22/3/19

Μυρσίνη Λοΐζου: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ - Επιστολή παραίτησης

ΑΠΕ ΜΠΕ/STR
Την απόσυρσή της από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε στη διάθεση των οργάνων του κόμματος η Μυρσίνη Λοΐζου με επιστολή παραίτησή της, στον απόηχο αντιδράσεων έπειτα από δημοσιεύματα ότι εισέπραττε για περισσότερα από πέντε χρόνια τη σύνταξη της μητέρας της, που έχει αποβιώσει, αλλά και για χρέος από οικογενειακή επιχείρησή της προς την εφορία κι ασφαλιστικά ταμεία.
Προς το παρόν, από τις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της άτυπης Συνόδου Κορυφής, ερωτηθείς αν θα κάνει αποδεκτή την παραίτηση της κ. Λοΐζου, αρκέστηκε να απαντήσει: «Θα ενημερωθώ και θα σας απαντήσω. Δεν έχω ενημέρωση αυτή τη στιγμή» είπε.
Στην επιστολή της, η κ Λοϊζου αναφέρει:

«Στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων κάποια Μέσα Ενημέρωσης εμπλέκουν δύο ξεχωριστές υποθέσεις που με αφορούν. Η μία περίπτωση σχετίζεται με την τιμητική σύνταξη που λάμβανε η μητέρα μου, βραβευμένη και πολυγραφότατη συγγραφέας, Μάρω Λοΐζου, από το Υπουργείο Πολιτισμού. Προφανώς αναγνωρίζω ότι λανθασμένα καταβαλλόταν για κάποιο διάστημα η σύνταξη αυτή. Ωστόσο, το λάθος αυτό δεν είναι δικό μου, αφού, μετά το θάνατο της μητέρας μου, αμέσως τον δήλωσα στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ο λόγος που η σύνταξη συνέχισε να καταβάλλεται σχετίζεται με γραφειοκρατικές διαδικασίες, κάτι το οποίο εξ όσων γνωρίζω συμβαίνει συχνά και ταλαιπωρεί αρκετούς πολίτες.
Μάλιστα, αναγνώρισα το χρέος μου γι αυτή την υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου και το αποπληρώνω.
Η δεύτερη περίπτωση αφορά ένα χρέος προς την εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ύψους περίπου 180.000 ευρώ. Το χρέος αυτό προέκυψε από την οικογενειακή επιχείρηση που διατηρούσα με τον πρώην σύζυγό μου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι είναι διατεθειμένος να το αναλάβει εξ ολοκλήρου, αφού εκείνος ήταν ο αποκλειστικός διαχειριστής των οικονομικών ζητημάτων.
Και οι δύο υποθέσεις θα ήταν σκανδαλώδεις, εφόσον είχα προσπαθήσει να αποκρύψω ή να αποφύγω κάποια υποχρέωσή μου. Αντιθέτως, έχω υπάρξει συνεπής σε κάθε διαδικασία και βρίσκομαι πάντα στη διάθεση της ελληνικής πολιτείας.
Σε κάθε περίπτωση, ο λόγος που αποφάσισα να συνταχθώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν για να ενώσω τις δυνάμεις μου ώστε να αντιμετωπίσουμε επείγοντα και σπουδαία ζητήματα που μας αφορούν όλους, και όχι μικροπολιτικά κουτσομπολιά σχετικά με την οικογένειά μου.
Επειδή ακριβώς η στόχευσή μου ήταν να συνεισφέρω στον αγώνα κατά της ανόδου της ακροδεξιάς, καθώς και στην ανάδειξη του κομβικού ρόλου του πολιτισμού σε αυτή τη μάχη, δεν επιθυμώ να μετατοπίζεται η συζήτηση εξαιτίας μου και, συνεπώς, θέτω στη διάθεση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ την απόσυρσή μου από το ευρωψηφοδέλτιο.
Αυτό που συμβαίνει, με ευθύνη της αντιπολίτευσης, είναι η αλλαγή της ατζέντας από το πολιτικό στο προσωπικό. Προσπαθούν να καλύψουν με αυτό τον κανιβαλισμό την έλλειψη λύσεων για την καθημερινότητα των πολιτών, την έλλειψη επιχειρημάτων απέναντι στην ακροδεξιά, την οποία μάλιστα με αυτούς τους χειρισμούς τροφοδοτούν. Αυτόν τον τακτικισμό, εγώ δε θα τον εξυπηρετήσω.
Η ανθρωποφαγία της Νέας Δημοκρατίας που εκφράζεται με συγκεκριμένες δημοσιογραφικές πένες δε θα περάσει. Όπως και ο φασισμός δε θα περάσει. Οι πολίτες δε θα επιτρέψουν να περάσει.
Ευχαριστώ θερμά τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ που με εμπιστεύτηκαν και δεσμεύομαι ότι, θα συνεχίσω να στέκομαι με όλες τις δυνάμεις μου στον αγώνα για μια πιο δίκαιη και ανεκτική κοινωνία για όλους και όλες, σε κάθε επίπεδο και σε κάθε πεδίο, είτε είναι η πολιτική, είτε είναι ο δρόμος» καταλήγει η Μυρσίνη Λοΐζου.
Αντιδράσεις από τα κόμματα
Είχαν προηγηθεί επικρίσεις από τα κόμματα, που ζητούσαν την αποπομπή της κ. Λοΐζου.
«Η αποκάλυψη ότι η κυρία Μυρσίνη Λοΐζου πεντέμισι χρόνια "ξέχασε" να δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της για να εισπράττει παράνομα τη σύνταξή της είναι πραγματικά ασύλληπτη» σχολίασε η Νέα Δημοκρατία.
Μέσω της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου, Σοφίας Ζαχαράκη, υποστήριξε ότι «είναι αδύνατον ο ΣΥΡΙΖΑ να μη γνώριζε ότι έχει καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση από τη Δικαιοσύνη».
Η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα «σήμερα κιόλας να αποπέμψει την κ. Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ».
Με τη σειρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, δήλωσε: «Εμείς έγκαιρα ασκήσαμε κριτική στις προκλητικές τοποθετήσεις της κυρίας Λοΐζου για τη βία και την τρομοκρατία. Όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, συμπληρώνουν το προφίλ των υποψηφιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά συνέπεια αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το αξιακό πλαίσιο των επιλογών του κύριου Τσίπρα».
«Αν ευσταθούν τα όσα έχουν ειπωθεί για την κα Λοΐζου, θεωρώ ότι είναι μονόδρομος η απομπομπή της από το ψηφοδέλτιο. Αυτό είναι βέβαια θέμα του ΣΥΡΙΖΑ και των αξιακών του κριτηρίων» είπε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς.
naftemporiki.gr

