10/4/19

Το αεροσκάφος 5ης γενιάς Su-57 με μερικούς υπερηχητικούς πυραύλους σύντομα στην αγορά;

Βαλεντίνος Βασιλέσκου
Ο αναπληρωτής διευθυντής της Rostec, Βίκτορ Κλάδοφ, ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν θα εγκρίνει σύντομα την εξαγωγή του "αόρατου" αεροσκάφους Su-57. Η τιμή ενός Su-57 είναι 45 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το F-35 κοστίζει 100 εκατομμύρια δολάρια.
Η πρώτη ομάδα εγκεκριμένων αγοραστών περιλαμβάνει την Τουρκία με 60 αεροσκάφη, την Αίγυπτο και την Αλγερία με 29, το Βιετνάμ με 12. Η Ινδία είχε αρχικά ενδιαφερθεί για αυτό το αεροσκάφος, αλλά εγκατέλειψε το αναπτυξιακό της πρόγραμμα, καθυστερώντας την έναρξη της παραγωγής για 4 χρόνια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ινδία δεν έχει ακόμη εγκρίνει την αγορά του Su-57.

Το αεροσκάφος είναι ανώτερο από το F-22 και το F-35 σε κοντινή μάχη και στους ελιγμούς. Το Su-57 έχει 16 σημεία μανδάλωσης από τα οποία τα 8 τοποθετήθηκαν στα εσωτερικά διαμερίσματα. Το Su-57 διαθέτει 4 πλήρως αεροδυναμικά διαμερίσματα με εσωτερική χωρητικότητα κατά 150% μεγαλύτερη σε σχέση με το  F-22A και 250% με το F-35.
Για να γίνει ανταγωνιστική, η Ρωσία δημιούργησε 14 νέα είδη νέων όπλων για το Su-57. Το οπλοστάσιο του Su-57 περιλαμβάνει πυραύλους αντι-ραντάρ Kh-58UShK, πυραύλους Κρουζ 35UE X-74M2, πύραυλους αέρος-εδάφους Kh-38M, "έξυπνες" βόμβες ΚΑΒ-250, ΚΑΒ-500. Το Su-57 είναι εξοπλισμένο με πύραυλους τύπου BVR (beyond-visual-range) τύπου K-77M με μέγιστη εμβέλεια 200 χλμ. Για στενή αεροπορική μάχη, το Su-57 χρησιμοποιεί πύραυλους K-74M2 βεληνεκούς 40 χλμ.
Η Ρωσία μπορεί επίσης να πωλήσει τους υπερυπερηχητικους πυραύλους Kinzhal X-47M2 (βεληνεκές 2.000 χλμ) και 3 M-22 zircon (βεληνεκές 1.000 χλμ) προσαρμοσμένα για το su-57.


Βαλεντίνου ΒασιλέσκουΟ Βαλεντίνος Βασιλέσκου είναι στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και πρώην αναπληρωτής διοικητής του στρατιωτικού αεροδρόμιου του Otopeni (Ρουμανία).


Μετάφραση ρουμανικά-γαλλικά Avic  -  Réseau International
Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά



19 σχόλια:

  1. Η Ελλάς? Διατι δεν παραγγέλλει και αυτη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να δώσει ο πούτιν τα υπερόπλα του στην Συρία μπάς και σταματήσουν επιτέλους τα F-35I Adir να βγάζουν selfies με την Βηρυτό και να ξεφτιλίζουν τους S-300.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, τους s-300 τους ξεφτιλιζουν, αλλα γιατι δεν εδωσαν S-400 στον Ασαντ οι φιλοι του οι Ρωσοι? Μαλλον ειναι πιο φιλοι με τους Ισραηλινους.

      Διαγραφή
    2. Εισαι τοσο φανατικος...που παραποιεις τα παντα σε βαθμο κακουργηματος.Συνεχισε...η αγνοια σου ειναι ...χαριτωμενη.Μια κοπελα...βγαζοντας σελφυ..επεσε στον γκρεμο...Το νεο ρανταρ ...Νιοβη...πιανει ολες τις ...σελφυ...διπλα στον γκρεμο...Τρια πουλια...

      Διαγραφή
    3. Γιατι φιλε μου? Ψεμματα ειναι? Αλλωστε εχουν οι Ρωσοι S-400 για την αμυνα της βασεως τους αλλα δεν τους χρησιμοποιησαν. Ετσι δεν ειναι?

