση μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οποιος και εδώ, σε αυτην -την πατριωτική πιστεύω και δημοκρατική- ιστοσελίδα επιμένει να χρησιμοποιεί τον -περιφρονητικό για τον λαό- όρο λαϊκιστής/λαϊκισμός, ή είναι πορφυρογεννημένος (της ποικιλίας Κούλη, Μπακογιάννη (υιού), Σημίτη, Τζέφρυ ΓΑΠ), η πολύ
    ανεγκέφαλος να εκτίθεται ως κατά φαντασίαν κληρονόμος Βαρ-όνων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω μαζι σου ποτε δεν μπορεσα να καταλαβω τη σημασια αυτου του ηλιθιου ορου .

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.