23/4/19

Οι Έλληνες πλήρωσαν 1,2 δισ. ευρώ για την «δωρεάν φαρμακευτική» περίθαλψη...



Του Χρήστου Ν. Κώνστα
Οι διθυραμβικές ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας για την δραστική περικοπή της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης προσπαθούν να κρύψουν επιμελώς τα θύματα αυτής της πολιτικής που δεν είναι άλλοι από τους ασθενείς που πληρώνουν από την τσέπη τους.

Ο «Έλληνας ασθενής» πέρυσι πλήρωσε περίπου 600 εκατ. ευρώ ως ιδιωτική συμμετοχή για τα φάρμακα που αγόρασε. Ένα επιπλέον μεγάλο ποσό της τάξης των 630 εκατ. Ευρώ πλήρωσαν πάλι ο ίδιος ο Έλληνας ασθενής για φάρμακα που θα μπορούσαν να συνταγογραφηθούν αλλά η γραφειοκρατία, η περιπλοκότητα του μηχανισμού και τα όρια του νόμου, τον υποχρεώνει να τα πληρώνει από την τσέπη του. Πρόκειται συνήθως για φάρμακα χαμηλού κόστους τα οποία ωστόσο συνολικά επιβαρύνουν σημαντικά τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

  1. OPERATTION MOCKINGBIRD: Εσυ γελοιε πραπαγαλε θα πρπει να θυμασαι πoιος εκθεμελιωσε τη Δημοσια υγεια και με εντολη ποιου. Εσυ τα προπαγανδειζες αυτα. Τωρα σε πηρε ο πονος? Και το γεγονος οτι ο ΣΥΡΙΖΑ εχει μια καποια υποτυπωδη περιθαλψη για τους μη εχοντες ασφαλιστικη καλυψη (μονο με ΑΜΚΑ) ειναι σημαντικη ανακουφιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.