25/4/19

Να απομακρύνουμε την προδοτική νοοτροπία από την κοινωνία και τα πατριωτικά κινήματα


του Σταύρου Καλεντερίδη*
Πριν λίγες εβδομάδες ήμουν καλεσμένος να μιλήσω στη Λάρισα με θέμα το Σκοπιανό και τα επόμενα βήματα των πολιτών κατά της εθνικής προδοσίας. Η πρόσκληση έγινε από μια τοπική ομάδα με την επωνυμία «Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας για τη Μακεδονία» η οποία, όπως φαινόταν, διέθετε εθνικές ευαισθησίες και δραστηριοποιείτο στον ευρύτερο πατριωτικό χώρο.
Αν και μου είχαν εξηγήσει εμμέσως πλην σαφώς, ότι ο κόσμος που ακολουθεί τις δράσεις τους προέρχεται πολιτικά από την ΝΔ, δεν το θεώρησα ούτε πρόβλημα ούτε χτύπησε κάποιος συναγερμός στους συνεργάτες μου καθώς ξεκινούσαμε να προετοιμάζουμε την εκδήλωση. Και αυτό διότι θεωρήσαμε πως συνδετικός κρίκος όλων μας είναι τα εθνικά ζητήματα – η Μακεδονία και ο Ελληνισμός εν γένει.
Οι πρώτες ανησυχίες δημιουργήθηκαν όταν παρατηρήσαμε πως η εν λόγω ομάδα, ενώ διατεινόταν ότι είχε πάρει “πάνω της” την καταπολέμηση της προδοσίας του Σκοπιανού στη Λάρισα, ταυτόχρονα εξέδωσε μια χλιαρή έως νερόβραστη ανακοίνωση - θωπεία κατά του αρχιμανδρίτη της κυβέρνησης εθνικής μειοδοσίας, Νίκου Παππά, ο οποίος επισκέφθηκε την πόλη στα πλαίσια των εθνικών εορτασμών της Ενδόξου Επαναστάσεως της 25ης Μαρτίου.

Οι ανησυχίες από αυτήν τη γονυκλισία της ομάδας, η οποία όπως φαινόταν δεν ήθελε να “ενοχλήσει”, έμελλε να επιβεβαιωθούν λίαν συντόμως. Ενώ όλα ήταν έτοιμα για την εκδήλωση, με αφίσες, προσκλήσεις, κτλ., τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής της ομάδας αποφάσισαν τελευταία στιγμή να διαβάσουν κάποια άρθρα και κείμενά μου τα οποία τους είχα στείλει. Άρθρα τα οποία εκφράζουν απόλυτα την πολιτική μου θεωρία για την ανάγκη απελευθέρωσης της πατρίδας μας από εξωγενείς αλλά και ενδογενείς διχαστικές δυνάμεις (κόμματα).   

Μόλις λοιπόν συνειδητοποίησαν οι παλαιοκομματικοί της ομάδας ότι δεν επρόκειτο να αποκρύψω ή έστω να στρογγυλέψω τις προδοσίες του δικομματισμού στο Σκοπιανό, η κομματική ταυτότητα μέσα τους χτύπησε κόκκινο, επικράτησε της εθνικής, και εξεγέρθηκαν. Έσπευσαν μάλιστα να μου ζητήσουν να αποκόψω από την ομιλία τις αναφορές στις εγκληματικές προδοσίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συγκεκριμένα!

Προφανώς, ο επιστημονικός μου στόχος ήταν να εξηγήσω στον κόσμο ότι από τη στιγμή που ο Τίτο (1943) μετονόμασε τη Βαρντάρτσκα σε Μακεδονία, διεκδικώντας ελληνικά εδάφη μέχρι την Πιερία, τεράστια ευθύνη μη αντίδρασης έχουν όλες οι μετά το 1944 κυβερνήσεις των Γ. Παπανδρέου, Θ. Σοφούλη, Ν. Πλαστήρα, Αλ. Παπάγου, Κ. Καραμανλή του Α΄, κτλ. Δηλαδή τα αυτονόητα και ιστορικά γεγονότα. Η “πατριωτική” λοιπόν ομάδα, στην αρχή μου ζήτησε ευγενικά να “ξεχάσω” να αναφέρω τις προδοσίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη (αποδοχή των Σκοπίων ως ΠΓΔΜ στον ΟΗΕ), Παπανδρέου (Ενδιάμεση Συμφωνία η οποία αφαίρεσε από την Ελλάδα το δικαίωμα άσκησης αρνησικυρίας στην ένταξη των Σκοπίων σε διεθνείς οργανισμούς), Καραμανλή (αποδοχή της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό), και να περιοριστώ στις Πρέσπες! Όταν τους εξήγησα ότι δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε το πλήρες ιστορικό το οποίο είναι και αναντίλεκτο, επέμειναν, και κάνοντας μου τη “χάρη”, μου επέτρεψαν αυτολεξεί να αναφερθώ «σε Πλαστήρα και Τσίπρα, αλλά όχι σε Καραμανλήδες και Παπανδρέου»..