      Διαγραφή
    4. Ετσι ειναι...τωρα γιατι..(?)...αυτοι ξερουν.Αλλα και οι αλλοι παλι...απ.την.θαλασσα βομβαρδιζουν...με τα ..αορατα.Τι θα αλλαζε αν ηταν ορατα ..απ την θαλασσα ? Θα τα εριχναν τα ψαρια ?? Αποντος αντιπαλου.οτι θελεις λες...

      Διαγραφή
  3. Το F22 (5ης γενιάς) πετάει πάντως επιχειρησιακά από τις 15 Δεκεμβρίου του 2005...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπαμπυ...θυμισε μου εναν πολεμο που κερδισαν οι Αμερικανοι απ το 45...με φτωχους ανισχυρους ..αοπλους παντα αντιπαλους. Και μετα ...με εναν ....ισαξιο...!!!! Θυμασαι κατι ??? Εσυ εχεις μνημη διαμαντι....( παντα με ...υπεροπλα απεναντι σε ...φραγκοφονιαδες χωρις παπουτσια..με σαγιοναρες )

      Διαγραφή
    2. Ενδοξος λαος ομολογω...κλεος μεγαλο...ανδρεια βουνο.Πανοπλος εναντιον ιθαγενων Αμαζονιου...Οχι παιζουμε...

      Διαγραφή
    3. Το σχόλιο μου για το Raptor απλά επισημαίνει την πραγματικότητα όπως θα την επισήμαινε κι ένα σχόλιο επί της ειδήσεως κατασκευής του πρώτου σύγχρονου Ελληνικού UAV του στυλ, "Πολύ ωραία, αλλά οι Τούρκοι έχουν κάτι αντίστοιχο 20 χρόνια ήδη..."
      Μήπως αυτό σημαίνει ή θα το θεωρούσες ύμνο στην Τουρκία ρε Δημήτρη?
      Αναφορικά με το ερώτημά σου τώρα απλά σκέψου ποιος κυριαρχεί και καθοδηγεί το πλανήτη τις τελευταίες δεκαετίες... Φυσικά ούτε αυτό είναι ύμνος προς τις ΗΠΑ, αλλά μια θλιβερή ενδεχομένως διαπίστωση αφού ο ισχυρότερος όλων δεν αποδείχθηκε ποτέ και ο σοφότερος όλων!!!

      Διαγραφή
    4. Με εκπλησεις λιγο...Δεν θεωρησα αυτα που λες.Προσεφυγα σε σενα σαν φιλος πουχει πολυ καλη γνωμη και αξιας...πιθανον καλυτερη απο μενα..κι εκανα ευλογες ερωτησεις σε φιλο και με χαρα.Δεν υποστηριζεις καποιον ...καθε αλλο.

      Διαγραφή
  4. Το F22 είναι το τελειότερο αεροσκάφος που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Αυτό είναι μία πραγματικότητα.

    Το SU 57 θα είναι ένα ικανό μαχητικό 5ης γενιάς αλλά ειδικά στην εξαγωγική του έκδοση θα είναι περίπου στο επίπεδο ενός F35 ενώ στην εγχώρια θα πλησιάζει το επίπεδο του F22.

    Tυχόν ανωτερότητα του σε κοντινή μάχη, ελιγμούς και ανώτερη μεταφορική ικανότητα όπλων σε σχέση με το F22, δεν του δίνει το πλεονέκτημα σε αερομαχία εκτός οπτικής επαφής αν υστερεί σε ηλεκτρονικά ή άλλα χαρακτηριστικά.Ακόμα και κατάλληλους πυραύλους να έχει χρειάζονται τα κατάλληλα ηλεκτρονικά συστήματα για διατήρηση εγκλωβισμού και υψηλή δυνατότητα ηλεκτρονικού πολέμου. Πρώτα ξεκινάμε από το ραντάρ, το σύστημα αυτοπροστασίας και τα πάσης φύσεως ηλεκτρονικά του αεροσκάφους,μετά την μηχανολογική αξιοπιστία και μετά όλα τα άλλα. Δεν πάει να έχει και 200% μεγαλύτερη μεταφορική ικανότητα οπλικού φορτίου...αν το ραντάρ είναι κατώτερο αυτό είναι τεράστιο μειονέκτημα.

    Αυτό φυσικά δεν σημαίνει τίποτα σε τυχόν γενικευμένη σύρραξη. Τα αμερικανικα F22 δεν είναι πάνω από 200 και οι Ρώσοι τουλάχιστον σε πρώτη δεν θα έχουν πάνω από 100(ίσως και λιγότερα...περίπου 50-70) SU 57.

