17/4/19

Συνέχεια στις προκλήσεις - 43 τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο

Τέσσερα από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα


Συνεχίστηκαν και σήμερα οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο με νέο μπαράζ έκνομων ενεργειών της Άγκυρας στην περιοχή, με διαδοχικές παραβιάσεις, παραβάσεις και εμπλοκές, συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα.


Πιο συγκεκριμένα και, σήμερα, 2 σχηματισμοί, από τους οποίους ένα «ζευγάρι» μαχητικών αεροσκαφών F-16, και μία «τετράδα» μαχητικών του ίδιου τύπου, καθώς και 2 μεμονωμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 της Αεροπορίας των Ναυτικών Δυνάμεων της γείτονος, συνολικώς 8 αεροσκάφη, από τα οποία 4 ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 8 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) του FIR Αθηνών και 43 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ), στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Από τις προαναφερθείσες παραβιάσεις του ΕΕΧ οι 11 σημειώθηκαν από τους σχηματισμούς των μαχητικών αεροσκαφών και οι υπόλοιπες 32 από τα 2 αεροσκάφη CN-235.

Συνολικώς σημειώθηκαν 2 «εικονικές αερομαχίες» (εμπλοκές) με τα μαχητικά αεροσκάφη «ετοιμότητος» της Ελληνικής αεραμύνης, που απογειώνονται, όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις για να τα αναχαιτίσουν.

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.