Όταν τους εξήγησα πως η λογοκρισία που επιχειρούν είναι απαράδεκτη και δη αποτρόπαια δεδομένου του εθνικού θέματος, έντρομοι, ακύρωσαν την εκδήλωση.

Αυτό είναι δυστυχώς το πραγματικό εθνικό καρκίνωμα της κοινωνίας μας, του οποίου ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ανθελληνισμός είναι απλά η τελευταία δυσειδής και κακόμορφη έκφανσή του. Ο παλαιοκομματισμός, ο κομματισμός των πάντων, τα σαθρά “γαλάζια” και “πράσινα” καφενεία και η καταστροφική επίδρασή τους στους πολίτες αποτελούν τη ρίζα του προβλήματος. Επειδή κάποιοι δέχθηκαν κάποτε μια πολιτική χάρη, ή απέκτησαν ένα μηδενικής αξίας χρίσμα, αισθάνονται ακόμα και τώρα την “ηθική υποχρέωση” στους εθνικούς μας ολετήρες και ερημωτές, στους φαύλους “εθνάρχες” της εθνικής προδοσίας και στους κληρονόμους τους, να τους προστατέψουν και να ξεπλύνουν τις μειοδοσίες τους. Επιλέγουν να “αμελούν” να αναφέρονται στο τι μας έφερε ως εδώ, στο τι όπλισε τους προδότες Τσίπρα – Κοτζιά – Καμμένο στις Πρέσπες, στο ποιος πραγματικά φταίει για την παράδοση της Μακεδονίας.

Για κάποιους, η διαδικασία αυτή λειτουργεί υποσυνείδητα. Αισθάνονται πως χρωστούν στα φαύλα κόμματά τους, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συγκεκριμένα, αν και αυτά διατηρούν έως και σήμερα προδοτική στάση στο ζήτημα, παραχωρώντας, με την αποδοχή της σύνθετης ονομασίας, το όνομα “Μακεδονία” στους Σλάβους γείτονες. Για αυτούς τους ανθρώπους υπάρχει ελπίδα αρκεί να αφυπνισθούν, να σπάσουν τα δεσμά τους με το κόμμα και να ξαναγίνουν Έλληνες.

Το χειρότερο όμως είναι πως οι ομάδες αυτού του τύπου, με τις σκουριασμένες εφεδρείες του παλαιοκομματισμού στο τιμόνι, αποτελούν ανοιχτή πληγή για το πατριωτικό κίνημα. Δεν είναι δυνατόν, οι κομματικά προσκυνημένοι να ντύνονται το μανδύα του αγνού πατριώτη, να εξαπατούν με εθνικές φενάκες και να λειτουργούν ως δούρειος ίππος του συστήματος. Με το φαίνεσθαι και την ταμπέλα του πατριωτισμού, ή κάνοντας μια αναφορά “για τη Μακεδονία”, διάφοροι επιτήδειοι καπηλεύονται και εν τέλει ματαιώνουν και ακυρώνουν τις πατριωτικές προσπάθειες των Ελλήνων για απελευθέρωση. 

Και αυτό το πράττουν μεθοδικά και κατ’ εντολήν των πολιτικών τους πατρόνων. Με τους Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες και Παπανδρέου στο εικονοστάσι, με την ποδηγέτηση από τους συνονόματους οικογενειοκράτες και με υποψηφιότητα στα ξεχρωμιασμένα γαλαζοπράσινα ψηφοδέλτια, όχι την πατρίδα, ούτε τη συνείδηση σου δεν μπορείς να απελευθερώσεις.

