23/4/19

Δεν καταλαβαίνουμε τίποτα !


12.000 οι εργαζόμενοι, 722.500.000 οι δαπάνες μισθοδοσίας, όπως προκύπτει από τα δημοσιευμένα αποτελέσματα της ΔΕΗ για το 2018.

Ήτοι μικτές αποδοχές 60.208 ευρώ ανά υπάλληλο.
Στην τελική γραμμή ζημιές 542.000.000 ευρώ !!!
Το πάρτι με τα κρατικοσυνδικαλιστικά φέουδα συνεχίζεται με αυξανόμενη ένταση. Μέχρις τελικής καταρρεύσεως. Που θα είναι ηχηρή.
Κι έχουμε τους καραγκιόζηδες της Κομισιόν και της ευρωπαϊκής επιτροπής ανταγωνισμού να χαριεντίζονται με την κυβέρνηση επί τέσσερα συναπτά έτη, παίζοντας το παιχνίδι της για τη διαφύλαξη του ανέγγιχτου των ιερών αγελάδων ΛΑΡΚΟ & ΔΕΗ.

ΥΓ: Στην ανάγκη λήψης σημαντικών θεσμικών μέτρων στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της εταιρικής λειτουργίας, όπως και στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, που θα επιτρέψει στη ΔΕΗ προσλήψεις, στέκεται στις δηλώσεις του ο επικεφαλής της Μ. Παναγιωτάκης !!!
Η μελέτη βιωσιμότητας της Mc Kinsey προβλέπει 5800 απολύσεις προσωπικού, ο Παναγιωτάκης θέλει προσλήψεις. Έχουμε τρελαθεί τελείως.

George Billinis



Είδες η ΔΕΗ;

Δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της ΔΕΗ για το 2018. Πάνω από μισό δις η ζημία. Η διοίκηση του συνδικαλιστή Παναγιωτάκη ψελλίζει για απαραίτητες αλλαγές του θεσμικού πλαισίου. Ας πάει να τα πει στους ολετήρες, έχουν ονοματεπώνυμο. Τσίπρας, Σκουρλέτης, Σταθάκης και το σκουπιδαριό που κυβέρνησε τέσσερα χρόνια. Η "μικρή ΔΕΗ" ήταν ξεπούλημα, λένε τα μπουμπούκια. Οπότε η αντινεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόστηκε απλώς διέλυσε όλη τη ΔΕΗ.
Η πλάκα είναι αφ' ενός πως η ενίσχυση με το υποτιθέμενο κοινωνικό μέρισμα το Δεκέμβριο 2017 απλώς ανέβαλε την καταστροφή και αφ' ετέρου πως οι αγορές δεν ανταποκρίνονται στην πρεμούρα έκδοσης (εταιρικού) ομολόγου €350 εκατ για να πάρει μια ανάσα. Πήγε κατά διαόλου και η πώληση των λιγνιτικών, οπότε μόνον αδιέξοδα είναι μπροστά στην εταιρεία του Φωτόπουλου.
Αλλαγή θεσμικού πλαισίου, λοιπόν. Όλοι αυτοί οι σκιτζήδες ή συνειδητοί απαξιωτές της δημόσιας περιουσίας δεν πρέπει να πουν κάτι για τις θεσμικές αλλαγές που έκαναν και αυτές που δεν άφησαν να ολοκληρωθούν με αποτέλεσμα να βρίσκεται η ΔΕΗ μπροστά στη χρεοκοπία;

George J. Prokopakis


3 σχόλια:

