22/3/19

Δεν ξέρω, απλά ρωτάω......



Πριν από λίγες ημέρες ο κύριος Η. Μόσιαλος σε ανάρτηση του στο facebook έγραφε: “Tα ελληνικά νοσοκομεία έχουν τη δυνατότητα να εισπράττουν έσοδα από προσφορά υπηρεσιών (ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες) σε πολίτες χωρών της ΕΕ αλλά και τρίτων χωρών. Η μεγάλη πλειοψηφία των Nοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας δεν το κάνουν. Δεν έχουν τη δυνατότητα να συναλλάσσονται με εκατοντάδες ασφαλιστικά ταμεία και υπουργεία υγείας διεθνώς.
Το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ θα έπρεπε να οργανώσουν ένα κεντρικό σύστημα διεκπεραίωσης των οικονομικών απαιτήσεων των φορέων υγείας από χώρες της ΕΕ, τρίτες χώρες, και δημόσιες και ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.”
Ανατρέχοντας στις αναρτήσεις του ΕΟΠΠΥΥ στην Διαύγεια, διαπιστώνει κανείς πόσα χρήματα αποδίδει ο ΕΟΠΥΥ στούς αντίστοιχους Ευπωπαϊκούς Οργανισμούς Σύνδεσης για παρασχεθείσες υπηρεσίες υγείας σε ασφαλισμένους ελληνικών Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης βάσει των ΕΚ 883/2004 και 987/2009. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ υπάρχει Απόφαση Ανάληψης Υποχρέωσης για δέσμευση πίστωσης των ποσών των 10.000.000,00 € και 10.000.000,00 €  αντίστοιχα στους ΚΑΕ 0673.02.02 «Νοσήλια στο Εξωτερικό – Δαπάνες προς Ευρωπαϊκούς φορείς» και 0673.02.02Β «Νοσήλια στο Εξωτερικό – Δαπάνες προς Ευρωπαϊκούς Φορείς Προηγούμενης  Χρήσης» της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ ...!!!
Τι αντίστοιχα έσοδα υπάρχει πρόβλεψη συμψηφισμός απαιτήσεων και υποχρεώσεων;;;;

Μόνο στις 7 Μαρτίου 2019, το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ ενέκρινε την συνολική απόδοση 557.395€ στους Οργανισμούς Σύνδεσης της Ιταλίας, Ολλανδίας, Νορβηγίας, Ισλανδίας και Δανίας για 335 τιμολόγια Ε125 των σχετικών χωρών (ΑΔΑ: ΩΛΔΤΟΞ7Μ-ΛΝ4).
Τον Μάρτιο άλλα 1.528.734€ (ΑΔΑ: 6Χ9ΨΟΞ7Μ-3Κ1)
Τον Φεβρουάριο το ποσό ανήλθε σε 1.251.883€.
Τον Ιανουάριο 788.191€ (ΑΔΑ: 6Ν54ΟΞ7Μ-57Χ)
Ο ΕΟΠΥΥ, τι εισπράτει από τους αντίστοιχους Συνδέσμους;;;;
ο ΕΟΠΥΥ έχει οργανώσει ένα σύστημα διεκπεραίωσης των οικονομικών απαιτήσεων των φορέων υγείας από χώρες της ΕΕ, τρίτες χώρες, και δημόσιες και ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες;;;
Τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, υποβάλλουν στον ΕΟΠΥΥ τις απαιτήσεις από παρασχεθείσες υπηρεσίες σε ασφαλισμένους Ευρωπαϊκών κρατών ή είναι πολύ γενναιόδωρα !!!!
Υπάρχει κάποια ερώτηση στη Βουλή για να απαντήσει το Υπουργείο ή ο ΕΟΠΥΥ ή αυτά τα θέματα είναι λεπτομέρειες;;;

Χρήστος Καζάσης

2 σχόλια:

  1. χρονια τωρα το φωναζωωωωω...και η ολη υποθεση ειναι ειναι απλα ενα POS σε λογαριασμο του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ και ενα απλο εντυπο κοστολογησης της υπηρεσιας απο εναν ιατρο -νοσυλευτη-καποιον στη Βαρδια τελος παντων...δεν φανταζονται ποσοι ειναι οι ΞΕΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ που απορρησαν οταν τους ειπαμε οτι δεν χρεωνονται τιποτα αφου δεν υπαρχει υπαλληλος μετα τις 2μμ...Μαλιστα ενας Τουρκος τουριστας γελασε σκωπτικα και μου ειπε thank you DOC...Επιτελους καθε καλοκαιρι χανουμε απιστευτα ποσα...η ανικανοτητα του πολιτικαντισμου στο συγκεκριμενο θεμα εχει ξεπερασει υην ταχυτητα του ηχου και δεν ακουνε τιποτα πλεον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπομονή μερικούς μήνες, θα το αναλάβει ο πετυχημένος Υπουργός Υγείας Γεωργιάδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.