Κάπως έτσι λοιπόν η προδοτική νοοτροπία βρίσκει έδαφος και εξαπλώνεται και στην ίδια την κοινωνία, λειτουργώντας με κάλυμμα τον πατριωτισμό, και εξυπηρετώντας πλήρως τα συμφέροντα των αντιπάλων της χώρας μας. Είτε συνειδητά, είτε υποσυνείδητα. Χρέος όλων μας είναι να καταγγείλουμε και να απομακρύνουμε την προδοτική νοοτροπία από την κοινωνία, σε όποιον χώρο και αν τη συναντούμε. Ακόμα και σε αυτόν που φαίνεται ή παρουσιάζεται ως πατριωτικός. Εκεί βρίσκεται άλλωστε και η πηγή του κακού. Ας μην ξεχνάμε, πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι Κρόνιες δυνάμεις που πραγματικά κατέστρεψαν την Ελλάδα, μιλούσαν και μιλούν ακόμα για κάποιον υποτιθέμενο πατριωτισμό… Αυτόν τον πατριωτισμό εφήρμοσε και ο Τσίπρας. Από αυτούς έμαθε τα πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντισταθείτε.


Σταύρος Καλεντερίδης είναι πολιτικός επιστήμονας, διεθνολόγος-επικοινωνιολόγος και εκ των ιδρυτών του κινήματος δέλτα

25 σχόλια:

  1. Βασική περί πολιτικῆς πληροφόρηση.
    Ὅλη σχεδόν ἡ Ἑλλάδα ψηφίζει τρελλά.
    Χονδρικά, ἕνα 70% ψηφίζει ἐπειδή νομίζει ὅτι χρωστᾶ τήν ψῆφο της σέ κάποιο κόμμα ἤ σέ κάποιον πολιτικό ἤ σέ κάποιαν "ἰδεολογία".
    Ποιά ...."ἐθνική προδοσία"; Μόνο ἱκανοί πολιτικοί ἤ δικαστές μποροῦν νά τή δοῦν καί νά τήν πατάξουν πράγματι, μαζί μέ αὐτό τό πολύτιμο ὑπόλοιπο, τοῦ 30%.
    Διότι αὐτοί οἱ ἄλλοι, πού ἔχουν μετατραπῆ ἀπό λαός σέ ὄχλο, θεωροῦν προδοσία τό νά μήν ὑποστηρίξουν τήν γραμμή τοῦ κόμματος!
    Τώρα, ἄν τό κόμμα πάῃ τήν Ἑλλάδα στόν γκρεμό, "ξέρουν" οἱ ἡγέτες του!

    Ἀνορθόδοξη καί αἱρετική κομματική "ὀρθοδοξία"...., συνεπάγεται πολιτικές παραθρησκεῖες (ἀντιμαχόμενες ἤ ψευδο-ἀντιμαχόμενες) καί ἐν τέλει ...πολιτικό Παπισμό!

    Ὅποιος θέλει μιά θέση στό "πάνθεον" τῆς ἐθνικῆς προδοσίας, ἤ τῆς ἐσχάτης προδοσίας κατά τοῦ δημοκρατικοῦ πολιτεύματος, δέν χρειάζεται πάντα νά ἔχῃ ἐνταχθῆ στήν γνωστή ἄγνωστη μυστική ἑταιρεία..., ἀλλά "ἀρκεῖ" νά πουληθῆ σέ κάποιον τέτοιον πολιτικό ἀρχηγό-Πάπα.

    Νά ξεκινήσῃ ἡ σκέψη; Δύσκολο πράγμα. Πιό βολικό ὅ,τι πεῖ τό κόμμα, καί τό καφενεῖο νά εἶναι καλά! Ἔτσι εἶναι, καί σέ ἀνατολή καί σέ Δύση, καί δεξιά καί ἀριστερά: Ὅποιος δέν ἀκούει τόν Λόγο Χριστοῦ στήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία Του, θά ὑπακούῃ σέ ἀνθρώπους ἀπατεῶνες.