  1. Αυτο ειναι ενα κομματι του ολου...και ειναι αληθινο. Αλλα η αποσπασματικη αυτη αποψη ...δεν ειναι το ολον.Ωστοσο ο γραφεας ...βγαζει συμπερασμα...Αυτο κανουμε εδω στην χωρα ολη μερα...και παντου.Επιπολαιοτητες βουνο.Αν ο γραφεας ειναι σοβαρος....που ειναι τα νουμερα...των ΑΠΕ......των τιμων των συμβολαιων αγορας ρευματος απο ιδιωτες ?? Ποση ζημια συνολο σε ευρω ?..Υποθετω...δεν ξερω...διοτι ολοι το κρυβουν.....πανω απο ενα δις....Ποση ζημια απο πωλησεις της ΔΕΗ....σε ιδιωτες παροχους ...που πουλανε ρευμα .....φτηνοτερα απ την ΔΕΗ (!!!!)....με κερδος κιολας ???!!!!! Υποθετω παλι πανω απο ενα δις.....Αν ταχει τα νουμερα αυτα....ας τα πει ο ...γραφεας....που βγαζει συμπετασματα του ποδαριου...Αν συνεχισω σε αλλα ...ιδια...δεν φτανει η σελιδα..Δεν υποστηριζω τα 60.000 ευρω...διοτι αυτο το ξερουμε.Ερασιτεχνικο αρθρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο γραφέας George Billinis (και τα φιλαράκια του) δεν καταλαβαίνουν τίποτα γιατί πολύ απλά είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία.

      Όταν το τσίριζα (ή το κούλη) κάνουν την ΔΕΗ ιδιωτική όλα θα είναι μια χαρά για αυτά τα παιδάκια. Είδαμε π.χ. και τις τηλεπικοινωνίες μόλις έγιναν ιδιωτικές τι ωραία περνάει ο καταναλωτής-πολίτης.... Μούγκα για το καρτέλ των εταιρειών τηλεφωνίας-Internet και ότι έχουμε από τα ακριβότερα τιμολόγια για τηλεφωνία-Internet...

      Όσο αφορά την ΔΕΗ τι να πρωτοπεί κάποιος. Απλά θα αναφέρω δύο σημεία:
      1) την μούγκα για το ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ των ΑΠΕ
      2) την συνειδητή απάτη περί “μικτές αποδοχές 60.208 ευρώ ανά υπάλληλο”. Ξέρω κάποιον που δουλεύει στην ΔΕΗ 25 χρόνια, είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί. Καθαρά 1.150 ευρώ το μήνα....πολλά ε;

      Το άρθρο δεν είναι Ερασιτεχνικό, το αντίθετο....

      Διαγραφή
  2. Όλο το παραμύθι για την δήθεν διάσπαση του μονοπωλίου και την είσοδο δήθεν ανταγωνιστών-στην πραγματικότητα ΥΠΕΡΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΟΛΙΓΟΠΩΛΙΩΝ στην αγορά (ας είναι καλά τα τυχηρά και τα δωράκια-κατά τα άλλα "ελευθερία της αγοράς"-κοινώς ΑΝΑΡΧΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ-ΝΕΟΦΙΛΕΛΕ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ), είδαμε και τα "χαϊρια" (τουρκιστί) των εταιριών της τηλεφωνίας-κινητής και μη. ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΟΛΙΓΟΠΩΛΙΑ το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και το αυτό.
    Όλοι-ΕΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ με κάποιο τρόπο ΆΡΠΑΞΑΝ το κομμάτι που μανιωδώς ήθελαν "από την πίττα"-αυτό ήταν το διαφιλονικούμενο-"γιατί να πλουτίζουν μόνον αυτοί, με τα λεφτά των άλλων (ΚΟΡΟΪΔΩΝ), γιατί όχι και εμείς" (=δήθεν ανταγωνιστές, στην πραγματικότητα ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΑΡΧΙΛΗΣΤΑΡΧΟΙ), αλλά για τους καταναλωτές-αγρίως, αποκλειστικά και μανιωδώς φορολογουμένους (τα υποζύγια και κοινώς ΙΣΟΒΙΩΣ ΚΟΡΟΪΔΑ) κέρδος ΜΗΔΕΝ "0".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.