19/4/19

Ευρωεκλογές 2019: Εντυπωσιακή η άνοδος των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων – Πώς θα κατανεμηθούν οι έδρες ανά την ΕΕ

Κυρίαρχος κομματικός σχηματισμός αναμένεται ότι θα παραμείνει το ΕΛΚ αλλά με σημαντική μείωση της δύναμής του
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η άνοδος των εθνικιστικών κομμάτων εν όψει των ευρωεκλογών 2019, όπως αποδεικνύει πληθώρα δημοσκοπήσεων που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.
Παράλληλα οι πολιτικοί αναλυτές τονίζουν ότι ένας εκ των βασικών λόγων για αυτή την άνοδο είναι τόσο το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα κόμμα εκφράζουν πολύ ξεκάθαρες απόψεις για θέματα που πραγματικά ενδιαφέρουν τον μέσο Ευρωπαίο πολίτη (οικονομία, αγορά εργασίας, μεταναστευτικό) όσον και η επιβολή σε αρκετές χώρες πολιτικών ακραίας λιτότητας, γεγονός που καθιστά – δικαίως ή αδίκως – την ΕΕ λιγότερο συμπαθή στους ψηφοφόρους.
Βάσει δημοσκόπησης, η οποία δόθηκε σήμερα 18/4/2019 στη δημοσιότητα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) θα διατηρήσει τη θέση του ως ο σχηματισμός με τις περισσότερες έδρες, αλλά αυτές θα είναι σημαντικά μειωμένες.Το ΕΛΚ αναμένεται ότι θα κατακτήσει 180 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επί συνόλου 751 εδρών, δηλαδή θα χάσει 37 έδρες σε σύγκριση με τις ευρωεκλογές του 2014.
Δεύτερος κομματικός σχηματισμός οι Σοσιαλιστές με 149 έδρες από 186 που ήταν το 2014.
Την ίδια στιγμή, όμως, τα κόμματα που χαρακτηρίζονται ως ευρωσκεπτικιστικά ή κατ’ άλλους ακροδεξιά, βλέπουν τη δημοτικότητά τους να αυξάνεται.
Ο κομματικός σχηματισμός Europe of Nations and Freedom, στον οποίο «ανήκουν» κόμματα όπως η ιταλική Lega, το UKIP του N. Farage στη Βρετανία, αλλά και το γαλλικό National Rally εκτιμάται ότι θα κατακτήσει 62 έδρες από 37 που κατέκτησε στις ευρωεκλογές του 2014.

Βρετανία: Εντυπωσιακή άνοδος για το UKIP του Farage

Πολιτικό σεισμό αναμένεται να προκαλέσει στη Βρετανία πιθανή νίκη του κόμματος Brexit το οποίο ίδρυσε ο Nigel Farage, το οποίο προηγείται στις δημοσκοπήσεις εν όψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου.
Statista
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του YouGov το νέο κόμμα του Farage συγκεντρώνει ποσοστό 27%, με το Εργατικό Κόμμα να ακολουθεί με ποσοστό 22%.
Στην τρίτη θέση με ποσοστό μόλις 15% βρίσκεται το Συντηρητικό Κόμμα της Theresa May.
Οι Εργατικοί αναμένεται να χάσουν περαιτέρω ψήφους, εάν στο μανιφέστο τους για τις ευρωεκλογές δεν λάβουν ξεκάθαρη θέση υπέρ του Brexit, σύμφωνα με τους αναλυτές. 
Brexit
Η συμμετοχή της Βρετανίας στις ευρωεκλογές, λόγω της παράταση που έλαβε το Brexit από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκαλεί μεγάλα πολιτικά αλλά και νομικά προβλήματα, καθώς κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα τι θα συμβεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εάν η Βρετανία αποχωρήσει τελικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ιταλία – Γαλλία: Ράλι για Lega και Le Pen
Σε ισχυρά ανοδική πορεία βρίσκονται, όμως, και τα ακροδεξιά κόμματα τόσο στην Ιταλία όσο και στη Γαλλία.
Βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων η Lega του Matteo Salvini θα κατακτήσει το 31,4% των ψήφων στις επικείμενες ευρωεκλογές, κάτι που μεταφράζεται σε 26 έδρες.
Στους ευρωσκεπτικιστές θα πρέπει να καταταχθεί και το κόμμα των Πέντε Αστέρων, το οποίο εκτιμάται ότι θα κατακτήσει ποσοστό 21,5%, δηλαδή 18 έδρες.
Πρόκειται για ένα πραγματικό ράλι, καθώς αυτή τη στιγμή η Lega διαθέτει μόλις έξι έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ το κόμμα των Πέντε Αστέρων διαθέτει 12 έδρες.
Μάχη στήθος με στήθος αναμένεται να δοθεί στη Γαλλία, πάντα βάσει των δημοσκοπήσεων, καθώς το κόμμα της Marine Le Pen, Rassemblement National, αποσπά το 21,2% των ψήφων, ενώ η συμμαχία μεταξύ του LREM (το κόμμα του Macron) και MODEM το 23%.