13 σχόλια:

  1. εξυγίανση για τα μάτια του κόσμου χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΤΥΧΩΣ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕ ΚΑΙ ΓΤΡΑΒΗΞΕ ΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διάβασα κάπου σήμερα - θα μπορούσε να ήταν σε ένα «Τοίχο», από αυτούς που είχαν την δική τους ιστορία:

    «…κάποιοι κρύβουν τα χρήματα μέσα σε απορροφητήρα όπως ο Βαρεμένος, ενώ κάποιοι άλλοι τα κρύβουν μέσα σε ένα ‘Ακορντεόν’…»

    Καλό! Και ψαγμένο και βαθύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως! Προσωπικά με απογοήτευσε πολύ και η κα κόκκινα γάντια Αλεξίου, η οποία κατέθεσε υπέρ της καταχράστριας υποτιμώντας τόσο τη νοημοσύνη των δικαστών (οι οποίοι αγνόησαν τη μαρτυρία της) όσο και των περισσοτέρων (θέλω να ελπίζω) που έμαθαν το ιστορικό της υπόθεσης!

      Διαγραφή
  4. Το ότι έπαιρνε τη σύνταξη της μάνας , του πατέρα ,του μπατζανάκη δεν ξερω κι εγω ποίου δεν το θεωρώ κανένα μεγάλο αδίκημα πολιτικά , στο ευρωκοινοβούλιο και το κοινοβούλιο εχουν κατέβει προς ψήφιση και εχουν ψηφιστεί άλλοι και άλλοι με χειρότερα αδίκηματα καταδικασμένοι και υπόδικοι .Για τα ματια του ποπολου ειναι αυτά τα παιχνιδάκια απο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επειδή δε εχουν καμια μα καμια διαφορά στην πολιτική που προτείνουν σε κανένα τομέα.Δυστυχως υπάρχουν άνθρωποι που φανατίζονται για το ποια φαμίλια θα εισπράτει το μισθό του ευρωβουλευτή η του βουλευτή η μπλε η η ροζουλι.Ευτυχως πλέον περισσότερο μεγάλης ηλικίας άνθρωποι.Βλεπω στο τουιτερ και στο Ίντερνετ πλήθος ενθεν κακειθεν αντεγκλήσεων άνευ περιεχομένου.Φανατισμος άνευ ιδεολογίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και παρολο το σαλο και τα πρωτοσελιδα, ο Τζανακοπουλος δηλωνει οτι δεν πιστευει η κ. Λοιζου να εχει κανει κατι τετοιο ενω το μαγαζι του Παππα (ΕΡΤ) παραιτησε τη Μυρσινη Ζορμπα (δειτε βιντεο).
    Μα τι κλαουνς κυβερνανε την Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την κυβερνάνε αγαπητέ μου οι κλόουν που επέλεξαν οι αλάνθαστοι ψηφοφόροι...

