26/3/19

ΗΠΑ: Αν η Τουρκία επιθυμεί τα F-35 πρέπει να αγοράσει και Patriot

Ο ασκών χρέη υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Πάτρικ Σάναχαν, δήλωσε ότι θα επιθυμούσε η Τουρκία να παραμείνει στο πρόγραμμα των F-35, προσθέτοντας ότι η Αγκυρα θα πρέπει να αγοράσει τα αντιπυραυλικά συστήματα Patriot.
Ο Σάναχαν σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν οι ΗΠΑ επιθυμούν την Τουρκία στο πρόγραμμα των F-35 δήλωσε: «Αναμφίβολα τη θέλουμε· είναι ανάγκη η Τουρκία να αγοράσει τους Patriot».
Η Ουάσινγκτον έχει αντιταχθεί στα σχέδια της Τουρκίας να αγοράσει τα ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα S-400, θεωρώντας πώς έτσι θα κινδυνεύσουν τα συστημάτα ασφαλείας των F-35.
Η αμερικανική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι αν η Αγκυρα αγοράσει τους S-400, τότε θα «παγώσει» η ένταξη της στο πρόγραμμα F-35.
Πηγή: REUTERS, Καθημερινή

1 σχόλιο:

  1. Ο κ. Σάναχαν είναι σαφής: Καλεί την Τουρκια να πάρει και τα αμερικανικά αεροπλάνα και τους πυραύλους. Ταυτόχρονα συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους οι Τουρκοι πιλότοι. Μάλλον λοιπόν για λεφτά γίνεται η φασαρία και όχι -δήθεν- επειδή θα μάθει η Ρωσία τα μυστικά των F35 μόλις τα πάρει η Τουρκία, μυστικά που μάλλον ήδη τα ξέρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.