Πώς ψηφίζουν οι Ευρωπαίοι ανάλογα με το… που ζουν
Τροφή για σκέψη, σίγουρα, προσφέρουν οι δημοσκοπήσεις που συγκεντρώνει το γνωστό περιοδικό Politico, αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο ετοιμάζονται να ψηφίσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες, ανάλογα με το…. σημείο του ευρωπαϊκού χάρτη όπου ζουν.


Ανατολική Ευρώπη
Βόρεια Ευρώπη
Νότια Ευρώπη

Δυτική Ευρώπη

www.bankingnews.gr

1 σχόλιο:

  1. Διαβαστε το παρακατω μια και πανε τα αφεντικα να σπρωξουν Ορμπαν-Σαλβινι κλπ και σκεφτειτε (εβγαλε και η ΕΩ σημερα πρωτοσελιδο δηλωνοντας οτι ο Καρατζαφερης ειναι διατεθειμενος να κανει πισω για .... του Χριστου την Πιστη την Αγια!!!!) Α ρε φουκαρα Χριστε με τους Χριστεμπορους και πατριδοκαπηλους......

    1. Η Ρωμαιοκαθολική Θρησκεία, σε συνεργασία με ποικιλόχρωμους φασίστες και ακροδεξιούς σιωνιστές, γεννά ένα ακόμη τέρας σε βάρος του Χριστιανισμού: ο Στιβ Μπάνον (Steve Bannon), πρώην σύμβουλος του τραγελαφικού Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ, και ο Βρετανός ακροδεξιός ακτιβιστής Μπέντζαμιν Χάρνγουελ (Benjamin Harnwell), ιδρυτής του νεοφασιστικού ρωμαιοκαθολικού ινστιτούτου Dignitatis Humanae, αγόρασαν το κτήριο της μεσαιωνικής μονής Trisulti στην Ιταλία και το μετέτρεψαν σε έδρα μιας διεθνούς πολιτικής ακαδημίας για "Χριστιανούς" (ψευδο-χριστιανούς) και ακροδεξιούς σιωνιστές, όπου θα εκπαιδεύονται στον ακραίο εθνικισμό, στον νεοφασισμό και στον θρησκευτικό πόλεμο, λατρεύοντας το μίσος και τον άρχοντα του μίσους, δηλαδή, τον Σατανά, υπό τη μορφή ενός εξτρεμιστικού Ρωμαιοκαθολικισμού!

    2. Η φασιστική διεθνής έχει ήδη αρχίσει το μάρκετιν για την προβολή και καθιέρωση ενός "Σόρος του νεοφασισμού"! Το όνομα αυτού είναι Στιβ Μπάνον (Steve Bannon) και προσελκύει Χριστιανοφασίστες και Σιωνιστοφασίστες. Κάτι ιβέντς σαν αυτό της Νοτρ Νταμ είναι πρώτης τάξεως σκηνές για το ακροδεξιό θρίλερ που θέλει να γυρίσει ο "Σόρος της Ακροδεξιάς," Στιβ Μπάνον...Οι αμαρτίες του αριστεροφιλελεύθερου Σόρος δεν πρέπει να σας στείλουν να γίνετε ούτε κομπάρσοι, ούτε ηθοποιοί, ούτε θεατές, ούτε διαφημιστές του έργου που έχει αρχίσει να γυρίζει ο ακροδεξιός-νεοφασίστας Στιβ Μπάνον, που θέλει να γίνει ο ακροδεξιός κλώνος του Σόρος. Είναι απλώς δύο εκδοχές του κακού.
    (απο το facebook του κου Λαου)
    Ερρωσθε .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.