    _Μερικοί δέν τό ξέρουν ἀπό τήν ἀρχή πόσο εἶναι ἀπατεῶνες! Ξεκινοῦν μέ τίς λεγόμενες καλές προθέσεις τους, πού ὅμως σχεδόν πάντα δέν τούς βγαίνουν στήν πραγματικότητα ... συναντοῦν φυσικά ἐμπόδια πού ἀπαιτοῦν κάποια γνήσια αὐτοθυσία (κόντεμα τῆς θελήσεως καί τοῦ ἐγωϊσμοῦ τους, ἀποδοχή τοῦ ὅτι ἔσφαλαν, ἤ καί τοῦ ὅτι εἶναι ἀρκετά ἤ πολύ ἀνεπαρκεῖς, στροφή ταπεινῆς παρακλήσεως βοηθείας τους ἀπό πράγματι ἱκανοτέρους τους), καί τότε λίγο -λίγο συνειδητοποιοῦν ὅτι,
    εἴτε θά τηρήσουν πράγματι τίς ἐντολές τοῦ Χριστοῦ καί θά γίνουν ὁλοένα πιό ὑπεύθυνοι ἄνθρωποι καί ἀληθινοί πολιτικοί,
    εἴτε θά πορευθοῦν τήν δική τους χωριστή ἀπό τούς ἄλλους ἀνθρωπους πορεία, ἀδειάζοντας τούς πρώην συνεργάτες τους καί βρίσκοντας καινούργιους πάλι καί πάλι, καί αὐξανόμενοι σέ πονηρία καί ἀπάτη, μέχρις πληρους αὐτο-ἐξαπατήσεως καί καταστροφῆς.
    Tertium non datur = "Τρίτον τι δέν δίδεται" = Ἄλλη ἐκδοχή δέν ὑπάρχει.
    Τί δέον γενέσθαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός, δεν γίνεται να εξισώνεται ωστόσο η σιωπή ή οι εποχές. Εδώ έχουμε μια ξεκάθαρα προδοτική ενέργεια δεν υπέγραψε κανένας από άλλα κόμματα την προδοσία της Μακεδονίας την υπέγραψε ο Τσίπρας και δεν οδηγήθηκε εκεί επειδή δεν ξεκίνησε ο Αβέρωφ πόλεμο με τον Τίτο. Κανένας δεν πρόδωσε την Μακεδονία πάρα μόνον η τριάδα Τσίπρα Κοτζιά Καμμενου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Ο ένας βασίστηκε στις προδοσίες του προηγούμενου. Τρανταχτή απόδειξη ο Τσίπρας ο οποίος εξηγούσε και εξέθετε τον Μητσοτάκη στη βουλή λέγοντάς του ότι σχετικά με το όνομα, ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε πλήρως την θέση της ΝΔ στο Βουκουρέστι το 2008.

      Δεν μπορεί να πουληθεί εθνικό έδαφος από τη μία μέρα στην άλλη. Χρειάζεται μεθοδικότητα και πίστη στον ανίερο σκοπό τους, και χρειάζεται αρκετές πρόθυμες κυβερνήσεις για να γίνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απλά η κορυφή του παγόβουνο. Αυτό δυστυχώς ισχύει για πολλά ακόμα ζητήματα, και δεν περιορίζεται στο Σκοπιανό..

      Διαγραφή
    2. Οἱ μέν διδάσκουν τούς δέ σέ ὅ,τι τό χειρότερο.
      Μήν ξεχνᾶμε ὅτι, ὅ,τι τό χειρότερο υἱοθετεῖται ἀπό τούς ἑκάστοτε ἐπόμενους, πού τό...σέβονται! [βλ. στάση Μητσοτάκη γιά συμφωνία Πρεσπῶν],
      ἤ καί τό ἀναπτύσσουν περαιτέρω!
      [βλ. "ἀνάπτυξη" τῆς δημαγωγίας, τοῦ ψεύδους, καί τῆς πολιτικάντικης ἐξαπατήσεως καί Λαοῦ καί τῶν ἀντιπάλων, πράγματα πού ἐκλαμβάνονται ὡς "πολιτική ἱκανότητα", ...βλ. τήν "ἀνάπτυξη" τῆς ἐνδοτικότητας στά ἐθνικά θέματα, καθώς καί τήν αὔξηση τῆς τυφλῆς καί ἀναξιοπρεποῦς δουλοπρέπειας πρός τις πολιτικές τῶν ΗΠΑ στήν Εὐρώπη καί στήν περιοχή μας, ἀκόμη καί τίς πλέον ἀνερμάτιστες ἤ σχεδόν τυχοδιωκτικές κινήσεις τους].
      Ἔτσι φθάσαμε νά στερούμαστε πλήρως σοβαρότητας.