      Διαγραφή
  6. Επιστρεφετε (για αλλη μια φορα ) λοιπον το περιφημο "ηθικο πλεονεκτημα" και στην κυρατσα και στον λαμπρο εκπροσωπο κκ. τζαννακοπουλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και πάλι στο infognomon (χωρίς να υποτιμώ το πόσο μεγάλη προσωπικότητα στον Δημόσιο Βίο είναι ο Καλεντερίδης) χάνουν την ουσία. Βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος. Βλέπουν την αναρχική άεργη, που έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, και χάνουν το Δάσος που είναι η υποαπόδοση του Δημοσίου.
    Στην συγκεκριμένη περίπτωση το Δημόσιο είναι τόσο ανίκανο που δεν μπορεί να κάνει μεταφορά δεδομένων από τα Ληξιαρχεία σε άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες. Μπορεί το ζήτημα αυτό να το υλοποιήσεις μέσα σε ενιαίο πληροφοριακό σύστημα. Μέχρι όμως να το υλοποιήσεις αυτό το ενιαίο σύστημα και για να μην χάνεις εκατομμύρια πόρους μπορείς να κάνεις κάτι απλό. Να καλέσεις σε σύσκεψη κάποια στελέχη πληροφορικής και να υλοποιήσεις ένα προσωρινό απλό πληροφοριακό σύστημα που να αντιμετωπίζει σχεδόν απόλυτα το πρόβλημα.
    Οι λύσεις άπειρες. Θα αναφέρω μια απλή λύση που μου ήρθε στο μυαλό σε 1 λεπτό:
    1) Γίνεται ανάθεση σε έναν υπάλληλο σε κάθε ληξιαρχείο να στέλνει τα δεδομένα θανάτου σε συγκεκριμένο απλό φορματ μέσω email σε συγκεκριμένες διευθύνσεις. Για την αυτοματοποίηση αυτής της διαδικασίας φτιάχνεται ένα πολύ απλό client. Τα δεδομένα αυτά υπογράφονται ψηφιακά (από τον αρμόδιο υπάλληλο και πιθανόν και από κάποιον προϊστάμενο)
    2) Γίνεται ένα απλό service στους αποδέκτες το οποίο αφού πιστοποιήσει την κατάλληλη ψηφιακή υπογραφή (ή υπογραφές) ενημερώνει την βάση δεδομένων.