    Περισσότερο πρέπει να μας ανησυχούν τα πυραυλικά,χημικά και ακόμα περισσότερο τα βιολογικά όπλα των δύο υπερδυνάμεων. Με χημικά και πυρηνικά σε σχετικά περιορισμένη χρήση θα υπάρξουν περιοχές του πλανήτη που θα επιβιώσουν.Σκληρό αλλά η αλήθεια.

    Με τα βιολογικά όπλα τους όμως αλλάζει είναι δρόμος χωρίς επιστροφή, το χειρότερο των χειροτερων σεναρίων για την ανθρωπότητα...έχουν τη δυνατότητα και οι δυο του (και μόνο αυτοί οι δύο) να καταστρέψουν όλες τις εκτάσεις σιτηρών και τα αποθηκευμένα σιτηρά του πλανήτη ή να ρίξουν απευθείας στους ανθρώπους καναν βελτιωμένο εργαστηριακά υποτυπο του Έμπολα(από τους 4-5 που υπάρχουν επισήμως σε μη στρατιωτικό επίπεδο) με 99,9% θνησιμότητα που το μέχρι 90% θνησιμότητα και πρακτικό 50-75% της τελευταίας επιδημίας Έμπολα στην Αφρική και το χάος που δημιούργησε, να μοιάζουν με Παράδεισο.

    Ο Ρωσικός στρατός ξηράς και το Αμερικανικό Ναυτικό και στρατός ξηράς έχουν απίστευτα τρομακτικά βιολογικά όπλα.Τα τελευταία 30 χρόνια έχει γίνει μία τρομακτική επανάσταση στον τομέα βιολογικών όπλων. Μόνο αυτοί έχουν την οικονομική και επιστημονική δυνατότητα για τόσο προχωρημένες έρευνες.Ούτε Κινέζοι, ούτε Γάλλοι, ούτε κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 180 εχουν....Αλλα δεν ..παραγονται πια...Η γραμμη εκλεισε...και θελει 10 χρονια κι απειρα λεφτα να ξανανοιξει.Αλλα εμεις τι ζορι τραβαμε γιαυτους ?? Βλεπω μαγκιες παιδικες φιγουρας ...σαν ναναι ...αυτοκινητα μπεμπηδων...και που ...δεν ειναι και δικα μας !!! Τι κοκορευεται αυτος ο Κοσμας για ξενα φιγουρινια ?? Ανοικει στην ...ομαδα της ..Αμερικης...ενω παριστανει τον ...Ελληνα..!! Μιλαμε...γκα...γκα...Βγαζουν σελφυ...τα γκα ..γκα ....στην Βυρητο κιολας...η στην ...Αλασκα ...Χτυπανε τα ..υπεροπλα την Σοφια πχ....απ τα ....Τιρανα !!! Μεσα στην Βουλγαρια δεν ...μπαινουν γιατι....φυσαει ...Πλακα εχουμε...

      Διαγραφή
    2. Δημήτρη,

      Όσο ένα οπλικό σύστημα υπηρετεί στις Αμερικανικες Ένοπλες Δυνάμεις καμία γραμμή παραγωγής δεν κλείνει...χρειάζονται ανταλλακτικά.Ειδικά αν πρόκειται για το καλύτερο μαχητικό αεροσκάφος. Η γραμμή παραγωγής τους για το F22 είναι κλειστή για εξαγωγές διότι δεν το πουλάνε σε κανέναν το f22. Άλλο αυτό κι άλλο η Εθνική ασφάλεια. Δεν είναι βαλκανικό τσίρκο ή ευρωπαϊκό στρουμφοχωριό, να κάθονται επιτροπές να συζητάνε και στο τέλος τίποτα πρακτικό.

