16/4/19

Φτάνει πια με το «άβατο των Εξαρχείων»

Αυτό που συμβαίνει στα Εξάρχεια είναι ένα από τα συμπτώματα μιας αρρώστιας από την οποία πάσχει όλη η χώρα
Ολα τα κλισέ, με τον τρόπο του το καθένα, εκτός από το ότι είναι βαρετά, πολύ συχνά το μόνο που καταφέρνουν είναι να περιγράφουν την πιο προφανή πτυχή κρύβοντας επιμελώς τις υπόλοιπες. Κανένα κλισέ δεν τα καταφέρνει καλύτερα από το κλισέ του «άβατου των Εξαρχείων», το οποίο, όπως συμβαίνει με τα κλισέ, δεν λέει ψέματα (τα Εξάρχεια είναι άβατο για πολλούς συμπολίτες και εφιάλτης για αρκετούς κατοίκους τους), αλλά κρύβει μια αλήθεια που είναι πολύ μεγαλύτερη από τη συγκεκριμένη γειτονιά των Αθηνών. 
Δεν λέω ότι αυτό που συμβαίνει στα Εξάρχεια δεν είναι τραγικό. Δεν λέω ότι δεν είναι κατάντια για μια χώρα να υπάρχει μια ολόκληρη περιοχή στο κέντρο της Αθήνας που να έχει γίνει θεματικό λούνα παρκ για τους εκ του ασφαλούς επαναστάτες. Δεν λέω ότι δεν είναι απωθητική η βρώμα από τις μουτζούρες και τις αφίσες σε κάθε εκατοστό ελεύθερης επιφάνειας. Δεν λέω ότι δεν καταλαβαίνω πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα σε μια περιοχή όταν οι ίδιοι οι κάτοικοί της όχι απλώς αναγκάζονται να διαδηλώσουν, αλλά φοβούνται και να το κάνουν στην κεντρική πλατεία της περιοχής και συγκεντρώνονται στα πέριξ. Αυτό που λέω είναι ότι αυτό που συμβαίνει στα Εξάρχεια είναι ένα από τα συμπτώματα μιας αρρώστιας από την οποία πάσχει όλη η χώρα. Αυτό που λέω είναι ότι η συνεχής ενασχόληση με το σύμπτωμα πιθανόν να δείχνει απροθυμία θεραπείας από την αρρώστια.
Για τη συνέχεια AthensVoice

7 σχόλια:

  1. "...απροθυμία θεραπείας από την αρρώστια" ;
    Μά "Ἐξάρχεια" σημαίνει ἀντεθνική ἀναρχο-αριστερή ἰδεολογία στήν Ἀθήνα καί κατ'ἐπέκταση σέ ὅλη τήν Ἑλλάδα. Ὅποιος ἐπιχειρήσει νά τά "κλείσῃ" θά ὑποστῆ τίς κυρώσεις τοῦ ....ἰδεολογικοῦ κατεστημένου.
    Κράτος ἐθνικό τῶν Ἑλλήνων καί μέ νομιμότητα ἡ Ἑλλάδα, θά σήμαινε ὅτι ἡ Ἑλλάδα καί ὁ Ἑλληνικός Λαός θά εἴχαμε ἀνακτήσει τήν ἐθνική μας κυριαρχία.

    Καί εἶναι γνωστό ποιοί δέν θέλουν νά συμβῆ αὐτό:
    Οἱ ψυχωσικοί κατά τῆς Ρωσίας "δυτικοί" (ἄς μή τό προσδιορίσουμε ἀκριβέτερα...), καί τά "'αντι-αμερικανικά" ἐνεργούμενά τους.

    Τά Ἐξάρχεια μόνο μία εἰρήνη γνωρίζουν. Αὐτήν τῆς φιλο-καπιταλιστικῆς ἀνομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδιά μην μας τρελάνετε! Ψήφισε ο Ελληνικός λαός τον καταληψία και αναρωτιέται γιατί έχουν καταληφθεί τα Εξάρχεια! Και φταίνε οι δυτικοί! Γελάει όλος ο πολιτισμένος κόσμος μαζί μας.
      Όταν η Ελλάδα είχε τον στρατιωτικό δικτάτορα Μεταξά είχε την στρατιωτικοποιημένη νεολαία (ΕΟΝ), όταν είχε τον στρατιωτικό δημοκράτη Παπάγο είχε την αυστηρή αστυνομία, όταν είχε τον φιλελεύθερο Γεώργιο Παπανδρέου είχε πιο φιλελεύθερη αστυνομία. Ε, λοιπόν όταν έχει τον καταληψία για πρωθυπουργό, η χώρα θα έχει καταλήψεις! Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία για να το καταλάβει κάποιος.

      Διαγραφή
  2. Συμπληρώνω: Ἄρα, τἀ ἀναρχοκρατούμενα (εὐκαίρως-ἀκαίρως) Ἐξάρχεια δέν εἶναι σύμπτωμα μιᾶς "ἐθνικῆς νόσου" μας,
    ἀλλά τό αἴτιο μιᾶς αἰσχρῆς χειραγωγήσεως,
    ἕνα ἀπόστημα πού λόγω τῆς σήψεως πού προκαλεῖ, μοιάζει ὡς ἀντικειμενική κοινωνική πραγματικότητα, μέ τά φαινομενικῶς αὐτόβουλα (ὡς ἄνευ φανερῆς ἡγεσίας) ὑποκείμενά της.

    [Ἐλεγχόμενες μέ ἐπαγγελματική χαλαρή μαεστρία καταστάσεις].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμπληρώνω πάλι:
    Ἡ παραβατικότητα δέν εἶναι τό πρόβλημα, ἀλλά ὁ τρόπος πού ἐπιχειρεῖται ὅ,τι ἀναφέρω στά δύο ὡς ἄνω σχόλιά μου.
    Διότι, ἀκόμη καί χωρίς παραβατικότητα, μέ χάπεννινγκς προσεγμένα ἔτσι ὥστε νά μήν ἐμπίπτουν στό ποινικό δίκαιο εὔκολα, ὅπως πράττει ὁ Ρουβίκωνας, τό ἴδιο ἀποτέλεσμα θά εἴχαμε. Ἁπλῶς, λιγώτερο ὁρατό, καί λιγώτερο ἐμβληματικό.

    (Δηλαδή, θά χρειάζονταν οἱ ὡς ἄνω χειραγωγοῦντες, πιό πολλά "παρα-Ἐξάρχεια" σέ ἀρκετές ἄλλες μεγάλες πόλεις, καί ὄχι σέ τρεῖς-τέσσερεις ὅπως μέχρι σήμερα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπάρχει πολιτική βούληση !!!!! Δεν αξίζει στον Έλληνα τέτοιο κράτος !!! Το κακό είναι ότι και η αντιπολιτευση είναι για κλάματα !! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν λύνουν ένα χρόνιο πρόβλημα !!!!
    Αν δεν μπορείτε ρε άχρηστοι να το λύσετε, φωνάξτε με και αναλαμβάνω όλη την υπόθεση και σε ένα μήνα θα είναι τζάμι η περιοχή !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Exarcheia will change when people sell their homes for nothing. Then, the politiciams will change the neighborhood over night.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αμα νοικιασουμε τον Γκοτζιλα....τελος ολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.