    Το απλοϊκό αυτό σύστημα μπορεί να υλοποιηθεί σε λιγότερο από 15 ημέρες . Ε, λοιπόν το δημόσιο προτιμούσε να χάνει εκατομμύρια παρά να υλοποιήσει ένα πολύ τόσο απλό σύστημα. Αυτοί οι άνθρωποι έκαναν απεργίες γιατί θεωρούσαν ότι τα λεφτά που έπαιρναν ήταν λίγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ Αυτό το "απλοΪκό¨ σύστημα ή κάποιο α΄ντίστοιχο που κάποιος άλλος θα το είχε ή έχει σκεφτεί είναι νεο προϊόν της τεχνολογίας; Ρωτώ, ως εντελώς άσχετος, διότι αν είναι κάπως παλιό γιατί δεν το εφάρμοσαν οι προηγούμενοι; Ή γιατί δεν το σκε΄φτηκαν οι τωρινοί της αντιπολίτευσης; Φταίει το σύστημα του Γιώργου ή οι (μη) ενδιαφερόμενοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα απαντήσω στο ερώτημα. Αλλά με την απάντηση αυτή θα χαθεί η ουσία. Η ουσία είναι ότι η αμοιβή ανά ώρα εργασίας των ανθρώπων που παράγουν για την διεθνή αγορά (σε ακραία ανταγωνιστικές συνθήκες) καθορίζεται παγκοσμίως μέσω της παγκόσμιας αγοράς εργασίας. Δεν παίζει κανένα ρόλο εάν έχεις συνδικαλισμό ή όχι. Αυτή είναι η πρώτη θέση μιας σειράς επιχειρημάτων προκειμένου να οικοδομήσεις μια θεωρία που αφορά τις αμοιβές τόσο του Ιδιωτικού όσο και του Δημοσίου Τομέα. Και εξηγεί απόλυτα γιατί κατέρρευσε η χώρα. Η απάντησή μου σε αυτό το post θα είναι αναγκαστικά αποσπασματική και κινδυνεύουμε να χάσουμε την ουσία. Κάποια στιγμή που θα έχω χρόνο θα αναλύσω τι εννοώ. Επειδή έχω σπουδάσει και οικονομικά (σε μεταπτυχιακό επίπεδο) ξέρω πως σκέφτονται οι οικονομολόγοι και που έχουν αδυναμίες.
      Επομένως η ουσία είναι μια θεωρία αμοιβών του Δημοσίου Τομέα, γιατί μόνο αυτές καθορίζονται πολιτικά. Όταν οι αμοιβές αυτές του ΔΤ καθορίζονται σε ύψος υψηλότερο από ότι οι αμοιβές των παραγωγών (οι οποίες καθορίζονται από την παγκόσμια αγορά εργασίας) τότε πολύ απλά η χώρα παύει να παράγει προϊόντα για την Διεθνή Αγορά.
      Τώρα όμως θα απαντήσω στο ερώτημα σας.
      Θα παρουσιάσω πρώτα μερικές εικόνες:
      1) Ιανουάριος 2019. Νόμος 4555/2018 περί ΤΑΠ. Ο νόμος 2130/1993 προέβλεπε ότι η ανάθεση της συλλογής του ΤΑΠ γινόταν με λίστες που διατηρούσε η ΔΕΗ. Όταν κάποιος διέκοπτε την ηλεκτροδότηση δημιουργούταν τρύπα στον νόμο. Λογαριασμό ΔΕΗ δεν λάμβανε ο ιδοκτήτης και οι δήμοι δεν ανέλαβαν την πρωτοβουλία να καταρτήσουν αυτοί λίστα και να συλλέγουν αυτοί τον φόρο από τα κλειστά διαμερίσματα.
      Η πρώτη παρατήρηση είναι η εξής: γιατί όλοι οι δήμοι της χώρας επί 26 χρόνια της χώρας δεν δημιούργησαν έναν ενιαίο φορέα (για να επιμερίσουν τα έξοδα και να μην χρειαστεί κάθε δήμος να επαναλαμβάνει τα έξοδα για το ίδιο software και την ίδια διαδικασία) για να υλοποιήσει το λογισμικό και διαδικασίες συλλογής του φόρου.
      Τελικά τον Ιουλιο του 2018 ρυθμίζεται νομοθετικά το θέμα. Και ποια είναι η διαδικασία; Υποχρεώνει τους πολίτες να πηγαίνουν στα ελάχιστα γραφεία ΔΕΔΔΗΕ και να κάνουν αίτηση για να πάρουν βεβαίωση ότι είναι κλειστό το διαμέρισμα. Στην συνέχεια θα πρέπει να πάνε για 2η φορά στην ΔΕΔΔΗΕ για να παραλάβουν την βεβαίωση που έχει την υπογραφή του προϊσταμένου Πρακτορείου.
      Τι θα έκαναν στον ιδιωτικό τομέα. Θα έλεγαν στον Database Administrator να δώσει τους καταλόγους των κλειστών διαμερισμάτων ανά δήμο (σε κάποιο format). Η διαδικασία αυτή το πολύ μία ώρα. Στην συνέχεια θα υπέγραφε ψηφιακά τους καταλόγους ο προϊστάμενος και θα τους έστελναν μέσω email στον κάθε δήμο. Χρόνος υλοποίησης 40 λεπτά. Ο υπάλληλος του Δήμου θα έπαιρνε τον κατάλογο του και θα τον εισήγαγε σε ένα Excel. Χρόνος υλοποίησης 15 λεπτά. Δεν χρειάζεται καμία γνώση πληροφορικής. Θέλει απλώς υπαλλήλους που να ενδιαφέρονται για την δουλειά που κάνουν. Θέλει υπαλλήλους που να ζητούν και να προωθούν εσωτερικά σεμινάρια πάνω στην σύγχρονη γραφειοκρατία.
      Αντί αυτής της διαδικασίας χάθηκαν εκατομμύρια ευρώ (σε ώρες εργασίας, βενζίνη, διόδια Αττικής Οδού) από πολίτες για να πάνε 2 φορές στα γραφεία της ΔΕΔΔΗΕ και χιλιάδες ώρες εργασίες για 2 τουλάχιστον υπαλλήλους (1 έκανε data entry στο πρωτόκολλο και ο άλλος data select για την σύνταξη της βεβαίωσης). Εγώ αναγκάστηκα να πάω 2 φορές στο 11ο χλμ ΕΟ Αθηνών Λαμίας. Αφήνω το γεγονός ότι άνετα μπορεί να πλαστογραφηθεί μια βεβαίωση, ενώ η ψηφιακή υπογραφή ΔΕΝ πλαστογραφείται.
      ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