      Ακόμα και να είχε κλείσει εντελώς η γραμμή παραγωγής, στις ΗΠΑ για να ξανανοίξει, αν υπάρξει θέμα Εθνικής Ασφάλειας υπάρχει έτοιμο πρωτόκολλο εκτάκτου ανάγκης και σε 24 ώρες λειτουργεί η γραμμή παραγωγής σαν ρομπότ και με πολύ μεγαλύτερο ρυθμό απ'ότι σε κανονικές συνθήκες.
      Μην ξεχνάμε το ρυθμό παραγωγής των ΗΠΑ μετά το Περλ Χάρμπορ. Όσον αφορά τα χρήματα, χαρτί και μελάνι έχουν...τίποτα άλλο δεν χρειάζονται.
      Η δύναμη των ΗΠΑ είναι το δολάριο...αυτό κινεί μυστικές υπηρεσίες, πανεπιστήμια, βιομηχανική παραγωγή, αεροπλανοφόρα και ένοπλες δυνάμεις τους συνολικά. Βέβαια το δολάριο εκτός από τους ωραίους τρόπους τους δίνει και μια αλαζονεία, δεν μπορούν να το δεχθούν με τίποτα όταν χάνουν σε ότι θελήσουν...νομίζουν πως μπορούν να αγοράσουν τα πάντα αλλά δεν αγοράζονται τα πάντα, σπάνιο φαινόμενο μεν αλλά εκτός από λογική κυκλοφορεί και τρέλα. Αυτοί δεν είναι Έθνος, δεν έχουν ρίζες, δεν έχουν τίποτα. Όσα λένε για αρχές και αξίες και μπλα μπλα τα λένε για να τα πιστέψουν πρώτα οι ίδιοι...ψεύτικα χαμόγελα, ψεύτικες αρχές, ψεύτικες αξίες, έτσι και κάποτε για οποιοδήποτε λόγο καταρρεύσει το δολάριο...σβήσανε.
      Εδώ θάβανε τον Ωνάση και η Τζάκι άνοιξε κουβέντα στη Χριστίνα για τα κληρονομικά.

      Επαναλαμβάνω ότι τα μαχητικά αεροσκάφη των υπερδυνάμεων δεν με τρομάζουν. Ακόμα και τα χημικά αλλά και τα πυρηνικά τους, μέχρι ένα σημείο δεν με τρομάζουν. Βιολογικό πόλεμο όμως τον φοβάμαι γιατί εκεί δεν ελέγχεται τίποτα έτσι και ξεκινήσει.

      Διαγραφή
  5. Για όσους έχουν πετάξει και τις δυό αεροπορικές σχολές, τα πράγματα είναι μονόδρομος και τα όποια δημοσιογραφικά πυροτεχνήματα δεν αφορούν εκείνους που παίρνουν αποφάσεις στη βάση των επιχειρησιακών προβλημάτων που καλούνται να επιλύσουν.
    Το αεροπλάνο που βγάζει ο Αμερικάνος για να πολεμήσει, δεν μπορεί να το βγάλει κανείς ΄'αλλος. Μας αρέσει δε μας αρέσει. Εκτός αν πρίν αγοράσουμε, βάζουμε μπροστά τις θρησκευτικές μας προτιμήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Το χρήμα φίλε μου... Όπως και το 90% των υπόλοιπων ανθρώπων! Η ηθική Φίλτατε είναι, δυστυχώς, το καταφύγιο των αδυνάτων οι οποίοι αν τυχόν αλλάξει η τύχη τους, το εγκαταλείπουν τρέχοντας...

      Διαγραφή
    2. Τον πράσινο "Θεό",το δολάριο..."IN GOD WE TRUST" :)

      Περίπου τα 3/4 (75%) των Αμερικανών δηλώνουν Χριστιανοί, οι περισσότεροι(το 50% του πληθυσμού των ΗΠΑ) απ' αυτούς Προτεστάντες.Για μένα οι Προτεστάντες είναι το χειρότερο είδος Χριστιανού, δεν τους συμπαθώ, δεν είναι καν χριστιανοί αλλά υποκριτές κατά την προσωπική μου άποψη. Με τον καθολικό ένας ορθόδοξος μπορεί να ταιριάξει αρκετά περισσότερο παρόλο που υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές/διαφωνίες.

      Οι άθεοι στις ΗΠΑ είναι περίπου ένα 15% και τα υπόλοιπα είναι μουσουλμάνοι, Εβραίοι κ.α.

      Πάντως το δικαίωμα στη θρησκεία είναι σημαντικό στις ΗΠΑ.Είναι κοσμικό κράτος αλλά το δικαίωμα(όπως κι άλλα) στη θρησκεία για τον Αμερικανό πολίτη είναι αδιαπραγμάτευτο.

      Διαγραφή
    3. Σας ευχαριστω και τους δυο.
      Εγω μαλλον ειμαι αδυναμος...και χαιρομαι γιαυτο..Ο Γιωργος ειπε ωραια πραγματα...σοφα.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.