      ΥΓ. Ἐμβληματικό τῆς αὐξήσεως τῆς ἀνικανότητας:
      Σέ ἕνα σοβαρό κράτος, ὁ/ἡ Ὑπουργός πού προΐσταται τοῦ οἰκονομικοῦ ἐφόρου πού κυνηγᾶ μέ 2.600 ευρώ τήν γιαγιά πού πουλοῦσε ντερλίκια στήν Θεσσαλονίκη, ἐπειδή τήν ἐξέλαβε γιά ἐπιχειρηματία (!) πού δέν ἔκανε λέει ἔναρξη ἀσκήσεως ἐπιτηδεύματος(!), καί νομίζει ὅτι ἐφαρμόζει ἔτσι σωστά τόν νόμο, καί μάλιστα νομίζει ὅτι διάβασε καί κατάλαβε τό νόημα του νόμου σωστά,
      Ὑπουργός λοιπόν πού δέν τόν ἐλέγχει τέτοιον ἐφοριακό πειθαρχικῶς, ἀλλά τόν στηρίζει κιόλας ἤ καί τόν ἔχει καθοδηγήσει σέ τέτοιες ἐνέργειες,
      ὄχι μόνον δέν κάνει γιά Ὑπουργός διότι στερεῖται πλήρως αἰσθήσεως δικαίου, ἀλλά δέν κάνει οὔτε γιά κλητήρας σέ δημόσια ὑπηρεσία διότι θά ἐνεργοῦσε τυφλά καί ἐπικίνδυνα μέ τόσο διαβρωμένη τήν αἴσθηση δικαίου,
      καί παραιτεῖται ἤ τόν/τήν παραιτοῦν.

      Διαγραφή
    3. Ο Τσίπρας μπορεί να λέει ο,τι θέλει η ουσία είναι ότι στο Βουκουρέστι μπήκε βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και δεν υπογράφηκε τίποτα παρά τις πιέσεις και αντίθετα με ο,τι έγινε τώρα. Επιπλέον, αν η ΝΔ είχε ακολουθήσει τη στάση Τσίπρα η τσιπρολυση θα είχε γίνει από το Βουκουρέστι αλλά δεν έγινε άλλος έπρεπε να έρθει για να προδώσει

      Διαγραφή
  3. Bravo Stavros for exposing the real problem. You could had remain silent but that would had been unethical.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένας ασθενείς για να γίνει καλά θα πρέπει πρώτα πρώτα να πιστέψει πως είναι άρρωστος και αφού πιστέψει ότι έχει πρόβλημα, πάει στον κατάλληλο γιατρο για θεραπεία !!!!!
    Αν οι συνελληνες δεν καταλάβουν πιο είναι το πρόβλημα και προσπαθώντας να το λύσουμε, πολύ φοβάμαι παλικάρια μου ότι πάμε στα χειρότερα !!!
    Κάποιος μου είπε "η ελπίδα μας είναι η καταστροφή " και του λέω γιατί το λες , Γιατί έτσι θα έλθει η αναγέννηση !!! Δηλαδή, αυτό παρακαλατε , την καταστροφή !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι να "απομακρύνουμε" εδώ χρειάζεται ριζική αλλαγή.
    Εδώ χρειαζόμαστε απολύμανση και ΑΙΜΑ για να ΞΕΒΡΩΜΪΣΟΥΜΕ από τον Κόπρο του Αυγεία...

    ΠΧ... Το πιό δημοφιλές κανάλι στην Ελλάδα το ΣΚΑΙ κάνει Τουρκική προπαγάνδα από το πρωί ώς το βράδυ με Κωστίδη και σία και οι Ελληνες χαζεύουν το τουρκο...π... κάναλο ... Αι σιχτίρ ... σέ όλους τους μ... ς Ελληνάρεςο που το βλέπουν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το 1969 με επισκέφθηκε στο δωμάτιό μου, ο φίλος και συμμαθητής μου Απόστολος ο οποίος μόλις είxε γυρίσει από την Ελλάδα, όπου πήγε να αγοράσει σε ένα δισκάδικο κανά δυό δίσκους Χατζηδάκη και Θεοδωράκη για δώρα σε Αυστριακούς που είχε υποχρέωση.