      Διαγραφή
    2. 2) Είχα πάει στον Δήμο για το κλειστό σπίτι και τον ΤΑΠ παλιότερα και αυτοί μου λένε ότι πρέπει να πληρώσω και τόκο 500 ευρώ. Όχι μόνο δεν είχαν υλοποιήσει μια διαδικασία για βεβαίωση φόρου μέσω λίστας αλλά και παρανόμως (οι υπάλληλοι δεν εφάρμοσαν τον νόμο περί Δημοτικού Ταμείου) μου έβαλαν και τόκο. Για να μπει τόκος προβλέπεται ειδική διαδικασία, δεν σε κοιτάει ο υπάλληλος στα μάτια και σου βάζει τόκους. Φορολογικές διατάξεις υπάρχουν από την εποχή του Χαμουραμπί. Τελικά η Γενική Γραμματέας του Δήμου μου είπε ότι έχω δίκιο, δεν μπορεί να μπει τόκος. Ο Μητσοτάκης είχε βγάλει νόμο για έλεγχο στους Δήμους. Ο συγκεκριμένος Δήμος είχε αρνηθεί τον έλεγχο, πήραν δικηγόρο τον Κατρούγκαλο και τελικά όταν ο τελευταίος έγινε υπουργός αθώωσε τους πελάτες του.
      3) Επειδή αναφέρθηκα στην ΔΕΔΔΗΕ η οποία προέρχεται από την ΔΕΗ, θα πρέπει να θυμηθούμε ότι όταν η ΔΕΗ αποκρατικοποιήθηκε επί Σημίτη, το συνδικάτο της ΔΕΗ είχε απαιτήσεις 11 δις και η εταιρία μπήκε στο ΧΑΑ με κεφαλοποιήση 3 δις. Από τα παραπάνω προκύπτουν:
      a. Ποτέ δεν ήταν κρατική η ΔΕΗ. Η ΔΕΗ άνηκε στους υπαλλήλους της.
      b. Με το πρόσχημα της δήθεν κρατικής ΔΕΗ, οι μέτοχοι εργαζόμενοι υφάρπαξαν 4 φορές την αξία της εταιρίας. Η κοινή λογική που αποτυπώνεται στο Εμπορικό Δίκαιο λέει ότι η εταιρία θα έπρεπε να είχε κηρυχθεί σε πτώχευση. Πως είναι δυνατόν μια οντότητα να ονομάζεται εταιρία και να μην ορίζεται από την συλλογική γνώση και λογική αιώνων που αποτυπώνεται στο Εμπορικό Δίκαιο. Οι συντάξεις που πήραν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ ήταν επιπέδου Σουηδίας (εάν συμπεριλάβουν την ηλικία συνταξιοδότησης και τους φόρους εισοδήματος), ενώ και η εταιρία που παρέδωσαν ήταν χρεωκοπημένη και το παράδειγμα που ανέφερα της ΔΕΔΔΗΕ μας δείχνει ότι οι υπηρεσίες τους είναι μάλλον επιπέδου Αιγύπτου και όχι Σουηδίας.
      c. Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε ότι η ΔΕΗ Βενεζουελοποιείται. Κατάρρευση του ορυχείου στο Αμύνταιο, διακοπές σε διάφορα μέρη, αδυναμία να βρεθούν πλειοδότες για τα νέα εργοστάσια λιγνίτη λόγω των καθυστερήσεων κλπ.
      Από τα παραπάνω προκύπτει ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στο Ελληνικό Δημόσιο. Η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αποδεχθήκαν το πρόβλημα και άλλαξαν αντίληψη, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ ο κύριος όγκος των στελεχών του αντί κάποιας θεωρίας παραγωγής έχει κάτι περίεργες θεωρίες περί ΔΝΤ, Γερμανών κλπ.
      Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ έχει θεωρία παραγωγής. Κατά αυτήν την έννοια είναι πολύ χειρότερο από ότι το ΚΚΕ. Ουσιαστικά οδηγεί την χώρα, αναγκαστικά, σε Βενεζουελοποίηση
      Αλλά μια κριτική του ΣΥΡΙΖΑ θα μας εκτρέψει από τον στόχο, που είναι μια abstract θεωρία παραγωγής και καθορισμού των αμοιβών των Δημοσίων Υπαλλήλων.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.