24/4/19

Φεύγοντας, ανατινάζουν την οικονομία στον αέρα

Tου Άγη Βερούτη*

eΗ υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ1 την Παρασκευή 19/4/2019 είπε:

"Επομένως μετά την ψήφιση του νόμου κανείς δεν θα μπορεί να απολύεται αν δεν συντρέχει βάσιμος λόγος, που θα πρέπει να αποδεικνύεται συγκεκριμένα  [...] αν ένας εργαζόμενος προσφύγει στα δικαστήρια θεωρώντας ότι δεν υπάρχει βάσιμος λόγος απόλυσης, θα πρέπει ο εργοδότης να αποδείξει ότι είχε σοβαρό λόγο για να τον απολύσει. Εάν δεν μπορεί να το αποδείξει ο εργοδότης, τότε ο εργαζόμενος δικαιούται επαναπρόσληψη, μισθούς για όλο αυτό το διάστημα και αποζημίωση. Είναι μία πολύ μεγάλη τομή που θα γίνει αντιληπτή στην καθημερινότητα των εργαζομένων. Με τη ρύθμιση αυτή, το ευρωπαϊκό κεκτημένο στην εργατική προστασία γίνεται πράξη στη χώρα μας".

Πάνω από το 90% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα έχουν λιγότερους από 9 υπαλλήλους, και συχνά ο επιχειρηματίας είναι χαμηλότερα αμειβόμενος από όλους τους υπαλλήλους της επιχείρησης, καθώς 80% των κερδών της επιχείρησης γίνονται φόροι και εισφορές.


Για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.