    Μου διηγήθηκε ξεκαρδισμένος στα γέλια, πως στο δισκάδικο ήρθε ένας τύπος καi είπε του υπαλλήλου: - Τον δίσκο του Καραμανλή τον έχεις?

    Ο υπάλληλος έβαλε τον δίσκο στον τύπο να τον ακούσει: - Ακουγόντουσαν από τον δισκο εμβατήρια ταρατατζούμ ταρατατζούμ, πολύς κόσμος που φώναζε ε ε έρχεται .. ερχεταί ο ήρωας της Ελλάδας και του κόσμου....ο Καραμανλής....ταρατατζούμ ταρατατζούμ!

    Ο τύπος κουνιότανε με τον ρυθμό της μουσικής.....ενθουσιασμένος...!

    Στο τέλος, είπε του πωλητή πως θα τον αγοράσει, τον αγόρασε και έφυγε.

    Αυτός είναι κατά την γνώμη μου ο ένας τύπος ψηφοφόρου.

    Υπάρχει βέβαια και ο άλλος, αυτός που φροντίζει.....για το μέλλον του και δεν θέλει με τίποτε να κακοκαρδίσει τον πολιτευτή του!

    Νομίζω πως και οι δύο τύποι ψηφοφόρων, - εξαιρούνται οι φανατικά ιδεοληπτικοί -, δεν έχουν καθίσει να σκεφθούν λογικά πριν ψηφίσουν.

    Οι προηγούμενοι πολιτικοί βέβαια έφταιγαν, - υπήρχαν όμως τόσα προβλήματα στην μεταπολεμική τελείως κατεστραμμένη Ελλάδα, ώστε μην δίνουν μεγάλη σημασία στα μέλλοντα να συμβούν -, φροντίζοντας, κατά την γνώμη τους, για τα παρόντα προβλήματα που είχαν να αντιμετωπίσουν.

    Τα άλλα, ας τα επέλυαν οι επόμενοι...!

    Είχα διαβάσει κάπου, πως όταν οι ΗΠΑ ζήτησαν βάσεις στην Ελλάδα και τι ζητούσε η Ελληνική πλευρά σαν αντισήκωμα, η τότε κυβέρνηση Παπάγου απήντησε "πως αυτά θα τα βρούνε αργότερα"...!

    Τέτοια ανάγκη πίστευε η τότε κυβέρνηση ότι είχε από την Αμερικανική παρουσία και την Αμερικανική ομπρέλα!

    Βεβαίως φταίνε όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις, διότι δεν φρόντισαν να κρατήσουν εθνική στάση για την επιβουλή του Τίτο [στο βιβλίο του Στρατηγού Ν. Γρυλλάκη "Η Μακεδονία, Χθες, Σήμερα και Αύριο", υπάρχει μια αναφορά για την πιθανότητα ο Τίτο να ήταν πράκτορας της ΜΙ6, έτσι εξηγείτε η ευμένεια των Άγγλων στο πρόσωπό του, καθώς και στο βιβλίο του Fiztroy Maclean "Westrern Approaches", πως ήταν δικός τους φίλος και αργότερα πράκτορας των ΗΠΑ!], στην Ελλάδα!

    Φταίνε όμως και εκείνοι που προσεκάλεσαν τον κ. Σταύρο Καλεντερίδη, οι οποίοι δεν είχαν το σθένος να αντιμετωπίσουν στα ίσα την Εθνική καταστροφική ήττα που υπέστημεν λόγω αβελτηρίας και ενδεχόμενου φόβου των πολιτικών από το 1946 έως σήμερα, αλλά επιθυμούσαν να αποσιωπήσουν λόγω αβρότητος προς τους "Συμμάχους" την εχθρική επιβουλή του Τιτο.

    Αυτοί οι πολιτικοί, που δεν είπαν τότε στον ξένο παράγοντα πως - μέχρι εκεί και μη παρέκει -, προνοώντας για το μέλλον, ούτε φρόντισαν να ενημερώσουν και να φρονιματίσουν, ως όφειλαν, τον Ελληνκό Λαό.

    Τι περίμεναν οι Λαρισινοί, πως ο Σταύρος Καλεντερίδης θα τους χαϊδέψει τα αυτιά....;

    Δεν είχαν ακούσει τον Σάββα Καλεντερίδη να λέγει σε εκπομπή της τηλεόρασης στον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή πως η αποκαλούμενη "Συμφωνία των Πρεσπών είναι πράξη "Εσχάτης Προδοσίας" , όπως άλλωστε και πράγματι είναι!!

