20/4/19

Έγιναν φιλαράκια - Ρωσία-Τουρκία: Ενισχύουν τη συνεργασία τους σε Υπερκαυκασία και Κεντρική Ασία

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Γκριγκόρι Καράσιν και ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Σεντάλ Ονάλ στις διαβουλεύσεις που είχαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, επιβεβαίωσαν την πρόθεση τους να συνεχίσουν την συνεργασία τους στην περιοχή της Υπερκαυκασίας και της Κεντρικής Ασίας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.




 «Οι πλευρές υπογράμμισαν την θετική δυναμική στην ανάπτυξη των ρώσο-τουρκικών σχέσεων σε διάφορους τομείς, καθώς και την αποτελεσματικότητα του πολιτικού διαλόγου σε ζητήματα περιφερειακής και διεθνούς πολιτικής» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

 Οι δύο υφυπουργοί, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, συζήτησαν λεπτομερώς «για την τρέχουσα κατάσταση στην Υπερκαυκασία και την Κεντρική Ασία» και «επεσήμαναν το αμοιβαίο ενδιαφέρον για τον περαιτέρω συντονισμό των προσπαθειών προς το συμφέρον της εδραίωσης της ειρήνης και της σταθερότητας στις περιοχές αυτές, μέσω μάλιστα της κοινής συνδρομής στην διευθέτηση σειράς προβληματικών ζητημάτων».

ΠΗΓΗ: slpress.gr

1 σχόλιο:

  1. Καλό είναι να θυμόμαστε ότι η ελληνική κρατική παρουσία σε αυτή την περιοχή - και όχι μόνο - καθώς και ελληνικών ιδιωτικών όσο και κρατικά ελεγχόμενων εταιρειών απομακρύνθηκε 'διακριτικά' από τις ΗΠΑ, κατά την τελευταία κυβέρνηση Σημίτη κυρίως, για να κάνουμε χώρο στην Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.