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μαζί σου συμφωνώ, δεν έχεις άδικο! !!!
      Πρέπει να αλλάξουν πολλά, αλλά ποιός θα είναι ο ήρωας του οποίου θα κάνουμε και άγαλμα !!

      Διαγραφή
    2. O θανάσης Κλάρας (Αρης Βελουχιώτης), του οποίου ήδη υπάρχουν .....δύο.... αγάλματα..........

      Για τους ηρωϊκούς Ποντίους Οπλαρχηγούς του Αγώνα κατά των Βουλγάρων και του ΕΛΑΣ που μας έσωσαν στην Βόρειο Ελλάδα δεν υπάρχει τίποτε.
      Ντροπή! Αίσχος!!

      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή
  7. και μετά Σταύρε μου και λοιποί ψηφοφοριστές νομίζετε ότι θα γείνει δημοκρατική και πανεθνική επανάστασις. Ούτε φύλο δεν πρόκειται να κουνηθεί. Ολος ο λαός έχει σαπισει και δολοφονήσει το έθνος. Οι πολιτικοί είναι ο ίδιος ο λαός, όχι κάτι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Since we cannot put on trial all the governments from 1944-Present, we choose not to charge anybody with treason.

    Why are we giving Tsipras a way out??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΨΗ

    Το βιβλίο του MacLean ονομάζεται "Eastern Approaches" και όχι εσφαλμένα "Western Approaches".

    O MacLean ήταν άνθρωπος του βαθέως Αγγλικού κατεστημένου, πράκτορας, επίσημος απεσταλμένος του Τσώρτσιλ στον Τίτο με βαθμό Ταξιάρχου και συνοδευόμενος από πολυμελή στρατιωτική αποστολή.

    Ήταν επίσης εκλεγμένος βουλευτής στην Αγγλική Βουλή των Αντιπροσώπων.

    Από τότε φαίνεται πως ο Τίτο ήταν προστατευόμενος των Άγγλων και αργότερα ο πρεσβευτής τους στην Αθήνα πήγε να εμπλέξη την Ελλάδα ανακοινώντας το Ψευτομακεδονικό, σε αντιπερισπασμό του Αγώνα της ΕΟΚΑ των Κυπρίων Ελλήνων.

    Η στιγμή όμως δεν "σήκωνε" τέτοια παιχνίδια γιατί ο Τίτο είχε φύγει από το σταλινικό στρατόπεδο και χρειαζόταν την Ελλάδα.

    Για τον λόγο αυτόν ο Άγγλος Πρεσβευτής σταμάτησε τις ραδιουργείες του.

    Ο δημοσιογράφος Χατζής, έδινε την εντύπωση σε μένα, πως είχε καλέσει τον κ. Καλεντερίδη διότι ανέμενε ότιθα πει αυτό που ο ίδιος δεν ήθελε να πεί ή δεν τολμούσε να πει, δηλαδή ότι η επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών είναι μια προδοτική πράξη που θεωρείται "Εσχάτη Προδοσία".

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΣΠΙΘΑΜΗ "ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΗΣ" ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ...
    ΑΥΤΑΠΑΤΑΣΤΕ ΑΝ ΠΕΡΝΑΕΙ - ΕΣΤΩ ΦΕΥΓΑΛΑΙΑ - Η ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΜΕ ΛΟΓΟΥΣ, ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟ, ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ...
    ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Ή ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΖΩΩΝ (ΕΛΛΗΝΩΝ) ΘΑ ΚΛΟΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΑ ΘΑ ΥΠΕΡΚΕΡΑΣΤΕΙ. ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΩΣΤΕ ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΕΝΕΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΑΓΚΙΣΤΡΩΜΕΝΟ ΛΑΟ...
    ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟ (ΠΟΣΩΣ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝ' Η ΑΛΗΘΕΙΑ) ΑΡΚΕΤΟΙ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΚΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ..ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ....
    ΘΑ Ε Ξ Α Φ Α Ν Ι Σ Τ Ο Υ Ν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΒΑ εχεις δικιο....δεν φευγουν αλλιως.. εχουν παντου ριζες...

      Διαγραφή
  11. Επειδή σας διάβασα όλους προσεκτικά έχω μια συμβουλή προσέξτε για το χάνοντας τις λεπτομερειες ξεπλένετε τους προδότες άθελά σας. Η ισοπέδωση δεν βοηθά στο να βρίσκονται λύσεις το αντίθετο λειτουργεί προς όφελος των προδοτών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επειδη κι εγω σε διαβασα προσεχτικα εχω μια συμβουλη : η κομματοσκυλιαση μπορει να κανει καλο στην τσεπη αλλα δεν βοηθα καποιον να γινει καλυτερος ανθρωπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσένα θα σου δώσω ένα παράδειγμα αντιπαρερχομαι αυτά που γράφεις γιατί είναι ίδιον όλων αυτών που γράφουν να βγάζουν και τραγικά συμπεράσματα δεν διαφέρεις από κανέναν συριζαιο κανέναν αναρχα όταν βγάζεις συμπεράσματα έτσι. Λοιπόν ο Ιούδας πρόδωσε τον Χριστό αυτό νομίζω είναι κάτι που συμφωνούμε όλοι. Όταν εσύ ισοπεδώνεις τα πάντα όμως είναι σαν να λες πως και οι υπόλοιποι μαθητές του επειδή δεν μπήκαν μπροστά να πολεμήσουν τους Ρωμαίους στρατιώτες ή ο Πέτρος συγκεκριμένα που αρνήθηκε ότι τον γνωρίζει είναι ακριβώς το ίδιο με τον Ιούδα.

      Για αυτό λοιπόν συστήνω προσοχή όσο για το ποιοι είναι κομματόσκυλα κτλπ το να το λες σε μένα αυτό είναι τουλάχιστον ανεκδοτικο και αυτό και το άλλο με την τσέπη δεν θα μπορούσες να έχεις πέσει πιο έξω όμως δεν γίνεται ειμαι ίσως από τους ελάχιστους Έλληνες που δεν εξαρτάται απολύτως ούτε στο ελάχιστο από κανένα κόμμα και απ κανένα επίδομα ή επιδότηση οπότε άστο

      Διαγραφή
    2. Τουλαχιστον απουσιαζουν τα ορθογραφικα λαθη στο κατα τα αλλα ασυναρτητο κειμενο σου..με εχεις βαφτισει ηδη Συριζαιο και Αναρχα..πιο Συριζαιος κι απο τους Συριζαιους εισαι που οποιος τους μαχεται τον βαφτιζουν Φασιστα με την ιδια ευκολια που αποδιδεις κι εσυ χαρακτηρισμους...

      Διαγραφή
  13. Πολυ σωστά τα ιστορικά στοιχεία για το μακεδονικό.Το μακεδονικό άφησαν όλες οι προηγούμενες γενεές και οι ξενες δυνάμεις να γιγαντωθεί ώστε ην κατάλληλη στιγμή να κλείσει το καπάκι του θέματος ο πλέον πρόσφορος που θα βρισκόταν.Ιδιαιτερη εντύπωση μου κανει οτι άνθρωποι στηρίζουν το κομμα τους ακομα κι οταν η λογικη καταρρέει.Π.χ. Αν κανεις κριτική σε ΚΚΕ για τη στάση του στο μακεδονικό σε βγάζει φασίστα άνευ επιχειρήματολογιας σοβαρής ! Τρομερό πράγμα που συμβαίνει λιγο πολυ σε όλες τις κομματικές φατρίες .Γινεται να τα εχουν κανει ολα σωστά τα κόμματα ? Δεν εχουν κανει λάθη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές ... Η υπογραφή όμως ειναι τών Κοτζιά/Τσίπρα/Σύριζα.
      Πάντα άλλοι φταίνε ΛΟΛ

      Διαγραφή
  14. Τώρα είμαστε εδώ που είμαστε, ζούμε και γράφουμε την δική μας ιστορία λαμβάνοντας υπόψιν την μέχρι τώρα σειρά των γεγονότων, αξιολογώντας των με προσοχή, δρούμε με σύνεση και προσοχή. Η ιστορία θα μας κρίνει. Σημασία έχει περνώντας από αυτή τη ζωή να αφήσουμε κάτι θετικό και ουσιαστικό. Είναι χρέος μας γιατί είμαστε Έλληνες.
    Νίκος Ντίνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.